Allah aşkına nedır bu kiralar

Bu durumda sizler ağızlarında gümüş kaşıkla doğuyorsunuz...Bizler zamanında çalışmayan,sorumsuz veya hastalık kazadan beladan sıkıntıda olan ailelerin cebelesini çekiyoruz..Biz simdi bu ekonomide ailelere destek veren çocuklar olarak,aileden mal mülk kalan en kötü destek gören çocuklarla nasıl yarışalım
Kimse kimse ile niye yarışıyor ki 😳😳 ağzımda gümüş kaşıkla doğsam niye borç ödemek için doğum sonrası işe döneyim..ne demek istediğimi anlamamışsınız bile evde oturup çalışmayı düşünmeden ondan bundan merhamet dilenen kendini onun bunun merhametine bırakanlara sözüm uzatmaya gerek yok..

Yoo o iş her zaman öyle olmuyor.. durumu yok düzenli yardım ettiğimiz bir hatun ortaokula giden küçük(!) çocuğu var diye bebeğime bakıcı olmayı kabul etmedi.. çocuğunu bırakamazmış. Ben salak olduğum için bebeğimi bırakıp çalışmayı düşündüm zaten. bazı hatunların totosu kıymetli oluyor ona buna el açarım da çalışmayı düşünmem diyor ve maalesef sayıları azımsanıcak kadar az değil
O konuda haklısınız,durumu olmayan da çocuk bakıcılığı ara sıra temizliğe gitme gibi durumlarla gelir elde etmeye çalışmalı..Ama diğer türlü çocuğu bakıcı ya da kreşe bırak asgari ücret al,anlamı yok yani

Sosyal medyada ben ebev
Kimse kimse ile niye yarışıyor ki 😳😳 ağzımda gümüş kaşıkla doğsam niye borç ödemek için doğum sonrası işe döneyim..ne demek istediğimi anlamamışsınız bile evde oturup çalışmayı düşünmeden ondan bundan merhamet dilenen kendini onun bunun merhametine bırakanlara sözüm uzatmaya gerek yok..
Sosyal medyada ben Linkedin hesabı olan ebeveyni olan yaşıtımla nasıl yarışayım,ebeveynim okuma yazma bilmezken vb. Sözler gördüm de ona ithafen burada evi olan olmayan,anne baba,dededen mal mülk kalanla,ebeveynine bakmak zorunda kalanlar vs.birbirine girince ona ithafen yazdım..Herkes eşit ve adil değil bunu kabullensek iyi olur,Bazen sizinde olsaydı demesi kolay ama olmadı,olmuyor 8 yaşından beri çalışıyorum liseden atandım fabrikalarda geceye kadar vardiya yaparak anne babama ev aldım,normalde onlardan miras kalır ya şimdi de geçimlerini sağlamaya çalışıyorum,kendi evimde var ama ben durumu olmayanları anlıyorum,tırnağımla kazıya kazıya yaptım,memursun ne biçim telefonun ne biçim ayakkabın,ne biçim çantan var imalarına karşı savaşarak..Bilinçli,zamanında unununelemiş eleğini asmış ebeveyn ile çok farklı olabilirdi..Durumu olmayan herkesin bir hikayesi var hepsi rahatına düşkün insanlar değil,çok çalışanlar bir seylere sahip oldu da değil,kimi şanslı doğdu kimi şanssız

Önceden kredi çekilip ev alınabiliyordu. Kira öder gibi ev alma mantığıyla.
Geçen gün kredi çekelim dedik eşimle; abooo o faizler ne öyle.
Aylık ödemeler 50-60 arası,1 milyon çekiyorsun 2 milyon oluyor vs.
Neyse 25 bin kiraya vermeye devam dedik 😒😒
1600 çekiyorsun, 5 yılda 3300 nin küsur olarak ödüyorsun, 10 yılda 5666 bin olarak ödüyorsun

