Allah rızası için bir akıl verin bana

Sakın sakın vurmayın. 1,5 aylık bebek o. biliyorum nasıl zor olduğunu. Ben bebeğimin üst üste 16 saat uyanık kaldığını ve 16 saatin sonunda 10 dakika uyuyup uyandığını bilirim.
Size zaten bozulan psikolojinizi daha da bozmak için yazmayacağım, siz zaten vicdan azabından perişansınızdır.
Sadece şunu bilin. Sağlıklı ve gazlı bir bebeğiniz var, hepsi bu. Herkes yaşıyor bunları ve üç ay dolunca bıçak gibi kesiliyor. Sadece sabır. Başka birşey değil. Gazı çıkıyor sansanızda çıkardığından çok daha fazlası birikiyor içerde. Tek ihtiyacı olan sizsiniz.
Ama mutlaka bir psikolojik destek alın. Bebeğinize de kendinize de yazık etmeyin.
Aynen yazdığınız gibi birgün akşam saat beş bir baktım, sabah bebeğim uyurken içivereyim diye doldurduğum çayı sehpanın üzerinde unutmuşum. :)
Ama bebekler öyle akıllı ki o dönemlerde akşama doğru ben yorulup gerilince asla sabrımın bitmesine izin vermesem bile o gerginliğimi hisseder, babası gelip onun kucağına geçince şıp diye sakinleşirdi. O herşeyi anlıyor, sakın vurmayın.

sağol canım..henüz anne değilim..ama geçen nisanda 3 ve temmuzda 5tane annesiz kalmış toplam 8kedi yavrusuna baktım...aynı zmanda da çalışıyorum...
sabah kutularıyla birlikte işyerine..akşamda yine aynı şekilde eve tam 1 aylık olana kadar taşıdım...
süt diye ciyak ciyak bağırırlarken biri doyarken diğerleri aç kalmasın diye iki elimde iki biberon tutmayı başararak besledim onları...onlar uyanamaz susuz kalmasın diye gece saatimi 3e kurar özel sütleriyle besler tuvaletlerini ellerimle yaptırıp,gazını çıkartıp vede öpüp koklayıp uyuuturdum...
ne diyeyim ki Özlemcim...ben hayvanlara kıyamazken...bir ana 2.5 aylık bir insanaa bebeğe nasıl vurur?aklım almıyor..

sorma yaa biçok kişide şöle yap böyle yap demiş birde. hiç vurmuşsun nasıl yaparsın diyen yok onlarıda kınıyorum.birde cennet anaların ayaklarının altında derler.. elleri kırılsın o sabiye vuran ellerinnnnn pislik seni. yaa neler yazıcamda azımı bozmıyım..böyle anne olumu yaaa.. sen bu yazıya çok üzülmüşsün sen öle olmazsın arkadaşım...yoksa bebeğin, allah versin sanada...

arkadaşlar evet söz konusu 1 5 aylıkbir bebek benimde oğlum şu an 2 yaşında inanın çok zor günerim oldu hala en sevdiği şey ağlamak ama kimseyi kınamayın ben kimi kınadıysam bebeğim olmadan önce hepsi başıma geldi .kimin çoçuğunda sevmediğim bir hareket varsa o nu oğlum yaptı .hayatta hiç bir şey için büyük konuşmamak lazım evet bende desteklemiyorum ama şu an o lohusa ve nasılki hayatta hepimizin sabır eşikleri daynama noktaları varsa demekki bu arkadaşımızın sabır eşiği çok düşük ve piskolojik olarak kimbilir ne haldeydiki bunun yaşadı bence kızmadan önce destek olmamız lazım.bende gecelerce uyumadım inanın şu an 2 yaşında ve hala geceleri en az 4 5 kere ağlayarak kalkıyor sabır diyorum he delirdiğim kendiimi kaybettiğim anlar oluyor o anlardada balkon açıkıp bi hava almak biraz rahatlatıyor sende 10 dakika yanından uzaklaş ve gün içinde bırakabilceğin bir yer varsa annen kayınvaliden gibi bırakıp 1 2 saat kendine ayır biraz olsun rahatlatır belki seni allah kolaylık versin

