Bakın öncelikle üslubunuz çok çirkin, ayrıca sizin gibi işler yolunda gitmeyince u dönüşü yapan insanlardan da hiç hoşlanmam. Kız şikayetçi olmadı diye kıza söylemediğiniz laf kalmadı, ben bunu eleştiriyorum. Ben zaten fiilen faaliyet gösteren biri olduğumu söylüyorum, bana şunu yap bunu yap demenize gerek yok. Bunlar boş laflar benim için.
Polise götürüldüğü anda daha özverili olunabilecekken olunmamasından kaynaklanan bir durum var burada. Polis ve Sosyal Hizmetlerin koordineli çalışmaması gibi bir sorun var. Eğer orada bir sosyal çalışmacı kızla görüşüp onu bilgilendirseydi, vatandaş olarak sahip olduğu hakları ona anlatabilseydi, psiko-sosyal desteklerden bahsetseydi, sığınma evi, gizlilik vs gibi konularda bilgilendirseydi belki rahatlayıp güvenebilirdi. Somut bir şey yapılması budur anlıyor musunuz? Çünkü Sosyal Hizmet uzmanı bir kamu çalışanıdır, elinde devlet gücü var, yaptırım gücü var. Ama kullanılmayan gücün de hiçbir faydası yok gördüğünüz gibi.
Sonuç olarak bu kız zaten korkmuş ürkmüş, ona sadece şikayetçi misin diye sorulup gönderilmesi bir sistem sorunudur. Bu durumda kızı suçlayacak bir şey yok. Sanki her şey dört dörtlük yapılmış, kıza yeterince destek verilmiş gibi hemen kıza saydırıyorsunuz. Altı üstü polis gitti kapısına. Siz buna hizmet mi diyorsunuz? Dünyaya bir bakın bakalım Sosyal Hizmetler nasıl çalışıyor. Sonra gelin kızı suçlayın.