Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar özet geçebilir misiniz ?
Sorun nedir avukat arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Yapmayın lütfen başka bir üye de benle yaşa demişti ki artO zaman önce kimliğini doğrulat.
Ondan sonra sana güvenmesini iste.
Belki erkeksin, belki fırsatçısın vs vs.
Evet ruh hastası bir adam ile uğraşmak bir sanat... Ben kendi ayakları üzerinde durabilen üstelik sivri dik bir tip olan ben bile korktum 6 senem geçti çünkü adamın kaybedecek bir şeyi yoktu aileme zarar vermesin diye idare ettim çok şiddet olayımız olmadı ama başka bir kadın olsaydı cesedi çıkardı.... Sonunda kendi eli ayağı ile gitti hala suyuna gidiyorum çocuğu kullanmasın diye kullanmaya kalktığı an çocuğun çantasını veriyorum eline canıma minnet okul parası da olmaz hayatımı yaşarım diyorum anında ortadan kayboluyor 2 ay kafam rahat çünkü onu tanıyorum göremezsin dersem kaçırır bile... Yaşamak çok farklı bazı şeyleri....Elmayra mı?
Haklısınız. .
Aslında dayak yiyenler anlar karşı tarafın öldürme potansiyelinin olup olmadığını.
Buradan git polise,oraya buraya demek çok kolay.
Sabah gördüm ben de konuyu.
Açıkçası 2 sene mi gizlenerek geçirmek zorunda kalmış biri olarak tek bir yorum dahi yapamadım.
Başınıza bir bela aldıysanız ondan sağ selim kurtulmak için plânlı programlı hareket etmeniz gerekir.
Her dayak yiyene "hemen git uzaklaştırma kararı aldır" diyemem ben mesela.
Hadi içeri de attırdınız diyelim.
Çıktıktan sonra yaptığınızı yanına bırakmama ihtimali de var.
Adam kapıya pompalı tüfekle dayandıysa kavga de edemezsiniz. Sakin sakin konuşursunuz. Aynı şekilde höthöt yaparsanız sonu feci olur.
Ruh hastası adamlardan kurtulma yolları burada yazılanlar kadar dandun olmuyor.
Şikayetçi olsada olmasada kamu davası olur ama kıza faydası olmaz... Kamu davasının magdurun durumuyla pek alakası yok26 yaşında kadın şikayet vermezse kamu davası olmaz rıza gösterdiği anlamına gelir kanunen ama kafın rıza dışı olduğunu yazdı
+1000 iste boyle boyle sindiriliyor kadinlarimiz kizlarimiz!Şu konunun her bir sayfasını okudum gün boyunca, hikaye o kadar bilindik gidiyo ki.
Dünyaya kapalı, kendi çarpık kuralları etrafında dönen bi çevrede, saçma sapan insanlarla bi şekilde 20li yaşlarının ortasına gelmiş bi kadın var.
Başında ölmek üzere olan bi baba. Aç kurt gibi etrafına dizilmiş akrabalar. Her biri bi köşeden çekiştiriyo, her biri başka bi şeyin peşinde. Biri üc kuruşluk mal mülkün, biri kızın kendisinin. Her kafadan bi ses, en çok onlar biliyolar, hep onlar konuşuyolar.
"Kız sahipsiz kalmasın" diyolar, kadın bi yerde hayvan çünkü, tasmasını tutacak bi sahip gerek.
"Başında bi erkek olsun" diyolar. Kadın kendine, ailesine yetemez cünkü.
Çünkü yetemesin diye, kendi başında hayatta kalamasın diye, kendi kararlarını alamasın, kendini koruyamasın, her denilene boyun eğsin diye bebekliginden beri başlıyolar kolunu kanadını kırmaya.
Sonra başına koruyucu diye bir "koca" dikmek gerekiyo; uyuşturucu bağımlısı kuzen şahane bi seçenek.
Seçenek dediysem kızın bi şey seçtiği yok tabi, akbabaların ay pardon akrabaların işi o. Hem kız aile içinde kalmış olur daha ne. İmam nikahı da sosu olmuş hakikaten.
Sonra biz bekliyoruz ki kız sağlıklı bi birey gibi davransın, hakkını arasın, şikayetçi olsun, yardım alsın. Kızın bunlardan haberi var mı acaba?
Başka bi dünyanın varlıgını bilmeden her seye razı olması o kadar dogal ki. Hele de işin içine uyusturucu girince, orta halli bi yoksunluk halinde her seyi affedebilir, her seye evet diyebilir. Yeter ki sonunda istedigini alsın.
Belirsizlik o cehennemden daha korkunç olabilir mi, evet olabilir.
Kızın en yakın akrabaları, yaralarımı sarsın diye sıgınacağı aile büyükleri kim; onu uyuşturucuya alıştıran tecavüzcüsünün ana babası. Oglunuzun zulmünden size sıgınırım mı diyecekti? Demezler, demiyolar.
Bizim burada sosyal medya dedigimiz yer onun için yasadıgı kücücük yerde herkesin basına gelenleri ögrenmesi. Ögrendiklerinde yardım mı edecekler, acıyacaklar mı, ayıplayacaklar mı? Yeni zalimler mi türeyecek yoksa? Nasıl olsa cesaret edemez, nasıl olsa korkuyo, nasıl olsa bagımlı kimse söylediklerini ciddiye almaz diye başkaları da kötülük mü etmeye baslayacak yoksa?
Devlet bu konuda baştan ayağa iflas etmiş zaten. En ücra karakolda masa başında oturan polis memurundan başlayıp en tepede oturanlara kadar zihniyet sorunlu. Kadına bakış acısı sorunlu, cocuga bakıs acısı sorunlu.
Zina suc olmaktan cikti, bu durumlarda bir sey yapamiyorlar. Esinden bosanan bile var.Kizin babadan kalma maasi varsa kesilmesin diye imam nikahli olabilirler. Aslinda sikayet etmek lazim da kizi hepten magdur etmeyelim simdi.
Zina icin degil.baska bir erkekle yasiyorsa babasindan Aldigi maas kesiliyor ve para cezasi geliyor.Zina suc olmaktan cikti, bu durumlarda bir sey yapamiyorlar. Esinden bosanan bile var.
Şu tür insanları "halkın güvenliğini" tehdit ediyorlar denilerek almalılar eğer yeterli delil varsa... Hiç bu tür soruları kurbana sormamak lazım "yok şikayetçi misin" değil misin diye. Çünkü belli ki kurbanların psikolojleri yerinde olmayacak, hatta dünyanın en aklı başında insanı olsa bile travma sonrası bir dönem psikoloji bozukluğu yaşayacaklar. Bu arada pardon insan demişim diyecektim ama şu dünyada insandan başka bu kadar kötülüğe meyilli bir varlık daha yok.