Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaşa katılıyorum kundaklamalısın.tabi penye battaniyeyle kollarını sıkıca saracaksın.bacaklarını biraz daha gevşek bırak.tümüyle kundaklamak iyi olmaz.kolları sıkıca bağlı bir şekilde çok rahat uyuyacaktır.bu sıçrama durumu da azalır.benim 4 yaşında kızım var.doğduğunda inatla kollarını sarmadım.kolları sallandımı uyanıverirdi.herkes bebeğin rahat uyuması için kolları sarılmalı derdi yapmazdım.şimdi 6 aylık bebeğim var.doğduğunda hep kollarını sararak uyuttum.hem daha uzun uyuyorlar hem de ısınıp uyuyunca gazları da azalıyor.bebeğin henüz kollarına hakim değil.biz uyuyoruz kollarımızı kıprdatmıyoruz.ama bazen boş bulunup kolumuz düşüverse biz bile uyanıyoruz.ama o dediğim gibi hakim değil kolu kıpırdadı mı uyanıyor.sararsan kıpırdamaz.en azından biraz daha uzun uyur göreceksin.geçen bunu uyku uzmanı da tv de söylemişti.bebekleri çok sıkı olmayacak şekilde kundakladığımızda uykusu daha rahat olur diye. bir de merak etme işin zamanla kolaylaşacak.bir kaç ay daha sabret.şimdi en zor zamanı.
bebeginin fizyolojik bir problemi yoksa ona dua okumani tavsiye ederim. O yasta bebegin bu kadar sicrayip korkmasi garip geldi. Cok huzursuz olmus yavrucak. Ayetelkursi, felak ve nas, bol bol okumani tavsiye ederim. Ve yatagina bir cevsen koymani.
duanın pozitif etkisine inanan biriyim. ama fizyolojik bir sorun olmadığı yönündeki teşhisinizin dayanağını anlayamadım.ve tedirgin oldum.konu sahibini rahatlatma amacındada olsanız.önce bir doktaro görünmesini sonrasında dualarla desteklemesini önermek doğru olanıdır.
Bebeğinizi sağlıkla büyütürsünüz inşallah. Ağlarken bacaklarını karnına doğru çekiyorsa gaz problemi olabilir diğer arkadaşlarında söylediği gibi.Sürekli sırt üstü mü yatırıyorsunuz ?Biraz yüz üstü yatırın.Bacaklarını hafifçe karnına doğru iterek te gaz çıkışını yaptırabilirsiniz.Arkadaşlar kundak yapın demişler zaten siz de yapıyormuşsunuz ama bazı bebekler bundan hiç hoşlanmıyor.Benim kızıma ben hiç kundak yapmak şöyle dursun örtüsünü bile örtmeme ağlardı o derece nefret ederdi yani.yüz üstü yatırırken kundak yapmayın.Geçecek inşallah.Ayrıce bol bol nas,felak ve ayetel kürsi okuyun.
benim yeğenim de sürekli sıçrıyor geceleri ama ınanılmaz sıçrıyor ağlarken nefesi kesiliyor bayılacak gibi oluyor doktor sıcramaları yüzünden epilepsi var dedi. çocuğunuzu acil doktora götürün Allah göstermesin ..
öncelikle kesinlikle doktoruna danışman konusunda hem fikiriz sanırım. ama ben bazı arkadaşlara karşı kundaklamayı doğru bulmuyorum. hele hele uyur halde sıkıca kundakla demiş bazıları.. bana tamamen aykırı... uyumadan önce bebek yağlarıyla karnına masaj yapabilirsin.. ama okşar şekilde bastırmadan.. ayaklarına aynı şekilde... gazının olduğunu düşünüyorum.. meme emiyor mu? emmiyorsa gaz için özel biberonlar var..
tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. yaşadıklarımı yaşamış olan insanların varolması ve atlatabilmiş olması bana güç verdi :)
bebeğimde ilk zamanlar gaz problemi vardı ama onu artık aştığımıza inanıyorum çünkü karın ağrısı çekmiyor onu çok iyi biliyorum.zaten mama verdikten ya da emzirdikten sonra mutlaka gazını almadan yatırmıyorum (uykusunun kaçma ihtimalini bile göze alarak) bebeğimi kundaklamıyorum ama kollarını fazla sıkmadan bi penyeyle sarıyorum.zaten kundak yapamam çünkü kilolu bi çocuk çabuk terliyor ve kollarının sarılmasından nefret ediyor.ben kolunu sardıkça o çıkarmadan uyumuyor.son zamanlarda yan yatırmaya başladım.biraz daha rahat uyuyor ve sıçramasına mahalde kalmıyor pek.yüz üstü yatırabilmem için gözümün önünde olması şart.çünkü çok hareket ediyor nefessiz kalmasından çok korkuyorum.
yalnız olmak, bi bebeğin sorumluluğunu yalnız üstlenmek ekmek almaya bile çıkamamak hakikaten çok zor. bugünler geçicek mi bilmiyorum?? ( sanki hiç bitmeyecek gibi.
Çok sıkı olmadığı takdirde kundan kötü değil aksine çok iyi birşeydir küçük bebeklerin kolları vücuduna yakın olmalıdırki güven duygusu olsun çünkü anne karnındada durum böyledir şimdilerde modern fermuarlı kundaklar bile var bebek bakımında eski yöntemlere dönüş yapılıyor şimdilerde ninelerimizin tarlalarda sırtlarına göğüslerine bezle bağlama şekilleri geri döndü hep, yeni ürünlerle bebeği esnek bir kumaşla göğüse bağlanıyor anneler bunun özellikle gazlı bebeklere çok iyi geldiğini söylüyorlar ben kızım büyüdükten sonra keşfettim bunu ama olurda bir gün yine bir çocuk yapacak olursam bu ürünleri kullanırım kesinlikle
Valla bu yollardan bende geçtim yemek yesem tuvalete gidemiyordum , tuvalete kucagımda bebegımle gırdıgımıde cook bilirim ama bu işler böyledir bana hiç külfet gibi gelmedi yakın zamanda rahatlayacaksın 3 ayı gectikten sonra yavaş yavaş büyüyecek bir bakacaksın büyümüş bebek değil sana bir çok konuda ihtiyacı yok o yüzden tadını çıkar derim buarada bu denli uykusuzsa ya gazlı ve kolikli yada doymuyor diye düşünüyorum, ve fisher price yağmur ormanı salıncağı tavsiye ederim
karnının doyduğuna eminim, çünkü hem emiyor hem de düzenli olarak mama veriyorum.mutlaka gazını çıkarıp öyle yatırıyorum. ama hep huzursuz (
iki beşiği var biri salonda biri benim odam da.ikisine de küçük kuran koydum başına.bismillahsız hareket ettirmiyorum, babasıda ben de sürekli okuyoruz (nazara önlem olsun diye).. hiç birşey fayda sağlamadı.bu sıçrama apayrı bişey, sakinleştirmem bile çok uzun sürüyor.bi ara epilepsiden bile şüphelendim o kadar kasıyor kollarını falan ama doktora gittim yeni doğan refleksi korkacak bişey yok dedi.ama normal bi sıçrama zannetti herhalde.kesinlikle doğal değil (
Her emzirmeden sonra mama veriyormusun? ver diye sormuyorumda doydugundan emın olmak biraz yanıltıcı olabilir ve her defasında gazını cıkarıp yatırmanda cok muhim değil malesef havalarda cok serin değilken ıstanbulda yanı aksam uykusundan once banyo yaptırıp ınce pıjemalrını gıydırebılırsın
duanın pozitif etkisine inanan biriyim. ama fizyolojik bir sorun olmadığı yönündeki teşhisinizin dayanağını anlayamadım.ve tedirgin oldum.konu sahibini rahatlatma amacındada olsanız.önce bir doktaro görünmesini sonrasında dualarla desteklemesini önermek doğru olanıdır.
