- Konu Sahibi Araftaki35
-
Bugün daha sahte içki ile ilgili bir haber okudum, 8 kişi ölmüş Mersin’de sahte içkiden.Evet çok kötü ruh hali ellerini değişik yapıyor parmaklarını bir de çenesini açıp kapıyor bazen.tedavi ilaç yada hicbir desteksiz başaramaz gibi geliyor
Allah korusunBugün daha sahte içki ile ilgili bir haber okudum, 8 kişi ölmüş Mersin’de sahte içkiden.
Yazdığınız cümleler çok kırıcı.insan dertlesmek fikir almak bazende sadece içini dökmek istediği için gruba yazar ki grubun amacı da bildiğim kadarı ile bu.tabi siz yazmak istemezseniz görmezden gelebilirsiniz.bende yıllarca kk da bir sürü konuyu okudum bazılarına katıldım bazılarına katılmadım ama kimseyi de kırmadım.ilk kez üye olup derdimi paylaştım dediğim gibi kimse başına gelmeden anlayamıyor size de hak veriyorum.iyi günler.Sürekli aynı konuyu aça aça yorulmadın mı boşan da kurtul
alkolik birini kimse tedavi edemez ancak kendi isterse olabilir onu da isteseydi şu an bu durumda olmazdı siz kendinizi kurtarın.Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
Başkası ile karıştırdı sanırım, bir üye var sürekli aynı konuyu açıyor onunla karıştırmış olabilir.Yazdığınız cümleler çok kırıcı.insan dertlesmek fikir almak bazende sadece içini dökmek istediği için gruba yazar ki grubun amacı da bildiğim kadarı ile bu.tabi siz yazmak istemezseniz görmezden gelebilirsiniz.bende yıllarca kk da bir sürü konuyu okudum bazılarına katıldım bazılarına katılmadım ama kimseyi de kırmadım.ilk kez üye olup derdimi paylaştım dediğim gibi kimse başına gelmeden anlayamıyor size de hak veriyorum.iyi günler.
Bende aynı konumu iki yere açmıştım belki o yüzden yada dediginiz gibi karıştırdı belki de olabilir.Başkası ile karıştırdı sanırım, bir üye var sürekli aynı konuyu açıyor onunla karıştırmış olabilir.
Amcanız yengeniz en çokta çocuklar için üzüldüm.alkol öyle bi şey ki dengede tutmadiginda sonu alkolizm oluyor ve de malesef herşeyi alıp götürüyor.ben de eşime bize son bi şans vermeye karar verdim biraz daha ailemin evinde uzaktan izleyip evime döneceğim sizinde dediginiz gibi bu sans ta olumlu sonuç vermezse artık boşanacağım kesin kararımı sonunda verdim.insan sakinlemeden kendini çıkmazda hissediyor ama sakinleşip mantığı devreye girdiğinde çıkar yol bulabiliyor.suan yine eşimleyim ve çok çok iyi şükürler olsun ki ayrı olma kararım işe yaradı ve Allah 'ın izniyle daha da iyi olur inşallahO hasta ve sen onu terketmissin mutlaka mecbur kaldın ama şimdi dön diyorsa ondan sözler al döndüğün zamanda bunu kullan güzellikle iyilikle ona yardım et.Amcam yıllarca içti karısını kaybetti 3 oğlunu ve açıkçası hayatı elinden kaydı gitti aklı başına geldiğinde 50yasina yaklaşmıştı.Tekrar evlendi eşi cahil bir şey bilmez diyorduk o yardım etti şükür bıraktı namaza bile başladı tekrar çocukları oldu her şey için çok pişman 3 oğlunu çok özlüyor ama 20yili geçti çocuklarıni görmedi ne yazık ki bu illet yuva yıkıyor sen biraz daha savaş bence hiç bir şey çıkmaz diyorsan yoluna bakarsin
Ailesi,yakın arkadaşı,aklı başında biri yok mu haber verebileceğiniz?Konuyu acalı uzun zaman oldu ama gelişmeleri yazıp dertlesmek ve bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Eşimin alkolik olma durumu daha üst seviyeye çıktı artık halüsinasyonlar görüyor algı sorunları arttı ve hareket kontrolü yavaşladı.ben hala baba evindeyim malesef onu düştüğü yerde bırakıp yoluma bakamadım hafta da 1 yanına gidiyorum dışarda oturup sohbet edelim durumunu göreyim diye.is yerim eski evime çok yakın iş çıkışları onu uzaktan izliyorum sessizce uzaklaşıyorum..
