Allah rızası için bir akıl verin bana

cinnet geçiren annenin ruh hali bozuk demektir ruh hali bozuk bi insana da allah belanı versin demek elin kırılsın demek yerine bence psikolojik destek vermek gerekir.ayrıca sen allah belanı versin tepkisini verince arkadaş hatasını mı anladı?arkadaşım ben bunları ezbere yazmıyorum psıkolojı hakkında eğitim aldım.az cok iletişimin nasıl yapılması gerektıgını biliyorum.kime ne söylemem gerektiğini senden öğrenecek diilim.bana göre senın üslubun yanlış ama sen kabul etmıyosan bildiğini oku ne diyim.

size katılıyorum. doğru bakış açısı da bu. herkesden aynı anlayış ve birikimi beklemek yanlış.
bilmediğini bilmek de büyük bir meziyet. bu meziyete sahip olmayanlar bela okumakla, konu sahibi arkadaşa ders vermeyi tercih ediyorlar. durum bu.
allah herkesin yüreğine şevkat ve merhamet versin.

ben psikolog değilim canım...herkesin nabzına göre ayar vermeklede yükümlü değilim..içimden ne geliyorsa onu söylerim..hadi ben bi halt ettim
bana misli olarak geri bela okuyan birini savunmanızda ayrıca ilginç..
gerçekten değmezsiniz biliyomusunuz..

cinnet geçiren annenin ruh hali bozuk demektir ruh hali bozuk bi insana da allah belanı versin demek elin kırılsın demek yerine bence psikolojik destek vermek gerekir.ayrıca sen allah belanı versin tepkisini verince arkadaş hatasını mı anladı?arkadaşım ben bunları ezbere yazmıyorum psıkolojı hakkında eğitim aldım.az cok iletişimin nasıl yapılması gerektıgını biliyorum.kime ne söylemem gerektiğini senden öğrenecek diilim.bana göre senın üslubun yanlış ama sen kabul etmıyosan bildiğini oku ne diyim.

benimde arkadaşımın 1 aylık kızı var çok ağlıyomuş dediki akşam çıldırdım kolunu hızlıca hırpaladım
nasıl kızdım dedim manyakmısın sen taptaze bebeğe bunu nasıl yaparsın günah:47:
daha 30 günde çıldırdıysan gerisini düşünemiyorum gazı falan vardır
çocuk yapıp doğurmayı biliyosan bakıcaksında

arkadaşım belkide şiddetle iç içe büyüdüğün için bir annenin vurmasını normal karşılıyosun..ben ANORMAL karşılıyorum...
vee ben tepkimi koyarım.....hatasını anlasın..
sizin tepkinizin hiç bir faydası yok o kadına ve bebeğine biliyormusun??
hatta haklıyım sanıp şiddetin dozunu arttıracak..

'' Allah belanı versin. '' Bu mu yapabileceğiniz tek yorum. Bu kadar mı idrakınız var sadece. ? Tepki dediğiniz şey bu mu ?

Evet haklısınız siz böyle beddua ederseniz onu sakinleştireceksiniz ve gidip bebeğini bir daha dövmeme sözü verecek kendine !! Çünkü siz dua ettiniz ya şiddetin dozu AZALIR !!

ben psikolog değilim canım...herkesin nabzına göre ayar vermeklede yükümlü değilim..içimden ne geliyorsa onu söylerim..hadi ben bi halt ettim
bana misli olarak geri bela okuyan birini savunmanızda ayrıca ilginç..
gerçekten değmezsiniz biliyomusunuz..

Konu sahibi , iki misli beddua ile dönmesi kötü bir durum fakat ; canının çok yandığını , psikolojisin bozuk olduğunu bas bas bağıran bir kadına beddua ediyorsunuz, ÜSTELİKTE özür dilemeyerek sayfalarca daha beterini yazmışsınız..

