Allah rızası için bir akıl verin bana

ailen yokmu, ben gurbetteyimde çok şükür komşularım çok iyi, sıkıştımmı geliyorlar
senin eşin dostun akraban yokmu sana 2 nefes aldıracak hiç kimsemi yok
bence senin acilen yanında duracak birine ihtiyacın var
psikolojik destek falan bi dursun bence senin sorunun damdan düşer gibi anne olmak
biz hç birimiz hazır değildik ama az çok yardımımıza birileri geliyor sen en kötü ihtimalle eğer durumunda varsa bebeğin 6 aylık olana kadar en azından, bi yardımcı almak
yarım gün gelenlerde var çok daha uygun oluyor
o bakarken sen dinlenirsin en azından
sakin ol,ayağında salla bi süre sonra sersemleyip uyuyacaktır
kızım 5 aylık, bu ayaklar benim değil sanki:) sabah 6da uyuyor ama ağlamıyor çok şükür
Allah hepimizin yardımcısı olsun

hatun konuyu actı cvp verme tenezulunde bıle bulunmuo bebıse vuruyordur allah bılır..:47::47::47::47::47:

bence bebeği susmuyordur, internete girmek ona lükstür eminim
biz yinede kimseyi suçlamayalım zaten kendiside psikolojisinin bozulduğunu söylüyor
eminimki o da çok pişmandır,yoksa tepki alacağını bile bile bunu yazmazdı
biz inşallah bebeği düzelir diye dua edelim yeter

benımde bebegım hıc susmadı 3 ay boyunca kafayı yıcektım onu tek susturan aspirator sesıydı cunku kolıktı bencee aspırator sesını deneyın yanına gotur kucagında hafıf salla susutugunu goreceksın hemen

ahh canım çoğumuz aynı yollardan geçtik kimi bebek sakin yer içer yatar kimi hiç susmaz gazıydı uykusuydu derken bi bakmışsın sinirler yıpranmış benim oğlumda 14 aylık oldu 17günlüktü devamlı ağladığı için dr götürdüm gece yarısı gazdan çatlıcakmış bebeğim nerdeyse oysa ilaç patpat sırtına vurmalarımı karnının üstüne yattırmamı hiç eksik etmememe rağmen gece uyumaz wc ye bile inanki o kucağımda giderdim 1dk yalnız kalmazdı şimdi rahatladımmı bunada şükür diyorum 2aydır ancak emeklemeye başladıda peşimden geliyor gittiğim yere ama uykusu ara ara hala sorunlu benimle yatıyor yoksa 10dk bir uyanıyor odasında yattımı bende senin gibi kafayı yiyecek gibi oluyordum sinirden tuhaf saçma şeyler düşünüyordum ağlayıp sızlıyordum çok zor inan çok iyi anlıyorum seni ama annelik bu başka çocuğa bakmak gibi karşıdan sevmek gibi asla değil bende kolay zannederdim ama hiç uzaktan göründüğü gibi değilmiş allah yardımcımız olsun bizde böyle büyümüşüz çok kızdığımda poposuna vuruyorum bağırıyorum ama sadece uyarma amaçlı canını yakma anlamaz hele şuan vursan daha çok ağlar iyice delirirsin hem vicdanında rahat etmez birde onun için sıkıntı yaparsın o istermi böyle olsun hep şükretki sağlıklı eli ayağı düzgün çok ağladığında al kucağına cama götür bakın dışarıya bol bol sakinleşmesi için alçak sesle konuş odaları gezdir pışpışlayarak ben 1ay her dk fön makinesini açardım kolik gibi ağlamasını durdururdu sakinleştirirdi ve bazı arkadaşlar çocuğu olmayan anlayamaz vurmuş diye bukadar tepeleme üstüne gitmeyin eminimki elinin ayarı vardır yani destekliyorum gibi gözükmesin asla ama insan deliricek gibi oluyor okadar zorlanıyorki bilinçsiz yapıyordur o hareketleri yaşamayan bilemez bazıları çok sinirli bazıları çok sabırlı olur sinir sahibi insanların bebek bakması 10bin kat daha zor ve yıpratıcı oluyor allah hepimize peygamber sabrı versin iyi ve güzel telkinlerde bulunalımki daha çok stres yapmasın kızcağız ne olur yapıcı sözler onada bebeğinede çok daha iyi gelecektirr arkadaşım lütfen sende kıyma küçük kuzuna eli ayağı bi hareketlensin sana karşılık versin bu günlerini inanki hatırlamıcaksın deli gibi seviliyorlar ve bu günlerine çok bir zaman yok bikaç ay sabret lütfeennn

