Alkolik eşi olup birakan var mi ?

Sakın halam üçüncü çocuğu böyle yaptı. Üç yıl sürmedi geri başladı

Madem daha boşanma kararırınız yok, belki düzelir diye çabalamak istiyorsunuz, eşinize tam tersi davranın.
Yani terkedin, boşanmak istediğinizi avukatla konuştuğunuzu, zaten alkolik olduğu için davanın çok uzamayacağını, size tazminat ödemek zorunda kalacağını söyleyin. Sizin verdiğiniz mücadelenin onun umrunda olmadığını, bu ortamda ömür çürütmek istemediğinizi, hele bir çocuğun hayatını karartmayı hiç istemediğinizi anlatın.
Öyle bir iki yalvarma ve söz ile kararınızdan dönmeyin.Eşiniz kararlı olduğunuzu anlayıp değişmeye karar verene ve bunun için harekete geçene kadar. Aileler bile ayaklansın, inansın. Eş ailesi bir silkelesin oğullarını. Kendi ailenize durumu çıtlatabilirsiniz, onlarda kızımızın arkasındayız imajını versin.
Erkekler uçurumun kenarına geldiğini görmeden değişim istemezlermiş. Bunu birebir bir ilişki koçunun atölyesinde dinledim.
Yani o uçurumu görecek ki, nasıl istersen onu yapayım desin.
Dönerse sizindir, dönmezse hiç sizin olmamıştır hayatınızı kurtarmaya bahane olur en azından.
Ha tedavi oldu herşey mükemmel ama yine başa sardı. Kimseye sormayacak kadar kararlı bir şekilde boşanma davanızı açın.
Herkesin bir kez yaşama şansı ve sayılı günü var. Siz eşinizin terapi merkezi değilsiniz, değer görmediğiniz biri için bir gününüzü dahi feda etmeyin.

Buna inanıp da çocuk yapmamanızı yürekten diliyorum. Bırakmak isteyen bugün bırakır. Bağımlı insanların genel mazeretidir bu tür bahaneler. O sen bırakırsan dağılır diyen bencil kişiler kolaysa alkolik bir eş seçsinler, onları dağıtmasınlar. Bence hemen bırakıyorsan birlikte gidiyoruz yardıma, senin tamamen bıraktığından emin olmadan asla çocuk istemem. Ve hemen bırakmıyorsan ayrılalım diyeceksiniz kararlı bir şekilde . Hemen fiilen bırakmıyorsa sizi kaybetme korkusu ile bırakmayan hiç bir nedenle bırakmayacak bunu bilin. Eşin dostun arkadaşın söyledileri hariçten gazeldir, ömrünü bir sarhoşla heba edecek olan sizsiniz sadece. Hemen çözüm bulmuyorsa kurtarın kendinizi bir an önce. Onun hayatı mahvolur perişan olur diye kendi hayatınızı perişan etmeyin derim

Son düzenleme:
Buna inanıp da çocuk yapmamanızı yürekten diliyorum. Bırakmak isteyen bugün bırakır. Bağımlı insanların genel mazeretidir bu tür bahaneler. O sen bırakırsan dağılır diyen bencil kişiler kolaysa alkolik bir eş seçsinler, onları dağıtmasınlar. Bence hemen bırakıyorsan birlikte gidiyoruz yardıma, senin tamamen bıraktığından emin olmadan asla çocuk istemem. Ve hemen bırakmıyorsan ayrılalım diyeceksiniz kararlı bir şekilde . Hemen fiilen bırakmıyorsa sizi kaybetme korkusu ile bırakmayan hiç bir nedenle bırakmayacak bunu bilin. Eşin dostun arkadaşın söyledileri hariçten gazeldir, ömrünü bir sarhoşla heba edecek olan sizsiniz sadece. Hemen çözüm bulmuyorsa kurtarın kendinizi bir an önce. Onun hayatı mahvolur perişan olur diye kendi hayatınızı perişan etmeyin derim

