Allah rızası için bir akıl verin bana

eyican78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
56
1
46
Ankara
1,5 aylık bebeğim var. Daha önce 1 yaşına kadar yiğenimi büyüttüm. Çok bilinçliyimdir. Her şey hakkında en ince ayrıntısına kadar araştırma yaparım . en iyisi en sağlıklısı neyse onu yapmaya çalışırım. Ama ben bebeğime bakamıyorum. Doğduğundan beri hırçın uyumayan bir bebeğim var. Feryat ederek ağlıyor. Gündüz 1 saat uykusu yok . dalıyor ama 5 dakika sonra tekrar uyanıyor. Sanki saatlerce uyumuş gibi her şey baştan. Kucağımda durursa biraz uyuyor. Şuanda bile bağırıyor. Artık bıktım. Bir bardak su içmeye bile koşturuyorum. Gecede 5-6 saat zorla uyuyor. Şükür diyorum. Maalesef artık dayanamayıp birkaç kere vurdum. Bırakıp kaçasım geliyor. Sanırım hayatımın hatası çocuk yapmak oldu. Pisikolojim alt üst. Kaç kere doktora götürdük bir şeyi yok. Zinko, rezene, om-x, müzik ne varsa denedik. Doyuyor . altı temiz, gazını çıkartıyor.yok yok yok baş edemiyorum. Bel ağrımdan oturup kalkamaz oldum. Kucakta ne kadar tutabilirim. Böyle hayal etmemiştim hiç. En iyi nasıl yetiştiririm diye araştırmalar yaptım.. boş. Yatağında bile birkez yatmadı. Burada bazen paylaşıp moral bulmaya çalışıyorum. Delirecem

canım bu dediklerini kendi oğlumdan o kadar iyi biliyorum ki .benimde psikolojim çok bozulmuştu biraz sabredeceksin ev işlerini falan askıya alacaksın 5-6 aylık olunca düzeliyor hiç merak etme .annesi o daha küçücük bebek sakın vurma sonra üzülen vicdan azabı çeken yine sen olursun .biraz sabır tamam mı annesi

ne olursa olsun vurmayın vurmayın vurmayın. 12 günlük anneyim, benimde sinirlendiğim zamanlar oluyo ağlıyorum sızlıyorum ama ne olur vurmayın. daha çok küçükler ve bize muhtaçlar lütfen vurmayın.

vicdan azabı çekmezmiyim. ev işinde filan gözüm yok 2 -3 saat müsade etse yeter. kaldıramadım ben anneliği. nasıl olacak bilmiyuorum. sanırım psikolojik destek almam lazım. şuan hala ağlıyor. arada bir ağlamaya bırakıyorum. mecburen..... yoksa kafayı yicemmmmmmm

Canım inan geçecek bu günler o zamanda kendi kendine kızacaksın ben niye bu kadar dert ettim diye psikolojik destek alabilirsin ben almıştım iyi de gelmişti.

walla sızın psıkolojınız bozulmus gercekten eger aklı basında bırı olsanız 1.5 aylık bebegee vurmazsınız.. benım ablamın ıkızlerı var ve ılk cocukları bunlar, su an 3 yasına gırdıler ılk dokuz ay ablam uyku uyuyamadı bırı uyusa digerı onu uyandırırdı ablamın gozlerı kan canagı olmustuu... ve cok oburlardı doymazlardı hem emerlerdı hem mama yerlerdı... hala öle oburlar her seyı yerler ama ablam hep dua ederdı... sıze yazacak bı sey bulamadım...

gecmıs olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
vurmaktan kastınız popoya minik pat patlarsa bu onun hoşuna bile gider ama eğer düşümek bile istemediğim türdense acilen bir profesyonelden destek alın derim. psikolojiniz bu kadar bozuksa size de, o minicik kuzuya da yazık olur. belki sizde de onda da ileriki yıllarda kapanmayacak izlere sebep olabilir şu anki ruh haliniz. kolik bir bebeğiniz var ve siz de depresyondasınız anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile. nolur vurmayın. o herşeyin farkında çünkü. çok araştırırım demişsiniz. o zaman bebeklerin duygusal ve zihinsel gelişimleri için bu ayların ne kadar kıymetli olduğunu da bilirsiniz. değil vurmak bağarmayın bile. ileri de çok büyük vicdan azaplarınızın sebebi olabilir çünkü bunlar.