Son düzenleme:
hatun konuyu actı cvp verme tenezulunde bıle bulunmuo bebıse vuruyordur allah bılır..:47::47::47::47::47:
size söyleyecek birşey bulamadım. büyük adam gibi dövmüyorum herhalde. durumumu anlatıp tavsiye istedim. laf olsun diye cevap verip beni dahada strese sokacak olanlar lütfen cvp yazmasın. internette saatlerce dolaşacak vaktim böyle sorunlarımda olmazdı. yapıcı olun lütfen. diğer arkadaşlarada olumlu yapıcı tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. kundaktan hoşlanmıyor maalesef. banyoda bir işe yaramadı. şuan yine bağırıyor. emzirerek giriyorum internete

saç kurutma makinasını çalıştır.bir süre sonra sakinleşir.
ayrıca destek almanı tavsiye ediyorum.
1,5 aylık bebek senin hiçbir sert tepkinden anlamaz.
senin sıcaklığına sevgine ve şevkatine ihtiyacı var sadece.
bebeğine faydalı olabilmen için öncelikle destek al ama lütfen.

size söyleyecek birşey bulamadım. büyük adam gibi dövmüyorum herhalde. durumumu anlatıp tavsiye istedim. laf olsun diye cevap verip beni dahada strese sokacak olanlar lütfen cvp yazmasın. internette saatlerce dolaşacak vaktim böyle sorunlarımda olmazdı. yapıcı olun lütfen. diğer arkadaşlarada olumlu yapıcı tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. kundaktan hoşlanmıyor maalesef. banyoda bir işe yaramadı. şuan yine bağırıyor. emzirerek giriyorum internete

arkadaşım durumunu gerçekten çok iyi anlıyorum. Çünkü benim bebeğim de inanılmaz zor bir bebek. Üstelik ben çalışmaya da başladım. İnanılmaz zorluk çekiyorum. Ben de bazen bebeğimin saatlerce ağlaması sonucu ne yapacağımı şaşırıyorum. kendimi ordan uzaklaştırmak istiyorum ama tabiki bunun mümkünü yok. Onlar bizim meleklerimiz. Ben böyle duurmlarda eşime veriyorum. eşim alıp odadan çıkarıyor. Hem bebek rahatlıyo, hem ben kendimi topluyorum. çünkü dikkat et biz strese girdikçe onlar daha çok ağlıyor. Ağlama krizlerinde benim yöntemlerim şunlar:(biz de işe yarıyor bir dene istersen)
*Eşim evdeyse ona veriyorum. O biraz dolaştırıp bana getiriyor.
*Bebeğin altını açıp rahatlamasını sağlıyorum bu sırada onla konuşuyor, masaj yapıyorum.
*Emzik ağlayan bebeğe birebir. Benimki aylaraca almadı ama o attıkça ben ağzına verdim. Şimdi ağlama nöbetlerinde onu çok rahatlatıyo.
*Buziki orhan var kolik cdsini dinletiyorum. O da bebeğimi rahatlatıyo.
*Sallıyorum. Sallanmak da rahatlatıyo bazen.
*Aynannın karşısına geçip ordan onla konuşuyorum. Ayna da kendini görmek onu mutlu ediyo. Benlik gelişimini de iyi etkilermiş aynaya baktırmak.
*fön makinesi, elektrikli süppürge ve araba seyehatleri de klasik yöntemlerden onları da deniyorum.
*Bir de bazen uzun sürelerce ayakta gezdirip evi tanıtıyorum. Bu şekilde de ağlaması kesilip bazen uykuya dalıyo.

