Allahim ya benim canimi alsin ya kv kpin...

uykusuzgibi

Sabretmek için sabır ver Rabbim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
372
177
53
Ben gerçekten nasıl insanların içine düştüm kafayı yicem artık bunaldim bıktım oldurucem kendimi bu pislik insanların fesat kalplerinden gına geldi :( önceki konularımı okuyan varsa bilir belki. Kvyle aramda tatsızlıklar oldu. Dün onlara gittik ben doğal olarak kırgın olduğum için konuşmadım. Yaptıklarımı sıralıyorum
Uzerimi çıkarıp bisküvi posetini masaya koyup içeri geçtim
Eşimin teyzeside oradaydı selamlastik bana bebek gripmis nasıl oldu nerden falan deyince bende söyledim burdan kaptı diye. Sonra Kv. Çay içerken bebeğimin agzina parmağını sokup şeker verdi. Bişey verme ağzına dedim. Sonra kucağına alıp kaynimin saçlarını tutturdu yol kızım yol diyerek. Ben de görümceme ebru söyle yoldurmasin zaten öyle bi huyu yoktu alistirdi çocuğu dedim. Sonra gitti boş şu şişesi getirdi eline oynasın diye sonra ağzını açtı şişenin kızımın ağzına veriyor. Kızdım biraz niye ağzını açıyorsun vereceksen kapagini kapat dedim.
Sabahın sekizinde eşimi arayıp ağızlarına geleni saymislar karına söyle bi daha beni azarlamasin ben hiç mi çocuk buyutmedim çok biliyor falan. Poşeti masaya carpmis baban diyo. Bi daha emanet etmeyin o zaman oda gelmesin çocuğuda getirmesin bende gelmem. Akşam eşim anlattı direttim gidip konusucam diye. Salagim bende diyorum ki kv kpi doldurdu kesin. Gittik meğer tam tersi gece zorla kvyi uyandırmış seni azarladı o kadr laf etmedin diye doldurmuş. Allahım bana neler saydi ayağa kalktı bağıra bağıra laf saydı saygısızmisim azarliyomusum ben karısını. Azarlamiyorm ben uyariyorum dedim anneme babama karsida böyleyim dedim yok efendim ben çok biliyormusum da zaten çocuğu rüzgârlı havada çıkarıp ben hasta etmişim onların üstüne atıyomusum. Suratım anca asikmış. Dedim kırıldım yengemle konusmadin diye zaten ailemle iletişim yok gelip gitmiyosunuz bari yolda belde akrabalarımı görünce yalanda olsa samimi davransaniz nolur dedim kvye. Kp kalktı yerinden bağırıyor önce senin anan baban kalkip gelsin onlar niye gelmiyor. Dedim niye öncelik bekliyosunuz annem hasta benim dedim. Biliyorm zaten sen karistiyosun herşeyi dedi. Bi kez babam beni onlara birakmisti kapıya çıkıp davet etmedi kp, babam da rahatsızlila vermeyim diye girmedi. Meğer ben babama fisir fisir birşeyler demişim babamda girmemiş hemen gitmiş. Vallahi bişey demedim dedim sen çıkmadin kapıya dedim aynı şekilde eşimde dedi yok baba yeminle bişey demedi kpim senin kapıya çıkmanı bekledi diyo kp hala bana yalan söyleme beni kandiramazsin diyo. Kendimi dakikalarca savunmaya çalıştım ama sonunda sadece boşa konuştuğumu gördüm 1 saat boyunca susup onları dinledim.. Eve geldim ağladım ağladım eşim tek kelime bile etmedi bana l. Yalandan bile olsa..
Bir ömür geçer mi bu insanlarla sırf eşimin hatri için bilmiyorum....

Öfkeniz objektif bakmanıza engel olacak kadar büyük bir perde oluşturmuş. Her ilişkide karşılıklı hatalar olabilir ama sizin çocuğunuzla onların, sizden bağımsız bir ilişkisi var ve belki çocuğunuz akrabaları hakkında sizin gibi düşünmeyecek ileride. Torunları ile kurduğu ilişkilere bu kadar müdahil olmamanızı önerebilirim. Empati yapmayı deneyin, siz bir çocuk büyüttünuz ve torununuzla ilişki ve davranışlarınız konusunda çocuğunuz ya da eşi tarafından azarlarsanız ne hissedersiniz? Mevsimsel hastalıklar gelip geçicidir ama aile arasındaki kırgınlık kalıcıdır. Bence bu açıdan da bakın. Bir de ölümün seçenek olmadığı çözümler de var hayatta!

