Alkolizm (biraz uzun )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayaldunya

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2023
23
0
6
24
Merhaba kızlar uzun süreden beri takip ediyorum fakat derdimi anlatmak bugüne kısmet oldu uzatmadan konuya geçiyorum.

Ben uzun süreden beri alkolizim ile mücadele ediyorum 2019 da evlendim evliliğin ilk yılları devam etti sonra tamamen kestim alkolü ve kızıma hamile kaldım o süreç içerisinde alkol,sigara kullanmadım doğumdan sonra da aynı şekilde eşim iş gereği sürekli gidip geliyordu 1 ay , 1 buçuk ay en az 1 hafta gibi .
Evliliği tam o yıllarda yaşayamadım tabi biraz da toyluğun verdiği cahillik ile pek anlamadım normal zannettim bu süreç içerisinde kendi memleketimde bizim evde annemle kalıyorduk kızımla beraber henüz tabi bu süreçte ben çok yıprandım yalnızlıktan sürekli kavga , hakaret , tartışma karşılıklı olarak geldiğinde uyurdu veya ilgilenmezdi ben hep beklerdim sevgi kırıntısını. böyle oldukça daha da hırçınlaştım kavgaların şiddeti hakaretlerin şiddeti git gide büyüdü bu süreç içerisindede eşim eroine başlamış başlamasını buna sebep bağlıyor ondan ayrıntılı anlatıyorum.

bıraktırmak için çok çabaladım yoruldum pes ettim bir hata yapıp tekrar alkole başladım .
Bu böyle 3-4 ay devam etti karşılıklı konuştuk anlaştık uzaklaşalım diye kendi memleketine taşındık küçük bir ilçe köy gibi ordada ilk gittiğimizde görümcemlerde kaldım sürekli çünkü yine gidip geliyordu aynı işe devam ediyordu bu süre içerisinde takip etmem mümkün değil uzakta çünkü kullanmaya tekrar başlamış , ceza evine girdi bu yüzden 3 ay yattı çıktı o an boşanmadım evladımız var belki düzelir evinle daha çok ilgilenir iş değişikliği yapar hayal ettiğim gibi olur diye olmadı yine aynı şekilde sorumsuz ilgisiz bir eş .

en sonunda dayanamayıp ailemin evine gittim mahkeme süreci başladı çekişmeli
Bu süreç içerisinde çok yıprandım kendi evimizi de kurmuştuk memleketinde bir anda oradaki herşeyi bırakıp aile evine dönmek garip geldi sonuçta kendi evimi benimsemiştim kendi düzenim herneyse gel zaman git zaman 1 yıl devam etti bu böyle ben tabi çocuğun geleceğini düşünüyorum yaşıcağı şeyleri anne ayrı baba ayrı psikolojisini ne kadar sevgi versem envai çeşit oyuncak alsamda ona baba sevgisi veremiyorum elbette bu süreçte de dağıldım tekrar alkole başladım çok sancılı geçti 1 yılım düşünmekle artık uyuyamıyordum bile normal şekilde ben sussam beynim susmuyordu yastığa başımı koyduğumda kendi kendimle kavga ediyordum .
En son yüz yüze görüştük bu 1 yıl içerisinde barışma umudu varmış ama bittiğini anlamış galiba o görüştüğümüz gün beni sevdiğini o an anladım senelerce beklediğim şey de buydu zaten sevgisini görmek .
Ayrılık süreci içerisinde kurulu düzeni bozmadı evi vs biz döndük barıştık herşey çok güzel gidiyor eve ilgisi , bize ilgisi , çocuğa ilgisi ve maddeyi bıraktığından eminim 1.5 2 ay oldu en fazla tabi ben 1.5 2 aydan beri de tekrardan tedaviye başladım bu zaman içerisindede 5-6 kere eve alkollü geldi ve ben bunun mücadelesini veriyorum bırakmak için. konuştum sürekli konuşuyorum yapma diye düzgün bir dille bugün dışarı çıktı işte dönüşte köyde ateş yakıcaklarmış 1-2 duble içmek için sordu bende içme dedim benimde yumurtalıklarımda kist çıktı neyin ne olduğu belli değil ağrılarla mücadele ediyorum ameliyat olucam ayrı ayrı sıkıntılar ayriyetten bu sıralar canım istiyor yapma dedim sevdiği bir insanı kıramamış yine içip gelmiş .
Yani kalbim kırıldı açıkçası bağırıp çağırmıyor zararı yok şuan normal ama ne yapmam lazım nasıl konuşmam lazım bilmiyorum biraz da içimi dökmek istedim kısalta kısalta yazdım ama yine de uzun oldu kusura bakmayın .

