Alkolik eşi olup birakan var mi ?

Bu hikayenin sonunda çocuk olur sonu şiddet ve geçimsizlikle son bulur benden demesi. Bir maddeye bu kadar bağımlı olmak akıl kârı değil gerçekten.

insan yeterki istesin yapamayacağı şey yok. bıraksın o d.tünü yiyim ayaklarını

Bir profesör söylemişti alkolik olacağınıza şizofren olun iyileşmesi daha kolay diye. Alkolikler asla alkolü bırakmazlar çünkü bu bir beyin hastalığıdır. Alkolik olduklarını kabul etmezler bile. Alkole verdiği önemi inanın insan olarak size göstermezler bile. Bir an önce bırakın bence

Alkolikler ve bağımlılar tedavi olsalar da hep bağımlı kalirlar, artık hiç kullanmıyorum dese de her bağımlı , pamuk ipliğine bağlı yaşar hayatının sonuna kadar .Yıllar sonra alınan bir yudum alkol bile eskiye döndürür yaşamlarını bunu sakın unutma. Sakın çocuk yapma....

Ben de aynı durumdayım son 1 senedir neredyse hergün içiyo eşim, akşam bi kadeh viski mesela. Hftada 1 de arkdşlaryla dışarda yoğun içiyo ertesi gün pert. Çıkarıyo fln. Çocukları idare etmye çalışıorum midesini üşütmş dye. Çocuklr dolapta görüp bu ne dynce malt dye bi içecek tadı çok kötü fln dyorum bu konuyu konuşmya çalıştgmda ya gdiyo ya da lafı deiştriyo. Aileler bilmiyo. Ama ben soğuyorum eve o haramın girmesini de istrmiyorum evin berektini de etkliyo. Tamamen karşıyım. Kendi annem çk üzülür aklı kalır ben de ama onun ailesine söylesemmi, ne deişir bilemedim.

Her gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis

Bir çocuk sahibi bi anne olarak bildiriyorum dahada kötüye gidiyor. Biz eşimle içerdik, haftada 2 3 gün. Keyif alırdık muhabbet ederdik çocuk yok zaten bekar gibisin. Sonra ben hamile kaldım eşim tek başına içmeye başladı içkiyi çok abartmaya başladı. Hamilelikte çok kavgalar ettim çocuk doğsun değişicem azaltıcam dedi. Aylar geçti azaltmak yerine çoğalttı. Evle benimle ve çocuğumuzla çok ilgili. İçip gelir bana bişey mi der hayır, geç mi gelir hayır.. Ama iki arada bir derede mutlaka içiyor. Konuşsamda fayda etmiyor. İnkar ediyor bazen içmedim diye ama anlıyorum tabiki. 2 gün düzelse 3.gün aynısı. Kendisinede söyledim eğer çocuk olmadan böyle davranıyo olsaydın bu evlilik bitmişti dedim.. Evladımız var, eşimi seviyorum onunda bizi sevdiğine eminim. Bilmiyorum ne olacak böyle..

Bir çocuk sahibi bi anne olarak bildiriyorum dahada kötüye gidiyor. Biz eşimle içerdik, haftada 2 3 gün. Keyif alırdık muhabbet ederdik çocuk yok zaten bekar gibisin. Sonra ben hamile kaldım eşim tek başına içmeye başladı içkiyi çok abartmaya başladı. Hamilelikte çok kavgalar ettim çocuk doğsun değişicem azaltıcam dedi. Aylar geçti azaltmak yerine çoğalttı. Evle benimle ve çocuğumuzla çok ilgili. İçip gelir bana bişey mi der hayır, geç mi gelir hayır.. Ama iki arada bir derede mutlaka içiyor. Konuşsamda fayda etmiyor. İnkar ediyor bazen içmedim diye ama anlıyorum tabiki. 2 gün düzelse 3.gün aynısı. Kendisinede söyledim eğer çocuk olmadan böyle davranıyo olsaydın bu evlilik bitmişti dedim.. Evladımız var, eşimi seviyorum onunda bizi sevdiğine eminim. Bilmiyorum ne olacak böyle..
Aynen, gizli saklı dolduruyo fln anlıyorum ben de. Ters tepiyo tepki verince, vermesem ayrı dert. Bide alkol sdce içecek bişe diil ahlaki vicdani değerleri de etkiliyo. Zayıflatıyo benliğe dair duyguları.bi taşkınlığını görmüorum ama hissediorum olaylra bakışı duyguları köreliyo. Nereye gidioruz böyle ben de bilmiyorm çocuklarına düşkün onlar da babalarına ama ben dengede tutmya çalıştkça yıprandgmı hissediorum