Şiştimmm resmen. Nasıl insanlar bunlar. Senin yerinde olsam bi daha gitmem, aramam da. Kocam zorlasa bile aslaaaaa. Uzak dur onlardan. Tlf bile etseler açma.

Nasıl olsa kocanı dolduruyorlar, istediğin gibi olda boşuna doldurmuş olmasınlar.

Kv kelimesi bile miğdemi bulandırıyor. Bende de farklı bi türü var. Hani anlatsam roman değil 7 ciltlik ansiklopedi olur.

Sizi de çok masum görmedim.kadının her hareketi batmıherşeye laf söylemişsiniz
..
Sizin cocugunuzsa onunda torunu.
Tabi uyarın ama,herşeye de müdahale edilmez....

İyide müdahale ettiğim şeyler çok normal. Ben bile bebegimin ağzını opmuyorum kv niye opsun? Yada niye başkasının şu şişesini ağzına versin? Hasta kızım zaten antibiyotik kullaniyo mahvoldu iyice mikrop kapmasin diye onu verme bunu yapma demek onlara göre azar oluyor

Konusmanız aynen bu yazdıgınız sekılde mi
Bebeğiniz kendi annenizin evine gttiğinde hasta olsaydı yıne soranlara tavırlı tavırlı burdan kaptı mi diyeceksıniz
Cocuk bu ya heryerden hersey kapabilir

Uslubunuz cok sert geldi bana hep tepki hep tersleme
Yazarken anlatırken bile dövecek gbi yazmıssınız
Madem surat asacaktız gtmeseydınız

Ya şimdi açıkcası kvalidenin yaptıkları bana çok ekstrem bir şey gelmedi . Yoldursun oğlunun saçını bu çocuk hiç mi kimsenin saçını çekmeyecek ne bileyim :) bir gün gelip şaşallardanda su içecektir illaki?. Genel olarak bu kadar titizlenmeye gerek var mı bilemiyorum. Bir de bu tarz insanlar daha müdahaleci olurlar zaten genel olarak.Siz karıştıkça onların inadına yaptığını düşünmüşlerdir.
Bu insanları üç aşağı beş yukarı çözmüş olmanız lazım, bir şeyi bilmek yetmez, ilmin siyaseti şart der hep babam. Madem görüşecekseniz siyaseti yapıp siz yöneteceksiniz bu insanları. Eşinizden bir şey beklemeyin burda bi ton konu okuyoruz kaçtanesinin kocası becermişte karısını ezdirmemiş?
Sürünceksin savaş boyalarını. Vaziyet bu. Kvaliden senin gıcığına iş yapıyorsa sende onun gıcığına yap, laf sokmaysa laf sok.
Ne kendini üz, ne açık seçik birbirinize girin, aranızda da bir mesafe olsun.

Öfkeniz objektif bakmanıza engel olacak kadar büyük bir perde oluşturmuş. Her ilişkide karşılıklı hatalar olabilir ama sizin çocuğunuzla onların, sizden bağımsız bir ilişkisi var ve belki çocuğunuz akrabaları hakkında sizin gibi düşünmeyecek ileride. Torunları ile kurduğu ilişkilere bu kadar müdahil olmamanızı önerebilirim. Empati yapmayı deneyin, siz bir çocuk büyüttünuz ve torununuzla ilişki ve davranışlarınız konusunda çocuğunuz ya da eşi tarafından azarlarsanız ne hissedersiniz? Mevsimsel hastalıklar gelip geçicidir ama aile arasındaki kırgınlık kalıcıdır. Bence bu açıdan da bakın. Bir de ölümün seçenek olmadığı çözümler de var hayatta!

Evet kırgınlık kalıcı doğru ama haklı olan biziz öncelik hep bize ait bizim kusurlarimiza laf etmeyeceksın senin öyle bi hakkın yok dediler bana ben ne yaptım? Benim kızımda besin alerjisi var ben korkuyorum vermeyin diyorum ondan böyle uyarı yapıyorum diyorum demeyeceksin diyorlar. Tek çocuk büyüten ben değilmişim. Onlar küçükken herşeyi veriyorlarmis bişey olmuyomuş kaç tane çocuk bakmış.

