- Konu Sahibi sersemsinem
Bence kundakla. Emin ol faydasini görürsün
arkadaşa katılıyorum kundaklamalısın.tabi penye battaniyeyle kollarını sıkıca saracaksın.bacaklarını biraz daha gevşek bırak.tümüyle kundaklamak iyi olmaz.kolları sıkıca bağlı bir şekilde çok rahat uyuyacaktır.bu sıçrama durumu da azalır.benim 4 yaşında kızım var.doğduğunda inatla kollarını sarmadım.kolları sallandımı uyanıverirdi.herkes bebeğin rahat uyuması için kolları sarılmalı derdi yapmazdım.şimdi 6 aylık bebeğim var.doğduğunda hep kollarını sararak uyuttum.hem daha uzun uyuyorlar hem de ısınıp uyuyunca gazları da azalıyor.bebeğin henüz kollarına hakim değil.biz uyuyoruz kollarımızı kıprdatmıyoruz.ama bazen boş bulunup kolumuz düşüverse biz bile uyanıyoruz.ama o dediğim gibi hakim değil kolu kıpırdadı mı uyanıyor.sararsan kıpırdamaz.en azından biraz daha uzun uyur göreceksin.geçen bunu uyku uzmanı da tv de söylemişti.bebekleri çok sıkı olmayacak şekilde kundakladığımızda uykusu daha rahat olur diye.
bir de merak etme işin zamanla kolaylaşacak.bir kaç ay daha sabret.şimdi en zor zamanı.