Allahim ya benim canimi alsin ya kv kpin...

Ben gerçekten nasıl insanların içine düştüm kafayı yicem artık bunaldim bıktım oldurucem kendimi bu pislik insanların fesat kalplerinden gına geldi :KK43: önceki konularımı okuyan varsa bilir belki. Kvyle aramda tatsızlıklar oldu. Dün onlara gittik ben doğal olarak kırgın olduğum için konuşmadım. Yaptıklarımı sıralıyorum
Uzerimi çıkarıp bisküvi posetini masaya koyup içeri geçtim
Eşimin teyzeside oradaydı selamlastik bana bebek gripmis nasıl oldu nerden falan deyince bende söyledim burdan kaptı diye. Sonra Kv. Çay içerken bebeğimin agzina parmağını sokup şeker verdi. Bişey verme ağzına dedim. Sonra kucağına alıp kaynimin saçlarını tutturdu yol kızım yol diyerek. Ben de görümceme ebru söyle yoldurmasin zaten öyle bi huyu yoktu alistirdi çocuğu dedim. Sonra gitti boş şu şişesi getirdi eline oynasın diye sonra ağzını açtı şişenin kızımın ağzına veriyor. Kızdım biraz niye ağzını açıyorsun vereceksen kapagini kapat dedim.
Sabahın sekizinde eşimi arayıp ağızlarına geleni saymislar karına söyle bi daha beni azarlamasin ben hiç mi çocuk buyutmedim çok biliyor falan. Poşeti masaya carpmis baban diyo. Bi daha emanet etmeyin o zaman oda gelmesin çocuğuda getirmesin bende gelmem. Akşam eşim anlattı direttim gidip konusucam diye. Salagim bende diyorum ki kv kpi doldurdu kesin. Gittik meğer tam tersi gece zorla kvyi uyandırmış seni azarladı o kadr laf etmedin diye doldurmuş. Allahım bana neler saydi ayağa kalktı bağıra bağıra laf saydı saygısızmisim azarliyomusum ben karısını. Azarlamiyorm ben uyariyorum dedim anneme babama karsida böyleyim dedim yok efendim ben çok biliyormusum da zaten çocuğu rüzgârlı havada çıkarıp ben hasta etmişim onların üstüne atıyomusum. Suratım anca asikmış. Dedim kırıldım yengemle konusmadin diye zaten ailemle iletişim yok gelip gitmiyosunuz bari yolda belde akrabalarımı görünce yalanda olsa samimi davransaniz nolur dedim kvye. Kp kalktı yerinden bağırıyor önce senin anan baban kalkip gelsin onlar niye gelmiyor. Dedim niye öncelik bekliyosunuz annem hasta benim dedim. Biliyorm zaten sen karistiyosun herşeyi dedi. Bi kez babam beni onlara birakmisti kapıya çıkıp davet etmedi kp, babam da rahatsızlila vermeyim diye girmedi. Meğer ben babama fisir fisir birşeyler demişim babamda girmemiş hemen gitmiş. Vallahi bişey demedim dedim sen çıkmadin kapıya dedim aynı şekilde eşimde dedi yok baba yeminle bişey demedi kpim senin kapıya çıkmanı bekledi diyo kp hala bana yalan söyleme beni kandiramazsin diyo. Kendimi dakikalarca savunmaya çalıştım ama sonunda sadece boşa konuştuğumu gördüm 1 saat boyunca susup onları dinledim.. Eve geldim ağladım ağladım eşim tek kelime bile etmedi bana l. Yalandan bile olsa..
