Allahim ya benim canimi alsin ya kv kpin...

Çocuk bu, her yerden mikrop kapabilir, kayınvalidenin evinden kapmış olsa bile teyzesinin yanında bu ev pis der gibi buradan kaptı demeniz bana abes geldi. Bebeği olan biri gelip böyle bir cümleyi benim evimde kursa ben de alınırdım.

Üslup sorunu var bence sizde. Resmen kadını azarlar gibi "ağzına şeker verme, alıştırdı çocuğu saç çekmeye, o su şişesinin ağzını kapat" demişsiniz. Karşınızdaki sizin öğrenciniz yada sizden emir alabilecek bir asker değil. Eşinizin annesi, çocuğunuzun da babaannesi.
"Anne biliyorsun çocuğun besin alerjisi var, şeker de dokunabilir ben vermiyorum, sen de vermesen iyi olur, anne saç çekmeye alışmasın" demek bu kadar zor olmamalı.

Kayınpederinizin sizi sorguya çekmesi yada size bağırıp çağırması kabul edilebilir gibi değil. Kendinde nasıl böyle bir hak görebilir? Ne olursa olsun siz de onların gelinisiniz. Aranızda mutlaka bir mesafe olmalı. Eşinizin de buna ses çıkarmaması üslubunuzdan kaynaklanıyor bence. Ayrıca bir noktada eşiniz de haklı, çocuğunuz hakkındaki kararları birlikte vermelisiniz. Gelecekte çocuğunuz babaannesiyle görüşmek isteyebilir.

Sizin üslubunuz, kayınpederinizin davranışları..
Gitmeyin. Çocuğunuzu eşinizle gönderin. Ha gönderemem ben de gitmeyeceğim diyorsanız eşinizle ciddi tartışmalar sizi bekliyor demektir. Zira kocanız babası size avaz avaz bağırırken elini kolunu sallarken ses çıkarmamış, bu saatten sonra arkanızda destek olacağını düşünmüyorum bu konuda.

Çocukla birlikte ben de gideceğim diyorsanız üslubunuzu değiştireceksiniz. Olgun insanlar gibi oturup konuşup derdinizi anlatacaksınız. Yok ben yapamam derseniz çatır çatır kavga edecek, huzursuz olacak, ay ben öleyim ay onlar ölsün diye sızlanacaksınız.

Şimdide ben dahil yeni nesil gelinler bunlar..bırak istedigi gibi sevsinler sağlığını riske alacak bisey yaparlarsa yumuşak bi sekilde soyle sana herseyleri batar olmuş gerek yok rahat ol.

Valla kusura bakmayın ama sizde az değilsiniz. Madem küssünüz gitmeyin efendim. Evde yabancı biride varmış ne öyle söyle anne söyle yapmasın,sunu yapma bunu yapma.basbaya azarlamışsın koca kadını ayıp vallahi. Onun yaptıklarını savunmuyorum. Ya kadın yanlış mı yapıyor anne şişeyi istersen o şekilde verme ağzına zarar verebilir de. Baktın engel olamıyorsun bezini değiştireyim ben bi diye al içerde oyalan sonra kendi kucağında tut. Saçını çektirmesini istemiyorsun babannesi benim kızım çok akılı Çekmez halasının saçını vesaire diye gir lafa. Eşine söyle o uyarsın. Yada kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yap. Annem geçen kızımın ağzına seker verdi çok kızdığa diye anlat. Ama yok bu kadar seçenek varken siz basıl uyarmayı seçtiniz. Bildiğin azarlamak. Ben burda kp kv haklı demiyorum onlar da haksız ama siz burda sütten çıkma ak kaşık değilsiniz

Bende kayınvalidemın çocuğa karşı tavırlarından bazen hoşlanmıyorum ama bu şekilde hiç uyarmadım.kayınpederim benim haberim yokken kızımın saçını kesmişti,berbat olmuştu ben sinir krizi geçirdim evde, yüzlerine karşı birşey demedim. Hala espri yapar saçı kesilcekse keseyim diye,hee diyip geçiyorum, sinirleniyorum ama birşey demedim yüzlerine. Yani hassas meseleler bunlar,tek taraflı bakma bence.

Üslubun çok yanlış, aynı tavırları annene de yapan çok yanlış. Saygı göstermeden, aygı görmeyi bekleme. Onlar da ayrıca sorunlular, tencere kapak olmuş.

