- 29 Ekim 2019
- 6.700
- 8.798
-
- Konu Sahibi siyah inci 35
Sakın halam üçüncü çocuğu böyle yaptı. Üç yıl sürmedi geri başladıHer gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis
Madem daha boşanma kararırınız yok, belki düzelir diye çabalamak istiyorsunuz, eşinize tam tersi davranın.10 seneyi geçmiş babası da tedavi ile bırakmış ve çocukken bunlarda çok yara açmış.icince ben böyle olmaktan memnun değilim diyor ama tedaviye yanaşmıyor alkole para kaçırmasa durumunuz çok iyi olacak ama ucu ucunayiz.evlenneden önce alkol aldığını biliyordum ama alkolik olduğunu değil evlenincedaha da düzelicek dedi.istemedigi an 3 gün durabiliyor içmeden şuan için mücadelem sonuç vermiyor sanırım o son sabri bekliyorum
Buna inanıp da çocuk yapmamanızı yürekten diliyorum. Bırakmak isteyen bugün bırakır. Bağımlı insanların genel mazeretidir bu tür bahaneler. O sen bırakırsan dağılır diyen bencil kişiler kolaysa alkolik bir eş seçsinler, onları dağıtmasınlar. Bence hemen bırakıyorsan birlikte gidiyoruz yardıma, senin tamamen bıraktığından emin olmadan asla çocuk istemem. Ve hemen bırakmıyorsan ayrılalım diyeceksiniz kararlı bir şekilde . Hemen fiilen bırakmıyorsa sizi kaybetme korkusu ile bırakmayan hiç bir nedenle bırakmayacak bunu bilin. Eşin dostun arkadaşın söyledileri hariçten gazeldir, ömrünü bir sarhoşla heba edecek olan sizsiniz sadece. Hemen çözüm bulmuyorsa kurtarın kendinizi bir an önce. Onun hayatı mahvolur perişan olur diye kendi hayatınızı perişan etmeyin derimHer gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis
Buna inanıp da çocuk yapmamanızı yürekten diliyorum. Bırakmak isteyen bugün bırakır. Bağımlı insanların genel mazeretidir bu tür bahaneler. O sen bırakırsan dağılır diyen bencil kişiler kolaysa alkolik bir eş seçsinler, onları dağıtmasınlar. Bence hemen bırakıyorsan birlikte gidiyoruz yardıma, senin tamamen bıraktığından emin olmadan asla çocuk istemem. Ve hemen bırakmıyorsan ayrılalım diyeceksiniz kararlı bir şekilde . Hemen fiilen bırakmıyorsa sizi kaybetme korkusu ile bırakmayan hiç bir nedenle bırakmayacak bunu bilin. Eşin dostun arkadaşın söyledileri hariçten gazeldir, ömrünü bir sarhoşla heba edecek olan sizsiniz sadece. Hemen çözüm bulmuyorsa kurtarın kendinizi bir an önce. Onun hayatı mahvolur perişan olur diye kendi hayatınızı perişan etmeyin derimHer gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis
önce kendini tedavi ettirsin bu şartlarda bu koşullarda asla çocuk yapma çocuk hiç bir zaman kötü giden evliligi kurtarmaz. çocuk için psikolojisi düzgün 2 ebeveyn gerekiyor yani şu durumda çocuğa da yazık edersinizHer gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis
hatayı baştan yapıp alkolik adamla bile bile evlenmişsiniz.genel olarak aynı annemde istemedi evlenince bırakacak dedim babası da böyleymiş o da sonradan bırakmış 2 kere ben de gittim ailenin evine aynı şeyler yani hep bubson sözleri ile ikna etti beni.
Herkese selam eşi alkolik olupda , alkolü bırakan var mı arkadslar varsa nasıl bıraktı? Psikiyatriye gittikama kafasında bitmiyor , böyle devam edemem diyorum beni de bırakmıyor, bir umut diyorum ben de vazgeçemiyorum delircem artik normal sartlarda 2 gun olsa cekip gitmem lazım çocukta yok yeni evliyiz bütün hayatımıza hükmediyor bu alkol cinsel hayatımız başta olmak üzere ya değişmezse sorusu ile ya değişirse kafamı kemirip duruyor ve her şey için çok geç kalmaktan korkuyorum.