Zaten ilk olarak bebegin fizyolojik bir problemi yoksa diyerek basladim yazmaya. Bunda kastim eminseniz problemin olmadigina demekti. Ama demekki cok acik yazmamisim.
canım bizde aynı sorunları yaşadık bebeğim doğduğunda büyük ihtimalle gaz sancısı vardır ondan uyyamıyodur gaz damlaları falanda kullanıyoduk ama pek işe yaramıyodu bizde ama sabret 3-4 aylık olunca daha bi düzene girmeye başlıyo rahatlıyo biliyorum bu süreç anneyi çok yıpratıyo ama zaten 2 aylık olmuşsunuz biraz daha sabır
Bebeğiniz daha çok yeni 2 aylık uyuma düzensizlikleri çok normal kiminle konuşsanız aynı şeyleri söyler tüm arkadaşlarım yemek yiyememekten, tuvalete bile gidememekten şikayet ediyor şöyle önerim olabilir gece yatırırken çok iyi doyduğundan emin olun tok bebek kalkmazmış ama şu dönemde mama değil sadece anne sütü olduğundan gece zaten 2 saatte bir emmesi lazım. Ayrıca uyanır gibi olduğunda hemen ışığı açıp kucağınıza almayın zaman tanıyın yerinden kaldırmadan pışpışlayın yeniden uykuya dalacaktır. Ağlıyorsa ya karnı açtır ya altı pistir ya da büyük ihtimal gazı vardır gazını çıkarmadan yatırmayın. Ve bu bir süreç aylar geçtikçe hepsi düzene girecek sıçramalarda bebekken çok olur ama dr söylemekte yarar var.
sıçraması bebeklerin reflekslerinin çok iyi gelişmiş olduğunun göstergesi..bir de kolları bağlı olmasına rağmen sıçrıyor demişsiniz..
Bebeği mi bağlıyorsunuz ! bir de biraz sabredin bu zamanlar geçecek gelecek yıl bugünler bebeğiniz çok daha uysallaşmış büyümüş olacak... bebeğe sevgi ile yakşlaşın... Bir de nasıl sütüm yok derseniz anne sütü bir bebeğe annenin verebileceği en güzel en büyük ve en önemli hediye... kendinize bakarsanız sütünüz olur bol hurma incir yiyin hatta tahin ve MEYVE ekşi ve turunç olmasın gaz yapar...kiloları 1 yaşından sonra verirsiniz.. Anne sütü sizin işinizi çok kolaylaştırıp bebeği rahatlatacak ve hasta etmiycek ve sizi de hastane hastalık endişesinden %100'e yakın koruycak. Bebeğinize çok yii bakın Ayetel kürsüyü okuyun ... Çok yardımcı oluyor...
kiyamam canim cocuk bakmak cok zor hele de teksen. benim oglumda 72 gunluk ilk zamanlar surekli aglar kucak ve meme isterdi uyumazdi doktoruna anlattim zamane cocuklari anneden ayrilmak istemiyor dedi. yapman gereken ilk sey bebegin bakimi icin birinden yardim almak. ve kendini topjrlamak. beslenmene dikkat et sutun gelsin. bol bol dinlen stresini azalt sen ne hissediyorsan evladinda onu hissediyor. onunla yumusak ses tonuyla hep konus oyun oyna artik etrafindakiler ilgisini cekiyor. dudaklarina dokun burnuna dokun bak nasil guluyor o guldukce mutlu olacaksin. huzur yarat bebegine gerginligini belli etme. kesinlikle ayakta sallama zor oluyor
ayyy yemin ederim eskiyi yasadim tekrar kiyamamm ya valla sanada yazik bebeginede..ikiniz icinde cok yorucu bir durum.. esim isi birakmak zorunda kaldi bu yuzden cunku psikolojim bozulmustu valla kendimden bile korkuyordum artik..neyse sukur hepsi bitti gitti..ve maalesef 6 ay surdu..o yorgunluga sutum sadece iki ay dayandi ve sonra kesildi..ben ayetel kursi yi cok okurdum sakinlestiriyordu bence..bu arada kesinlikle 3 ayri doktora gotur birinden biri degisik birsey soylerse arkasini arastir cunki doktorda hata yaapabilir yada onemsemeye bilir o yuzden sadece bir doktorla birakma..gecmis olsun allah uzuuuuun omurler versin bebisine