Evet her sey cok pahali ama ev sahiplerinde de sorunlu olan cok olabiliyor. Bizim ev sahibimiz direkt 100% zam yapti uğraşmak istemedigim icin kabul ettim. Annem teyzelerim hep açiklanan oranlarda zam yaptilar. Makul oranlarda yapilabilir kimsenin magdur olmasini istemem ama ekstrasi bana ac gözlülük gibi geliyor. Bizim ev sahibi bana kredi ödüyorum bana da biraz para kalmali gibi sacma sapan bi sey soylemisti arada da ekstra iki uc kira ya da erken gondermemi istiyor.Bunu ben kendim sectim sonucta zorla tutmuyor beni burada ama bastan anlasmamizda noter onayli yapmistik açiklanan oranlarda zam yapacakti normalde.

Bizim komşu 4 milyona ilan açmış, satamadı. Ama 4 milyon yazmakta serbest. Ha ev 4 milyon etmez evet, orası ayrı. :KK53:

Ya o piyasayı yükseltenler cidden saçmalıyor tabi ama serbest piyasa bunu gerektiriyor işte.

Bizim sitede de var bir tane, 3 senedir üşenmiyor sahibindene ilan koyuyor en yüksekten. Millet alıyor, satıyor o sabit.

Geçen aylarda bi tanıdığımız vefat etti,eşine dul maaşı 16 bin bağlanmış..ev kirası 13 bin (eski kiracı)kadın 70li yaşlarında, nasıl çalışsın..çocukları yardım ediyor..dul maaşı ev sahibine kalmış resmen..evini önceden almamış insanların işi çok zor..

Eskiden ev daha alınabilir bir şeydi.
Mesela benim babam daha 50 yaşında emekli oldu. Memur emeklisi. Kendisinin içkisi, kumarı vs hiç eksik olmadı. Daha babaannem sağken miras hakkını da aldı toparlanmak için. Sonuç olarak bugün maaşı 20 22 bin falan.
E ev aldı mı, yok. Araba aldı mı, yok. Köyde vs yer bıraktı mı, yok.
Daha 54 yaşında, çalış deyince de yok.

Evi satılacakmış, kelepir fiyata veriyor da ev sahibi. Ben alırım dedim, ama 2 3 aya hemen tadilatını yaptırır satarım. Bozuldu çok. Kendim kiradayken gencecik babama ne diye ev alayım yani?

Hepimiz yarınımızı düşünmek zorundayız.

Aynen bu işte kast ettiğim. 2 tane kolye 3 tane bilezik takamayan, çocuğu için izin dahi alamayıp çalışan insanlar fırsatçılıkla vicdansızlıkla suçlanıyorlar. O evleri almak hiç kolay değil. Kolay olduğunu düşünen alsın 3-5 bine kiraya versin. Ama başkasının malına dil uzatmasın.
Babam gece gündüz çalışıp tırnaklarıyla kazıyarak evler yaptırdı şimdi bin pişman. İhtiyacı yok diye zaten yıllarca zam yapmadığı da oldu kira almadığı da. En son 3e oturanları 7 yaparken bile ne zorluklar çekti düşünün yani. Zaten iyi de kullanmıyorlar. Adam onca zorluk çekip ev sahibi olmuş hayrını görmüyor.

Ya o piyasayı yükseltenler cidden saçmalıyor tabi ama serbest piyasa bunu gerektiriyor işte.

Bizim sitede de var bir tane, 3 senedir üşenmiyor sahibindene ilan koyuyor en yüksekten. Millet alıyor, satıyor o sabit.

Eskiden ev daha alınabilir bir şeydi.
Mesela benim babam daha 50 yaşında emekli oldu. Memur emeklisi. Kendisinin içkisi, kumarı vs hiç eksik olmadı. Daha babaannem sağken miras hakkını da aldı toparlanmak için. Sonuç olarak bugün maaşı 20 22 bin falan.
E ev aldı mı, yok. Araba aldı mı, yok. Köyde vs yer bıraktı mı, yok.
Daha 54 yaşında, çalış deyince de yok.

