• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah kahretsin seni !

Ben sizi hatalı buldum..
Eşiniz size göre daha masum.. en azından çocuğunu korumaya çalışırken can havli bir tepki vermiş. . Ya fark etmese idi. . Ya ezilse idi bebek.. o zaman da eşiniz bakmadi görmedi diye ömrünü yiyecektiniz.
Bana çocukça geldi hareketleriniz.
Ayrıca bebeği bu kadar açık tehlikeye maruz bırakmak ..... Neyse ona yorum yapmayacağım. Zaten konuşma tarzınız saldırır gibi.
Neden saldirayim ki zaten ikimizin gözü de bebeğin üzerindeydi kardeşim bile isteye yapmadıki tamam müdahale ettin hakaret etmenin ne anlamı var ki annem müdahale ettiğinde ona sus diye bağırıyor kendinizi benim yerime koyun lütfen

Valla biri benim cocugumun ustune oturmak uzere oldugunda bende esin gibi bir tepki veririm. O anki refleksle. Gerizekali pek hos olmamis ama yani sevmedigi biri cocugunun ustune oturmaya kalkinca agizdan cikmis olabilir.
Bilerek yapılmış bişey olsaydı tmm derdim

P
Sizin uslubunuzda cok yanlis yalniz.nefret ediyorum diyosunuz salak diyosunuz baslik bile beddua yani nedir bu boyle?kardesinize hakaret etmesi yanlis tabi ama siz de hakaret ediyosunuz o zaman sizde etmeyin.
Onun bana neler yaptığını bi bilseniz oturur benimle birlikte ağlardiniz

İyi de her uyusmadigimiz insana hakaret mi ediyoruz kaba mi davranıyoruz. Birbirlerine karşı en ufak bir saygı yok. Kardeşin yine bişey dememiş. Adam gibi tut kolundan çocuk uyuyor de. Kendi hatasını farkında değil. İlişkinizde bence ciddi problemler var.
Ben ona çok saygı gösterdim çok alttan aldım ailesinin bana yapmadığı kalmadı ama ben yine asla onlara hakaret etmedim bugün benim evime geldikleri zaman asla sayıda kusur etmiyorum

Yav bi alienin icine el girince ne zor oluyor hersey. Huyu tüyü degisik degisik insanlari ailemizin icine sokuyoruz, ondan sonra cek babam cek..

Allah sanada, hepimizide kolaylik versin konu sahibi. Iyi huylu insanlara denk getirsin, âmin.
7 yıldır beraberiz çok pismanim

İsteyerek yada istemeyerek . Az daha öldürüyordu bebeği. Ben sizi de anlamadım. Benim çocuğum olacak biri az daha üstüne oturup öldürecek ve ben sakin kalacağım. İmkansız. Babam olsa veririm tepkimi.
Tepki illaki verilir ben de yavaş diye bağırdÇünkü ben hep boşanmak la tehdit ediyordum o korkuyla yaşıyor beni çok sinir ediyor çok kindar biriı ama kimsenin kimseye hakaret etmesine hakkı yok

Tepki illaki verilir ben de yavaş diye bağırdÇünkü ben hep boşanmak la tehdit ediyordum o korkuyla yaşıyor beni çok sinir ediyor çok kindar biriı ama kimsenin kimseye hakaret etmesine hakkı yok
Canim sen gercekten esinden bosanmak mi istiyorsun

Valla can havli denilen bir şey vardır , bir de evlat yani .

Olaya objektif bakmıyorsun . Bende olsam o endişe ile tutardım kolundan , hooop ta derdim dur da derdim . Eşinde bunu demiş gayet normal .

Sonra kardeşin ona hangi surat ifadesi , hangi ses tonu ile " ne yapıyosun sen bee görmedik herhalde " dedi ? Hiç bunu inceledin mi ? Orda bi kazadan kıl payı dönülmüşken , ukala bi tavırla bana hesap sorsa ; bende sen ne diyorsun gerizekalı çocuğu ezecektin diyebilirdim .

O ses o cevap veriş o tavır eşinizi iyice delirtmiş olabilir , kaldı ki zaten yıldızları barışık değilmiş .

Bana eşinize fazla haksızlık etmişsiniz gibi geldi.

Amaan kocana da kızıp durma. Neticede kocan. Kardeşinde yani koca bebeyı görmemiş. Benım kocam olsa o da sinirlenırdı valla. Hatta agzını açma gözünü aç derdi. Derdi yani bişi mutlaka.

Valla can havli denilen bir şey vardır , bir de evlat yani .