Hastaligi nerden kaptı sorusuna burdan kaptı demek başlatmış olayları.
Sizde de ufak hatalar var.
Az görüşün olsun bitsin.

Böylesi konularda ben büyüklerden anlayış beklerim şahsen. Büyüklerse büyüklük yapacaklar "Genç anne, tabi ki bebeğinin üzerine titreyecek, biz de geçirdik bu günleri" diyebilecek olgunluğu gösterecekler. Kusura bakmayın da, sanki biz gençler evin en büyüğü, kv -kp delikanlı yeni yetme, hep onları idare ediyoruz.

Çok klasik bir laf "Biz de çocuk büyüttük" ve çok sinir olduğum bir laf. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, annesi gözünden sakınsın pet şişe vermesin eline organik besleyeceğim diye canı çıksın, arkanı döner dönmez çocuğun elinde kemirilmekte olan bir pet şişe. Oldu, mikrop içinde büyür çocuk titiz olmayalım, çöp konteynerinin yanında emeklesin, güle oynaya izleyelim. Plastik poşet de verelim eline hatta daha rahat parçalar yutar.

İnsanın en pis yeri elidir arkadaşlar. El - parmak çocuğun ağzına sokulur mu? Gördün, gelinin rahatsız oluyor bundan (kim bilir artık bu kızcağız bunu kaç kere söyledi de üslubu bu hale geldi), biraz saygı duy onun yetiştirişine, bırak o da anneliğini yaşasın - müdahalesiz öğrensin. Zaten başı sıkıştığında, anlayamadığında soracaktır "Anne bunu nasıl yapayım" diye.

Dededir, anneannedir, babaannedir elbette sevecekler, fanusta yetiştirmiyor kimse çocuğunu zaten ama sevgi arsızı yapmak, birkaç komik enstantane yakalamak adına çocuğa tuhaf sevgi biçimleri aşılamak nedir? Saç çektirme bir çocuğa niçin öğretilir? Saç çekmek, ısırmak bir çocuğa niçin öğretilir, neden -hadi ısır babanı, vur anneye, tükür ablaya... Ya da bunları yapınca bi gülmeler bi gülmeler... Sevgi biçimini bu zannediyor sonra çocuk, okulda arkadaşına tükürüp gülüyor, kız arkadaşının saçını çekiyor... Sevimli diye fark edemiyor olabilirsiniz ama bunların psikolojik yorumları var, bilinçaltına işliyorsunuz bunları el kadar bebenin.

Konu sahibini haklı buluyorum, bu titizlik değil, bu olması gereken. Madem ki aranızda böyle bir soğukluk da yaşanmış, baktırmayın siz de. Bırakmayın kvnize. Torun sevmek isteyen evinize gelsin sevsin bu ne canım aaa. Torun sevilecek diye annesini sinir içinde bırakmanın manası nedir? Ay ben de sinir oldum.

Büyükler büyüklüğünü bilse, küçük de küçüklüğünü bilir. Peh.

Haklı olabilirsiniz genel anlamda belki bilemiyeceğim ama ,
Eski yaşanmışlıklarınız sanki sizde dolmuşluk yaratmış ve kv'nin her haraketi batmış
Çok mudahaleci davranmışsınız aslında çocuk gibi azarlamışsınızda diyebilirim.
Tabiki çocuğu sizden iyi kimse bilmez ve tanıyamaz sadece yazdıklarınız üzerinden bunu anladım

