Allah aşkına yardım edin

Konuyu en başından beri okuyorum. Sizin için çok zor bir durum. Tüm insaf eşinizde gibi ama kendinizi o kadar da kötü hissedip hırpalamayın lütfen.
Ben eşinizin ailesini üzmemek için düğün yapacak olduğunu düşünmüyorum. Düğünden sonra boşansanız üzülmeyecekler mi sanki? Düğün olmazsa dönüşü olmadığını biliyor, o yüzden düğünü yapıp sakinleşmeyi bekleyecek sanırım.
Sizin de dün akşam üstüne gitmeyişiniz işe yaradı sanırım. Bu şekilde devam etmek onun da aklının başına gelmesini sağlayacaktır. Ama lütfen kendinizi ezdirmeyin. Siz hatalı değilsiniz ki. Gözünüzden kaçmış evet, ama hatalı değilsiniz.
Ben eşimin benden önce hovarda bir hayatı olmasındansa birilerini sevebilmiş olmasını tercih ederim mesela, siz de bunu diyebilirsiniz o zaman ona. O ilk sizi sevdi diye geçmişinizi silip atamazsınız.
Görmek zor gelmiştir mutlaka. Ben de eşimle yeni evlendiğimizde laptopunda eski fotolarını gördüm, yanında kızlar olan fotoğraflar da vardı, üzülmemek için incelemedim. Bilgisayardaki lüzumsuz resimleri hallet, bir daha görürsem arıza çıkar dedim. Oturdu halletti. Evet usb tesadüfen denk gelmiş olabilir, ama açıp incelemek onun tercihiydi, şimdi sonuçlarına kendi de katlanıyor sizi de zorunlu tutuyor buna. Bu haksızlık.
Ezdirmeyin kendinizi daha fazla lütfen. Bundan sonrası hakkınızda hayırlısı olur umarım.
Evet ben de sizin gibi işe yaradığını düşünüyorum,umuyorum daha doğrusu. Dün kapkara bi bulut içinde gibiydim şimdi sizlerin de desteğiyle herşey biraz daha aydınlanmaya başladı. En azından kendimi o kadar suçlamıyorum artık. Çünkü gerçekten flört dönemimiz de dahil hayatıma girdiği andan itibaren 2.bir kişi olmadı bende. O yüzden içim rahat. Geçmişim için tabi ki pişmanım o çocuk aklımla onları çekmek,saklamak... keşke yapmasaymışım ama adı üstünde geçmiş. Ve beni sırf bu yüzden sevmeyecek,benden vazgeçecekse de tutamam artık zorla bişeyler hissettiremem. O yüzden şu an akışına bıraktım,düşünsün taşınsın. Ben olduğum yerdeyim,gelecekse buradayım. Yanlış bişey yapmadığımı biliyorum. Ondan önce evet yanlışlarım oldu (birini sevmek yanlış mıdır? En azından o görüntüleri saklamak diyelim) ama onunla birlikte benim de değiştiğimin farkında olmalı. Beni geçmiş eski halimle yargılaması çok acı. Çünkü artık ben o geçmiş değilim,o halimi savunamam,geçmişten gelen sonhabar da çıkıp kendini savunamaz,açıklayamaz. Bakalım... gün dönen de dönence misali

Mehir belirlenmesi nikahın şartlarından değildir, bunu soruyorsanız. Göz atayım dedim de, nikah memuru taraf iradeleri ve şahitler, erkek 2 veya kadın 4 şahit olacak şekilde. 1 erkek şahit = 2 kadın şahit.
Bu unsurlar nikahın geçerlilik şartlarıdır.
Resmi nikah imam nikahını da kapsar hatta boşandıktan sonraki hakları da düzenler bu sebeple imam nikahı bir adet olarak kalmıştır. Bu anlamda (kaynak göstermiyorum kendisi hocam olurdu, kendimi deşifre etmek istemiyorum ) Resmi nikah varken imam nikahına da gerek yoktur.
Evet ben de öyle biliyorum. Resmî nikah varsa dini nikaha gerek yok diye. Bizim de nikahımız kıyılırken imam evlenme cüzdanımızı sordu. Çoğu imam evlenme cüzdanı yoksa dini nikah da kıymıyor. Biz gösterince gerek yok ama mehir bilinsin diye ayak üstü kıydı nikahımızı.