BİRAZ ÖNCE SİZE BEDDUA EDEN kişinin başka konusuna ''yaptığının yanlış olduğunu'' yazdım zaten ; ama burayı okyunca şok oldum yorumlarınıza..

..

Nedenini anlamıyorum ama KK 'de biri bir konu açtığı zaman , açtığına açmadığına bin pişman ediliyor.. Ya olumsuz yorumunu hanımlığa uyacak şekilde düzgün bir uslubla yap, ya da yazma.. Hakaretler ediliyor, beddualar ediliyor ya da alay ediliyor.. Aklım almıyor, bu kadar mı kötüleşti insanlar..

Üstelikte yaptığımız hatadan dönmesinide bilmiyoruz.. Çok şaşırıyorum artık , açılan konulara yapılan yorumlardan kendi adıma utanıyorum.. Boşuna demiyorlar '' bayanlar birbilerine destek olmaz, kuyu kazar'' diye..

ne kadar ayıp; belalar okunmuş, hakaretler edilmiş. ben de ilk sayfadaki mesajımda yapma etme, psikolojik destek al dedim. ama kınamadım pek çok yazan arkadaşım gibi. şimdi biz onca kişi kötü bir anneye bebeğine daha çok şiddet uygulasın diye destek verecek kadar cahiliz de siz onu yerenler çok mu bilgilisiniz. evet çok büyük bir hata bebeğe vurmak. ama zaten poposuna vurdum diyor, Allah ne verdiyse giriştim mi diyor. ha yine de kabul edilir değil tabi ki ama bu onu yerden yere vurarak mı söylenir. sanırım bazı kızlar ne kadar mükemmel anne olduklarını anlatmak için bu konuyu fırsat bilmişler. ya bir de kız Allah rızası için demiş. siz, sizden allah rızası için yardım isteyen birine böyle mi yardımcı oluyorsunuz. ne var ben de kızım beni çok bunalttığında seni sıpa diyerek poposuna minik minik pat pat yapıyorum, kıkır kıkır da gülüyor bana, hoşuna gidiyor kuzumun.
ayrıca alacağı tepkiyi bile bile yazması onun yaptığından ne kadar pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini gösteriyor.
bilemezsiniz kızlar; başımıza ne gelir, hayat bize ne getirir. sakın büyük konuşmayın. sakın kimseyi , kınamayın onun yaşam koşullarını bilmeden. tabi ki bu sadece bir öneri. kimseye hayat dersi verecek değilim. çünkü ben kimi kınadıysam ya da neyi büyük konuşduysam başıma geldi. ondan diyorum.
Allah korusun, ne ben, ne burdaki herkes kimse vurmasın evladına. konu sahibi arkadaş da umarım bir an önce toparlanır. Allah onun da yardımcısı olsun.

ne kadar ayıp; belalar okunmuş, hakaretler edilmiş. ben de ilk sayfadaki mesajımda yapma etme, psikolojik destek al dedim. ama kınamadım pek çok yazan arkadaşım gibi. şimdi biz onca kişi kötü bir anneye bebeğine daha çok şiddet uygulasın diye destek verecek kadar cahiliz de siz onu yerenler çok mu bilgilisiniz. evet çok büyük bir hata bebeğe vurmak. ama zaten poposuna vurdum diyor, Allah ne verdiyse giriştim mi diyor. ha yine de kabul edilir değil tabi ki ama bu onu yerden yere vurarak mı söylenir. sanırım bazı kızlar ne kadar mükemmel anne olduklarını anlatmak için bu konuyu fırsat bilmişler. ya bir de kız Allah rızası için demiş. siz, sizden allah rızası için yardım isteyen birine böyle mi yardımcı oluyorsunuz. ne var ben de kızım beni çok bunalttığında seni sıpa diyerek poposuna minik minik pat pat yapıyorum, kıkır kıkır da gülüyor bana, hoşuna gidiyor kuzumun.
ayrıca alacağı tepkiyi bile bile yazması onun yaptığından ne kadar pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini gösteriyor.
bilemezsiniz kızlar; başımıza ne gelir, hayat bize ne getirir. sakın büyük konuşmayın. sakın kimseyi , kınamayın onun yaşam koşullarını bilmeden. tabi ki bu sadece bir öneri. kimseye hayat dersi verecek değilim. çünkü ben kimi kınadıysam ya da neyi büyük konuşduysam başıma geldi. ondan diyorum.
Allah korusun, ne ben, ne burdaki herkes kimse vurmasın evladına. konu sahibi arkadaş da umarım bir an önce toparlanır. Allah onun da yardımcısı olsun.
söylenenler çok ç,rkin gerçekten..bende hiç yakıştıramadım..kimsenin haddine değil yazıklar olsun,allah belanı versin demek..zaten bunu söyleyenler emin ol çok daha hırçın bir şekilde davranacak gün gelecek..insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş..mutlaka başlarına gelir.