Bunlar benim yöntemlerim. Sadece sana bir fikir olsun istedim. Allah seninle birlikte tüm zor bebklerin annelerine sabır versin...

saç kurutma makinasını çalıştır.bir süre sonra sakinleşir.
ayrıca destek almanı tavsiye ediyorum.
1,5 aylık bebek senin hiçbir sert tepkinden anlamaz.
senin sıcaklığına sevgine ve şevkatine ihtiyacı var sadece.
bebeğine faydalı olabilmen için öncelikle destek al ama lütfen.

uyuturken fazla temiz olmayan, senin kokunun bulunduğu bir gömlek ya da kazağı yanına koy. bu da rahatlatıyor. kendi beşiğine alışsın. şimdi zorlansan da sonra rahat edersin.kendi kendine uyumayı öğrenmesi çok güzel. şimdi yerleşen yanlışlıkları (sallayarak uyutma, kendi yanına alma vs.)hep arar ve bıraktıramazsın.

öncelıkle allah yardımcın olsun bebek bakmak ve anne olmak cok zor...
bende 25 gunluk anneyım ve gunduz uyku duzenımız ıyı yatıyor emıyor kalkıyor yıne uyuyor ama bızım mesaı gece baslıyor gece her yarım saatte bır uyanıyor ve aglamasada mızmızlanıyor....
bu durumu hemen hemen her anne yasayabılıyor tek ben degılım dıye dusun ve bugunlerın gecıcı oldugunu dusun kendını kendın tesellı et esınden yardım almaya calıs konus hep bebegınle ınan rahatlar.....
senın gergınlıgınde bebege yansır unutma olumlu dusun ve ne kendını ne bebegı hırpalama..ınsan evet cıgrından bazen cıkabılıyor ama bugunlerımız gecıcı bunu bılelım yeter.....

doğum sonrası kadınların;
%80'i:postpartum blues denilen lohusalık hüznü,
%15'i major depresif bozukluk,
%2'si postpartum psikoz durumunu yaşar.
bebeğime bakamıyorum düşünceniz lohusalık hüznü yaşadığınızdan.depresyonunuz olup olmadığını burada sorgulayamayız.
çalışma hayatında bir yere gelebilmiş kadının mükemmele ulaşma arzusunu bebeğinde görmesi ve yaşanılan gerçeklerin getirdiği hayal kırıklığı........
bebekler hazır sunulmuş kitaplar değildir ki altını değiştir-gazını çıkar-pışpışla-kendi kendine uyusun.onlar boş sayfalardır.erişkinliğe ulaşana kadar anneler ve diğerleri o sayfalarda nice yazılar yazar.yeterli olgunluğa ulaşınca özgün birer eser olurlar.
onu sadece sevin.okşayın.ağlayınca kendi haline bırakmayın.değersiz olduğu mesajını vermeyin ona.
tabi size de yardım edecek ,sizin uyuyup dinlenmenizi sağlayacak bir yardımcı şart.
sadece ağlamıyor ki bu velet..bebeğiniz bu günlerde size bilinçli gülücüklerini de dağıtıyordur...onun bir gülümsemesi dünyaya bedeldir şimdi...

benimkide 2 ay hiç uyumadı zombi gibi dolaştm senin gece 5-6 saat uyuyomuş benim 2 saat bile uyumazdı oda kucakta zamanla alışıo insan kendin için balık yagı hapı önerebilirim depresif duruma iyi geliyo benim ogluma en iyi gelen cingene beşiği tarzi beşik deneyin sallanmak rahtlatıyo cocugu cingene beşiği diye yazınca cıkıo bir bak istersen