Bir ömür geçer mi bu insanlarla sırf eşimin hatri için bilmiyorum....
Ben gerçekten nasıl insanların içine düştüm kafayı yicem artık bunaldim bıktım oldurucem kendimi bu pislik insanların fesat kalplerinden gına geldi :KK43: önceki konularımı okuyan varsa bilir belki. Kvyle aramda tatsızlıklar oldu. Dün onlara gittik ben doğal olarak kırgın olduğum için konuşmadım. Yaptıklarımı sıralıyorum
Eşimin teyzeside oradaydı selamlastik bana bebek gripmis nasıl oldu nerden falan deyince bende söyledim burdan kaptı diye. Sonra Kv. Çay içerken bebeğimin agzina parmağını sokup şeker verdi. Bişey verme ağzına dedim. Sonra kucağına alıp kaynimin saçlarını tutturdu yol kızım yol diyerek. Ben de görümceme ebru söyle yoldurmasin zaten öyle bi huyu yoktu alistirdi çocuğu dedim. Sonra gitti boş şu şişesi getirdi eline oynasın diye sonra ağzını açtı şişenin kızımın ağzına veriyor. Kızdım biraz niye ağzını açıyorsun vereceksen kapagini kapat dedim.
Sabahın sekizinde eşimi arayıp ağızlarına geleni saymislar karına söyle bi daha beni azarlamasin ben hiç mi çocuk buyutmedim çok biliyor falan. Poşeti masaya carpmis baban diyo. Bi daha emanet etmeyin o zaman oda gelmesin çocuğuda getirmesin bende gelmem. Akşam eşim anlattı direttim gidip konusucam diye. Salagim bende diyorum ki kv kpi doldurdu kesin. Gittik meğer tam tersi gece zorla kvyi uyandırmış seni azarladı o kadr laf etmedin diye doldurmuş. Allahım bana neler saydi ayağa kalktı bağıra bağıra laf saydı saygısızmisim azarliyomusum ben karısını. Azarlamiyorm ben uyariyorum dedim anneme babama karsida böyleyim dedim yok efendim ben çok biliyormusum da zaten çocuğu rüzgârlı havada çıkarıp ben hasta etmişim onların üstüne atıyomusum. Suratım anca asikmış. Dedim kırıldım yengemle konusmadin diye zaten ailemle iletişim yok gelip gitmiyosunuz bari yolda belde akrabalarımı görünce yalanda olsa samimi davransaniz nolur dedim kvye. Kp kalktı yerinden bağırıyor önce senin anan baban kalkip gelsin onlar niye gelmiyor. Dedim niye öncelik bekliyosunuz annem hasta benim dedim. Biliyorm zaten sen karistiyosun herşeyi dedi. Bi kez babam beni onlara birakmisti kapıya çıkıp davet etmedi kp, babam da rahatsızlila vermeyim diye girmedi. Meğer ben babama fisir fisir birşeyler demişim babamda girmemiş hemen gitmiş. Vallahi bişey demedim dedim sen çıkmadin kapıya dedim aynı şekilde eşimde dedi yok baba yeminle bişey demedi kpim senin kapıya çıkmanı bekledi diyo kp hala bana yalan söyleme beni kandiramazsin diyo. Kendimi dakikalarca savunmaya çalıştım ama sonunda sadece boşa konuştuğumu gördüm 1 saat boyunca susup onları dinledim.. Eve geldim ağladım ağladım eşim tek kelime bile etmedi bana l. Yalandan bile olsa..
zıtlaşma ve hoşgörü kaybı...

