Almanca çalışıyorum

Paranoya_6616

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2020
513
629
29
Merhabalar
6 yıldır Almanyadayim ve Almanca seviyem B2 civarlarında. Ama B2 kursundaki sınavımdan ne yazık ki geçemedim. Araya 2 tane çocuğum oldu. Ve ben şimdi tekrar çalışmaya başladım. Evde hergun 1 saatte olsa çalışıyorum. Suanlik kelime ve cümle olarak gidiyorum. Gramatik konularını aştigim için çokta üzerine gitmiyorum daha çok cümle kurmaya ağırlık veriyorum.

Bana eşlik etmek isteyen var mi? Birbirimizi motive eder yardımcı oluruz. Hangi seviyede olduğunuz farketmez.

Oturdum yine başladım çalışmaya. B2 Almanca kitabındaki kelimelere ve onlarla ilgili cümle kurmaya ağırlık verdim. Önceki günlerdeki cümleleri tekrarladim.

Zannedersem hic kimse Almanca öğrenmiyor. Bu kulüp ancak gebelik, diyet, boşanma konularını içeriyor. Bence biz kadınlar bilimde de ön planda olmalıyız. Kendini iyi yetiştiren kadın geleceğini de iyi inşaa eder. Gelin kendimizi geliştirelim.

Ben hiç duşünmedim Almanca ya da herhangi bir yabanci dil öğrenmeyi.Öğrensem Türkiye'de nerelerde iş bulabilirim?

Zannedersem hic kimse Almanca öğrenmiyor. Bu kulüp ancak gebelik, diyet, boşanma konularını içeriyor. Bence biz kadınlar bilimde de ön planda olmalıyız. Kendini iyi yetiştiren kadın geleceğini de iyi inşaa eder. Gelin kendimizi geliştirelim.
Merhaba nasıl gidiyor almanca. Benim çok öğrenmek istediğim bir dil

Merhabalar
6 yıldır Almanyadayim ve Almanca seviyem B2 civarlarında. Ama B2 kursundaki sınavımdan ne yazık ki geçemedim. Araya 2 tane çocuğum oldu. Ve ben şimdi tekrar çalışmaya başladım. Evde hergun 1 saatte olsa çalışıyorum. Suanlik kelime ve cümle olarak gidiyorum. Gramatik konularını aştigim için çokta üzerine gitmiyorum daha çok cümle kurmaya ağırlık veriyorum.

Bana eşlik etmek isteyen var mi? Birbirimizi motive eder yardımcı oluruz. Hangi seviyede olduğunuz farketmez.
Ne guzel ogrenmene cok sevindim. Yasadigin memleketin dilini ögrenmek cok önemli.
Nasil gidiyor. Türk tv acma o cok kaybettiriyor malesef

ben de avusturyadayım, geleli 1 ay oldu, eğitim için geldik eşimizle ama okulum ingilizce o yüzden almancayı kendim dışarıdan öğrenmeye çalışıyorum. şu an duolingo ve busuu ücretli versiyonlarını kullanıyorum, bir kaç sebze meyve öğrendim markette yolumu bulabilecek kadar ama 2 haftadır falan çalışıyorum. almancayla hiç etkileşimim olmamıştı daha önce o nedenle biraz zor olacak gibi. yarın başlangıç seviye bir grammar kitabı almayı planlıyorum.

Merhaba nasıl gidiyor almanca. Benim çok öğrenmek istediğim bir dil
Merhaba, 2 çocuklu da olsam günde mutlaka yarım saat yada 1 saatimi Almancaya ayırmaya çalışıyorum. Birde bi arkadaş buldum burada kendisi Mısırlı. Diş hekimiymiş oda benim gibi B2 seviyesine çalışıyormuş. Bana çok iyi geldi fırsat buldukça konuşuyoruz pratik oluyo.

Merhabalar, ben de almanca öğreminmek istiyordum bekarken. Evlenince cocuk ev iş derken kaldı. Nasıl ilerliyorsunuz
Merhaba, bende evliyim 2 tane küçük bebeğim var, sizinle aynı durumdayım ama istikrarlı olursanız başarırsınız. Belki ileride pratik bile yapmaya başlarız bu grupta, Almanca konuşarak

Merhabalar, ben de almanca öğreminmek istiyordum bekarken. Evlenince cocuk ev iş derken kaldı. Nasıl ilerliyorsunuz
Merhaba, bende evliyim 2 tane küçük bebeğim var, sizinle aynı durumdayım ama istikrarlı olursanız başarırsınız. Belki ileride pratik bile yapmaya başlarız bu grupta.
ben de avusturyadayım, geleli 1 ay oldu, eğitim için geldik eşimizle ama okulum ingilizce o yüzden almancayı kendim dışarıdan öğrenmeye çalışıyorum. şu an duolingo ve busuu ücretli versiyonlarını kullanıyorum, bir kaç sebze meyve öğrendim markette yolumu bulabilecek kadar ama 2 haftadır falan çalışıyorum. almancayla hiç etkileşimim olmamıştı daha önce o nedenle biraz zor olacak gibi. yarın başlangıç seviye bir grammar kitabı almayı planlıyorum.
Merhaba, çok iyi yapmışsınız. Ama size tavsiyem çok fazla gramerin içinde boğulmayın, ana hatlarıyla cümle kurallarını öğrenin ve sonra hemen kelime öğrenmeye odaklanın. Ben şuan da hören, lesen, wortschatz çalışıyorum. Okuma, dinleme, kelime bilgisi. Dw Deutsch lernen den faydalanıyorum, ücretsiz.

Siz almanyaya yerleştiniz mi
Evet Almanyada yaşıyorum, 6 yıl oldu. Aslında her yerde Almanca olarak kendi işimi kendim yapabiliyorum. Çocukların doktor işleri, belediye, postane işleri, çocuğumu kreşe yazdırdım, öğretmenleriyle anlaşabiliyorum ama burada yavaş yavaş iş hayatına da atılmak istiyorum ve bunun için kendimi daha da gelistirmem gerektiğini düşünüyorum. Eğer iş düşüncem olmasaydı bu kadar Almanca bana yeterdi derdim ama neden daha iyisini yapmayayım diyorum 😃

Merhaba, bende evliyim 2 tane küçük bebeğim var, sizinle aynı durumdayım ama istikrarlı olursanız başarırsınız. Belki ileride pratik bile yapmaya başlarız bu grupta.

Merhaba, çok iyi yapmışsınız. Ama size tavsiyem çok fazla gramerin içinde boğulmayın, ana hatlarıyla cümle kurallarını öğrenin ve sonra hemen kelime öğrenmeye odaklanın. Ben şuan da hören, lesen, wortschatz çalışıyorum. Okuma, dinleme, kelime bilgisi. Dw Deutsch lernen den faydalanıyorum, ücretsiz.
Çok teşekkürler! Dikkate alacağım tavsiyenizi.

Bu aralar hören ve lesen e ağırlık verdim. Yaklasik 1 haftadır 5 text dinledim altında metni var. Önce metni takip ederek dinledim. Sonra metne bakmadan dinledim. Sonra bilmediğim kelimeleri öğrenip tekrar dinledim. Yani 1 text i belki 10 defa dinledim. Ve tamam bu bitti diğerine geçeyim demiyorum. Hergun bir önceki öğrendiğim text leri dinleyip yenisine öyle başlıyorum.

Aslında öğrendiğim yeni kelimelerle kendim de cümleler kursam daha akılda kalıcı gibi olur.

X