çok sinirlendiğinizde bırakın bir süre ağlasın ama asla vurmayın ona.bir bardak su ya da bitki çayı için. anlaşılan sinirleriniz çok bozulmuş.gerekirse psikolojik destek alın.bol bol ıhlamur -rezene çayı için içine kabuk tarçın koyun. hem sinirleriniz gevşer hem süt yapar. bol bol emzirin bebeğinizi. sizin kokunuzu alıp beslendikçe, gevşer. mümkün olan akrabalarınızdan yardım isteyin.yarım saat olsun bebekle ilgilensinler siz dinlenin ya da duş alın.bakın siz yeğeninize bakmışsınız...
hamile iken stresli bir dönem yaşadı iseniz bebek de bir süre bu tür sorunlar yaşanabiliyor. rahat olun hepsi geçer.
uyku konusunda size pratik bir kaç önerim var. denemenizi tavsiye ederim.
şimdi kış mevsimi mümkünse yumuşak bir bebe bahtaniyesi ya da bebek örtüsüyle bebeği yalancı kundak yaparak uyutun. ben ilk 5 ay böyle yaptım.kış bebeği sarılıp sarmalanmayı seviyor.
öyle eskilerin yaptığı gibi taş kundak değil. örtünün bir köşesini hafifçe üçgen yap bebeğin baş kısmı enseden buraya gelsin sol ucunu bebeğin sağ tarafına kıvır, aşağı üçgeni karnına doğru kıvır son olarak da sağ tarafı bebeğin sol yanından altına kıvır öyle yatır. bebek anne karnında gibi sarılıp sarmalansın.
bebeği yatağına yatır. yanına alma. hafifçe yana yatırıp sırtına hafif hafif vur ve şiişşt --pişşşt sesi ile kulağına fısılda.

herseyı cok ıyı bıldıgınıze ınanıyosunuz ama bence SIZ HIC BI SEY BILMIYORSUNUZ...

oy oy seni çok iyi anlıyorum benimde kızım çok uykusuzdu deli ediyordu beni, normalde zaten pek sakin biri değilim çocuklardanda pek hoşlanmazdım normalde pek anaç değilim yani.ama anne olunca herşey değişiyor insanın kendi bebeğinin sevgisi bambaşka bütün zorluklara dayanmamızı sağlıyor.
benim kızım kucak delisiydi resmen yapışık ikiz olmuştuk tuvalete bile gitmeye fırsatım olmuyordu.sabah kahvaltısıyla akşamı ediyordum.gece uyuyordu çok şükür ama gündüz 15 dk uyursa Allaha şükrediyordum şimdi 5 aylık oldu en fazla 1 saat uyuyor günde 2 kere bunada şükür
çok sinirlendiğinde bebeğini biraz yalnız bırak sakinleşince yanına dön bağırmamaya çalış bağırınca dahada ters tepki veriyor bebekler hele vurmak çok yanlış kesinlikle yapma vicdan azabı duyarsın sonra
annelik çok zor allah yardımcın olsun canım

Canım benim asla asla asla vurma, o kelimeyi okuyunca nasıl üzüldüm anlatamam. Kendi evladıma vurulmuş gibi.
Senin geçtiğin günlerden ben de geçtim. Benim bebeğim de gündüzleri uyumazdı hiç. O uymazdı ben ağlardım neden uyumuyor diye. Ama belli bir zaman sonra düzene giriyor. O günleri düşün ve moral bul. o zaman öyle keyifli olacak ki, şaşıracaksın. Bebeklerin bir günü bir gününü tutmuyor. PAt diye düzelecek göreceksin. Sık sık konuş onunla, sen keyifli ol ki o da keyiflensin. Ve yanında birileri olsun. Annen ya da sana yardım edebilecek başka birileri. Sen bunaldığında o devralsın. Maddi durumunuz müsaitse yardımcı tutun.
ama asla vurma bir daha. O savunmasız ve sana muhtaç. Lütfen.

ağlamaya bırakma bir iki dakikadan fazla olmasın bir bardak su içip gelene dek. uzun süre bebeği ağlamaya bırakmak da en az vurmak kadar tehlikeli. daha ilerde daha büyük sorunlara yol açar.

kucağınıza alarak sakinleştirip sonra ılık bir banyo aldırabilirsiniz

Evet banyo çok işe yarar. Banyo yaptır iyice doyur ve yatır. Sallıyorsan ufak ufak salla ve uyut. Hergün aynı saatte banyo ve yatırma işlemi. Bu şekilde düzene girebilir bir dene canım.