önce kendini tedavi ettirsin bu şartlarda bu koşullarda asla çocuk yapma çocuk hiç bir zaman kötü giden evliligi kurtarmaz. çocuk için psikolojisi düzgün 2 ebeveyn gerekiyor yani şu durumda çocuğa da yazık edersiniz

genel olarak aynı annemde istemedi evlenince bırakacak dedim babası da böyleymiş o da sonradan bırakmış 2 kere ben de gittim ailenin evine aynı şeyler yani hep bubson sözleri ile ikna etti beni.
hatayı baştan yapıp alkolik adamla bile bile evlenmişsiniz.
bence halk eğitim merkezlerinde genç kızlarımıza ders verilsin evlenmeden önce. yani bekar olanlara. evlenince değişir, ben onu düzeltirim muhabbetlerinin safsata olduğunu, bunlarla enerji tüketmemeniz gerektiğini böyle türkçe, matematik öğretir gibi öğretmeliler size. bizim kadınlarımızda bu çok var. evlenince düzelir. çocuk olunca düzelir diye diye kendinizi üç kuruşluk bağımlı tiplere mahkum ediyorsunuz.

size tavsiyem sakın çocuk yapmayın. alkolik bir babayı hiçbir çocuk istemez. sizin yapmanız gereken aslında alkolü bırakmadığı sürece evlenmemek olmalıydı. nolur günahsız bir varlığı bu alkolik hayata getirmeyin.

bu adam alkolü bırakmaz bırakırsa mucize. zira gidişat şu olabilir, içip içip sizi döver yani.

aslında başlık yazarken kendi cevabınızı vermiş gibisiniz.. alkolik eşi olup, eşini bırakan var mı diye sormalıydınız? çünkü alkol, kumar gibi bağımlılıkların bıraktım kısmı oldukça geçici.. eşiniz alkolü bırakmaz sizin eşinizi bırakmanızı tavsiye ederim..

Sadece size canimmm demek geldi içimden Allah'ım acılarınizi unuttursun.

Kuzenim 55 yaşında 2 kere evlendi 2 çocuğu oldu . Eslerinden çocuklarindan vazgeçti ama alkolden vazgeçemedi. 2 aydir hastanede tedavi oluyor. Ama bir ömrü hem kendine, hem eslerine ,hem çocuklarina ,hemde ailesine zehir etti. Ne evler ne işyerleri gitti.

yeni evlisin çocukta yok

Hiçbir bağlayıcılığı yok mecburiyetin yok

Çekme

Alkolü ile mutluluklar dile

Alkolden nefret ederim. Babam biz küçükken içer eve gelirdi onun o halinden nefret ederdim.
Bazen evde içerdi.
Cogu kez kavga ederdi korkardık bize bir şey yapacak diye.
Sonra nasil olduysa azalttı daha içmedi ama suan 55 yasinda. Gençliği bu igrencliklerle geçti.
Esiniz cocuk yapalım bırakacağım demis ama bırakmak isteyen bırakır zaten çocuk falan bahane. Aksine daha çok arttırır siz çocukla sıkıntı çektikçe

Çok haklısınız , benim kardeşim kumar sebebi ile 5 yıllık yuvasını dağıttı.

Yurt dışında yaşıyordu , rahat 4 ev parası harcamıştır kumara , çok konuştuk , çok anlattık , çok ağladık ama faydası olmadı. Eşi de ayrıldı kendisinden. Şimdi tekrar evlendi kardeşim , Allah'tan 2 senedir oynamıyor fakat az bir yüz bulsa oynacaktır.

Babam yıllarca içki içmezdi hiç bilmezdik biz içkiyi. Arkadaş ortamına takılmaya başladı , gece hayatı akabinde gelen kadınlar ve biten bir evlilik . Annem boşadı babamı. Gece hayatında tanıştığı yabancı bir kadınla evlendi , içmeye devam da etti. 15 senenin sonrasında da felç oldu .

Çok uluslu bir şirkette çalışıyorum , genel müdürüm içiyor , eşi şuan hamile ve berbat durumdalar. Baksanız adamın maddi olarak hiç bir eksiği yok tam tersi fazlası var , bir dediği iki yapılmaz aile hayatı da böyle , uzun yıllardır birlikte çalıştığımız için artık her şeyini bilirim. Fakat bir bağımlı.