Olaya objektif bakmıyorsun . Bende olsam o endişe ile tutardım kolundan , hooop ta derdim dur da derdim . Eşinde bunu demiş gayet normal .

Sonra kardeşin ona hangi surat ifadesi , hangi ses tonu ile " ne yapıyosun sen bee görmedik herhalde " dedi ? Hiç bunu inceledim mi ? Orda bi kazadan kıl payı dönülmüşken , ukala bi tavırla bana hesap sorsa ; bende sen ne diyorsun gerizekalı çocuğu ezecektin diyebilirdim .

O ses o cevap veriş o tavır eşinizi iyice delirtmiş olabilir , kaldı ki zatem yıldızları barışık değilmiş .

Bana eşinize fazla haksızlık etmişsiniz gibi geldi.
Çook katılıyorumm

Ben ona çok saygı gösterdim çok alttan aldım ailesinin bana yapmadığı kalmadı ama ben yine asla onlara hakaret etmedim bugün benim evime geldikleri zaman asla sayıda kusur etmiyorum

Yani bence zaten sana saygı duymadığı için oluyor bunlar.

Sana ters davranan insanlara usulüne uygun yanıt verip sınırlarını cizmezsen saygı görmezsin.

Yani sana gelip kötü davranan insanlara iyi davranmak mümkün değil zaten ve doğru da değil bence. Ailesi her türlü kötü davranışı sana layık görürken senin sayıda küsür etmemeye çalışmam gerçekçi değil. Zaten ister istemez sevmesini bu insanları. Onlarda aptal değil fark eder. Sadece toplumun gelin tarifini uymak için kendini zorlarsin. Aranızda gerçek bir ilişki kurulmaz. Sonra biz ne bok yersek yiyelim gelin böyle davranmak zorunda gibi bir algı oluşur. Sonra senin nelere katlandiginin bir önemi kalmaz zaten. Çünkü senin gelin olarak görevindir.

Neyse esin ve ailesiyle ilişkin bence baştan ve yeniden tanımlanan lazım. Doğal olmalısın. Saygıda küsür etmeyeceğim diye sana saygısızlık yapılmasına müsaade etme bence.

Cnm, bu yorumları kısıtlı bilgi ile yazdım. Yani tespitlerim yanlis olabilir. Umarım farklı bir bakış açısı işine yarar sevgiler

Bilerek yapılmış bişey olsaydı tmm derdim
E bir zahmet bilerek de oturmasin zaten cocugun uzerine. Boyle birsey zaten bilerek yapilamaz. Eger bilerek yapilmissa esinizin tepkisi zaten cok hafif kalir. Bilerek cocugun ustune oturmaya kalkani oldururum ben, hakaret ne ki! Yani boyle bir konu da bilerek ve ya kazara diye bir kiyaslama yapilamaz bile. Ben esinizi hakli buluyorum. Ama sizin nedense kardesinizi savunmakta oldugunuzu goruyorum. Once ikisini de ayri ayri tartin kafanizda kardesinizin simdiye kadar yaptiklarina soylediklerine esinizi penceresinden bakin. Esinizin yaptiklarina da kardesiniz gozunden. Sonra kendinize gore bir suzgecten gecirin. Hepsinin kendince hakli yonleri vardir muhakkak. Bakin ne guz3l sakin ve orta yol arayan bir babaniz var. Yasca buyuk, olgun ve tecrübeli biri onun gibi yaklaşın duruma. Kardesinizi kocaniza veya kocanizi kardesinize tercih etmeyin.

E bir zahmet bilerek de oturmasin zaten cocugun uzerine. Boyle birsey zaten bilerek yapilamaz. Eger bilerek yapilmissa esinizin tepkisi zaten cok hafif kalir. Bilerek cocugun ustune oturmaya kalkani oldururum ben, hakaret ne ki! Yani boyle bir konu da bilerek ve ya kazara diye bir kiyaslama yapilamaz bile. Ben esinizi hakli buluyorum. Ama sizin nedense kardesinizi savunmakta oldugunuzu goruyorum. Once ikisini de ayri ayri tartin kafanizda kardesinizin simdiye kadar yaptiklarina soylediklerine esinizi penceresinden bakin. Esinizin yaptiklarina da kardesiniz gozunden. Sonra kendinize gore bir suzgecten gecirin. Hepsinin kendince hakli yonleri vardir muhakkak. Bakin ne guz3l sakin ve orta yol arayan bir babaniz var. Yasca buyuk, olgun ve tecrübeli biri onun gibi yaklaşın duruma. Kardesinizi kocaniza veya kocanizi kardesinize tercih etmeyin.
Aynen katılıyorum.
Bide ergen ergen bi tavirla terslemiş adamı. Özür dileyecegi yere. Görmedik herhalde bilmem ne. Yok bide gorup öyle otursaydin üstüne. Nedense konu sahibi nin eşi için üzüldüm

Eşinize: bu Adam zaten dolu kız kardeşe (baldıza) yani olayın öncesi var, hiç sanmıyorum sadece olayın etkisi ile öyle tepki verdiğini.
Ayrıca ne demek kolundan tuttu, zaten gayet kaba bir şekil de dille uyarmış temas da neyin nesi?

