ALL_StaR'la kilo verMe ve kilo koruMa yarışMası

Hizli olan kazanir.

Hosbulduk cok tatli bir takimiz nazar degmesin. Kem gozlere
HEMDEEEE ÇOKK ÇOKK YUVARLAK BİR MASANIN ETRAFINDA OTURMUŞUZ SOHBET EDİYORUZ GİBİ HİSSEDİYORUM ŞUAN YAAA YERİM BİZİİ
BEN IRMAĞIN AĞZINA BAKLAVA SOKMAYA CALIŞIYORUM NENA DAN DA REÇELLERİ TOPLUYORUM Hİ Bİ DE PG NİN TARTI AYARIYLA OYNUYORUM

Dilim basina 100 gram yaziyor diyorsunn yani
Ivett baklava ile oyle anlastik.

Corekci nazi unuttun.

Kızzz kalıcı bağlantı da #10000 oldun al sana bir kupa daha
Çok şanslısın bugün şans oyunu mu oynasan acaba

Tatlim benim agzima baklava sokmaya calismana gerek yok ki, sen kendi agzina goturmeye calissan yeter cataldan kaparim ben Saka bir tarafa da gercekten hep birlikte cok guzel bir enerjimiz var kizlarr

Kızzz kalıcı bağlantı da #10000 oldun al sana bir kupa daha
Çok şanslısın bugün şans oyunu mu oynasan acaba
Sen beni lucky nickiyle biliyordun degil mi geri mi alsam acaba.

Tatlim benim agzima baklava sokmaya calismana gerek yok ki, sen kendi agzina goturmeye calissan yeter cataldan kaparim ben Saka bir tarafa da gercekten hep birlikte cok guzel bir enerjimiz var kizlarr
Bence de bu enerjimiz tartiya yansiyor. Daha da guzel olacak goreceksiniz.

Sena'nin gidisi muhtesem oldu desene. Tebrikler dereceye giren ve kilo veren kizlar. Ortalama super.
Tşk ederim başkanım

Ayyy süper tebrikler kizlar
Tşkler cnm

Erkek ve Kadınlar için İdeal Yağ Oranı

Bilim bu kadar ilerlemiş olmasına rağmen maalesef ülkemizde halen sağlıklı olmak sadece zayıf olmakla eşdeğer görülmekte. Daha doğrusu fotoğraflardan gözlemlenen manken ve modellerin tek sırrının zayıf olmak olduğu düşünülmekte. Yani istediğiniz kadar ölçüm yapın, vücut kitle indeksiniz ortalama değerlerde olsun ya da istediğiniz kiloya inin, arzu ettiğiniz görünüme sadece kilo hesabı yaparak ulaşmanız mümkün değil. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli detay yağ oranınız. Peki fit ve güzel bir görüntü için yağ oranı ne olmalı?

Bunun cevabı erkek ve kadınlar için tamamen farklı. Kadınlar yapıları ve metabolizmaları gereği erkeklere nazaran daha yüksek yağ oranına sahip olmalı.

Erkekler için İdeal Yağ Oranı

Dünya Sağlık Örgütü’nün erkekler için öngördüğü yağ oranları şu şekilde;

Yaş Kritik Düşük Normal Yüksek Çok Yüksek
20-29 7 altında 7-10 10-20 20-24 25 üstünde
30-39 8 altında 8-14 14-23 23-26 27 üstünde
40-49 9 altında 9-17 17-25 25-28 29 üstünde
50-59 10 altında 10-19 19-26 26-29 30 üstünde
60 ve üstü 11 altında 11-20 20-27 27-30 31 üstünde

Yağ, vücutta iç organların korunması, eklemlerin desteklenmesi, vücut ısısının kontrolü ve vitamin sentezlenmesi gibi birçok konuda önemli bir yere sahip. Bu yüzden, uzun süre kritik görülen seviyelerin altına çekmek de çok sağlıklı olmayabilir. Podyuma çıkacak olan erkek sporcular bu oranı ortalama %5 civarlarına kadar çekseler de, bu süreç hem çok zahmetli, hem de çok kısa sürmekte ve destek ilaçlar alınabilmektedir. Doğal yollarla yağ oranlarını bu seviyelere çekebilmek profesyonel olmayanlar için çok zor olabileceği gibi, normalden çok daha fazla kas kaybına da neden olacaktır. Bu yüzden fit bir görünüm isteyen erkekler için yağ oranının ortalama %10 civarlarında olması yeterlidir. Aşağıdaki resimden yağ oranına göre nasıl bir görüntüye sahip olacağınız hakkında biraz fikir sahibi olabilirsiniz.

Kadınlar için İdeal Yağ Oranı

Dünya Sağlık Örgütü’nün kadınlar için öngördüğü oranları da verelim;

Yaş Kritik Düşük Normal Yüksek Çok Yüksek
20-29 10 altında 10-18 18-26 26-30 31 üstünde
30-39 11 altında 11-20 20-28 28-32 33 üstünde
40-49 12 altında 12-22 22-31 31-34 35 üstünde
50-59 13 altında 13-27 27-34 34-37 38 üstünde
60 ve üstü 14 altında 14-28 28-36 36-40 41 üstünde
Görüldüğü üzere erkek ve kadınlar arasında ciddi bir fark söz konusu. Kadınlar için amaç genelde podyuma çıkmaktan ziyade fit bir görüntü olduğu için, böyle bir vücuda sahip olabilmenin %19-20 civarlarında bir yağ oranı ile mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

Bir fotoğraf da kadınların, belli yağ oranlarında olası görünümleri için paylaşalım;

Yağ Oranımı Nasıl Düşüreceğim?

Bu sorunun en kısa cevabı, spor ve dengeli beslenme. Bu yüzden bu konuda yeterince bilginiz yoksa bu işin profesyonellerinden yardım almanız oldukça önemli. Bir diyetisyen ya da alanında bilgi sahibi bir antrenör size iyi bir rota çizebilecektir. Sitemizden de bu konuda birçok farklı bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır.

Sağlıcakla.

KAYNAK : https://www.vucutgelistirmeci.net/erkek-ve-kadinlar-icin-ideal-yag-orani/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…