cnm hepimiz lohusa olduk ben 1 ay psikolojik tedavi gördüm çıldırcaktım. ama bu vurmak yaaa siz anlamıyormusunuz. her anne 1 aylık bebeğine vursun ozaman. bende gecelerce uyumadım. bebeğimde ama bebek sakinsse uyur demekki gazı var. çocuk ne yapsın. bide anneden şiddet. yok böle bişey bana kimse savunmasın. kimse yardımcı olalım demesin. yakını kayınvalidesi kendi annesi veya kardeşi arada yanında dursun ozaman. ama asla sonuç bu olmamalı aslaaaaaaaaaaaa...

ona vurdun mu ?!!?
Allah belanı versin

ne hakla bu tür şeyler yazıyorsunuz. allah rızası için yardım isteyen lütfen deyip çaresizliğini bildiren bir arkadaşımıza böyle deme cürretini size kim verdi?
yaptığı yanlış olabilir ama o da bunun farkında.üstelik çare arıyor.açık yüreklilikle derdini paylaşmış.onun moralini bozmayalım lütfen.
bu bela size döner dolaşır.

ne hakla bu tür şeyler yazıyorsunuz. allah rızası için yardım isteyen lütfen deyip çaresizliğini bildiren bir arkadaşımıza böyle deme cürretini size kim verdi?
yaptığı yanlış olabilir ama o da bunun farkında.üstelik çare arıyor.açık yüreklilikle derdini paylaşmış.onun moralini bozmayalım lütfen.
bu bela size döner dolaşır.
hala savunuyosunuz yaa... kötü olabilir sıkıntılı günler geçirebilir ama tek omu yaşadı bunları.?? 1,5 aylık sabiden bahsediyoruz arkadaşımmmmmm kendindemisinnnn... bizde gecelerce uyumadık ben haftalarca kahvaltımı akşam yaptığımı bilirim. ama vurmak ne demek yaa. sinirliyse sinirini başka şeyden çıkarsın lütfen korumayın..

bak arkadaşım 1. çocuğumda yaşadıklarının aynısını yaşadım. 6 ay uyku bilmedim. bir daha mı asla çocuk yapmam dedim. seneler geçti unutuldu. oğlum 4 yaşına geldi. Allahım geçen günler ne güzeldi ne çabuk büyüdü dedim inanamadım. 2. çocuğuma hamile kaldım en fazla altı ay ağlar büyür dayanırım dedim.
2. bebeğim erken doğdu küveze girdi bir sürü sağlık sorunu yaşadık. doktor doktor gezdik. çok sakin bir bebeğim var yiyiyor uyuyor. arada ağlıyor susuyor. ama keşke altı ay beni uyutmasaydı da o zor günleri yaşamasaydım. o psikoloji hiç bir şeye benzemiyor. o yüzden dua et sabret. geçecek az kaldı.

hala savunuyosunuz yaa... kötü olabilir sıkıntılı günler geçirebilir ama tek omu yaşadı bunları.?? 1,5 aylık sabiden bahsediyoruz arkadaşımmmmmm kendindemisinnnn... bizde gecelerce uyumadık ben haftalarca kahvaltımı akşam yaptığımı bilirim. ama vurmak ne demek yaa. sinirliyse sinirini başka şeyden çıkarsın lütfen korumayın..

lütfen kendinizle karşılaştırmayın. herkesin durumu ayrı. bu korumak değil. yardım isteyen birine iyi niyetle yaklaşmak. tecrubeleri paylaşmak. ya siz ne yapıyorsunuz.
kadını bir dövmediğiniz kaldı. çeşit çeşit bela okudunuz.
hatta daha anne olmamış olanlar bile ileri geri konuşup bela okudular. bu mu sizin insanlığınız????
asıl bu kadar katı ve şevkatsiz kadınlar çocuk yetiştirmesin.
affetmeyi ve sabırla ve şevkatle olayları çözümlemeyen insanlar çocuğu dövmekten beter eder.