Sizi de çok masum görmedim.kadının her hareketi batmıherşeye laf söylemişsiniz
..
Sizin cocugunuzsa onunda torunu.
Tabi uyarın ama,herşeye de müdahale edilmez....
Masum olmayacak ne yapmış Allah aşkına.
Belki kadın bebeğe şeker vermiyor kv niye anneye sormadan veriyor
Başkasının allah bilir kaç kişinin pis elleriyle dokunup ağzına koyduğu şişe çok mu temiz ki bebek ağzına koysun.
Ya da görümcemin saçını çekmek nedir çok mu sağlıklı davranmis kv..
Hem şiddete yöneltiyor hem de pis toz kır dolu saçlara dokunuyor hadi saç kaldı elinde ağzına attı boğuldu ne olacak ?
Lütfen. .
Anneye sorulmadan bebeğe hiç bir yiyecek oyuncak verilmez..

Gayet normal söyledim aslında. Hani desem ki kv kucağına almıştı gripken ondan bulaştı tamam anlarım ama o ara ailecek grip olmuslardi 4 gün sonrada hasta oldu. Çocuk tabi heryerden kapabilir ama kızım alerjik ve kullandığı ilaç mahvetti yavrumu poposu parça parça çatlak oldu. Yemin ediyorum eğer kendı annem gripken kızımla temas kurup bulastirsaydi aynı tepkiyi verirdim

yeğenimde de çoklu besin alerjisi var, ne felaket bişey olduğunu biliyorum. bişey olmaz olur mu? Kendi başına gelmeyince anlamaz işte..
fazla görüşmemeye çalışın bence

Ya ben bu torun mevzusunda babannenin yaptigini yazsam emin ol benim durumum yine iyi dersin.onceleri uyariyodum baktimki beni yanlis anliyor.simdi bir iki saatligine gittigimizde birakiyorum ona napiyosa yapsin hic umursamiyorum.
tabi kotu bisey yapmadigi icin sadece asiri.dustugu icin ustune.

Daha gider gitmez ne yapiyim ne ediyim.acmisin yav yedikte geldik yemezler diyorum.yok yok yapta yesinler yaparim yemezler.simdi diyorum karni tok.o istedigi kadar da dese duymazliktan geliyorum:)

Haklı olabilirsiniz ama siz de gittiğiniz de birz daha sessiz kalabilirdiniz tabi ki çocuga yapılan seyler rahatsız etmiş olabilir ama fazla üstlerine gitmişsiniz gibime geldi.

Çok çok doğru bi tespit alkisliyorum sizi kimse buna deginmemis bende ayni şeyi düşündüm saçını çektirmek parmağını ağzına sokmak falan İNSAN yetiştirmek gerek psikopat değil benim Gerzek KV de de oglumun pipisinj eller ağzına götürür oğluma da yapar al ye diye kp de vardı bi kizdim ne ayıp şeyler ogretiyorsun sapık mi yetistiriyoruz bu ne biçim hareketler ayrıca çocuk bunu normal görüp başkası eller taciz ederse haberim olmayacak yapma KARİSMA dedim o oldu yolacan boylelerini
Sonra o çocuk büyüyünce kendini karşı cinsten üstün görüyor. Yaşlıların bu pipi şakalarından nefret ederim zaten. Allah akıl fikir versin diyeceğim ama çok geç. Biz düzgün yetiştirelim bari

Su mübarek cuma günü bende böyle dua ettim allahım ya benim Can'ımı al ya da kv ve kp in dedim.. İnsanları bıktırıyorlar artık :(

Bebeği herşeyden koruma mikropta lazım bağısıklık kazanması için şişede uyarılır da öyle her şeyde tavır yapılmaz rahatça torununu sevsin.suç ikitaraftada var. . Çokta muatap olma

Sizin herseye müdahale ediyor olmanız cok doğru gelmedi.. Torunlarıyla iletişim kurmalarına engel olduğunuz izlenimine kapıldım..Muhtemelen onlar sizin onları sevmedıgınızı / begenmedıgınızı dusunuyorlar.Tepkileri ondan..

Babanız mevzusunda ise bişey diyemeyeceğim.. Görgü olayları cok farklı sanırıım.Kapıldıgı dusunceler de dehset verici..

Kayınvalıdem den bosanmak istiyorum diye bir konu vardı. Alın benden de o kadar..

ben sizin davranışlarınızda da suc buldum. sonucta oraya ılk basta mısafırlıge gıtmıssınız hem esınızın teyzesı yanı yabancı bırı de varmıs yalandan da olsa merhaba anne nasılsın deyıp bir opebilirdin. yanı buyuk ınsanlar bunlar, eşinin annesi babası, azıcık saygı

korkmaya başladım bu gelinlerden vallahi.
şaka bir yana da,ğiaylar bu noktaya gelene kadar,suçu sizde gördüm.evlerine gitmişsiniz.kadına bir nasılsın dememişsiniz,şeker verme zararlı,onu verme mikroplu,saç çektirdi,terbiyesini bozdu kızınızın. o, onların torunu farkında mısınız?uzaktan agucuk,gugucuk yapsalar,daha mı hoşunuza gidecek.bu kez de niye torunlarını sevmiyorlar diye düşüneceksiniz.
bu konuya yorum yapanlardan biri de evine gidiyorum,çocuklara şunu yap getir,yesinler diyor diye,kaynanasını şikayet ediyor.pes diyorum.
kaynanalar,"gözünün üstünde kaşın var deseler,gözün çıksın" dedi,diyecek kadar nefret ediyorsunuz kaynanalaınızdan.ayıptır bence.

