- 10 Kasım 2017
- 348
- 843
- 18
- 38
Şikayetçi olmadı mı? O adam yanında mı?Kızlar ya bu şehirde o kadın ve ben bisey yapamıyorum gazeteci ile konuştuğumda tek başıma burada bilgi almam peşine düşmem zor burada sosyal medyada kamuoyu oluşturalım sizde bir el atın dedim.. sizi anlıyorum ama yapabileceğimiz tek şey kadını cesaretlendirip destek olmak ve ulaşmak sosyal politikalar bakanlığına bilgi verebilmemiz adına korkumdan şikâyetçi olmadım demesi gerekiyor siz adresi bulup gitseniz bile kız şikâyetçi değilim dediginde otamatik olarak siz biz suclanacagiz dedi ... tek bir cümlesi ile bu olay sonuçlanacak sadece nunu bilmeli tek bir cümle yetecek şu saatten sonra onu kurtarmya sikayetciyim demesi olay zaten şu an bilindik bir mağduriyet oldu.. son söz kızın aslında ve sadece buju bilmesi gerekiyor
Araya o kadar insan girdi hala fake diyorsunuz pes yahu!Bu konu bana hâlâ sahte gibi geliyor.. bilemiyorum
benzer bir hikaye de ben anlatayım, istanbulun epey zengin lüks bir semtinde oturan eski bir arkadaşım bir gece bana ağlayarak 16 yaşında uğradığı tacizi anlatmıştı. kız kesinlikle pasif sinik bir aileden gelmiyor, aksine anne babası iyi eğitimli, maddi durumları da kötü olmayan insanlar. gayet de kızlarının arkasında duracak kapasitedeler.Neden şikayet edemediğini anlamayanlar için yazıyorum bunu da. Daha önce bu tür başka konularda da yazmıştım. Benim çok yakın bir akrabamın başına benzer bir olay geldi. Şiddetin alası, tecavüz tehdit şantaj... Ve o kişi bütün bunları yaşamadan önce çok güçlü bir kadındı. Ben hep örnek alırdım hatta kendsini. Ama demekki başına gelince öyle olmuyor. O kadar sindirilmişti ki anlatamam size. Ben kendisini zorla götürdüm hastaneye karakola falan. Tir tir titriyordu, asla şikayetçi olmak istemedi. Polisler sağolsun şikayetçi misin diye sormadılar bile. İfadeleri alıp hemen imzalattılar. biz daha eve dönmeden o pisliği yakaladılar. Sonra o pisliğin ailesi yalvarmaya geldi şikayetini geri alsın diye. Bizimkisi yine şikayetini geri çekecekti ben olmasaydım. Çok korkuyordu olaylar duyulacak diye, kıyıda köşede başına bir iş gelecek diye. O zaman ben de çok şaşırmıştım böylesine güçlü bir kadın nasıl bu kadar sindirilir diye. Ama demekki oluyormuş. Yaşamadan bilemezmiş insan. Burda Çorluda oturup yardım etmek için çırpınan üye(nickini hatırlayamadım) gibi gerçek destekçilere ihtiyacı var. Burda '' Biz senin yanındayız'' demekte bir destektir ama malesef sadece manevi destek olmakla kalıyor.
Sabahtan beri bunu anlatmaya çabalıyoruz çok zeki olduk kadın düşmanı olduk nerden biliyoz olduk olduk da olduk kadının öz be öz annesi kızımı alcam diye gitse alamaz kadın istemedikten sonra şikayetçi olur def eder olur biterKızlar ya bu şehirde o kadın ve ben bisey yapamıyorum gazeteci ile konuştuğumda tek başıma burada bilgi almam peşine düşmem zor burada sosyal medyada kamuoyu oluşturalım sizde bir el atın dedim.. sizi anlıyorum ama yapabileceğimiz tek şey kadını cesaretlendirip destek olmak ve ulaşmak sosyal politikalar bakanlığına bilgi verebilmemiz adına korkumdan şikâyetçi olmadım demesi gerekiyor siz adresi bulup gitseniz bile kız şikâyetçi değilim dediginde otamatik olarak siz biz suclanacagiz dedi ... tek bir cümlesi ile bu olay sonuçlanacak sadece nunu bilmeli tek bir cümle yetecek şu saatten sonra onu kurtarmya sikayetciyim demesi olay zaten şu an bilindik bir mağduriyet oldu.. son söz kızın aslında ve sadece buju bilmesi gerekiyor
Şikayetçi olmamak demek, benim de gönlüm var, tecavüz falan yok,uyuşturucuyu gönüllü kullanıyorum demek. Polis nereden bilecek neyin ne olduğunu. Uyuşturucu kullanmak yasak değil ki, satmak yasak.Aman aman deme arkadaşım şimdi gelip sen nerden biliyon da kadın kadının düşmanı dicekler bu olayda bile ağız dalaşı derdi olan çok
Bende müge anlının ihbar hattına olanları anlattım . Konunun linkini ekledım . Fazla tale olursa belki ilgilenırler
Kamuya dönmez 26 yaşında kocaman kadın iş kendinde artık kimse bişey yapamaz malesefŞikayetçi olmamak demek, benim de gönlüm var, tecavüz falan yok,uyuşturucuyu gönüllü kullanıyorum demek. Polis nereden bilecek neyin ne olduğunu. Uyuşturucu kullanmak yasak değil ki, satmak yasak.