Evi satılacakmış, kelepir fiyata veriyor da ev sahibi. Ben alırım dedim, ama 2 3 aya hemen tadilatını yaptırır satarım. Bozuldu çok. Kendim kiradayken gencecik babama ne diye ev alayım yani?

Hepimiz yarınımızı düşünmek zorundayız.
Baba var baba var pattis. Benim de eşimin babası karısından boşandı,o zamanlar evin satılıp ikiye bölünmesi ve kvnin payının ödenmesi gerekiyordu. Bize dedi amca bey. İyilik yapıyordu sözde. (Kendisi ölse almaz bizden zengin ama. Karısı parçalardı onu )Siz alın,ölene kadar kp otursun sonra sizin olur dedi. Eşime bıraktım. İstersen al ,ama bizim evimiz olsun diye alma babana iyilik yapmak istiyorsan al dedim. Ben olsam babama ev alırdım çünkü benim babam buna değerdi dedim. Sen de düşün,senin baban buna değer mi diye. Değmez benim babam,hepimizi sokağa attı,şimdi ev alır da içinde oturtursam daha da başıma bela olur dedi. Almadı. Canı bilir.

Babam gece gündüz çalışıp tırnaklarıyla kazıyarak evler yaptırdı şimdi bin pişman. İhtiyacı yok diye zaten yıllarca zam yapmadığı da oldu kira almadığı da. En son 3e oturanları 7 yaparken bile ne zorluklar çekti düşünün yani. Zaten iyi de kullanmıyorlar. Adam onca zorluk çekip ev sahibi olmuş hayrını görmüyor.
Bizde de babamın 15 sene 50-100 liralık zamlarla rayicin yarısına oturan kiracısı mahkemesiz çıkmam dedi. İnsanlara olan inancımı kaybettirdi adam resmen. İyilik yapıp kötülük görmek bakış açımı çok değiştirdi.

Adamı ne kadar idare ettiğine de örnek vereyim. Havale ücreti ödenir ya adam onu bile kiranın içinden düşüyordu. Babam hiç normal kira alamadı.

Bizde de babamın 15 sene 50-100 liralık zamlarla rayicin yarısına oturan kiracısı mahkemesiz çıkmam dedi. İnsanlara olan inancımı kaybettirdi adam resmen. İyilik yapıp kötülük görmek bakış açımı çok değiştirdi.
Bir kiracımız yengemin akrabası diye hatır gönülle geldi girdi bir eve. 1,5 yıl falan kira ödemediği oldu. Babam sineye çekti, kadının hastalığı çıktı kendi cebinden kadına para verdi. Ben de çok üzülüp yardım etmek istiyordum ta ki karı koca deli gibi sigara içtiklerini öğrenene kadar.
Senin neyine sigara içmek? Kirasını ödeyemeyen dört çocuklu anne babanın sigara içmesi nedir Allah aşkına?

Ev sahibine göre artık tüm durumlar.
Gayrimenkul isindeyiz karı koca 5 sene olacak.
Özellikle eğitimsiz insanlara bu dairenin tadilat edilmesi gerekiyor dediğiniz zaman gözlerini fal taşı gibi açıp hayır diyor.
İnsan getireceğiz buraya giyerek biraz baskı ile eli yüzü düzeltiyorum mesela. Aylarca verilmiyor çünkü 30 senelik binaya kim ne diye 30 bin versin?
Eğer eğitimli ya da bu işlerden anlıyorsa, en kötü kiracı olduysa bir dönem, insaflı oluyor.
Benim ailemin ev sahibinin tam 45 tane dairesi var.
Babamdan 20 bin istediğinde babam emekliyim ben deyince banane istersen açlıktan öl demiştiniz var.
Tabi hemenn avukata yönlendirdim. Sustu.
Tek geçim kaynağı kira olanlara lafım yok ama ev sahipleri genelde aç gözlü

Back
X