- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman ama hatırı sayılır seviyede gayrimüslim de var onlar devletin nimetlerinden faydalanıyorlar asla şikayetçi olduklarını yada devlete karşı çıktıklarını görmedim ben din üzerinden bölme yapmıyorum bölücülük yapanlar ortada zaten herkes oturduğu ülkenin nimetlerinden faydalansa nankörlük etmese bunların hiçbirisi olmayacaktı.
Evet ama o gayrimüslümlerin çoğunun kendi ülkeleri var. Uluslararası arenada temsilcileri var. Hukuksal alanda söz sahibi insanlar. Ülkemizdeki bir hristiyana sıkıyorsa kanunlar önünde ayrımcılık yapılsın bakalım. Neler olacak görelim. Toplumsal anlamda ayrımcılığa maruz kalıyor olabilirler ama kişisel haklara saldırı olmadıktan sonra çokta önemli değil.
Yorumları yaparken Türkiye'nin dünya siyasetindeki konumuna bakmak lazım. Öyle bölgesel güç falan değiliz biz. Mavi Marmarayı, çuval olayını, Gazze sürecini hatırlayın. Kendinden güçlü olana ayrımcılık yapamazsın. Onu ezemezsin. En fazla kendinle denk tutarsın, istesen de istemesen de.