doğum yapmış annenin psikolojisi çok kırılgan,bebeğin sorumluluğuda çok ağır olunca arada böyle krizler olabiliyor,ha olmasa çok iyi ama,oluyor....
çok zor,24 saat içinde kendinize tuvalete gidecek vakti bile ayıramamak...neden ağladığını anlamadığınız bebeğin çığlık çığlığa olması ve sizin sebebini anlayamayışınız....bu arada bir ev ve bir düzende var...
bu dönemde yardım alabilenlere,desteği olanlara ne mutlu....olamayanlara ise allah yardım etsin...
kimsede allah rızası için akıl isteyen birine belayı reva görmesin...

Daha önce de yazdım, vurmanın doğru olmadığını. Büyük bir hata olduğunu. Zaten herkes yazmış ve konu sahibi arkadaş da biliyor elbette ne kadar büyük yanlış yaptığını.
Ama psikolojik şiddet ile fiziksel şiddet arasında bir fark görmüyorum ben. Zaten perişan, alt üst bir insana bele okumak, cani muamelesi yapmak düpedüz psikoljik şiddettir benim gözümde ve konu sahibinin yaptığından aşağı kalmaz. Hatta ruhsal buhran anında değil de bilinçli bir seçimle yapıldığı için daha ağırdır.
Öte yandan elbette şiddetin mazereti olmaz ama kırk gün lohusa kadın ile bebeğin yalnız bırakılmaması işte bu yüzdendir. Anne depresiftir, bebek zor dönemlerindedir. Bebeğine zarar veren anneler hep duyduğumuz şeyler. Benim bebeğim 16 saat uyumayıp üzerine 10 dakika uyuyup uyandığında camdan atasım geliyordu bazen. Bunlar doğal duygular. Ha işte güç orada başlıyor. Ben o duyguyu hissettiğim anda bastırıp bebeğimi koklayarak güçlendim. Yeniden ayağa kalktım ama herkes aynı şekilde güçlü olamayabilir. Herkes benim gibi çok sakin ve olumlu bir hamöilelikten sonra sonsuz eş ve anne desteğine sahip olamayabilir. Öyle bir durumda olsaydım belki ben de lohusa depresyonu yaşardım.
O yüzden bilimsel olarak bile kabul edilen ama elbetteki onaylamadığım, olmaması gereken bu durumu eleştirelim. Bir daha olmaması için destek verelim ama kimseye katil muamelesi yapmaya hakkımız olmadığını da bilelim.

konunun başlığını ve arkadaşın durumunu okuyunca aklıma ilk geliverenleri yazayım dedim hemen cevap vermek istedim yardım için.sonra aklıma gelenler belki yazılmıştır diyerek sayfaları gezmeye başladım...aman allahımmmmm.......ortalık karışmış...şimdi söylemek istediklerimin hiç bi anlamı kalmamış..benim kızım da 4 bucuk aylık.o zorlukları ben de cektim.her şey geçiyor zaman ve sabır tek olması gereken.

