Kadınlarımızın, gençlerimizin istikbali için çok şükür ederim Allah'a Atatürk'ü gönderdi bize "kız çocukları annelerinin kaderini yaşamasın diye".
Anlattığınız aileye kardeşiniz bir kere girince öyle darp raporu alıp çıkabilecek mi sizce? Annenizi alıkoymuşlar diyorsunuz. Kardeşiniz de aynısını yaşayacak. Başka milletler son yüzyıllarda uzaya çıktı kadınlarını pilot, doktor, avukat yaptı. Sizin aile kuzeniyle evlenme peşinde, hem de şiddet gösteriyor. Makul mü bu aileye gelin olmak? Hem de akrabanız! Pes doğrusu size de boyun eğen kardeşinize de şaştım kaldım. Bu soru üzüntüden uyutmadı beni gece.
Sizin yapmanız gereken şu bu kızı başka şehre kaçıracaksınız. Polislerin yanında başka dilde konuşuyorsa da polise siz söyleyeceksiniz bana şunu dedi bunu dedi diye. Çevirmenlik yapacaksınız. Açık açık polisin yanında tehtid edilmişsiniz. Gidin şikayetçi olun. Annenizi de o eve polis girecek gerekirse o polislerle kurtaracaksınız. Annenizinki de can. O da ilk kez yaşıyor bu hayatı ve gencecik yaşından beri gün yüzü görmemiş. Onu niye feda ediyorsunuz? Bu "fedakarlık" üzerine kurulu kadınları ezen düzen sizle son bulacak. Gidin polisle annenizi kurtarın.
Babanızın muhtarlığı da yanmalı tabii ki. Öyle bir adama bırak mahalle çöpümü bile emanet etmem. Bırakın yansın. Eşinizin işi ne? Sizin o şehirden uzaklaşmanız kaçmanız lazım. Anneniz için polis çağırın o da size gelsin. Sonra aileden uzağa gidin. Müge anlı gibi yerlere yazın, haberlerin ihbar hatlarına yazın.