Allah yardimcin olsun baim eg er edini seviyosan katlan cokk kotu bir sey cok uzldum durumuna allaha tevekkul et allah bilir isini

Böylesi konularda ben büyüklerden anlayış beklerim şahsen. Büyüklerse büyüklük yapacaklar "Genç anne, tabi ki bebeğinin üzerine titreyecek, biz de geçirdik bu günleri" diyebilecek olgunluğu gösterecekler. Kusura bakmayın da, sanki biz gençler evin en büyüğü, kv -kp delikanlı yeni yetme, hep onları idare ediyoruz.

Çok klasik bir laf "Biz de çocuk büyüttük" ve çok sinir olduğum bir laf. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, annesi gözünden sakınsın pet şişe vermesin eline organik besleyeceğim diye canı çıksın, arkanı döner dönmez çocuğun elinde kemirilmekte olan bir pet şişe. Oldu, mikrop içinde büyür çocuk titiz olmayalım, çöp konteynerinin yanında emeklesin, güle oynaya izleyelim. Plastik poşet de verelim eline hatta daha rahat parçalar yutar.

İnsanın en pis yeri elidir arkadaşlar. El - parmak çocuğun ağzına sokulur mu? Gördün, gelinin rahatsız oluyor bundan (kim bilir artık bu kızcağız bunu kaç kere söyledi de üslubu bu hale geldi), biraz saygı duy onun yetiştirişine, bırak o da anneliğini yaşasın - müdahalesiz öğrensin. Zaten başı sıkıştığında, anlayamadığında soracaktır "Anne bunu nasıl yapayım" diye.

Dededir, anneannedir, babaannedir elbette sevecekler, fanusta yetiştirmiyor kimse çocuğunu zaten ama sevgi arsızı yapmak, birkaç komik enstantane yakalamak adına çocuğa tuhaf sevgi biçimleri aşılamak nedir? Saç çektirme bir çocuğa niçin öğretilir? Saç çekmek, ısırmak bir çocuğa niçin öğretilir, neden -hadi ısır babanı, vur anneye, tükür ablaya... Ya da bunları yapınca bi gülmeler bi gülmeler... Sevgi biçimini bu zannediyor sonra çocuk, okulda arkadaşına tükürüp gülüyor, kız arkadaşının saçını çekiyor... Sevimli diye fark edemiyor olabilirsiniz ama bunların psikolojik yorumları var, bilinçaltına işliyorsunuz bunları el kadar bebenin.

Konu sahibini haklı buluyorum, bu titizlik değil, bu olması gereken. Madem ki aranızda böyle bir soğukluk da yaşanmış, baktırmayın siz de. Bırakmayın kvnize. Torun sevmek isteyen evinize gelsin sevsin bu ne canım aaa. Torun sevilecek diye annesini sinir içinde bırakmanın manası nedir? Ay ben de sinir oldum.

Büyükler büyüklüğünü bilse, küçük de küçüklüğünü bilir. Peh.

Aynen noktası noktasına katılıyorum.

Bizdeki büyüklük kavramı ne ara değişti bu kadar, büyükler yol gösteren, küçüklerin cehaletini örten, yanlışı varsa yanlışını düzgün bi şekilde anlatan değilmiydi...

Artık büyükler ele almış sazı, ben bu yaşımda böyleyim sanamı değişcem, böyle kabul etcen vs. vs. diyorlar.
E o zaman bende bu yaşıma kadar böyleydim sen niye böyle kabul etmiyon beni.
Yok gelinsen her türlü lafı da çekcen, onlar her türlü lafı da söylese sen hiç gıkını çıkarmıcan, çocuğunu doğurcan ama damızlık muamelesini makul görcen.

Hele hele bizde çocuk yetiştirdik lafı varya oldum olsa ayar etmiştir.