benim hamilelik zamanımda çok kötü geçti onu da sayarsak 2 yıldır uyku yok bana!!oğlum 14 aylık ve aynen emzirerek tuvalete giderdik banyo hayal olmuştu zaten eşim hafta sonu izni olmadan çalışıyor sabah 6da çıkıyor ve akşam 8-10 saati belli değil ve yakınımda bana yardımı olacak kimsemiz yok gündüz kahvaltı yemek vs..yemeye fırsat bulamadığım için AÇLIKTAN ve stresten sütüm kesildi 1 sn bile susmadan ağlıyordu 40 ı çıksın düzelir..3 aylıktan sonra bişey kalmaz..6 aylık olsun oyuncaklarla oynar oyalanır..emeklerse rahatlar..yürürse sende rahat edersin derrrrken 14 ay oldu uyku yok!! gündüz 1-1,5 saat uyur o arada temizlik yemek Allah ne verdiyse işlerimi yaparım uyandığı zaman bi bakarımki 2 dk oturup dinlenmemişim ondan sonra paçama yapışır kucak ister akşama kadar gece 12de uyur sabaha karşı 3-4 dedinmi beşikte kahkahalar içinde uykusunu almışşşşş hop hop zıplar gelde ağlama şimdi..3-4te kalkar arabalarıyla oynar bana oyun yapar falan sabah 8de normal insanlar uyanırken biz uyuruz öğlen12 ye kadar ve gün bitmiş olur..her yöntemi denedim gündüz hiç uyutmadığım zaman bi köşede uyumuş buldum gece geç uyuttum ssabah en fazla 6 ya kadar uyudu..ben de artık uyuyamıyorum gözlerim kapalı olsada beynim devamlı uyanık yada hiç uyumuyorum uyandı uyanacak diye sabahı sabah ediyorum düzensizlik yüzünden 14 kilo aldım ve gözlerim mosmor kendimden nefret ediyorum ama oğlumu çok seviyorum..çok uzun yazdım ama içimdekilerin %1 i bunlar yardım edin dicem ama denemediğim şey kalmadı dr.bile inanamıyor anlattıklarıma 1 yaşından sonra iki kere acile götürdük ağlama krizi yüzünden hastenede eşimle emzirme odasında bile uyuduk o uyanmasın diye

1,5 aylık bebeğim var. Daha önce 1 yaşına kadar yiğenimi büyüttüm. Çok bilinçliyimdir. Her şey hakkında en ince ayrıntısına kadar araştırma yaparım . en iyisi en sağlıklısı neyse onu yapmaya çalışırım. Ama ben bebeğime bakamıyorum. Doğduğundan beri hırçın uyumayan bir bebeğim var. Feryat ederek ağlıyor. Gündüz 1 saat uykusu yok . dalıyor ama 5 dakika sonra tekrar uyanıyor. Sanki saatlerce uyumuş gibi her şey baştan. Kucağımda durursa biraz uyuyor. Şuanda bile bağırıyor. Artık bıktım. Bir bardak su içmeye bile koşturuyorum. Gecede 5-6 saat zorla uyuyor. Şükür diyorum. Maalesef artık dayanamayıp birkaç kere vurdum. Bırakıp kaçasım geliyor. Sanırım hayatımın hatası çocuk yapmak oldu. Pisikolojim alt üst. Kaç kere doktora götürdük bir şeyi yok. Zinko, rezene, om-x, müzik ne varsa denedik. Doyuyor . altı temiz, gazını çıkartıyor.yok yok yok baş edemiyorum. Bel ağrımdan oturup kalkamaz oldum. Kucakta ne kadar tutabilirim. Böyle hayal etmemiştim hiç. En iyi nasıl yetiştiririm diye araştırmalar yaptım.. boş. Yatağında bile birkez yatmadı. Burada bazen paylaşıp moral bulmaya çalışıyorum. Delirecem

herkesin olsun diye milyarlar harcayan,senelerce göz yaşı döken,bişeyden anlamayan sadece ilgiye muhtaç 1,5 aylık bebeye sabiye vurdun heeeeeeeeee ..... yazıklarrrr olsun.... yazıklar olsunnn.....
kim dedi kolay olcak diye... aynını yaşadım 3 ayına geldi herşey azaldı. sen bilmesende gaz toplar mutlaka bişeyi vardır. hepimiz yaşadık. ama tokat atmadık, vurmadık. ben akşam 4 te kahvaltı yapıyordum. wc ye bebeğimle gidiyordum. ama vurmak aklımın ucundan geçmedi.. seni vicdanınla başbaşa bırakıyor seni kınıyorum....

okudum tabi..oyüzden sordum yaa şoktayımm
bide bela okudum o kadına
umarım Allah o çocuğu o kadından korur...
biz 4 kardeşiz babamında nazlarını sayarsak annem 5çocuk büyütmüştür..
hemde çamaşır bulaşık makinalarının olmadığı yıllarda...
hergün boklu bezlerimizi kaynatıp elleriyle yıkayıp kömürlü ütülerle sterilize eden bir anadan bahssediyorum....tüm bu zorluklarda dahi şevkatini ve ilgisini esirgemeyen bir ana...
demek benim annem melekten de öte bir insan...canım anamm..kıymetini birkez daha anladımm..