Kız kardeşe gelince: evet onun da tepkisi taktire şayan değil AMA konu yeğeni o da sakınırdır zaten gözünden.
Ama bu yine de eniştenin patlamasını haklı çıkarmaz, hemde kızın kendi evinde.

Ekmek kirintisi degil ki bu koskoca cocuk. Ister tastamam kapali olsun, ister ciscibildak acik.. Nasil uzerine oturacak gibi oldu kardesiniz anlayamadim.

Zaten kardesinin esinizle arasi iyi degilmis. Bir kivilcimla alevlenmis hersey. Babaniz haricinde hepinizde fevrilik mevcut..

Öncesi ne olursa olsun, karşıdaki kıl tepki vermişse o da kıl tepki verseydi. Gerizekalı demek hakarete girer ve bu da yasalara aykırıdır. Karşı taraf hakaret davası bile açabilir. Nokta.

Bu arada, bence eşinizle çift terapisine gidin. Veya öfke kontrolü için kendi terapiye gitsin. Gerçi öyle yumuşak başlı kayınpederin yanında öfke kontrolü yaşamış ama baba mafya babası gibi belalı bir baba olsa zorlanmadan öfkesini kontrol edebilirdi sanırım. Neyse olan olmuş. İyi düşünelim iyi olsun. Terapiyi mutlaka düşünün. Umarım hepsi düzelir ve her şey iyi olur.

Çok şükür, çok tehlikeli bir durum yasamissiniz, Allah evladinizi bağışlasın size.

Evet, eşiniz g.zekalı diyerek çok yanlış bir harekette bulunmuş. Gerçekten aile içinde bu tip durumlar çok üzücü.

Yalnız ne olur kulak asın bana. Eğer eşinizle bir ömür paylaşmayı düşünüyorsanız, ayrılma gibi bir durumunuz yoksa, eşiniz sizin 1. Aileniz olsun. Her koşulda koruyun onu.
Siz ne kadar koruyup kollarsaniz sikintilarinizi anlatmazsaniz çevreniz o de saygılı olur eşinize.
Burayı okuyan erkek ve kadınlara söylüyorum ; sizin saygı duyduğunuz kadar eşinize saygı duyarlar.

Bu koşulda , sessiz kalmaliydiniz. Eşinizle ayrı, kardeşinizle ayrı konusmaliydiniz.

Babanızın evi sizin koruma alanımız, bu yüzden eşiniz daha fazla dikene sahip olabilir, bu çok normal. Bu dikenleri siz yumusatacaksiniz.

Belli ki önceden beri sorunlarınız var. Bu sorunları , haklı haksız davası yapmadan cozebilirsiniz.

Ikisiyle ayrı konuşun, bir kaç cumleyle anlatın " sizi sevip saygı duyuyorlarsa , konusmasalar bile munakasaya girmemeleri gerektiğini anlatın.
Sonra bırakın ne halleri varsa görsünler.

Bu yüzden ne ailenizle, ne eşinizle kötü olun.

Eşinize , " yavrumuzu Allah korudu. Teşekkür ederim, güçlü refleksin için " diyerek yureklendirin. Devamında hakareti için uzuldugunuzu anlatın.

Kardesinize , " oraya oturmak senin suçun değildi, ben uyarmaliydim seni. Eşim can havliyle kaba davrandı. Bu yüzden uyardım onu. Onun adına özür diliyorum" diyerek sakinleştirin.

Ailenizden de huzursuzluk için özür dileyin .

Işte bu kadar. bundan sonrası kapınızı kapatıp eşinizle yalnız kalacaksınız. Bu yüzden 1. Aileniz eşiniz.

Onu yureklendirirseniz, o da sizi mutlu eder.

Uzattigimin farkındayım. Sadece böyle anlarda kriz çözücü olmalı ki insan hayatının bundan sonrasında o konu ısınıp ısınıp sunulmasin diye.

Geçmiş olsun tekrardan.

Son düzenleme:
Back
X