Ben gerçekten nasıl insanların içine düştüm kafayı yicem artık bunaldim bıktım oldurucem kendimi bu pislik insanların fesat kalplerinden gına geldi :KK43: önceki konularımı okuyan varsa bilir belki. Kvyle aramda tatsızlıklar oldu. Dün onlara gittik ben doğal olarak kırgın olduğum için konuşmadım. Yaptıklarımı sıralıyorum
Uzerimi çıkarıp bisküvi posetini masaya koyup içeri geçtim
Eşimin teyzeside oradaydı selamlastik bana bebek gripmis nasıl oldu nerden falan deyince bende söyledim burdan kaptı diye. Sonra Kv. Çay içerken bebeğimin agzina parmağını sokup şeker verdi. Bişey verme ağzına dedim. Sonra kucağına alıp kaynimin saçlarını tutturdu yol kızım yol diyerek. Ben de görümceme ebru söyle yoldurmasin zaten öyle bi huyu yoktu alistirdi çocuğu dedim. Sonra gitti boş şu şişesi getirdi eline oynasın diye sonra ağzını açtı şişenin kızımın ağzına veriyor. Kızdım biraz niye ağzını açıyorsun vereceksen kapagini kapat dedim.
Sabahın sekizinde eşimi arayıp ağızlarına geleni saymislar karına söyle bi daha beni azarlamasin ben hiç mi çocuk buyutmedim çok biliyor falan. Poşeti masaya carpmis baban diyo. Bi daha emanet etmeyin o zaman oda gelmesin çocuğuda getirmesin bende gelmem. Akşam eşim anlattı direttim gidip konusucam diye. Salagim bende diyorum ki kv kpi doldurdu kesin. Gittik meğer tam tersi gece zorla kvyi uyandırmış seni azarladı o kadr laf etmedin diye doldurmuş. Allahım bana neler saydi ayağa kalktı bağıra bağıra laf saydı saygısızmisim azarliyomusum ben karısını. Azarlamiyorm ben uyariyorum dedim anneme babama karsida böyleyim dedim yok efendim ben çok biliyormusum da zaten çocuğu rüzgârlı havada çıkarıp ben hasta etmişim onların üstüne atıyomusum. Suratım anca asikmış. Dedim kırıldım yengemle konusmadin diye zaten ailemle iletişim yok gelip gitmiyosunuz bari yolda belde akrabalarımı görünce yalanda olsa samimi davransaniz nolur dedim kvye. Kp kalktı yerinden bağırıyor önce senin anan baban kalkip gelsin onlar niye gelmiyor. Dedim niye öncelik bekliyosunuz annem hasta benim dedim. Biliyorm zaten sen karistiyosun herşeyi dedi. Bi kez babam beni onlara birakmisti kapıya çıkıp davet etmedi kp, babam da rahatsızlila vermeyim diye girmedi. Meğer ben babama fisir fisir birşeyler demişim babamda girmemiş hemen gitmiş. Vallahi bişey demedim dedim sen çıkmadin kapıya dedim aynı şekilde eşimde dedi yok baba yeminle bişey demedi kpim senin kapıya çıkmanı bekledi diyo kp hala bana yalan söyleme beni kandiramazsin diyo. Kendimi dakikalarca savunmaya çalıştım ama sonunda sadece boşa konuştuğumu gördüm 1 saat boyunca susup onları dinledim.. Eve geldim ağladım ağladım eşim tek kelime bile etmedi bana l. Yalandan bile olsa..
Bir ömür geçer mi bu insanlarla sırf eşimin hatri için bilmiyorum....

öncelikle Allah sizin canınızı alsa, o çocuğuna ne olacak?
ne kadar büyük laflar bunlar
insan ağzından çıkana dikkat etmeli
şeker-şaşal 'ı bu kadar önemserken nasıl Allah benim canımı alsın diyebiliyorsunuz anlamıyorum
ayrıca başkaları için de Allah canını alsın demek çok yanlış, siz kimsiniz ki şart koşuyorsunuz???

aslında ben sizi yazdıklarınız kadarıyla baştan sona haklı buldum (konu başlığınız hariç)
fakat şu attığınız başlığı atabilmek için sizde de bir tuhaflık olması lazım

o başlığı atmamaış olsaydınız yorumum şöyle olurdu:
kesinlikle, babaanne-dede torun ilişkisine çok müdahale ediyorsunuz diyenlere katılmıyorum
ben aşırı titiz biri değilim
fakat asla çocuğumun ağzından öpülmesini, ağzına başka birinin şaşalının verilmesini, şeker verilmesini hiç istemem, aynen tepki veririm ve tekrarlanıyorsa da oraya gitmem
yazık çocuğun poposu bile yara olmuş
küçücük çocuğa saç yoldurmak genelde eski insanların adetidir, bunu çok önemsemeyin

zaten ailenin size karşı tutumu da ortada
son derece saygısız bir tutum var ortada
bence resti çekme zamanınızdır
gitmeyin, görüşmeyin
eşiniz de ortamı dengede tutabilmeyi öğrensin bi zahmet
gerekirse eşinize de rest çekin

fakat o başlığı atabilmiş olmanız yazdıklarınızda kendinizle ilgili eksiklikler olduğunu düşündürtüyor bana...

