Allah kimseye böyle dert vermesin

Pardon ben tarihleri kaçırmışım ama yine de yardıma ihtiyacınız varsa..
Çok geçmiş olsun. Üzgünüm.. kendimi sizin yerinize koydum ve neler hissettiğinizi tahmin bile edemiyorum.
Benim de 2 tane çocuğum var. Hangi şehirdesiniz? Biliyorum birine güvenmek çok zor ama bakıcıya da güveneceksiniz. Ben en azından yardımcı olmak isterim aynı şehirdeysek.
Allah yardımcınız olsun. Sizi çocuklarınıza bağışlasın. Lütfen çocukları bu kadar düşünüp strese girmeyin her şey daha kötü olur böyle. Aç açıkta değiller

Maşallah..
Geçen gün aklıma gelmiştiniz. Ameliyatınızın iyi geçmesine çok sevindim. Dilerim en kısa zamanda toparlanırsıniz.
Doktorunuzu ve Hastanenizi müsait oladuğunuzda paylaşabilir misiniz?

Maşallah..
Geçen gün aklıma gelmiştiniz. Ameliyatınızın iyi geçmesine çok sevindim. Dilerim en kısa zamanda toparlanırsıniz.
Doktorunuzu ve Hastanenizi müsait oladuğunuzda paylaşabilir misiniz?

Tabiki paylaşırım. Maslak Acıbadem de Prof. dr. Cem Alhan.

Normalde istanbul da oturmuyorum. Sırf ameliyat olmak icin istanbula gittim.

Teşekkur ediyorum arkadaşlar eksik olmayın.

Şimdi toparlanma surecindeyim. 2 ay diyorlar tamamen toparlanmam icin. Ben biraz acele ediyorum sanırım. 10. gun bugun hemen ayaklanayim 2 cocuguma bakayim istiyorum ama ne yazikki mumkun değil. Sağolsun annem bakiyor cocuklarima bir de temizliğe yardimci abla geliyor. Pansumanlarımı isten gelince esim yapıyor. Babam buyuk oglumu hergun okula birakip okuldan alıyor. Annem gece gunduz bebekle zaten.

Enfeksiyon kapmamam icin benim odama cok girmiyorlar. birazda o bunaltti beni ma gececek inşallah bu günlerde.

Ay çok sevindim gelişmelere

Sadece araştirip bu konuyu okuyacaklar icin şunu söyleyeyim.

Cerrahlar çok reklam yapıyorm internette videolar dönüyor hemen gundelik hayata dondum hemen cocuklarima bakmaya basladim felan o kadar basit değil. Ben o reklamlara aldandim zannettimki ameliyattan donup hemen bebegime bakabilecegim buyuk ogluma odev yaptirabilecegim anneme ev isinde yardim edebilecegim. oyle bir dunya yok.

Toparlanmak 2 ayı buluyormuş. kalp oldugu icin bütun vucudun gucu gidiyor.

o reklamlara cikardiklari adamlar ameliyat uzerinden en az 5 6 ay gecmis adamlar. Belkide 1 yıl.

Cerrahların asistanları(Cem alhan i kastetmiyorum. reklam yapan bir cok kalp cerrahı var. hasta kapmak icin yarişiyorlar) saga sola ben su cerrahta ameliyat oldum 2 ay evde tatil gibi gecti hemen ayaga kalktim evdekilere naz yapmakla gecti yazabiliyorlar inanmayin.

Cem alhan da ameliyat olduğuma hic pisman değilim. iki kapagimi tamir etti kan nakli yapmadi (kan nakli sorun olabiliyormus vucut kabul etmeyebiliyormus) Kesim gercekten kucuk sağ meme altımda ayrica kasıgımda ve boynumda da kucuk dikisler var.

Boynumda ve kasığimda dikis olacağını bilmiyordum mesale ben.

Maslak acıbadem hemsirelerininin ilgisinden, yogun bakimin ekibinden, yemeklerinden cok memnun kaldım ama oyle cok basit hemen ameliyat olup ameliyattan onceki haline donuyorsun degil.

Sonucta kalp ameliyatı, ameliyat cok basarılı gecsede size bebekler gibi baksalarda baska hic bir seye benzemiyor.

yogun bakim surecide toparlanma surecide zor ve zaman aliyor.

Çok çok geçmiş olsun

Gerçekten zor. Kalp başka bir şeye benzemiyor. Ama zoru atlatmışsınız. İnşallah en kısa zamanda eskisinden daha da güçlü ve enerjik olursunuz. Darısı bizim başımıza

33 yaşında erkek, engelli bir birey. Mental olarak 6-7 yaşlarında gibi düşünebilirsiniz. Ciddi mitral kapak yetersizliği, hafif triküspid kapak yetersizliği var. Doktor bey işinin ehli, eminim elinden geleni yapacaktır. Ama kardeşim çocuk gibi, herşeyden çok korkuyor. Operasyon öncesi ve sonrasında rehabilite etmek zor olacak. İnşallah sağlıkla ve kolaylıkla atlatabiliriz

Merhaba çok ama çok gelmiş geçmiş olsun inşallah
Şuan ne durumdasınız Bursa da yaşıyor olsaydım herşekilde yardımcı olmak çok isterdim size dilerim herşey yolunda şuan

Kusura bakmayın bu mesajı yeni gördüm. Gözümden kaçmış.