Konusmanız aynen bu yazdıgınız sekılde mi
Bebeğiniz kendi annenizin evine gttiğinde hasta olsaydı yıne soranlara tavırlı tavırlı burdan kaptı mi diyeceksıniz
Cocuk bu ya heryerden hersey kapabilir

Uslubunuz cok sert geldi bana hep tepki hep tersleme
Yazarken anlatırken bile dövecek gbi yazmıssınız
Madem surat asacaktız gtmeseydınız

Gayet normal söyledim aslında. Hani desem ki kv kucağına almıştı gripken ondan bulaştı tamam anlarım ama o ara ailecek grip olmuslardi 4 gün sonrada hasta oldu. Çocuk tabi heryerden kapabilir ama kızım alerjik ve kullandığı ilaç mahvetti yavrumu poposu parça parça çatlak oldu. Yemin ediyorum eğer kendı annem gripken kızımla temas kurup bulastirsaydi aynı tepkiyi verirdim

Eve bazı davranışları tiksinc olabilir. Ama dede nene torun ilişkisine karışılmaz bence. İki tarafta belliki bunun yüzünden kin beslemiş

Şişt
Beddua etme, ne kendine ne de başkasına
İnan çok taktığından büyüyo herşey
Rahatsızlıklarını eşine söyle. O uyarsın annesini bebekle ilgili
Sen uyarınca gelinsin ya hemen yanlış anlarlar
Oğlu ne dese yarabi şükür çekerler
Az öz git, bebekle babasını yolla hatta onlara. sen evde keyfine bak

Sanki kendi yazdıklarımı okuyorum o kadar benziyoruz kı
Allah onları Nasıl biliyorsa öyle yapsın

Ya şimdi açıkcası kvalidenin yaptıkları bana çok ekstrem bir şey gelmedi . Yoldursun oğlunun saçını bu çocuk hiç mi kimsenin saçını çekmeyecek ne bileyim :) bir gün gelip şaşallardanda su içecektir illaki?. Genel olarak bu kadar titizlenmeye gerek var mı bilemiyorum. Bir de bu tarz insanlar daha müdahaleci olurlar zaten genel olarak.Siz karıştıkça onların inadına yaptığını düşünmüşlerdir.
Bu insanları üç aşağı beş yukarı çözmüş olmanız lazım, bir şeyi bilmek yetmez, ilmin siyaseti şart der hep babam. Madem görüşecekseniz siyaseti yapıp siz yöneteceksiniz bu insanları. Eşinizden bir şey beklemeyin burda bi ton konu okuyoruz kaçtanesinin kocası becermişte karısını ezdirmemiş?
Sürünceksin savaş boyalarını. Vaziyet bu. Kvaliden senin gıcığına iş yapıyorsa sende onun gıcığına yap, laf sokmaysa laf sok.
Ne kendini üz, ne açık seçik birbirinize girin, aranızda da bir mesafe olsun.

Kavga niyetiyle gitmedim zaten yine yuzsuzluk yaptimda gittim. Gelmesin evime diye haber yollanan eve kim gider? Benim hareketlerimi gözlerinde çok buyutuyorlar benim nefret ettiğim şey bu. Yapma etme verme demem olay oldu resmen kovdular beni. Kvyi tanımadan yazdığım şeyler gerçekten çok basit görünüyor inanıyorum buna. Eşimden ümidim yok kalmadı zaten. Bugün annesi ve babası aynı anda makineli tüfek gibi bana bağırıp azarlarken tek laf etmedi. Yanarım yani

Evet kırgınlık kalıcı doğru ama haklı olan biziz öncelik hep bize ait bizim kusurlarimiza laf etmeyeceksın senin öyle bi hakkın yok dediler bana ben ne yaptım? Benim kızımda besin alerjisi var ben korkuyorum vermeyin diyorum ondan böyle uyarı yapıyorum diyorum demeyeceksin diyorlar. Tek çocuk büyüten ben değilmişim. Onlar küçükken herşeyi veriyorlarmis bişey olmuyomuş kaç tane çocuk bakmış.
Her durumu yaşayan bilir elbette ama olay hata cetelesi tutup kimin daha haklı olduğu noktasına gelirse bu çözüm değil, sorun odaklı bir yaklaşım olur. Gerçek olan sizin eşinizin anne babasıyla kronikleşmiş bir sorununuz var. Bence önünüzde iki yol var: Ya mevcut tutumunuzu devam ettirip ilişkinizin kör topal gitmesini hatta tıkanmasını tercih edeceksiniz tek tesellimiz de "ama ben/biz haklıyiz" olacak. Ya da haklı olmayı huzurlu olmanın önüne koymayacak, onların olumlu taraflarını görmeye çalışarak uzlaşmacı bir tutum benimseyeceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam ikinci yolu tercih ederdim.

Back
X