cnm şimdi sende yorgunsun,hassas bir dönemdesin çok iyi anlıyorum ama lütfen sakın sakınnn bir daha vurma..yaa daha çok minik annesi sana muhtaç.1,5 aylık daha çok üzüldüm.lütfen yapma bir daha
benim oğlumunda ilk ayları çok zor geçmişti.akşam 6 dan sonra bi başlardı sabah kadar durmadan ağlardı.ciddi gaz sorunu vardı.denemdiğimiz yol kalmadı.sonra dr dediki saç kurutma makinası yada elektrikli süpürge çalıştırın susmadıgında.o ses anne rahmindeki sesin aynısıymış ve bebeği sakinleştirirmiş.başta komik geldi.hatta 'ne saçma'diye düşündüm.ama insan çaresiz olunca her yolu deniyor.akşam açtım elektrikli süpürgeyi çocukta tık yok.bu gaz sorunu olan bebelere çok iyi geliyor.ondan sonra 1 yaşına kadar o süpürge bizim en yakın dostumuz olduşimdi 3 yaşında ve halada çok seviyor.
birde bebeğin kızmı erkekmi bilmiorum ama benim oğlumda pipide iltihap varmış.3 aylıkken acilen sünnet dedi dr.hemen yaptırdık oda çok rahatlatmıştı.bi muayene ettir istersen.ben o kadar bunalmıştımki çocugun tüm organlarından ultrason çektirmiştim.çünkü bu kadar ağlamasının altında ciddi bi sıkıntısının olacağını düşünüyordum.çok şükür bi şey çıkmadı.gaz sıkıntısı ve pipideki iltiaptan kaynaklıymış.
etrafında sana yardımcı olacak birileri yokmu?annen,kayınvalden yada başka biri olsa arada 1-2 saat baksa sen dinlensen?
kusura bakma uzun yazdım ama bu konuda çok çektiğim için belki yardımım olur diye düşündüm.ama lütfen bir daha vurma,içim kötü oldu okuyunca.allah yardımcın olsun.

cnm sabırlı ol benim kızımda öyleydi ne gece ne gündüz uyumazdı kac kereacile götürdük bence yüz üstü yatır sırtını ovala rahatlar karnına masaj hareketleri yap senin stresli oldugunu anladıgı zaman daha çok huzursuz oalcak keşke bende biraz sabırlı olsaydım kızım şuan 7yaşında okula gidecegi zaman zorla uyandırıyorum sabır biraz inş .düzelir inş... (karnına hafif ısıtıgın bezi sar sıcagın etkisiyle mayışır)

bence uyutmak icin kundak yapip ayaginizda sallayabilirsiniz
bazi bebekler sarilip sarmalanmadan uyumuyor
benim kizimda dogdugunda ilk 3 hafta oyleydi taki kundak yapip sallayana kadar

bence es dost akraba birileri gelsin size destek olmaya

hatun konuyu actı cvp verme tenezulunde bıle bulunmuo bebıse vuruyordur allah bılır..

sizi çok çok iyi anlıyorum,bir kere insanın yiğeniyle kendi çocuğu asla aynı şey değil,ne sevgisi ne sorumluluğu....
iki kız çocuğum var ilki sekiz sene önce dünyaya geldi,herkes ikincisi için neden bu kadar ara verdiğimizi soruyor,çektiğimizi bir ben bir allah bilir,ilk üç ay şiddetli kolik gece 10 da başlar sabah altıya kadar,onun akabindeki 3 yılda ,evet tam 3 yıl derin uyku sendromu,24 saatte 2 saatten fazla uyku yooook...oturduğum her yerde uyuklardım artık ben,arabada,koltukda nerde ararsanız...ve yardım eden bir allah kulu yoktu (eşimde dahil)ailemden 1000 km uzaktaydım....
ikinci bebeğimde çok zor,anne olmak çok zor....ama inanın geçeceeek....günden güne daha normale dönecek...
şuan size yardımcı olabilecek birileri varsa olsunlar,mutlaka psikolojik yardım almaya çalışın ve sabredin,ikinci kızım 4 ayı geçti,inanın bir buçuk aylık zamandan çok farklı,gitgide ne yapacağını kestirebiliyorsunuz en azından...
dünyanın en şiddetli sevgisini verecek o size,ona şiddeti reva görmeyeceğinizede ben eminim,çünki çok yanide olsa,sorumluluktan ,yorgunluktan afallasanızda annesiniz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…