konuyu yeni gördüm yorumları okudum şaştım kaldım insanlarımız bu kadar gaddarlaşabiliyor demekki.
cevap verirken karşıdaki insanın kalbini kırmadan güzel dille anlatabilinse keşke
doğum yapmamış henüz bu dönemi yaşamamış kişiler hele hiç konuşmasın
benim kızımda çok huysuzdu şükür atlattık sinirden ağlardım çoğu zaman
eminim dövme dediği kafamızda canlandırdığımız gibi değildir ALLAH yardımcın olsun hiç kolay değil
hem lohusalık hem çocuk psikolojisi çok zor ama sabırlı ol cnm geçecek elbet o bir melek daha
sinirlendiğin zaman bol dua oku sende sakinleşirsin biraz olsun.kızarak döverek çözüm olmaz
bir doktora götür bence bebeğini bir yeri ağrıyordur dili yok ki derdini anlatsın yavrucak geçmiş olsun

Anam kızlar bu da ne böyle? Bir arkadaş konu açmış, yardım dilenmiş; konu nerelere gitmiş? Mahalle kadınlarının kavgasına dönmüş tövbe tövbe...

Konudan anladığım kadarıyla arkadaş majör depresyon hastalığına tutulmuş ki o kadar ileri gidebilmiş. Onu kınamak beddua okumak kolay, ancak daha anne olmamış birinin bunu anlaması imkansız ne yazık ki. İnsan yavrusu, kediş köpüş yavrularına benzemez. Gaz sancıları ya da sırf ağlamak için ağlamaları olmaz. Arkadaşı haklı bulmuyor ya da savunmuyorum. Kızdığım yahu bu kızcağız bu durumdayken yakınları neredeler? Neden yalnız bırakılmış? Oradan başlamak lazım. Hem hepimiz bu durumdan geçtik. Anne olmak ve doğurmak çok zor bir mesele, başına gelmeyen bilmez. Uykusuzluk, ekstra ilgi ihtiyacı ve ciyak ciyak ağlayan bir bebek sinirleri zayıflamış bir kadını daha da beter yapabilir. Eşinden muhakkak destek görmeli. Eşi de üzerine gidiyorsa haliyle gözü dönmüştür. Ben "suçsuz" demiyorum, suçu birkaç parçaya bölüyorum. Anne ya da baba gerginse bebek de gergin oluyor ayrıca. Baba anneye anlayışlı davranırsa ve profesyonel tedavi ile durumun tekrarı engellenebilir.

Hem beddua da neymiş. Kadın zaten hasta. Bunu okuyup dayanamasa ve intihar etse, siz ne hesap vereceksiniz Allah'a. Hem beddua daha da beter eder. Beddua edeceğinize hakkında güzel dua edin. Kimin duası kabul olur, Allah bilir onu da.

yazık çok yazık eşinden ve ailenden destek istemelisin...çaresizlik seni hırçınlaştırıyor sanırım ne yapsan susmazlar bebşler ben bir buçuk sene çektim çok ağladığı zaman elektrik spürgesini veya fönü çalıştırmayı dene bbekler anne karnında öyle bi ses duyarllarmış ... sabırlı ol ve bol dua et allah hayırlı ömür versin yavruna

şekerim 1 bebek büyütmekle tecrübe sahibi olmuş sayılmazsın şöyle düşün bebeklerde insan sonuçta herkes birbirinden nasılda farklı mesela benim evlenmeden önce 4 yeğenim büyüttüm bide kendi oğlum eder beş senin mantığınla ama şu var insan yeğeni büyütürken çok sızlandımı annesine paslar ama kendi yavruna öyle yapamazsın gelelim şimdi bi kızım var 8 aylık diğerlerinden %100 farklı gece uykusu yok gündüz yok ayrıca bende yanlızım çok sabredemediğim an çıkıp bi hava alıyorum dışarda geliyorum pış pışa devam unutma ismi ayşe fatma olabilir ama her ayşe fatma bir değildir farklıdır allah sabır versin papatya çayı iç sakinleştirici özelliği var birde doktor değiştir yani bi arkadaşımın oğluda böyleydi doktor doktor gezdiler en sonunda bi doktor demişki kum döküyo ben şaşırdım ama mümkünmüş çocuk kumu döktükten sonra çok rahatladılar

