Ben 5 gündür uğraşıyorum alerji testi sonuclarını alabilmek için sonunda da çıkan cilde temas eden bir kaç şey parfüm falan filan çıktı ama bana yaptıkları yama(patch) testi imiş ve gıda alerjisini içermiyor , ben hangi gıdaya alerjim olduğunu öğrenmek istiyorum, Prick testi mı kan testi mı yaptırmalıyız? Lütfen acil yardım edin, istanbul da Avrupa yakasında en iyi yapan yer neresi biliyorsanız bunu da söyletseniz çok sevinirim, devlet hastanesi olması daha iyi olur, lütfen acil yardım
Ben 6 yıl önce istanbul anadolu yakası kartal kızılay hastanesine başvurmuştum.Göğüs bölümünde alerji testi yapıldı bana.Kandaki alerji oranına da baktılar.Ayrıca kolumun iç kısmına boylu boyunca 29 farklı adet alerjen sürdüler sürdükleri yerleri minik bir iğne ucuyla çok az işaretlediler acımıyor bu arada.Sonra yarım saat bekleyeceğiz eğer kabaran olursa buna alerjin var demektir dediler.10 tane çıkarsa hemen iğne tedavisine başlarız dedi.Çok sevindim.Çünkü özellikle mart ayında bir nezle oluyordum tam 6 ay sürüyo taa Eylül'e kadar.Perişan oluyorum burnum kanıyo hapşırmaktan nefes alamıyorum feci başağrısı burunda yara yüzde kızarıklık falan.Neyse yarım saat geçerken dehşetim artmıştı zaten. Koluma sürülen 28 maddeye alerjim çıkmıştı ve kabarmak ne kelime kolumda bildiğiniz 28 tane küçük dağ vardı sanki.Gören ve anlamayan hastalar arı saldırısına uğradım sandı.Doktor bu kadarını beklemiyordum dedi.Alerjimin çıkmadığı tek şey ise çok ilginç ama bebekliktewn beri evden eksik olmayan kedi tüyü oldu.Bağışıklık kazanmışım şükür bir tek ona :) Sonra ilaçlara başladık ama ilaçlar koruyamadı iğne de birşeye yaramadı.Doktorum sonra seninki kronik iğne yetmiyor sadece ağrılarını dindirebilirim mümkün olduğunca korun dedi.Nerden koruncam kolay mı.... Aradan 3 yıl geçti ellerim bildiğiniz cüzzam gibi oldu.Parmaklarım eridi nerdeyse kanama tahriş.Doktora gittim yine bu sefer cildiye. Egzama teşhisi kondu yine başladık tedaviye .Yine sonuç alamayınca da bu sefer egzama testi yapalım dediler. O da sırtımdan yapıldı.Sırtınız 36 madde bir bantla yapıştırılıyor 3 gün bekliyorsunuz.Su değdirmek yok. 3 gün sonra doktor tahlilleri alıyor ve benim sınırsız birsürü şeye daha alerjim çıkıyor tek farkla bu sefer dokununca ellerim yara oluyor.Fotokopi kağıdına dahi... V eben bir öğretmenim kağıt kadar dokunduğum bir şey yok.Deodorantlar deterjanlar boyalar neye dokunsnm ellerim kanıyor.Allah hepimize yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?