Sadece size canimmm demek geldi içimdenBabamin alkol problemi vardi.biz çocukken içerdi keyifli olurdu kimseye zararı olmazdı.sonra gitgide durumlar değişti biz büyüdük tahammül edemez olduk annem de öyle, bıkmıştı artık.babam normalde sakin,sevecen bir adamdır fakat içince karakter değiştirmeye başladı ben lisedeyken hemen hergun evde kavga çıkıyordu eskiden huzurlu olan evmizde huzurun zerresi kalmamıştı kardeşimde, ben de akşam olacak babam eve gelecek diye korkmaya basladik(babam kilimiza dokunmayan iyi bir baba olmasına rağmen) annem desen canından bezdi .huzursuzluk bi yana çevreden utanmaya başladık. Sonra olayın boyutu yine büyüdü babam artık sabahtan içmeye başladı bize söz veriyor içmeyeceğim diyor akşamına yine sarhoş geliyordu .alkolik insanla uğraşmak zordur kendi psikolojiniz mahvolabilir. hergun içiyor mu?baya sarhoş oluyor mu?tam olarak durumu nedir?bana kalırsa çocuk düsünmeyin şimdilik bu sorunu yaşamayan bilmez cidden çok zordur .biz sorunu tedavi ile aştık babam tedaviye yanaşmıyordu ,aile hayatımız berbat hale geldi,kendi fiziksel olarak kötü olmaya başladı buna rağmen kabul etmiyordu (alkolikler sabah karar alır akşama sarhoş olur hiç şaşmaz bu)en sonunda annem bizi topladi anneanneme gittik cunku annem babam için bisey yapamayacağını anlayınca bizi o psikolojik savaştan kurtarmak istedi kardeşim 7 ben 17 yaşındaydık bitik hale geldik 2 çocuk 1 ay boyunca okullarımız uzak olmasına rağmen anneannemden okula gittik. annem o süreç içinde eve uğradı bi kez eşya almak ve babami yoklamak için babam bitik durumdaymış kardeşim küçücük daha ....neyse sonra babam tedaviyi kabul etti 1 hafta hastanede yattı vücudu temizlediler artık iş kafada bitiyordu yani icerse tekrar başa saracaktık 1.5 sene içmedi ama bu gün kapıyı bi açtım babamda bir tuhaflık olduğunu anladım babam içmişti hepimiz çok üzüldüm o berbat günler geri gelmişti babama çok öfke duydum bütün emeğimiz boşa gitmişti. Bi kaç ay öyle devam ettik sonra yine yattı hastaneye temizlendi tekrar o günün üstünden 15 sene geçti babam artık temiz hiç içmedi 15 yıl boyunca .ama sağlığı çok bozuldu su an birçok hastalığı var çok üzülüyorum su an bunlari size yazarken icim2 bi yumru oturdu o günlere gittim halen benim için travmadir evlenirken tek kriterim eşimin alkol kullanmaması gerekliliği idi.ben de açtığı derin yaraları anlayın işte...bunlari uzun uzun yazmamin sebebi olayi tam olarak anlamaniz icin hic kolay bisey degil cok zor esin birakmaya ve bi daha baslamamaya kendi istekli olmasi lazim .lutfen boşanmayı düşünmüyorsanız bu problemi çözmeden cocuk yapmayın
Çok haklısınız , benim kardeşim kumar sebebi ile 5 yıllık yuvasını dağıttı.aslında başlık yazarken kendi cevabınızı vermiş gibisiniz.. alkolik eşi olup, eşini bırakan var mı diye sormalıydınız? çünkü alkol, kumar gibi bağımlılıkların bıraktım kısmı oldukça geçici.. eşiniz alkolü bırakmaz sizin eşinizi bırakmanızı tavsiye ederim..
