- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
Anladımyok hayır kadın şikayetçi olmaya korkuyor ya.
polislerin yürüyebileceği bir delik bulmaya çalışıyorum.
resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak yasaktı ya bir ara.
Ohal süresinde bildiğimiz tüm aşamalar, başka işler olduAslinda uyusturucu konusunda sikayete gerek yok resen takip edilir ama polislerin bilgisi olmamis sanirim?
Aslında en büyük sorun kimsesiz olmasi yalnız olması bence.kız nasıl korkutulmussa arada bir yardım çığlığı atıyor sonra yine korkup susuyor yanında kimse yok çünkü
Burası bile keskinliği olmayan bilgilere güvenip boşa zaman harcadık diyen kadınlarla dolu
Ben Çorlu dan bilgi alan arkadaşın mesajını okuduğumda imam nikahı olabilir mi acaba diye düşünmüştüm açıkçası çünkü eğer denildiği gibi akrabaların bilgisi dahilinde aynı evde kalıyorlarsa öyle nikahsız bırakmazlar iki kuzeni bizim ülkede.Merak ettigim 2 konu var.
Birincisi 26 yasinda neden imam nikahi var da gercek nikahi yok? Genelde kucuk yasta evlendirilenler ya da ikinci ucuncu esler imam nikahli oluyor biliyorsunuz.
Ikincisi cocugu var mı?
Abooooo serefsiz herif allah belasini versin.kiz nie sikayetci olmamiskiKuzu sen çok geride kaldın. Kazen kızla konuştu,kız doğruyu söylüyor. Polis yönlendirdiler,kızı ve adamı alıp karakola gitmişler fakat kız şikayetçi olmadığını söylemiş. Ama baya darp edilmiş. Son durum bu.
oyyy olma olma gönüllü hanım. sen biraz benim konularımı incele ben hangi konularda gönüllü kampanyalar yapmışım kaç insan için ağrı'ya gidip koşturmuşum, kaç saat acaba kaç kişiye daha ulaşabiliriz diye kafa patlatmışım bilgi sahibi olursun. ha böyle şeyler senin yaptığın gibi böbürlenme amacıyla yapılmaz ama beni de yanlış tanımanı istemem. ayrıca kampanyaların yanı sıra bağışta da bulunuyorum zaten. ve onu da sizin gibi arada söylerim havam olur diye yapmıyorum.
kandırılan bir insan kandırıldığını söyleme hakkını kendinde bulmalı. isterse hiçbir şey yapmamış olsun o hakkı vardır.
sizin yardım etmekten anladığınız gereksiz duyar kasmak ama bence somut bir şeyler yapmak bol keseden atmaktan daha faydalıdır. biz somut şeyler yapalım dedik hanım istemedi.
eh madem duyarlısınız, çevreniz de buna müsaittir. uğraşın azıcık kızımızla hala yardıma muhtaç olduğunu düşünüyorsunuz ya. fiili olarak çabanızı görelim. tabi yorum yazıp "bon gonolloyomm" yazmaktan daha zor bir iş. biz o kadarını yapamıyoruz çünkü ancak oturduğumuz yerden yazıyoruz napalım. acziyet işte. siz yapıverin bari.
peki öyleyse napmalı nasıl bir yol izlemeli...Bakın öncelikle üslubunuz çok çirkin, ayrıca sizin gibi işler yolunda gitmeyince u dönüşü yapan insanlardan da hiç hoşlanmam. Kız şikayetçi olmadı diye kıza söylemediğiniz laf kalmadı, ben bunu eleştiriyorum. Ben zaten fiilen faaliyet gösteren biri olduğumu söylüyorum, bana şunu yap bunu yap demenize gerek yok. Bunlar boş laflar benim için.