canım belki kalça çıkığı yada fıtığı falan vardır,iyice bi muayene ettrir,benim kızda çok mızmızdı,kasık fıtığı varmış kuzumda,inşallah ameliyat olup düzelecek... Bide nolur vurma ne olursa olsun,o senin parçan... sadece es-sabır oku sürekli,felak ve nas surelerini oku,ne bileyim olmadı psikolojik destek al,ama sakın vurma sonuçta garibim bi sorunu olmasa,niye ağlasın,sana kastı yokki kuzucuğun...
lütfen vurma bak...çok kötü oldummm,o bebişlere kavuşmak için tüp bebekle,aşılamayla,otla çöple uğraşan anne adaylarını düşün...:67:

Son düzenleme:
Tatlım benım bebiş de şimdi 4,5 aylık.doğduğundan neredeyse 2,5 3 ayına kadar aynıydı huysuz ağlıyor sureklı hele ıkı ayına kadar neler cektım sureklı emmek ıstıyor başka turlu susmuyor uyumuyor sankı bı yanını acıttın gıbı bağırmaları.bende cok cıleden cıktığımı sınırden ne kadar ağladığımı bılıom butun nazı banaymış sanki 4,ayında işe başladım.annem bakıyor nerde o eskı hallerı duzelıyor canım sabretmen gerekıo bıraz bebek bu hepsi aynı olmuyo kı.sabır dılıyorum sana ve bu sıkıntıyı yasayan tum annecıklere

arkadaşım öncelikle sana bol sabır diliyorum .. kimi eleştirmiş kimi gaddarca yargılamış, kendini senin yerine koyanlarda olmuş yaptığın doğru bişey değil ama yardım isteyen birisine bu kadar acımasız davranmakta hiç doğru değil.. neyse arkadaşım benim yengemin bebeğinde de aynı durum vardı çocuk 5 dk ağlamadan durmuyordu ve biz bu durumu epey araştırdık sonunda da bazı bebeklerin dokuz ay sonunda diğer bebekler gibi dış dünyaya hemen adapte olamadıklarını öğrendik aslında baya yaygın bir durummuş . böyle hallerde bebek hep anne karnındaki seslerin benzerlerini duyduğunda rahatlarmış bu sesler su sesi, saç kurutma makinasının sesi gibi tabi çok yüksek olmamak kaydıyla biz denemiştik ve faydasını gördük şunu da şöylemeliyim bazı uzmanlar bebeklerin korktukları için sustuğunu söylüyor ama bilemicem yapıp yapmamak sana kalmış. umarım kısa zamanda düzelirsiniz..

Lütfen sakin ol. Şu an aynı seyleri ben yasiyorum. Normal dogum yaptim 10 cm lik miyomum dogumdan sonra felaket agri yapti rahim küçülmeye başladığı için. Inan doğum sancisindan beter. Iki buklum ve aglayarak bebegime bakmak zorunda kaldim. Bebegim gündüzleri inanilmaz huysuz yemin ederim bütün gün tuvalete gidemiyorum bir bardak su icemiyorum. Dolayisiyla yorgunluk açlık sinir hali sütüde azaltıyor kısır döngü yani. Seni kinayacak degilim. Sadece çok sinirlendiginde hiç çocuğu olmayanlari düşün lütfen. Rabbimin verdigide vermedigide imtihan. Su an bende bu yollardayim. Ama gececek. Dua et Rabbimize. Kimseye kaldiramayacagi yük yüklemez.

Back
X