Akşam yine sessizce karşıdan izlerken bana baktı 2 dk fln sessizce bakıştık sonra gelmesi ici yanıma cagirdim beni duymadı bi daha cagirdim meğerse beni görmemiş boş boş bakıyormuş görme problemleri vardı zaten içkiyi arttırdığından beri
Biraz sohbet ettik halo çok kötüydü çökmüş yüzü ve karnı şiş.beni bırakma artık yanlız kalmak istemiyorum bu gece benimle kal dedi eve gittik çamaşırlarını yıkayıp astım mutfağı topladım ben gittiğimden beri hiç yatağa yatmamış koltukta uyumuş bi koltuğa da kendime yer hazırladım.gecd boyu konuştu anlattı dinledim meleklerin onu ziyaret ettiğini konuştuğunu.daha önce de buna benzer şeyler anlatıyordu ama hep ölümden bahsetti bir iki kez intiharı denediğini ama meleklerin izin vermediğini söyledi o kadar sarhoştu ki gözleri kapalı saatlerce konuştu durdu.sabah yüzünde kırmızı lekeler sivilce değil ama onun gibi şeyler gördüm göz kapakları sararmış çok korktum daha önce araştırdığım da sirozun ileri evrelerinde olabileceği yazıyordu
Siroz tanıdığı olanlar veya bilgisi olanlar yazabilir mi başka belirlileri neler ne yapmam lazım uzaktan da olsa elimden geldiğince yardım edeceğim ölmesini ya da kalici hastslik yasamasini asla istemiyorum düşüncesi bile ürkütüyor
ŞİDDET VAR MI ŞİDDET VARSA HİÇ UĞRAŞMAYINÖncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
Hastaneye yatmak istemiyor ilaç almak istemiyor kaç kez konuştum içtiğini kabul etmiyor psikolojik destek alalım beraber dedim ona da kabul etmiyor.keske ikna olsa şuan kredi çeker maddi manevi yanında olurdum.Neden hastaneye yatırılmıyor? Ben de geçen gün sizi merak etmiştim, düzeldiniz sandım. Peki bunu kendine neden yapıyorsun diye sordunuz mu? Neden tedavi olmuyor? Neden bırakmayı denemiyor.
Ailesine 1 yıl önce bağımlı olduğunu söylediğinden bu yana onlarda oğullarının bağımlı olduğunu hala kabullenemedi öyle biri olamazmış ailelerinde hicbir zaman bu savaşta bana destek olmadılar olmadıkları gibi oğullarına iyisin diyip kostek oldular eşim hala kendinde birşey yok sanıyor.hal böyle olunca akrabalar anne babayla kötü olmamak için karışmıyor.annesi babası haftada bir eve ziyaretine geliyormuş kavga edip gidiyorlarmış senin sınır tedavisi gormen lazım hepsi bu yüzden demişler hala daha bağımlılıktan depresyondan bahseden yok.Ailesi,yakın arkadaşı,aklı başında biri yok mu haber verebileceğiniz?
Artık onu izlemeyi,onunla görüşmeyi kesmelisiniz.
Allahım korusun,size zarar verebilir.
Oğullarını sevselerdi seni de severlerdi zaten.Ailesine 1 yıl önce bağımlı olduğunu söylediğinden bu yana onlarda oğullarının bağımlı olduğunu hala kabullenemedi öyle biri olamazmış ailelerinde hicbir zaman bu savaşta bana destek olmadılar olmadıkları gibi oğullarına iyisin diyip kostek oldular eşim hala kendinde birşey yok sanıyor.hal böyle olunca akrabalar anne babayla kötü olmamak için karışmıyor.annesi babası haftada bir eve ziyaretine geliyormuş kavga edip gidiyorlarmış senin sınır tedavisi gormen lazım hepsi bu yüzden demişler hala daha bağımlılıktan depresyondan bahseden yok.
Arkadaş çevresi hep yiyici eşimin bu hâline çoğu seviniyor akli başında olmadığından kredi kartı çıkartıp etrafa veriyormuş kimbilir benim bilmediğim ne kadar borca battı. Borç önemli değil zaten önemli olsa kredi kartlarını verdiği kişiye giderdim.benik tek kızdığım ailesinin bu denli vurdum duymaz olması onu yanlız bırakmaları.hadi beni sevmediler oğulları??
Şiddet yok ama bir iki kez boğazımı sıktı yani hafifte olsa şiddet başlangıcı gibi bişey.ŞİDDET VAR MI ŞİDDET VARSA HİÇ UĞRAŞMAYIN
Siroz başlangıcı sanırımBir de siroz insan işe gidip gelemez,ağır bir tedavi süreci vardır,nasıl kalkıp işe gidiyor ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?