Alkolik olduğunu tam manası ile.bilmiyordum aslen çok aşık oldum birde hata bende de çok üstelik yaşım küçükte değil eğitimli bir insanim üstelik kendime o kadar çok yükleniyorum ki bunu anlatamamhatayı baştan yapıp alkolik adamla bile bile evlenmişsiniz.
bence halk eğitim merkezlerinde genç kızlarımıza ders verilsin evlenmeden önce. yani bekar olanlara. evlenince değişir, ben onu düzeltirim muhabbetlerinin safsata olduğunu, bunlarla enerji tüketmemeniz gerektiğini böyle türkçe, matematik öğretir gibi öğretmeliler size. bizim kadınlarımızda bu çok var. evlenince düzelir. çocuk olunca düzelir diye diye kendinizi üç kuruşluk bağımlı tiplere mahkum ediyorsunuz.
size tavsiyem sakın çocuk yapmayın. alkolik bir babayı hiçbir çocuk istemez. sizin yapmanız gereken aslında alkolü bırakmadığı sürece evlenmemek olmalıydı. nolur günahsız bir varlığı bu alkolik hayata getirmeyin.
bu adam alkolü bırakmaz bırakırsa mucize. zira gidişat şu olabilir, içip içip sizi döver yani.
Ne zamandır alkolik peki? Psikiyatriste sizin zorlamanızla mı gitti? Kendi istemediği sürece zor maalesef. İyi kazanıyor galiba eşiniz, ülkemizde alkol tüketmek ciddi külfet. İleride maddi sıkıntıda artabilir. O alkolden vazgeçmiyorsa sizinde gençliğinizi bu uğurda tüketmeniz çok mantıklı olmaz bence. İyi günde- kötü günde diyoruz evlenirken, bu durumu bilmiyorduysanız kandırılmışsınız, bilerek evlendiyseniz biraz daha mücadele edebilirsiniz.
Alkol kullandığını biliyordum ama alkolik olduğunu bilmiyordum her akşam eve gelirken alıp gelip evde devam ettiğini bilmiyordum sadece dışarda arkadaşları ile içince orada kalıyor sanıyordum.Sakın çocuk yapmayın. Alkol malesef bilinçli bir şekilde tüketildiğinde keyifli, yanlış ellerde tehlikeli bir madde. Böyle büyük bağımlılık sorunlarının dışardan psikiyatrist yardımıyla çözülebileceğini düşünmüyorum. Çünkü uzun bir süreç ve sizin gösteremeyeceğiniz bir bakım gerektiriyor. Normal psikiyatri koğuşlarına alkol bağımlılarını alıyorlar mı bilmiyorum ama araştırıp amateme yatırabilirsiniz. Orada uzmanların yardımı ve kendi isteğiyle umuyorum ki sorununu çözebilir. Eğer sorununu çözmek istemiyorsa da kendi hayatınızı da mahvetmeden ayrılmanız en iyisi.
Ama şeyi merak ettim gerçekten, evlenmeden önce fark etmeniş miydiniz? Saklıyor muydu bu durumu yoksa sonradan mı bağımlılığa dönüştü?
önce kendi kafasında ben bunu bırakcam artık diye düşünmezse senin zorunla bıraksa da geri başlar. Herhangi bi bağımlıkta böyle bu maalesefHerkese selam eşi alkolik olupda , alkolü bırakan var mı arkadslar varsa nasıl bıraktı? Psikiyatriye gittikama kafasında bitmiyor , böyle devam edemem diyorum beni de bırakmıyor, bir umut diyorum ben de vazgeçemiyorum delircem artik normal sartlarda 2 gun olsa cekip gitmem lazım çocukta yok yeni evliyiz bütün hayatımıza hükmediyor bu alkol cinsel hayatımız başta olmak üzere ya değişmezse sorusu ile ya değişirse kafamı kemirip duruyor ve her şey için çok geç kalmaktan korkuyorum.