Ben gerçekten nasıl insanların içine düştüm kafayı yicem artık bunaldim bıktım oldurucem kendimi bu pislik insanların fesat kalplerinden gına geldi :KK43: önceki konularımı okuyan varsa bilir belki. Kvyle aramda tatsızlıklar oldu. Dün onlara gittik ben doğal olarak kırgın olduğum için konuşmadım. Yaptıklarımı sıralıyorum
Uzerimi çıkarıp bisküvi posetini masaya koyup içeri geçtim
Eşimin teyzeside oradaydı selamlastik bana bebek gripmis nasıl oldu nerden falan deyince bende söyledim burdan kaptı diye. Sonra Kv. Çay içerken bebeğimin agzina parmağını sokup şeker verdi. Bişey verme ağzına dedim. Sonra kucağına alıp kaynimin saçlarını tutturdu yol kızım yol diyerek. Ben de görümceme ebru söyle yoldurmasin zaten öyle bi huyu yoktu alistirdi çocuğu dedim. Sonra gitti boş şu şişesi getirdi eline oynasın diye sonra ağzını açtı şişenin kızımın ağzına veriyor. Kızdım biraz niye ağzını açıyorsun vereceksen kapagini kapat dedim.
Sabahın sekizinde eşimi arayıp ağızlarına geleni saymislar karına söyle bi daha beni azarlamasin ben hiç mi çocuk buyutmedim çok biliyor falan. Poşeti masaya carpmis baban diyo. Bi daha emanet etmeyin o zaman oda gelmesin çocuğuda getirmesin bende gelmem. Akşam eşim anlattı direttim gidip konusucam diye. Salagim bende diyorum ki kv kpi doldurdu kesin. Gittik meğer tam tersi gece zorla kvyi uyandırmış seni azarladı o kadr laf etmedin diye doldurmuş. Allahım bana neler saydi ayağa kalktı bağıra bağıra laf saydı saygısızmisim azarliyomusum ben karısını. Azarlamiyorm ben uyariyorum dedim anneme babama karsida böyleyim dedim yok efendim ben çok biliyormusum da zaten çocuğu rüzgârlı havada çıkarıp ben hasta etmişim onların üstüne atıyomusum. Suratım anca asikmış. Dedim kırıldım yengemle konusmadin diye zaten ailemle iletişim yok gelip gitmiyosunuz bari yolda belde akrabalarımı görünce yalanda olsa samimi davransaniz nolur dedim kvye. Kp kalktı yerinden bağırıyor önce senin anan baban kalkip gelsin onlar niye gelmiyor. Dedim niye öncelik bekliyosunuz annem hasta benim dedim. Biliyorm zaten sen karistiyosun herşeyi dedi. Bi kez babam beni onlara birakmisti kapıya çıkıp davet etmedi kp, babam da rahatsızlila vermeyim diye girmedi. Meğer ben babama fisir fisir birşeyler demişim babamda girmemiş hemen gitmiş. Vallahi bişey demedim dedim sen çıkmadin kapıya dedim aynı şekilde eşimde dedi yok baba yeminle bişey demedi kpim senin kapıya çıkmanı bekledi diyo kp hala bana yalan söyleme beni kandiramazsin diyo. Kendimi dakikalarca savunmaya çalıştım ama sonunda sadece boşa konuştuğumu gördüm 1 saat boyunca susup onları dinledim.. Eve geldim ağladım ağladım eşim tek kelime bile etmedi bana l. Yalandan bile olsa..
Bir ömür geçer mi bu insanlarla sırf eşimin hatri için bilmiyorum....
benim kv de kurana el basmıştı ben kovmadım kendi gitti diye neler neler ALLAH bilsin ama ahımı da yerde bırakmasın inşallah

siz de biraz farklı tepkiler vermişsiniz. ben "çocuğum burda hastalandı" demeyi, sürekli her yaptıklarına bir kulp bulmayı, bir de kv nizle muhatap olmadan araya başkasını koyarak konuşmanızı doğru bulmadım.

onlar zaten değişik insanlarmış ama arada ölmeli gebermeli filan bir şey yok gibi. öncelikle biraz zaman koyun araya, azıcık soğusun olaylar. sonra eşinizle konuşun. çocuğunuz ile ilgili olarak sizin istediğiniz şeyleri o söylesin annesine. mesela o desin annesine "anne şeker verme" diye siz hiç duymamış gibi yapın hatta.