Kardeşinize sürecin detaylarından bahsetmeyin. hani derler ya cehalet mutluluktur. bazı şeyleri bilmemesi daha iyi.

Ayrıca ameliyattan önceki gece sakinleştirici hap veriyorlar öyle korkarak girmiyorsun ameliyata.

Ameliyathaneye girmeden bayıltıyorlar zaten. ben sözde cerrahi robotla ameliyat oldum ama cerrahi robotu görmedim bile.

Zaten gözunu acıyorsun yoğunbakım ama o zamanda narkozun etkisiyle cok ağrin olmuyor.

Allah acil şifa versin kardeşinize. kolay atlatır inşallah.

Çok geçmiş olsun öncelikle ,Rabbim bundan sonra sağlıklı uzun ömürler nasip etsin ins. Benim de tam bir yıl önce hicbiseyim yokken öksürük krizleri başladı ilaç falan kullandırdilar durdurmak için ama bı turlu durmadı en son kortizonla durdurabildiler. Öksürük durduktan sonra karnımın üst kısmında ağrı başladı ,eğilince ya da yürüyünce o kadar şiddetleniyor ki bu agri bıçak saplaniyor sanki sonra ben doktor doktor gezmeye başladım hayatım ters düz oldu resmen o ara elimi karnıma her attığında kalp atışlarımi hissetmeye başladım kalbe gittim EKG falan normal olunca bişey yok deyip yolladılar 3 kere falan gittim normal deyip yolladila en son özele gittim ekoyla baktı romatizmal kalp kapak rahatsızlığım olduğu söylendi aort kapağında hafif dereceli yetmezlik var her sene kontrole geleceksin ve ömür boyu ilaçla iğne kullanacaksın falan bir sürü şey söyledi resmen dünyam başıma yıkıldı 5 yaşında çocuğum var ve 30 yaşındayım.O zamana kadar benim hiçbir problemim yoktu taki o öksürüğe kadar .Bunalıma girmekle beraber ilaçları kullandım ama karın ağrıma eğilip kalkmama hiç etki etmedi ondan sonra bir sürü kardiyolog gezdim evet problemin var ama karın ağrısı bundan olmaz dediler.Ben bir senedir doktor geziyorum gitmedigim branş görmediğim alet kalmadı ama çözüm yok.Hayatim mahvolmuş durumda çalışıyorum küçük cocugum var bir sürü sorumluluğum var yapamıyorum yapamadikca psikolojik olarak iyice cokuyorum.Ayaga kalkmak acı veriyo karın kismima yatakta sağıma uzanırken ağrım kısmen diniyor.Kollarimi yukarı kaldirdigimda bile o kadar acı cekiyorumki karın kısmından.Ev işlerimi yapamıyorum yürürken bile karnım aciyor.Artik kendime uzulmuyirum ama evladıma çok üzülüyorum diğer anneler çocuklarıni bahçeye indiriyor benim oğlum camdan izliyor.30 yaşında hayatım bitti sanki bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlar aynı anda karın ağrısı çektiniz mi ya da böyle bişey mümkün mü?

Öncelikle çok geçmiş olsun sizin durumunuza benzer bir durumu annemde yaşadık ondaki olay şöyle oldu 50 yaşında genç sayılacak yaşta bypass ameliyatı oldu ameliyattan sonra bir türlü iyilesemedi sürekli kalp krizi şikayetiyle ve sizin bahsettiğinize benzer şekilde onunda sağ kaburgasinda karın boşluğunda hiç geçmeyen bir ağrı vardı bizde hacettepede gitmediğimiz doktor yapılmadık tetkik bırakmadık ki hatta bazı tetkikler turkiyede sadece hacettepe de yapılan tetkikleri ve sonuç hepsinde temiz çıkınca artık doktor bu büyük ihtimal psikolojik bir sorun özellikle kalp rahatsızlığı yada ameliyatı gecirenlerde psikolojik travmalar olabiliyor diyerek bizi psikiyatriste yönlendirdi ve doktor panik atak teşhisi koydu ilaç tedavisine başlandı ve çok şükür annem bi anda düzeldi kendisi asla inanmiyordu psikolojik olacağına ben ağrıdan ölüyorum ne psikolojisi diyordu biz hatta doktorla önceden konuşarak onun haberi olmadan muayene ettirdik (okuma yazması olmadığı için kandırmak kolay oldu) velhasıl şimdi o ağrıdan eser kalmadı naçizane tavsiyem psikolojik olabilir sizin durumunuzda...

Bu ağrı kalbi blmiyorken başladı ve ben bu ağrının sebebini ararken kalbi öğrendim.Ayrica somut bir sebep bukunamayinca 6 ay psikolojik tedavi gördüm ama ondan da sonuç alamadım alamadikca ilaçların dozunu artırmak istediler artık kaldiramadim ilaçları tedaviyi yavaş yavaş sonlandırmak istedim çünkü ilaçlardan dolayı işte sknti yaşıyordum ve karın ağrım da devam ediyordu.Oyle sonlandırmis oldum. Gastroenterolojiye gittim aylarca endoskobi,kolonoskobi ,mr,ultrasan hepsine defalarca girdim ama bir sonuca ulaşılamadı.En son pankreas değerlerim yüksek çıktı aynı anda covid gecirmisim belki o sebep oldu bilmiyorum onla ilgili tedavi görüyorum şimdi ama karın ağrım devam ediyor ne yapsam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…