peki sen birisi hakkında böyle yargılara varma hakkını nerden alıyorsun?neyse..
bakın elbette o bebek o kadının bebeği..ama vurdum diyor?öncelikle ne yaptığını anlaması lazım?geçer olur biter demek kusura bakmayın insanlığa sığmıyor..
bin pişman olması lazım...yaptığının mazereti yok..bugün 2,5aaylık yavruya vuran 2yaşına gelincede pencereden sallandırsın öylemi??
bu yaptığı hatayı nekadar yüzüne vurursak Allah ona o zman yardım eder..
eminim Allahı çok gücendirmiştir bu hareketiyle..

lütfen kendinizle karşılaştırmayın. herkesin durumu ayrı. bu korumak değil. yardım isteyen birine iyi niyetle yaklaşmak. tecrubeleri paylaşmak. ya siz ne yapıyorsunuz.
kadını bir dövmediğiniz kaldı. çeşit çeşit bela okudunuz.
hatta daha anne olmamış olanlar bile ileri geri konuşup bela okudular. bu mu sizin insanlığınız????
asıl bu kadar katı ve şevkatsiz kadınlar çocuk yetiştirmesin.
affetmeyi ve sabırla ve şevkatle olayları çözümlemeyen insanlar çocuğu dövmekten beter eder.

özlem arkadaşım bu söyledikler özellikle de beddua etmeni hiç doğru bulmuyorum kusura bakma da asıl kabul edilicek bu değil.zaten allah katında bunun cezasınıda değerlendirmeisnide lalah yapar asıl bu şekilde bela okuduğun için ben senin anneliğine şüpedeerim .unutma bela sana geri döner ve bir gün hiç ummadığım bi anda sende kendini çoçouğıunu vuuruken bulursın bende zaten bu yapılanın doğru olduğunu aman bu yolda ilerlesin diye savunmuyorum sadece yapmış kızcağızda burda paylaşmış iyi bişey olsa zaten bu yolda devam etmek istese burda bize açıklmazdı yaptıpını .o sadece yardım almak istemiş.sen kendini bence mükemmel anne ilan etmek yerine o kadınada bebeğinede destekleyci konuşurak yardım edebirilirsin .insan olmanın kuralıda bu .toplum zaten senin gibi aaa bak tu kaka hadi bizde vuralım garibe diyen insanlarla dolu

özlem arkadaşım bu söyledikler özellikle de beddua etmeni hiç doğru bulmuyorum kusura bakma da asıl kabul edilicek bu değil.zaten allah katında bunun cezasınıda değerlendirmeisnide lalah yapar asıl bu şekilde bela okuduğun için ben senin anneliğine şüpedeerim .unutma bela sana geri döner ve bir gün hiç ummadığım bi anda sende kendini çoçouğıunu vuuruken bulursın bende zaten bu yapılanın doğru olduğunu aman bu yolda ilerlesin diye savunmuyorum sadece yapmış kızcağızda burda paylaşmış iyi bişey olsa zaten bu yolda devam etmek istese burda bize açıklmazdı yaptıpını .o sadece yardım almak istemiş.sen kendini bence mükemmel anne ilan etmek yerine o kadınada bebeğinede destekleyci konuşurak yardım edebirilirsin .insan olmanın kuralıda bu .toplum zaten senin gibi aaa bak tu kaka hadi bizde vuralım garibe diyen insanlarla dolu

gözlerini aç iyi oku ben belanı versin demedim. ellerin kırılsın nasıl annesin dedim benim bebeğimide ağzına alma.yanlış bişey okuyosun yok bela seni bulur diyosun ayıp yaaa..