böyle küçük küçük şeyler büyür hayatı çekilmez yapar. sakin olun

Ben konu sahibini haklı buluyorum.
Saçmalığa bakın ağzına şeker vermek eliyle yok saçını çektirmek. Pislik resmen. Çocuk tabi bunlar yüzünden hasta olur.
O kadar karnında taşıyıp doğuran büyüten kadın anne bilir en iyisini.
Ben olsam kıyameti kopartırım o adamla kadın bana konuşma yapamaz onlar kim ya.
Saçmalığa bakın.
Çok sinirlendim. Cahil insanla uğraşılmaz bırakın artık kesin iletişimi . Çok isterse gelsin sizde görsün çocugu gitmeyin konuşmayın derim.
Nasıl çıldırmadan durdunuz bravo.
Çok şey saymak istiyorum ama beni duymadıkları için özellikle o cahil kadın faydası yok.
Kes azalt iletişimi kurtul.

Diğer konuna da yazdım gel sen beni dinle;) ne demek karşına alıp kp car car sana laf yetiştiriyor yalan söyleme diyor ayy daral geldi o anda bas çocuğunu kocagina çık git neyi izin veriyorsun bu salaklara seni ezmeleri için

Kp ve kv e hak verenleri anlayamadım. Babanesidir dedesidir yapsın ne demek. Ki konu sahibi çocuğunun bedin alerjisi olduğunu kaç kere yazmış. Böyle torun sevilmez. Bebeğin ağzına parmak sokmak ne! Onlar böyle yetiştirmiş de bir şey olmamış da! Nasıl olmamış. Toplumumuz psikolojisi sağlam bireylerden mi oluşuyor allah aşkına! Anne istemiyorsa o şey yapılmayacak o bebeğin tüm derdini anne çekiyor.
Evlendiğinizden beri eğer sinirimi bozan bir şey varsa eşime söylüyorum o iletiyor ailesine. Eşinizle konuşup bir de böyle deneyin :)

Ya ne demek ağzına parmağını sokmak? Ne demek kullanılmış plastik şişeyi açıp ağzına sokmak? Kadın laftan mı anlamıyor, yoksa olaylar buraya gelsin diye kendini mi zorluyor? Onun da torunu diyen arkadaşlara söylüyorum; torunum diyip hastalıktan kurutsun bebeği hak mıdır ?? Konu sahibi lütfen mücadele edin, o sizin evladınız.. Asla böyle pis hareketlere izin vermeyin..

Gerizekali kaynana
Resmen sana uyuz olmus elindeki cocuktan almis hirsini
Seker vermek nedir ya
Totolarina pamuk tikilasicalar

Kp ve kv e hak verenleri anlayamadım. Babanesidir dedesidir yapsın ne demek. Ki konu sahibi çocuğunun bedin alerjisi olduğunu kaç kere yazmış. Böyle torun sevilmez. Bebeğin ağzına parmak sokmak ne! Onlar böyle yetiştirmiş de bir şey olmamış da! Nasıl olmamış. Toplumumuz psikolojisi sağlam bireylerden mi oluşuyor allah aşkına! Anne istemiyorsa o şey yapılmayacak o bebeğin tüm derdini anne çekiyor.
Evlendiğinizden beri eğer sinirimi bozan bir şey varsa eşime söylüyorum o iletiyor ailesine. Eşinizle konuşup bir de böyle deneyin :)
Çok çok doğru bi tespit alkisliyorum sizi kimse buna deginmemis bende ayni şeyi düşündüm saçını çektirmek parmağını ağzına sokmak falan İNSAN yetiştirmek gerek psikopat değil benim Gerzek KV de de oglumun pipisinj eller ağzına götürür oğluma da yapar al ye diye kp de vardı bi kizdim ne ayıp şeyler ogretiyorsun sapık mi yetistiriyoruz bu ne biçim hareketler ayrıca çocuk bunu normal görüp başkası eller taciz ederse haberim olmayacak yapma KARİSMA dedim o oldu yolacan boylelerini

biliyosun .... huyunu içe kuyunun suyunu diye boşa dememişler. sırf azarlamak için misafirliğe gittiniz sanki. ne diye yüz göz oluyosunuz ki.

sizi eşinizin ailesiyle görüşmeye zorlayan nedir ben bunu anlayamadım,bu tür şeyleri yaşayıp tekrar tekrar oraya gitmek çok akıllıca değil.

Back
X