İkimizde bıraktık ebeveyinlik evet alkol aldığım zamanlarda ilgim sınırlı oluyordu ailem çocuk konusunda yardımcı her konuda yardımcı . Şuan amacım boşanmak değil güzel bir şekilde devam ettirmek aileme ağırlık verdiğim için bu konuyu açtım çocuğa yansıyan hiçbirşey yok şuan benim ne yapmam lazım bu konuda nasıl yaklaşmam lazım eşime aslında sorum buydu

şimdi bu adam yasaklı madde kullanıyormuş,kullanmaya da meyilli..hapis hikayesi var ...Bu adam kötü alışkanlıklarından kurtulmak istiyorsa,karım çocuğum önemli diyorsa çok ciddi bir mücadelenin içinde olması lazım..yazdıklarınızdan bunu göremedim..bence kurtulun,yaşınız kaç bilmiyorum eğitim,iş konusunda kendinize yatırım yapın..aileniz de size destekmiş..bazen sorunlu babaların uzakta olması daha iyi..

Kullandı , kullanmaya meyilliydi ama bunları atlattık yani cezaevinden çıktıktan sonra kullanmadı ayrıldığımız zamanda aynı şekilde diye biliyorum şuanda kullanmıyor alkolü sıklaştırdı bende bunun tedavisini görüyorum alkol almasını istemiyorum kıramadığı insanlar için (abisi ) beni kırıyor buna üzülüyorum artık nasıl konuşmam gerekiyor bilmiyorum . Çocuğa da şuan çok ilgili eve de ilgili şuan bundan başka sıkıntımız yok maddi sıkıntılar harici zaten olay burda patlıyor abisinden destek alıyor abisi de sürekli içiyor onunda içmesini istiyor içmeden destek çıkmıyor birşey yapmıyor diyor anlamıyorum alkol sorunu yok bu arada benim gibi onuda biliyorum çünkü 6 sene oldu dolu dolu bende 25 yaşındayım

Sizinki dinime küfreden Müslüman olsa misali. Kırmak istemiyorum ama konunuzda çocuk nerde. O çocuğun aile büyüklerine değil anne babaya ihtiyacı var. Sürekli ayrıl barış sürekli içen ebeveynler arasında kalmış masum bir melek. Tedavilerle bırak iç başa sarmışsınız Eşinizin rahatlığı sizinde buna bağımlı ve içiyor olmanız.

Kullandı , kullanmaya meyilliydi ama bunları atlattık yani cezaevinden çıktıktan sonra kullanmadı ayrıldığımız zamanda aynı şekilde diye biliyorum
Yani emin değilsiniz. Neye göre atlattık diyorsunuz, nasıl çocuğa yansıyan bir durum olmadı? Parka gitmek isteyince götürebildiniz mi, oyun oynamak istediğinde oynayabildiniz mi, kitap istediğinde okuyabildiniz mi? Gece ağladığında gidip sakinleştirdiniz mi? Bunları aileniz yaptıysa siz ebeveyn bile sayılmazsınız. Siz alkolü bırakamamışsınız ama eroinin isteyince bırakılan bir şey olduğunu yazıyorsunuz. Çocuğa şu an ilgiliymiş ya haftaya veya yarın da ilgili olacak mı? Ben gerçekçi yazacağım ister kızın ister hakaret edin. Bakım ilgi veremeyecekseniz niye çocuk yaptınız? Hayal aleminde yaşamışsınız. Eroine birden başlamadı, zaten daha hafiflerini kullanıyordu kesmeyince eroine başladı değil mi? İş gereği nereye gidiyordu? 1,5 ay görmediğiniz adamın ne kullandığını veya kullanmadığını nasıl bilebilirsiniz?
Başka ne sıkıntınız olmalıydı? Baba eroin bağımlısı alkolik, anne alkol tedavisi görüp yeniden başlamış. Diyet yapmaktan bahseder gibi ne kadar rahat yazıyorsunuz sorun yok diye.

Bakın bu adamdan ümidinizi kesin çünkü aile desteği yok ama sizin var. Aileniz sizle ve çocuğunuzla ilgilenmiş bakmışlar. Yazık onlara, bir de bu bağımlı müptezelle mi uğraşsınlar? Kızlarına mı torunlarına mı yoksa bu adama mı yansınlar. Çocuk büyüyünce böyle babayla amcayla nasıl aynı ortamda kalacak? Çocuğunuz sizi hayata bağlıyor, çalışır ailenizle beraber büyütürsünüz. Eroinmanların son durağı belli biliyorsunuz değil mi? Altın vuruş. Lütfen gerçek dünyaya dönün. Böyle bir hayata çocuk getirmişsiniz bari onun şansı olsun yüzü gülsün. Bırakın kesin ümidinizi bu keş aileden. Anne baba ayrı çocuk psikolojisinden çok uzaksınız siz. Bağımlı ailede büyüyen çocuk psikolojisini de düşündüğünüz oluyor mu? Babasının eroin kullandığını bilen çocuk mesela bir şey ifade ediyor mu size? Artık kullanmıyor lafına sizden başka inanan bir kişi bile çıkmaz. Yok ben kocamı evde istiyorum diyorsanız çocuğun velayetini ailenize ya da sosyal hizmetlere verin. Hakkınız yok bu ortamda çocuğu yaşatmaya.

Anlatamıyorum sanırım çocuk konunun tamamını kapsıyor zaten eşi uzakta olup hiç mi çocuk büyüten yok ? İlkte öyleydi ailem ile birlikte bakım yaptım sadece 3-4 aylık kopukluk var anlattığım süreçte ve buna dayanamayıp bitirmem 1 yıl şuan ikimizde kullanmıyoruz doğru düzgün bir şekilde ilerliyor benim anlatıp sormak istediğim konu çok farklı ..