arkadaşlar vurdum demiş konu sahibi arkadaşımızda onun ölçüsünü bilmeden beddua ile saldırmayı insanca bulmuyorum ki eğer bunu burda paylaşmışsa bir pişmanlık duyduğu içindir.bir daha yapmamak için yardım dileniyor zaten.beddua bütün kötülüklerin başıdır.hem siz direk beddua ettiyseniz eminim sabırlı bir insan değilsinizdir ve bence büyük konuşmayın daha kötüsünü yapabilirsiniz.ayrıca hakısız yere yapılan beddua döner dolaşır sahibine geri döner.çünkü gideceği başka yer yoktur.

konu sahibi arkadaşım sizde lütfen sabırlı olun evet uykusuzluk insanı mahfediyor biliyorum ama bu bebeğinize vurmayı gerektirmez.bence en iyisi yakınlarınızdan yardım isteyin.ben bu konuda eşimin desteğini çok gördüm ve halada görüyorum öyleki oğlum babasını ee eee eeee sesini duymadan uyumuyor.geçecek annesi bütün bunlar az daha sabırlı olun.siz bebeğinize merhamet ettikçe rabbim de size merhamet edecektir.şunu unutmayın onları biz doğurmuş olabiliriz dünyaya gelme vesileleri olabiliriz ama asla onların gerçek sahibi bizler değiliz onlar bize emanet gönderildiler.böyle düşünürseniz eminim herşey daha güzel olacak.ayrıca bebeğinize bol bol felek nas ihlas ve ayetel kürsi dualarını okuyun.bebeğinizle güzel ve uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

hatun konuyu actı cvp verme tenezulunde bıle bulunmuo bebıse vuruyordur allah bılır..:47::47::47::47::47:

arkadaş açık yüreklilikle durumunu izah etmiş.ben de sanmıyorum ki bi anne bebegine canını yakmak ıcın vurdugunu.o da üzülmüştür bebegıne kızdıgı için ama normal bir psikoloji içinde degıldir.ben de onunla aynı durumdayım ve cok ıyı anlıyorum onu.günlerce uykusuzluk üstüne yorgunluk ve bebegın sureklı aglaması onun psıkolojısını bozmus.bıraz dinlenmeye ıhtıyacı var.o da insan neticede robot diil.o çaresizlikten bizden yardım istemiş de sana noluyo arkadaşım sen de cok bilseydın bu cevabı yazmazdın ona.demek ki sen onun yaşadığı şeyleri yaşamıyosun ve empati kuramıyosun.tabi uykunu alıyosun yorgun bitkin diilsin.keyfin yerinde konuşursun.bu tür hoş olmayan mesajlar yazmayın lütfen.sen önce kendini eleştir bu mesajından ötürü arkadaşım.güzel bi şekilde de arkadasımızın yaptıgının yanlıs bı davranıs oldugunu söyleyebilirsin.YANLIŞ YANLIŞ YANLIŞ

ona vurdun mu ?!!?
Allah belanı versin

kız Allah rızası için yardım demiş sen allah belanı versin diyosun bu nebiçim insanlık yaaaa.ALLAH ALLLAAH anlmıyorum sizi gercekten.arkadaslar ne olursa olsun bu tür beddualar vermeyin.o ister mi bebeğine kızmayı.vurdum demiş ama kalkıpta canını yakmak ıcın vurmamıstır o an kı sinirle olan bi sert dokunustur bence.anne bebegine normal bi psıkolojıyle asla zarar vermez.kim bilir ne cekıyodur.siz bence doğru iletişim kurmayı ve empati kurmayı öğrenin.yazıkkkkkkkkk

alevdeniz siz nasıl bir insanlığa sahipsiniz ki? Nasıl bela okuyabilirsiniz. vurdum demiş demiş vurduysa kötü anne olduğunumu gösterir buraya gelmiş derdine çare arıyor. sizin ne haddinize bela okumak! Kınadığınız insandan daha betersiniz. Kimse vurmayı savunmuyor oda diyor vicdan azabı çektim diye ama psikolojisi bozulmuş ve bir hata yapmış. Hatalar insaanlar için. Size hata yaptığınızda bela mı okundu! ayıp ya ayıp!