Intihar edicem diye bu kadar kisiyi ziplattiktan sonra şikayet olmamak da hoş değil. Bu kadar kişi destek olamayacak mıydık?. Ev de tutulurdu, tedavi de olurdu, iş de bulunurdu. Umarim is kamu davasına döner.Yoksa bu işin sonu ya intihar ya da cinayet.
Sana ozelden numaralari atiyorumNereye attınız buraya da yazın da hep birlikte atalım. Belki birşey yaparlar
+1Dünden beri okuyorum gelişmeleri ama hepimizin es geçtiği bazı noktalar var.
Polis arandı ve kızın binasına geldiği halde, amcasınınoğlu bi şekilde elini kolunu sallayarak "POLİSE RAĞMEN" içeri girmeyi başardı. Kızı, polisler orada olduğu halde darp edebildi.
Kızın çığlıklarını duyan, komşuları oldu. Herkes 1 saniye durup düşünebilir mi? Polis kapımdayken bile, bu adam benim evime giriyorsa ben nasıl korkmayayım??Ben kime güveneyim?
Yapılacak olan ilk şey; burada Tekirdağ çorluda yaşayan bazı site üyeleri kalkıp üşenmeden o kızın yanına gidilmesiydi...O kızın orada tek ihtiyacı olan şey; birinin ona "sahip çıkması"ydı. Destek olmasıydı tahminimce...
Polisten önce gereken yardım buydu. Şimdi şikayet etmiyor ya da şikayet etmekten çekiniyor. Kendisi burada yazılarında da "polisler, mahkeme bir sürü süreç bilmiyorum çok yorgunum" diye yazdı. Her şeyin farkında o da.
Buraya gelip başlık açması da onun çığlığıydı. Buraya yazana kadar tahmin ediyorum ki kendisi de Polisi arardı belki ama onun isteği ona birilerinin sahip çıkmasıydı. İçindeki çığlığı duyurmaktı.
Ne diyeyim ki... bizim için polise şikayet et demek kolay ama kimse, onun yerindeyken sağlıklı düşünemez...
Bende okudum o kısmı. Çok biliyorlar zaten onlar.Geçen günkü konuda "bir tokattan boşanılır mı ayol sen de yabancı erkeklerle konusmayiverseydin" diyenler şimdi ağız birliği etmiş tecavüz mağduru korkmuş ve kimsesiz gariban bir kıza yükleniyor. Hayatta herşey birbiriyle bağlantılı işte. Şiddete zamanında ve hep birlikte karşı koymalı tüm kadınlar! Bu arada konu ekşi sözlüğe taşınmış, site yonetiminin durumu polise yonlendirmesini ve saldırganın serbest bırakılmasına sebebiyet verilmesini eleştiriyor yazarların genel çoğunluğu. Bilginize. Ben son durumu iyi bilmiyorum, inşallah başın belada değildir H HogathaBu kadar kadın sana yardım edemedik ya ona yanıyorum
Bende bunu dedim aslında gazeteci hanima sesim cılız çıkıyor kamuoyu oluşturalım diyeToplanıp Tekirdağ'a mi gitsek ne yapsak hanımlar ?
En azından bir araya gelerek haber kanallarını da taarruza geçirip Müge Anli'ya durumu whatsapp ihbar hattından bildirirsek güzel şeyler olur gibi.
Bende okudum.onu sinirlendim.kapattim.. tamamen yorumlari okumuyorlar ordn laf atiyorlar. Biz bilmiyorduk sanki onu yapmadi ama tum gece cirpindik. Burda.ne bi adres ne bir isimEkşideki yorumları okuyorum da biri ne yazmış allasen? Neymiş kız polisi kendi de ararmış, sitedeki "bütün üyeler" toplanıp Çorlu'ya gidecekmişiz. Bak yav. Işınlanma bulundu da haberimiz yok mu? Ne kadar kolay ya böyle yazıp vicdan rahatlatmak. Ki zaten Çorlu'daki üyeler gitmek için bir adres tetikte bekliyorlardı sevgili sözlük yazarı. Site yöneticisi kızın bilgilerini yaymanın doğru olmadığını düşündü. Kaldı ki Çorlu'da yaşayan üyelerden bazıları karakola gidip ilgilendi, gazetecilerle konuştu haberinin yapılması için. Lafta herkese süper kahramanlık yapmak kolay geliyor, icraate geçirmek önemli olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?