Eşiniz çalışmıyor mu?

Ağbisi destek oluyor demişsiniz. Eğer düzenli bir işe girerse alkol için ağbisini bahane edemez. Eğer bu şekilde devam ederse zaten her şekilde boşanmak zorundasınız.

Hanım efendi ayrıldığımız süreç içerisinde emin değildim .
Şuan eminim benim bahsettiğim süreç çocuğun tüm hayatını kapsamıyor zaten elbette sorumluluklarını yerine getirdim ki herkes en çok kendi çocuğunu düşünür ayrıca bağımlılık bir hastalık gibi emin olun herşeyi bu konuda sizden daha çok araştırdım eroin vs alkol . İş gereği tüm il ilçe köy gidiyordu gitmesinde sıkıntı yok yurt dışına çıkan da var eşi tır şöförü olanda farklı bir iş olup uzakta yapan da hangisinin eşi veya kocası hep yanında Allah aşkına ? Şuan da aynı işi yapmıyor kış diye yazın da sanmıyorum yapacağını iş araştırmasındayız başka iş kurmak gibi gibi . Eminim şuan içmiyor içen kendini belli ediyor zaten . Çocuğum canımdan bir parça her anne gibi bende onu pamuklara sarıyorum herşey onun için zaten anlatamıyorum kendimi farklı şeylerde var aile evine döndüğünde benim kardeşimde sık alkol alıp bazen rahatsızlık çıkaran birisi annem babam ne kadar iyi olsa da buna engel olamıyorum şahit olmasını istemiyorum evladımın şahit olduğu şeyler çok az yansıtılmıyor eminim bende bıraktım oda bıraktı . Ailesi muhafazakar bir aile hadi benim eşim başka yerde büyümüş abisine anlam veremiyorum zaten veya yardım için sürekli ona eşlik mi etmesi gerek ? Şuan sadece sıkıntımız eşimin sürekli alkole teşvik edilmesi ne yapabilirim ne konuşabilirim ben bunun derdindeyim çözüm odaklıyım şuan

Valla ben hayret ediyorum. İki çocuğun özel okulu,spor kursları,İngilizce dersleri,kitap kırtasiye istemleri,sosyal hayatımız derken(ki öncelik çocuklara harcama kalan bizim sosyallik) bir kuruş artmıyor maaşta.
Siz çocuklu insanlar uyuşturucu,alkol parasını nasıl buluyorsunuz ben şaşırıyorum. Herhalde biz para hesabı yapamaıuorız

Eşiniz çalışmıyor mu?

Ağbisi destek oluyor demişsiniz. Eğer düzenli bir işe girerse alkol için ağbisini bahane edemez. Eğer bu şekilde devam ederse zaten her şekilde boşanmak zorundasınız.
Şuan çalışmıyor abisi aile üyeleri destek oluyor bir şekilde elinden ne iş gelirse de yapıyor iş olunca dediğim gibi barışma süreci 1.5 2 aylık yeni

Sen hayret etmeye devam et ..

Eşiniz malesef bu tarz kullanımlara yatkın biri. Sizin istemenizle değişebilecek birşey değil. Belli ki bu durumdan keyif alıyor ve yapıyor. Neden çocuk yaptınız neden ayrılmadınız bla bla desem de boş olan olmuş zaten. Sizinde çocuğunuz için onun hayatını güzelleştirmek için bir çabanız var bunu gözardı etmemek gerek. Fakat bu babanın yanında olmaz. Körle yatan şaşı kalkar. Bugün sizin tedavinizi baltalar yarın başka bir alışkanlık edinir. Bütün bunlar çocuğunuza eş rol modeli oluşturuyor. Psikolojisine işliyor. Şuan farketmiyor olabilir ama ilerde farkedecek ve belki zarar görecek. Çalışma imkanınız varsa ailenize de dönmeyin çünkü aynı şey. Kendinize ve çocuğunuza izole bir hayat kurun

En haklı yorum diyebilirim şuana kadar çalışmam için çocuğu bırakmam lazım aileme veya bakıcıya dediğiniz gibi aynı şey çocuğun biraz büyümesi lazım iki ara da bir derede kaldım olduğum yeri güzelleştirmeye çalışıyorum

Ço
çocuğunuz kaç yaşında?
Belediyelerin kreşleri var 3,5 yaş itibariyle alıyorlar. Veya ait ikamet ettiğiniz yerdeki devlet okullarına yazdırabilirsiniz. Özeller çok yüksek ücretler istiyor ona yetişemezsiniz. Biraz da aileniz destek verirse altından kalkarsınız. Kardeşiniz her zaman evde mi? Eğer değilse gündüzleri anneniz bakamaz mı

4 yaşına girdi devlet okullarını araştırdım sgk lı iş istiyorlar direk çoğu yere başvuru süreci yaptım olumlu olmadı kısa süreli çalıştım ayrı kaldığım zaman , kardeşim sürekli evde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…