Benden once olan olay olmasiyla alakasi yok. Tabi ki oncesi beni ilgilendirmez. Hala durmasina ve gormeye katlanamam ben.
Hala durması da tamamen unutmuş olmamdan kaynaklı. Yani aslında o kadar aklımda olsa ya ben böyle böyle bişeyler saklamıştım nerde acaba der araştırırdım. Ama ben o görüntülerin çekildiğini bile unuttum o kadar aklımdan çıkmış sanki hiç yaşanmamış gibi. Alık mı dersiniz ne dersiniz artık bilemiyorum :)

İnanın bana boşanmayacak. Ben durumun bu şekilde gelişeceğini biliyordum daha doğrusu hissetmiştim. Bir önceki yorumumda demiştim. Boşanmaya cesareti olmayanlar eşlerinin hayatını daha çok kurcalıyor. Bir tür mazoşisizm. Size tavsiyem başınızı dik tutun. Suçluluk psikolojisine girmeyin. Tavrınız “geçmişim sadece beni ilgilendirir” olsun. Siz suçluluk duyup ona göre davranırsanız üzerinize gelmeye devam eder ama boşanmaz. Lakin siz bu durumla barışık olduğunuzu gösterirseniz siner köşeye, size laf edemez. Bu tıpkı annesinden dayak yiyip yine “anne” diye ağlayan çocukların psikolojisine benziyor. Yüz vermeye devam ederseniz ağlamaya devam eder, bağırır çağırır, kendini yerden yere vurur. Siz görmemezlikten gelirseniz bir süre ağlar, sonra da susar. Kadınların kendilerine yapabileceği en büyük kötülük, kim olursa olsun başkalarının geçmişimiz üzerinden söz hakkı sahibi olmalarını çaresizce izlemektir. Bunu kendinize yapmayın.
Harika bir yorum çok teşekkür ederim insan bu durumdayken aklı o kadar karışıyor ki doğrusu yanlışı ne ayırt edemiyorsun. Bir de karşında hammurabi gibi kesin biri olup yargılayınca seni gerçekten far tutulmuş tavşan gibi oldum :) söylediklerinizde çok haklısınız,dilerim herşey düzelir bu şekilde ❤️ Düzelmeyecekse de artık benim vicdanım rahat, kendi benim hakkıma giriyor hesap verecek olan o

Kuzum sana bir şey diyim mi. Git ve o düğünün tadını sonuna kadar çıkar. En çok sen gül en çok sen oyna.
Hatta ben senin yerinde olsam bi ara mikrofonu elime alır sadece onun anlayacağı şekilde bazı muziplikler yapardım.
Bu geçmişinde çok hovarda olan genç salatalık da artık uzatmasin bi zahmet.
Tencere dibin kara seninki benden kara.
Olur mu öyle şey
Beyfendi gezecek tozacak yatıcak kalkıcak her çiçekten bal alıcak sonra durulacak evlenip yuva kuracak
Ama kız hayatını yalnız geçirecek itaat edecek evlenmeyi bekleyecek evde
Böyle çarpmış işte Tokat gibi suratına
Bide haklıymış hadi ordan Allah’ın sopası yok işte böyle indirir balyoz gibi adamı

Canım sen boşver konuda gırgır şamata yapmaya çalışıyorlar. Sen düğünün tadını çıkar. Öyle sinirle bi mesajla falan bişey olmaz. Kocana da söyle çok istiyorsa mahkemede konuşsun
Ya aslında biraz gırgır ortamımız olsa diyeceğim ki düğün yapıp altınları alalım sonra naparsan yap 😂 cidden bi yanım ciddiye alma bunu diyor çünkü ben de ciddi oldukça sonu gelmeyecek. Bir yandan da o bu kadar ciddiyken ben normal davranıp gurursuz durumuna düşmek istemiyorum

