ALL_StaR'la kilo verMe ve kilo koruMa yarışMası

32 yaşındayım canim bende
2 çocuk annesiyim
Boyum 1.60
84.4 bu sabah ki kilom
Hedefim 68 benimde

Vazgectiklerin,

hala yediklerin,

kilo alma sebebin

saglik sorunlarin gibi.

Vazgectiklerin,

hala yediklerin,

kilo alma sebebin

saglik sorunlarin gibi.
Bak bende insülin direnci var mesela
Birkaç sene sürekli ilaç kullandım
O zamanlar 58 kilo civarıydım
Kendimi çok sisko sanırdım
Benim kilo alma sebebim doğumlar oldu
Doğum sonrası bi turlu başaramadım
Zayıflasamda geri aldım
Maalesef
Hamileliklerim
Haricinde hiç bu kadar kilolu olmamıştım
Suanda ellerim ayaklarım o kadar siski
Son 2 haftadır kendimi bende taniyamamaya başladım
Kilomdan kaynaklı oturduğum hemen uyuşma karıncalanma oluyor .. rahat hareket edebilmeyi ozledim

Afiyet olsun. Karpuz seni daha cok aciktirmiyor mu.

Bende super acikma etkisi yapiyor da.
Karpuz benim en sevdigim meyvelerden, hele simdi tam da mevsimi. Genelde aciktirir diyorlar ama ben de oyle bir etki olmuyor, hem tatli istegimi kesiyor hem serinletiyor daha ne isteyeyim

Ben kendimi tanitayim kizlar.

48 kilo iken 61 lere ciktim . Ciktim ama niye ciktim. Kahvaltida kola borek, gun icinde nutella helva vs vs.

Insulin direnci olusturdum kendime.

Sonra 61 iken dedim bir diyet yapayim da kilo vereyim o 61 kilo oldu size 65 - 70 - 78 lere ciktim.

3 sene once bir hirsla ve Karatay vari bi beslenme bicimiyle 15 kilo verip 59.9 lara indim. Yine lahmacun , makul miktarda pogaca simit , dondurma yiyerek 4-5 ay korudum bu kiloyu. Bir yaz gunu kola iceyim ya bi kereden bi sey olmaz dedim. Orada corap sokugu gibi geldi tatlilar, profiteroller. 68 derken, 75.3 lere ciktim.

Burada yarismaya basladik 60 kilolara indim ama hastalik nedeniyle ara verdim. O arada da gunde 8 kisilik yas pastalari goturdum. 5 kilo getirisi oldu bana.

Simdi hedefime 2 kilocuk kaldi. Sonra ara vermeyi dusunuyorum tabi ki kilomu da korumayi.

Onceki benden farkim bu kiloyu yavas ve sistematik bir sekilde vermem oldu ve artik acligimin farkindayim. Fiziksel aclik mi , duygusal aclik mi , insulin direnci acligi mi onceden farkedip ona gore onlem alabiliyorum.

Bana gore hayatimdaki NO NO lar asitli icecekler. Onlari icmeyi dusunmuyorum.

Karpuz gibi meyveler bunlar benim insulin direncimi oynatiyor.

Kafein bana yaramiyor mesela. Kafeinsize cevirdim o yuzden.

Patates her zaman kurtaricim hala devam etmeyi dusunuyorum.

İdolümsün

Onemli olan kendini tanimak kilit nokta bu.

Defalarca tekrarliyorum bazi seyleri degistirin, degistirmediklerinizi ara ara tuketin. Boyle bir yasam bicimi olsun artik kilo verme isinden kurtulalim. Koruma sureci de cok zor.

Insulin direnci kontrol edilebilir ama yediklerinle paralel olarak kolayca yerinden oynayan bir rahatsizlik.

O yuzden senin extra dikkat etmen gerekiyor.

Karpuz benim en sevdigim meyvelerden, hele simdi tam da mevsimi. Genelde aciktirir diyorlar ama ben de oyle bir etki olmuyor, hem tatli istegimi kesiyor hem serinletiyor daha ne isteyeyim
Dogrudur , ne mutlu sana. Insulin direncim olmasa guzel meyve, bende ki etkisi 48 saat aclik oluyor.

Harikasınson verdiğin kiloları ne kadar zamanda verdin

Ayın 1 i çarşamba canım kesin ve net tarih

Yeni gelen bir arkadas var. Minik kelebek tarti resmini istiyoruz.

Bizim tarti gunumuz ayin 1 inde yani carsamba gunu.
Ayın 1 i çarşamba canım kesin ve net tarih
Kesin bilgi yayalim.

Harikasınson verdiğin kiloları ne kadar zamanda verdin
Gecen sene bu zamanlar 75.3 lerdeydim 18 + 5 kilo .

Bir de 2-3 ay once aciktiriyor diye salata, sebze yemiyordum , badem yemiyordum onlari degistirdim , kafeini yeni yeni azalttim.

Vermek istedigimde bunlari yapmam yetiyor ama sebze asigi biri degildim ben ama artik sebze asigiyim. Saldirma istegim mi geliyor. Aliyorum bir tabak domatesi onu yiyorum. Dun actim mesela yatmadan once 3 bardak ayran ictim gibi.

Ben meyveyi biraktim kelebek insulin direnci yuzunden. Cok cok nadir tuketiyordum. Seker de oyle.

Bir gun karpuz alayim cok da guzel gorunuyordu dedim , aldim onu bitirene kadar ne cektim.

Insulin direncim zipladi acim biliyorum normal aclik degil. 3 tencere yesem doymayacagim.

O durumlarda fazla yememeyi tercih ediyorum . Iki gun dayaniyrosan yavasliyor ve sakinlesiyor.

Yulaf ezmesi, patates , badem, yogurt ayran seklinde...

Bir de limonlu su.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…