annemle telefonla konuşurken bu arkadaşın durumundan da bahsettim..
annemin o bayana bir önerisi var tabi yapıp yapmamakta ona kalmış..
bebeğe Fenilketöniri testi yapılmadıysa yaptırmasını önerdi..
Allah korusun böyle bir rahatsızlığı varsa hemen tedaviye (diyete)geçilmeli..

dediysem dedim sanamı sorucam?hayret bişey yaa..asıl sen kınadığım kişidende betersin...

alevdeniz siz nasıl bir insanlığa sahipsiniz ki? Nasıl bela okuyabilirsiniz. vurdum demiş demiş vurduysa kötü anne olduğunumu gösterir buraya gelmiş derdine çare arıyor. sizin ne haddinize bela okumak! Kınadığınız insandan daha betersiniz. Kimse vurmayı savunmuyor oda diyor vicdan azabı çektim diye ama psikolojisi bozulmuş ve bir hata yapmış. Hatalar insaanlar için. Size hata yaptığınızda bela mı okundu! ayıp ya ayıp!

Son düzenleme:
sağol canım..henüz anne değilim..ama geçen nisanda 3 ve temmuzda 5tane annesiz kalmış toplam 8kedi yavrusuna baktım...aynı zmanda da çalışıyorum...
sabah kutularıyla birlikte işyerine..akşamda yine aynı şekilde eve tam 1 aylık olana kadar taşıdım...
süt diye ciyak ciyak bağırırlarken biri doyarken diğerleri aç kalmasın diye iki elimde iki biberon tutmayı başararak besledim onları...onlar uyanamaz susuz kalmasın diye gece saatimi 3e kurar özel sütleriyle besler tuvaletlerini ellerimle yaptırıp,gazını çıkartıp vede öpüp koklayıp uyuuturdum...
ne diyeyim ki Özlemcim...ben hayvanlara kıyamazken...bir ana 2.5 aylık bir insanaa bebeğe nasıl vurur?aklım almıyor..

ikinizi de kınıyorum.ne biçim insansınız siz ya.alevdeniz bu iş kedi köpege bakmaya benzemez.ben de baktım köpeğe.anne ol ve senın de öyle bı bebegın olsun sen de böyle bitkin düş uykusuz kal aylarca. hastalan ve bebegın hep aglasın caresiz kal ve ruh halin bozulsun.bebege vur demıyorum bak yanlıs anlama kesınlıkle yanlıs amaaaaaaa bu elinde olmadan yapılmıs anı bi tepkı bence onun ciddi ciddi bebegıne vurduguna inanmıyorum.bence anne olmadan ve bu tur problemler yasamadan konusma.konusursan da boş konusursun.onu sen anlayamazsın onu onun yasadıklarını yasayan anlar.

aloooo ya sizin gözleriniz bozuk ya benim.. yaaa kadın bir hata yaptım demiyoooooo... hayatımın hatası oldu diyo. vurdum pişmanımmı diyor. hayatımın yanlışını yaptım diyor. allah aşkına yapmayın yaaa.. sorunu varda bakamıyorsa ailesi gelsin yardıma. burada vicdan azabı çeken bi kadının yazısı yok. yorgun bebeğe bakamadığını ona vurduğunu ve onun hayatının hatasının olduğunu söyleyen bi kadın var anne bile değil bir kadınnnn.............

arkadaşım belkide şiddetle iç içe büyüdüğün için bir annenin vurmasını normal karşılıyosun..ben ANORMAL karşılıyorum...
vee ben tepkimi koyarım.....hatasını anlasın..

sizin tepkinizin hiç bir faydası yok o kadına ve bebeğine biliyormusun??
hatta haklıyım sanıp şiddetin dozunu arttıracak..

Evet. birilerine sor bence ne konuştuğunu bilmiyorsun!

Back
X