Çok sağolun konuşursak bunları söyleyeceğim. Dediğine göre ben hayatında aşık olduğu ve aldatmadığı tek kadınım. İlk gençlik yılları çok hovarda geçmiş. Kız arkadaşlarına açık açık söylermiş evlenmeyi düşünmüyorum diye. Ve çapkınlıkları da olurmuş. Bana dediğine göre bu kadar safiyane aşık olduğu sadık kaldığı tek insan benim. O görüntülerden bu yüzden bu kadar etkilendi bence. Beni de kendi gibi sadece kendisine değer vermiş,samimi bulmuş zannetti başka bir olasılık yaşamamış çünkü hayatında. Ve başka birine de bu kadar değer vermek ona göre unutulacak atlatılacak bişey değil. Halbuki neler neler atlatmıyoruz şu hayatta. Aşk da üzüntü de aynı kalmıyor zamanla

Haa kendisi başka kızları üzerken iyidi. Sen onun yaptığını yapmamışsın aynı şey değil ne alaka?? Her mesajınızda adam daha da leşleşiyor.

Kuzum sana bir şey diyim mi. Git ve o düğünün tadını sonuna kadar çıkar. En çok sen gül en çok sen oyna.
Hatta ben senin yerinde olsam bi ara mikrofonu elime alır sadece onun anlayacağı şekilde bazı muziplikler yapardım.
Bu geçmişinde çok hovarda olan genç salatalık da artık uzatmasin bi zahmet.
Tencere dibin kara seninki benden kara.
Çok tatlısınız teşekkür ederim 😍😂 biraz kendime geleyim bakalım

Harika bir yorum çok teşekkür ederim insan bu durumdayken aklı o kadar karışıyor ki doğrusu yanlışı ne ayırt edemiyorsun. Bir de karşında hammurabi gibi kesin biri olup yargılayınca seni gerçekten far tutulmuş tavşan gibi oldum :) söylediklerinizde çok haklısınız,dilerim herşey düzelir bu şekilde ❤️ Düzelmeyecekse de artık benim vicdanım rahat, kendi benim hakkıma giriyor hesap verecek olan o
Sonunda böyle düşünmenize çok sevindim. Kilit cümle şu “ o sizin hakkınıza giriyor” Sizin zaten geçmişinizi biliyor, belki ayrıntılarıyla değil ama kim ayrıntı anlatır ki ya da kim o ayrıntıları kaldırabilir. Bakire olmamak demek zaten yeterince açık. Neyin ayrıntısını anlatacaksınız? Dediğiniz gibi vicdanınız rahat olsun ve asla bu saatten sonra kendinizi savunmaya çalışmayın. Çünkü savunulacak hiçbir şey yapmamışsınız. 🥰

Ya aslında biraz gırgır ortamımız olsa diyeceğim ki düğün yapıp altınları alalım sonra naparsan yap 😂 cidden bi yanım ciddiye alma bunu diyor çünkü ben de ciddi oldukça sonu gelmeyecek. Bir yandan da o bu kadar ciddiyken ben normal davranıp gurursuz durumuna düşmek istemiyorum
Bakın altın önemli, düğünden sonra altınınızı alın kendi adınıza bir banka kasasına koyun.
Madem boşanmak istiyor adam düğün yapmasın, düğün yapıyorsa da sizin evli olduğunuzu cümle aleme duyurup sonra boşanırım kafasındaysa sonuçlarına katlansın.
Şaka maka ama düğünü duyunca benim de aklıma ilk altınlar geldi.