Polise götürüldüğü anda daha özverili olunabilecekken olunmamasından kaynaklanan bir durum var burada. Polis ve Sosyal Hizmetlerin koordineli çalışmaması gibi bir sorun var. Eğer orada bir sosyal çalışmacı kızla görüşüp onu bilgilendirseydi, vatandaş olarak sahip olduğu hakları ona anlatabilseydi, psiko-sosyal desteklerden bahsetseydi, sığınma evi, gizlilik vs gibi konularda bilgilendirseydi belki rahatlayıp güvenebilirdi. Somut bir şey yapılması budur anlıyor musunuz? Çünkü Sosyal Hizmet uzmanı bir kamu çalışanıdır, elinde devlet gücü var, yaptırım gücü var. Ama kullanılmayan gücün de hiçbir faydası yok gördüğünüz gibi.
Sonuç olarak bu kız zaten korkmuş ürkmüş, ona sadece şikayetçi misin diye sorulup gönderilmesi bir sistem sorunudur. Bu durumda kızı suçlayacak bir şey yok. Sanki her şey dört dörtlük yapılmış, kıza yeterince destek verilmiş gibi hemen kıza saydırıyorsunuz. Altı üstü polis gitti kapısına. Siz buna hizmet mi diyorsunuz? Dünyaya bir bakın bakalım Sosyal Hizmetler nasıl çalışıyor. Sonra gelin kızı suçlayın.
Burda bisey merak ettim araya giriyorum ama. 183 arandiysa konu Aile ve sosyal Politikalar ŞÖNİM e gitmiştir. ŞÖNİM kadina geri dönüş yapar gereken yukarida bahsettiginiz destek hizmetlerinden bahseder diye tahmin ediyorum. Şikayetini geri çekmesi buna engel olabilir mi ki?Sosyal Hizmetlerin koordineli çalışmaması gibi bir sorun var. Eğer orada bir sosyal çalışmacı kızla görüşüp onu bilgilendirseydi, vatandaş olarak sahip olduğu hakları ona anlatabilseydi, psiko-sosyal desteklerden bahsetseydi, sığınma evi, gizlilik vs gibi konularda bilgilendirseydi belki rahatlayıp güvenebilirdi. Somut bir şey yapılması budur anlıyor musunuz? Çünkü Sosyal Hizmet uzmanı bir kamu çalışanıdır, elinde devlet gücü var, yaptırım gücü var. Ama kullanılmayan gücün de hiçbir faydası yok gördüğünüz gibi.
Ya kismesizlikte degil kadinlar olarak herseye susuyoruz ben bosaniyorum 5 ay evli kaldim ve dayak yedim sustum... Ailem arkamda memurum maddi durumum iyi esimden kurtulunca daha da iyi olcak malesef susuyoruz
Kazen kızla konuştu,kızın durumu kötüydü dün gece tir tir titriyormuş,polis gönderdi evine ve aldılar. Polisin geldiği sırada amcaoğlu kızı eve kapatıp tekrar darp etmiş,çilingir ile kapı açılmış en sonunda da kız şikayetçi olmadığını adam alkollü olduğu için darp ettiğini söylemiş.
Sonra serbest bırakmışlar ama baya darp edilmiş ve paikolojisi kötü bir haldeymiş.
EvetHerif de mi serbest suan?
Şu tür insanları "halkın güvenliğini" tehdit ediyorlar denilerek almalılar eğer yeterli delil varsa... Hiç bu tür soruları kurbana sormamak lazım "yok şikayetçi misin" değil misin diye. Çünkü belli ki kurbanların psikolojleri yerinde olmayacak, hatta dünyanın en aklı başında insanı olsa bile travma sonrası bir dönem psikoloji bozukluğu yaşayacaklar. Bu arada pardon insan demişim diyecektim ama şu dünyada insandan başka bu kadar kötülüğe meyilli bir varlık daha yok.Herif de mi serbest suan?
Kizin babadan kalma maasi varsa kesilmesin diye imam nikahli olabilirler. Aslinda sikayet etmek lazim da kizi hepten magdur etmeyelim simdi.Merak ettigim 2 konu var.
Birincisi 26 yasinda neden imam nikahi var da gercek nikahi yok? Genelde kucuk yasta evlendirilenler ya da ikinci ucuncu esler imam nikahli oluyor biliyorsunuz.
Ikincisi cocugu var mı?
Yansıdı h gazetesinde varKonu kanala yada sosyal medyaya yansidimi duyurmamiz gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?