Burda herkes sanıyor ki, herşey güllük gülistanlıktı, kaynana bi elini bebeğin ağzına soktu herşey alt üstü oldu gelin carcar carladı... Öyle değil bunu herkes gayet iyi biliyor. He öyle olmadığını sanıyorsanız kişi de kendinden bilir işi derim o zaman.
İnsanların zamanla birikimi, hani şu kaynanadır aman susalım, aman hoşgörelim tavrı zamanla birike birike dağ oluyo, ondan sonra ne olsa batıyo insana. Ve annen olsa böyle yaparmıydın diye soranlara söylüyorum eminim ki hiç bir kız annesini kayınvalidesi kadar hoşgörmüyordur ve annesi de kayınvalidesi kadar senden mi öğrencem beeeee diye çemkirip bir de kocasına anlatıp karşılıklı birbirlerini doldurmuyorlardır.

Arkadaş kolay gelsin sana. Az görüşeceksin. Eşin bu konuyla ilgili bişey söylerse de baban nerdeyse dövecekti, onca laf saydı bir kelime edemedin o andan beri kendi işimi kendim görüyorum ben artık bu kadar alçalmıcam de çık.

Bu lafı söyletenlerin insanı artık ne psikolojiye soktuğunu çok iyi bilirim ama sen gel yine de dualarına dikkat et. Kimin kalbinin ne vakit açık olacağı belli olmaz.

Çocuk bu, her yerden mikrop kapabilir, kayınvalidenin evinden kapmış olsa bile teyzesinin yanında bu ev pis der gibi buradan kaptı demeniz bana abes geldi. Bebeği olan biri gelip böyle bir cümleyi benim evimde kursa ben de alınırdım.

Üslup sorunu var bence sizde. Resmen kadını azarlar gibi "ağzına şeker verme, alıştırdı çocuğu saç çekmeye, o su şişesinin ağzını kapat" demişsiniz. Karşınızdaki sizin öğrenciniz yada sizden emir alabilecek bir asker değil. Eşinizin annesi, çocuğunuzun da babaannesi.
"Anne biliyorsun çocuğun besin alerjisi var, şeker de dokunabilir ben vermiyorum, sen de vermesen iyi olur, anne saç çekmeye alışmasın" demek bu kadar zor olmamalı.

Kayınpederinizin sizi sorguya çekmesi yada size bağırıp çağırması kabul edilebilir gibi değil. Kendinde nasıl böyle bir hak görebilir? Ne olursa olsun siz de onların gelinisiniz. Aranızda mutlaka bir mesafe olmalı. Eşinizin de buna ses çıkarmaması üslubunuzdan kaynaklanıyor bence. Ayrıca bir noktada eşiniz de haklı, çocuğunuz hakkındaki kararları birlikte vermelisiniz. Gelecekte çocuğunuz babaannesiyle görüşmek isteyebilir.

Sizin üslubunuz, kayınpederinizin davranışları..
Gitmeyin. Çocuğunuzu eşinizle gönderin. Ha gönderemem ben de gitmeyeceğim diyorsanız eşinizle ciddi tartışmalar sizi bekliyor demektir. Zira kocanız babası size avaz avaz bağırırken elini kolunu sallarken ses çıkarmamış, bu saatten sonra arkanızda destek olacağını düşünmüyorum bu konuda.

Çocukla birlikte ben de gideceğim diyorsanız üslubunuzu değiştireceksiniz. Olgun insanlar gibi oturup konuşup derdinizi anlatacaksınız. Yok ben yapamam derseniz çatır çatır kavga edecek, huzursuz olacak, ay ben öleyim ay onlar ölsün diye sızlanacaksınız.