Benim şahit olduğum tüm dini nikahlar ablamlarınki de dahil bu şekilde oldu hatta ben ilk kez sizden duyuyorum. Kıyan kişi hocaydı ancak aktif imamlık yapıyor mu bilmiyorum. Bir de sadece bundan yola çıkarak fake demeniz beni üzdü. Manyak mıyım ben işim gücüm yok da olmayan bir olay için bu kadar sizlerle duygu paylaşımı yapayım?
Yok canım benim sen doğrusunu biliyorsun dini nikah hakkında merak etme. Konununda fake olmadığı belli. Dini nikahın da geçerliydi. Hakkında hayırlısı olsun dualarımdasın.

Bakın altın önemli, düğünden sonra altınınızı alın kendi adınıza bir banka kasasına koyun.
Madem boşanmak istiyor adam düğün yapmasın, düğün yapıyorsa da sizin evli olduğunuzu cümle aleme duyurup sonra boşanırım kafasındaysa sonuçlarına katlansın.
Şaka maka ama düğünü duyunca benim de aklıma ilk altınlar geldi.
Şaka bi yana da ben de o açıdan hiç düşünmedim o kadar kötüniyetli değildir ya,yani umarım. Para pul için yapmaz bunu asla. Bi de şöyle bişey var memleketteki düğün için bizim bi harcamamız olmadı kayınvalidem ayarladı ve ödedi herşeyi. Ki onunla da aram çok iyidir. O yüzden altın mevzusunu gidişata bırakmak istiyorum ki o taraftan da kayınvalidemin çıkıp altınları bana verin diyeceğini sanmam hiç. Aksine o devamlı bişeye ihtiyacınız var mı diyen ve destek olan biri çünkü.

Tabi ki ciddiye alma. Senin yaptığın bir hata yo ki. Olayı ciddiye alan kendisi

Şaka bi yana da ben de o açıdan hiç düşünmedim o kadar kötüniyetli değildir ya,yani umarım. Para pul için yapmaz bunu asla. Bi de şöyle bişey var memleketteki düğün için bizim bi harcamamız olmadı kayınvalidem ayarladı ve ödedi herşeyi. Ki onunla da aram çok iyidir. O yüzden altın mevzusunu gidişata bırakmak istiyorum ki o taraftan da kayınvalidemin çıkıp altınları bana verin diyeceğini sanmam hiç. Aksine o devamlı bişeye ihtiyacınız var mı diyen ve destek olan biri çünkü.
Derse de vermeyin akışa bırakmayın. Diyebilir paranın yüzü aktır. Kiralanan altınları takan ertesi gün kuyumcuya götürenler var. Tamam ben biraz kötü niyetliyim daha doğrusu insanlara güvenemiyorum hak gasp etme noktasında gücü yeten yetene ki burada söz konusu sizin hakkınız.

Bu düğün en en çok senin hakkın onun değil. Düğün gününe kadar sen dik duruşunu ve sessizliğini bozma. Düğün günü hala surat sallarsa beyzade tut çenesinden sars ve ona de ki: başlarım senin çemçük suratına.
Bugün benim günüm sen de katilirsan sevinirim yok illa uzatakcan sen bilirsin, ben oynamaya gidiyorum. Diyip çık ortaya vur davula bir güzel oyna ayakların patlayincaya kadar hem de. :halay:
Ayy canım düğün çekti.

Çok yanlış bilgiler veriyorsun dini nikah konusunda. Dini nikah imzasız da olur. Mesajla da boşanılır. Şahit gerekmez. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Nikahları düşmüş
Bence kastettigi imza dini nikah sırasında mehir falan yazılan bir kağıt oluyor ona atılan imzadır.
Biz imzalamıştık 🤭

Yanlıs anlamıssınız muge anlı hoca nıkahıyla evlendik eşim oldu diyene cok kızan bırı resmi nikah degıl ki nikahsa hani belge resmi evrak nerede diyen biri 😁😁😁 hoca dua okur nikahı devlet yapar
M. Ö devlet yokken insanlar boyle evlenırmış çag atladık haberiniz olsun
İnsanlara "sizin bildiğiniz yanlış herkes benim gibi düşünüyor" demeden önce bunu bir izleyin.

X