okudum tabi..oyüzden sordum yaa şoktayımm
bide bela okudum o kadına
umarım Allah o çocuğu o kadından korur...
biz 4 kardeşiz babamında nazlarını sayarsak annem 5çocuk büyütmüştür..
hemde çamaşır bulaşık makinalarının olmadığı yıllarda...
hergün boklu bezlerimizi kaynatıp elleriyle yıkayıp kömürlü ütülerle sterilize eden bir anadan bahssediyorum....tüm bu zorluklarda dahi şevkatini ve ilgisini esirgemeyen bir ana...
demek benim annem melekten de öte bir insan...canım anamm..kıymetini birkez daha anladımm..

aynen öyle. ya şoktayım bende yok böle bişey yaa...bebeğim kucağımda emziriyorum. yemin ederim o bebeği düşünüp sarılıyorum oğluma. ağladım inan... çeken anlar diyebilirler ama tek o değil anne hepimiz yaşadık. ama bi sabiye vurab 1,5 aylık yaaaaaaaaaaaaa aklım almıyoooooooooooooooo insan olamazzzzzzzzzzzzz..

bide buralara yazmıyomu?ne sanıyo?tebrikmi edicez?ellerine sağlık mı dicemizi sanıyor ??
aslında ben o bayana sabır içerikli bir yazı yazıp motive edecektim ama baktımki vurmuş bebişine lanet olsun öyle anaya..

Allahım bende öyle olcaksam eğer verme bebek falan boş kalsın kollarım
aynen öyle. ya şoktayım bende yok böle bişey yaa...bebeğim kucağımda emziriyorum. yemin ederim o bebeği düşünüp sarılıyorum oğluma. ağladım inan... çeken anlar diyebilirler ama tek o değil anne hepimiz yaşadık. ama bi sabiye vurab 1,5 aylık yaaaaaaaaaaaaa aklım almıyoooooooooooooooo insan olamazzzzzzzzzzzzz..

bide buralara yazmıyomu?ne sanıyo?tebrikmi edicez?ellerine sağlık mı dicemizi sanıyor ??
aslında ben o bayana sabır içerikli bir yazı yazıp motive edecektim ama baktımki vurmuş bebişine lanet olsun öyle anaya..

Allahım bende öyle olcaksam eğer verme bebek falan boş kalsın kollarım

sorma yaa biçok kişide şöle yap böyle yap demiş birde. hiç vurmuşsun nasıl yaparsın diyen yok onlarıda kınıyorum.birde cennet anaların ayaklarının altında derler.. elleri kırılsın o sabiye vuran ellerinnnnn pislik seni. yaa neler yazıcamda azımı bozmıyım..böyle anne olumu yaaa.. sen bu yazıya çok üzülmüşsün sen öle olmazsın arkadaşım...yoksa bebeğin, allah versin sanada...

arkadaşlar evet söz konusu 1 5 aylıkbir bebek benimde oğlum şu an 2 yaşında inanın çok zor günerim oldu hala en sevdiği şey ağlamak ama kimseyi kınamayın ben kimi kınadıysam bebeğim olmadan önce hepsi başıma geldi .kimin çoçuğunda sevmediğim bir hareket varsa o nu oğlum yaptı .hayatta hiç bir şey için büyük konuşmamak lazım evet bende desteklemiyorum ama şu an o lohusa ve nasılki hayatta hepimizin sabır eşikleri daynama noktaları varsa demekki bu arkadaşımızın sabır eşiği çok düşük ve piskolojik olarak kimbilir ne haldeydiki bunun yaşadı bence kızmadan önce destek olmamız lazım.bende gecelerce uyumadım inanın şu an 2 yaşında ve hala geceleri en az 4 5 kere ağlayarak kalkıyor sabır diyorum he delirdiğim kendiimi kaybettiğim anlar oluyor o anlardada balkon açıkıp bi hava almak biraz rahatlatıyor sende 10 dakika yanından uzaklaş ve gün içinde bırakabilceğin bir yer varsa annen kayınvaliden gibi bırakıp 1 2 saat kendine ayır biraz olsun rahatlatır belki seni allah kolaylık versin

Back
X