Zaten ben hep mesafeyi korudum bu zamana kadar. Hatta kv çocuk gibi herşeye küsüp darilan biri o yüzden hep eşime tembihlerdim gitmeden. Esimde hep uygun dille uyarirdi ama onunla bile tartışirdi annesi siz çok biliyosunuz bi daha ellemem çocuğunuzu diye. Sonra baktım eşimi umursamıyor ben uygun dil kullandım. Anne ağzından opmeyin kabarıyor dedim olmadı. Anne portakal kabuğu dahil bişey vermeyin dedim olmadı. Kpimin çöpten bulduğu oyuncağı verdiği zaman bile görümceme kaş gözle aldırdım elinden yine bişey demedim. Ama baktım tınlamiyor kv beni bende tavrımı keskinlestirdim. Artık eşime bişey diyemiyorum çünkü mantikli düşününce eğer ogün eşim beni savunsaydi kp kan çıkarırdı beni korudu diye. Eşime sadece uzuluyorum artık böyle bi aileye sahip olduğu için. Benim ailem eşimi el üstünde tuttukca eşim mahcup oluyor. Grip meselesine gelince onlar gittigimiz zaman herkesi hasta görünce eşim anne hastaysan alma kızı kucağına zaten hassas dedi ama kv bişeyım yok benim boğazım hasta sadece dedi ve hiç bırakmadı ogün. Sorumsuz davrandigi için tepki koymak istedim ilk defa ama her zamanki gibi yone bana döndü herşey

Aynen noktası noktasına katılıyorum.

Bizdeki büyüklük kavramı ne ara değişti bu kadar, büyükler yol gösteren, küçüklerin cehaletini örten, yanlışı varsa yanlışını düzgün bi şekilde anlatan değilmiydi...

Artık büyükler ele almış sazı, ben bu yaşımda böyleyim sanamı değişcem, böyle kabul etcen vs. vs. diyorlar.
E o zaman bende bu yaşıma kadar böyleydim sen niye böyle kabul etmiyon beni.
Yok gelinsen her türlü lafı da çekcen, onlar her türlü lafı da söylese sen hiç gıkını çıkarmıcan, çocuğunu doğurcan ama damızlık muamelesini makul görcen.

Hele hele bizde çocuk yetiştirdik lafı varya oldum olsa ayar etmiştir.

Burda herkes sanıyor ki, herşey güllük gülistanlıktı, kaynana bi elini bebeğin ağzına soktu herşey alt üstü oldu gelin carcar carladı... Öyle değil bunu herkes gayet iyi biliyor. He öyle olmadığını sanıyorsanız kişi de kendinden bilir işi derim o zaman.
İnsanların zamanla birikimi, hani şu kaynanadır aman susalım, aman hoşgörelim tavrı zamanla birike birike dağ oluyo, ondan sonra ne olsa batıyo insana. Ve annen olsa böyle yaparmıydın diye soranlara söylüyorum eminim ki hiç bir kız annesini kayınvalidesi kadar hoşgörmüyordur ve annesi de kayınvalidesi kadar senden mi öğrencem beeeee diye çemkirip bir de kocasına anlatıp karşılıklı birbirlerini doldurmuyorlardır.

Arkadaş kolay gelsin sana. Az görüşeceksin. Eşin bu konuyla ilgili bişey söylerse de baban nerdeyse dövecekti, onca laf saydı bir kelime edemedin o andan beri kendi işimi kendim görüyorum ben artık bu kadar alçalmıcam de çık.

Bu lafı söyletenlerin insanı artık ne psikolojiye soktuğunu çok iyi bilirim ama sen gel yine de dualarına dikkat et. Kimin kalbinin ne vakit açık olacağı belli olmaz.

Çok teşekkür ederim anlayisiniz için. Ben gerçekten çok doldum onlara karşı. Önceki konularım hep onların yüzünden açtım. Ya aynen öyle diyorlar zaten bi gelin kv.sine şunu yap bunu yap diye akıl veremezmış. Azarlayamazmış. Azar değil uyardım diyorum sen bizden daha mi iyi bileceksin ben kaç tane çocuk büyüttüm kaç çocuk emanet ettiler bana herşeyleri de verdim yedirdim falan. Ya kp kalkıp bağırıyor ben sinirli adamim bu yaşıma geldim ben öyle sabırlı olmam çabuk sinirlenirim diye tehdit etti resmen. Ne diyim ben yani eşşek değilim ki "sen kendini kabul ediyosun bu halini de beni niye kabul etmiyosun bende sinirliyim bebeğim için panik yapmam normal dedim yerimi bilmiyomusum gibi laflar söyledi