Çok ciddi destek şart .

3 sene öncesine kadar sigara bağımlısıydım onca insan bırak derdi amaaan elbet bir gün bırakırım derdim , söylenenleri duymazdım bile.
Kilom çoktu onca insan kilo ver derdi amaaan elbet bir gün veririm derdim , hatta anneme "anne artık vazgeç , taş olsa çatlardı bu söylediklerinden ama ben kilo vermiyorum vazgeç artık" derdim , söylenenleri duymazdım bile,
Anladım ki bütün bunlar madde bağımlılığının vücut değiştirmiş halleriydi ve hem sigarayı bıraktım hem de kilo verdim.

İnsanın kendisi istemedikten sonra hiç bir şey yapamazsınız. Benim miladım babam oldu kilo konusunda . Sigaraya konusunda ise hamileliğim oldu.

Umarım darısı eşinize ve tüm bağımlılara olur.

Sakin cocuk yapmayin babamla annemin bize cektirdiklerini masum bir yavruya cektirmeyin, asla huzur olmayan bir aile, her gün söz veren degismeyen bir baba, cok kötü seylere taniklik etmek bunun travmalarini yasamayak, bosanmayan bir anne ve simdi yillar sonra annenin belki bu cektiklerin yüzünden kötü bir hastaliga yakalanmasi ve hala bu korkularla yasamak. Alkolik kelimesi basit gibi ama koca bir ailenin cöküsü oluyor, karar sizin!

Alkolik olduğunu tam manası ile.bilmiyordum aslen çok aşık oldum birde hata bende de çok üstelik yaşım küçükte değil eğitimli bir insanim üstelik kendime o kadar çok yükleniyorum ki bunu anlatamam

Maalesef yok. Arada bir içersin de bir bağımlı tek teselliyi alkolde arar ve gerçekten bırakmak isteyeni çevremde çok az gördüm.

eşim markette gezerken yapar o espriyi

bu memlekette alkolik olmak bile çok pahalı der

Sakın çocuk yapmayın. Alkol malesef bilinçli bir şekilde tüketildiğinde keyifli, yanlış ellerde tehlikeli bir madde. Böyle büyük bağımlılık sorunlarının dışardan psikiyatrist yardımıyla çözülebileceğini düşünmüyorum. Çünkü uzun bir süreç ve sizin gösteremeyeceğiniz bir bakım gerektiriyor. Normal psikiyatri koğuşlarına alkol bağımlılarını alıyorlar mı bilmiyorum ama araştırıp amateme yatırabilirsiniz. Orada uzmanların yardımı ve kendi isteğiyle umuyorum ki sorununu çözebilir. Eğer sorununu çözmek istemiyorsa da kendi hayatınızı da mahvetmeden ayrılmanız en iyisi.
Ama şeyi merak ettim gerçekten, evlenmeden önce fark etmeniş miydiniz? Saklıyor muydu bu durumu yoksa sonradan mı bağımlılığa dönüştü?

Bağımlılar bırakmaz, bırakamaz. Bağımlı insanın en sevdiği, teselli bulduğu şey bağımlı olduğu maddedir. Uyuşturucu, alkol, kumar... Benim bir arkadaşım vardı. Hali vakti yerindeydi ama madde bağımlısıydı. Ben dedim, doktora görün istersen. “Üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokma” dedi. Bir yola girsin diye ailesi evlendirdi. 1 senesi dolmadan, arkasında 1 çocuk bırakarak boşandı. Boşandığı kadın göstermiyor şimdi çocuğu. Bu bataklığın sonu yoktur. Ben bırakabilen görmedim.

Alkol kullandığını biliyordum ama alkolik olduğunu bilmiyordum her akşam eve gelirken alıp gelip evde devam ettiğini bilmiyordum sadece dışarda arkadaşları ile içince orada kalıyor sanıyordum.

önce kendi kafasında ben bunu bırakcam artık diye düşünmezse senin zorunla bıraksa da geri başlar. Herhangi bi bağımlıkta böyle bu maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…