korkmaya başladım bu gelinlerden vallahi.
şaka bir yana da,ğiaylar bu noktaya gelene kadar,suçu sizde gördüm.evlerine gitmişsiniz.kadına bir nasılsın dememişsiniz,şeker verme zararlı,onu verme mikroplu,saç çektirdi,terbiyesini bozdu kızınızın. o, onların torunu farkında mısınız?uzaktan agucuk,gugucuk yapsalar,daha mı hoşunuza gidecek.bu kez de niye torunlarını sevmiyorlar diye düşüneceksiniz.
bu konuya yorum yapanlardan biri de evine gidiyorum,çocuklara şunu yap getir,yesinler diyor diye,kaynanasını şikayet ediyor.pes diyorum.
kaynanalar,"gözünün üstünde kaşın var deseler,gözün çıksın" dedi,diyecek kadar nefret ediyorsunuz kaynanalaınızdan.ayıptır bence.

Yaşadıklarımı yasasaydiniz böyle demezdiniz emin olun. Bizim kv aramızda eşim harici kesinlikle bi bağ yok hal hatır sorma hiç yok. Bunun içinde kendime göre sebeplerim var. Belki size yanlış bana doğru. Ama kvniz annenizin olmayan bacagiyla dans etme esprisi yapsaydı tepkiniz ne olurdu yada nasıl iletişim kurardiniz sonrasında. Subjektif olun lütfen

Allah yardimcin olsun baim eg er edini seviyosan katlan cokk kotu bir sey cok uzldum durumuna allaha tevekkul et allah bilir isini

Zaten eşimi sevdiğim için katlaniyorum yoksa o gün o laflara azarlamalara tahammul edecek değildim ama sırf eşim ve kızım için

Konuda enteresan muhalefetler dönmüş, anlam veremedim. Tamam geldiğiniz ortamda selam vermemeniz yanlış ve saygısızca ona bende katılıyorum. Ne yaşanmışsa yaşanmış, yinede yalandan da olsa Allah'ın bir selamını esirgememeliydiniz. Ama bunun dışındaki her konuda sonuna kadar sizi haklı buldum. Bebeği ağzından öpmek ne demek ya, steril olduğundan emin olmadığınız şişeyi bebeğe vermek, yolmak gibi kötü davranışları çocuğa aşılamaya çalışmak ne demek.. Burada sizi hatalı bulanlar kendi çocuklarına bu tip şeylerin yapılmasına izin verecekler mi yani ? Bu nasıl bir annelik olur... Siz belki objektif olarak tepki koymadınız, onlara olan kininiz de bu tepkileri vermenize neden olmuş olabilir ama sonuç itibariyle doğru tepkiler vermişsiniz. Benim yeğenimi de ablamın kaynanası öpüp duruyordu. Ablam kibarca uyardığında "Bir tek sen mi annesin bak bende evlat büyüttüm çok biliyorsun" diye darılıp gücenirdi öpmeyede devam ederdi. Sonunda çocuk egzama geçirdi. Şimdi egzama hastası, sürekli egzamaları çıkıyor ve çıktıkça geceleri acıdan, kaşıntıdan, ateşten uyuyamıyor çocuk. Değdi mi yani ? Doktor da bizzat öpüldüğü için olduğunu söyledi. Küçücük bebek kortizonlu ilaçlar kullandı, tüylenme sorunu gelişti. 5 yaşında şimdi, hala egzama hastası. Bu mu yani şimdi babannelik ? Ablam zamanında sizin gibi daha sert bir tepki koysaydı belki ciddi kırgınlıklar yaşanacaktı ama çocuk egzama hastası olmayacaktı. Bizim gibi büyük insanların ağzındaki mikroplar bebekler için hayatını tehdit edici olabiliyor. Ve savunmasız bir bebeği kalkıp öpmeye kalkan bir kişinin "bir tek sen mi annesin, bende anneyim bende evlat yetiştirdim" tavırlarına hiçbir şekilde güvenmiyorum. Sen bu şartlarda evlat büyüttüysen, Allah'a emanet büyümüştür o çocuk. Yaptığı hiçbirşeyede güvenmem.. Çok iyi bir babanneyse zaten en az sizin kadar torununu düşünüp ona zarar verecek davranışlardan kaçınır, aksi mevzu bahisse verdiğiniz her tepkide haklısınızdır...

Back
X