Aynen, gizli saklı dolduruyo fln anlıyorum ben de. Ters tepiyo tepki verince, vermesem ayrı dert. Bide alkol sdce içecek bişe diil ahlaki vicdani değerleri de etkiliyo. Zayıflatıyo benliğe dair duyguları.bi taşkınlığını görmüorum ama hissediorum olaylra bakışı duyguları köreliyo. Nereye gidioruz böyle ben de bilmiyorm çocuklarına düşkün onlar da babalarına ama ben dengede tutmya çalıştkça yıprandgmı hissediorum
Bişey desem ben kavgacı oluyorum huzursuzluk çıkıyor. Demesem yüz buluyor ertesi gün daha fazla içip geliyor. Güzelce konuşuyorum tmm haklısın diyor akşam yine aynısı. Kavga ediyorum 2 gün içmezse 3.gün içkili geliyor. İçmedim diyor mesela ama biliyorum içmiş. Kimseye anlatmıyorum kimse bilmiyor. Dışarıdan gören herkes ne ilgili eş ne ilgili baba diyor. Evet gerçekten öyle. Benimle ve çocukla çok ilgili. Oğlumda babasını çok seviyor. Çok doğru bi cümle, nereye gidiyoruz ben de bilmiyorum. Konuştum defalarca sana olan sevgime, inancıma yazık ediyorsun dedim.. Ne kadarını hatırlıyorsa artık bilmiyorum..

Bişey desem ben kavgacı oluyorum huzursuzluk çıkıyor. Demesem yüz buluyor ertesi gün daha fazla içip geliyor. Güzelce konuşuyorum tmm haklısın diyor akşam yine aynısı. Kavga ediyorum 2 gün içmezse 3.gün içkili geliyor. İçmedim diyor mesela ama biliyorum içmiş. Kimseye anlatmıyorum kimse bilmiyor. Dışarıdan gören herkes ne ilgili eş ne ilgili baba diyor. Evet gerçekten öyle. Benimle ve çocukla çok ilgili. Oğlumda babasını çok seviyor. Çok doğru bi cümle, nereye gidiyoruz ben de bilmiyorum. Konuştum defalarca sana olan sevgime, inancıma yazık ediyorsun dedim.. Ne kadarını hatırlıyorsa artık bilmiyorum..
Bizim de öyle, tam olarak ben de yazık ediyosun tabirini kullandım kimse bilmiyo dışardan şu ara tepkiler sdce kilo almışsın diyolar ki zayıftı normlde her gün içmye vücut naapsın. İnsanın çocugu olunca her şeyi önce onlar açısından ele alıyo. Hftada 1 dışarda içtgnde gece geliyo, babam nerde demeler basladı arıyo oğlum gel özledm dye, ertesi gün kahvaltıda baba nye gelmiosunlar. Bana yaşattgına mı kıziim onlra yaşattgı anlamsızlığa mı.bu alkol pis iş, hadi şimdi biliorum kimle hangi arkdşıyla nerde yarın bigün bildiğim gbi olmadığıyla karşılaşrsam ya da işin rengi arkdştan başka şahıslara kayarsa.

Canim valla teyzemin kizinin esi alkolik ben cocuktum evlendiklerinde 30 yildir evlilerdir.
Cocukluktan da aklimda kalan hep alkolikti hala alkolik.
Bakirkoyde filan da zaman zaman yatar cikar ama yok yani.
Siroz oldu hala birakmadi.
Daha da cok iciyormus.
Birkac defa bosanmayi denedi bosanmadi da kizi var bir tane tabii buyuk..
Yani omru onun alkol aldiktan sonra b.k temizlemekle gecti oyle diyeyim.
Yas ilerledikce kusma ve altina yapma filanda baslamis igrenc yani halilara falan sana acik acik yazdim daha yolun basindasin diye..
Yoksa niyeti birakmaya cocuk filan yapayim deme sakın..

Bizim de öyle, tam olarak ben de yazık ediyosun tabirini kullandım kimse bilmiyo dışardan şu ara tepkiler sdce kilo almışsın diyolar ki zayıftı normlde her gün içmye vücut naapsın. İnsanın çocugu olunca her şeyi önce onlar açısından ele alıyo. Hftada 1 dışarda içtgnde gece geliyo, babam nerde demeler basladı arıyo oğlum gel özledm dye, ertesi gün kahvaltıda baba nye gelmiosunlar. Bana yaşattgına mı kıziim onlra yaşattgı anlamsızlığa mı.bu alkol pis iş, hadi şimdi biliorum kimle hangi arkdşıyla nerde yarın bigün bildiğim gbi olmadığıyla karşılaşrsam ya da işin rengi arkdştan başka şahıslara kayarsa.
Hamilelikte çoğalttı çocuk doğunca içemiycem böyle bahanesiyle kandırdı beni. Çocuk doğduktan sonra hayatımda görmediğim kadar çok içmeye başladı. Daha bebek anlamıyor ama ileride anlayacak,dur durak bilmiyor.. Şimdide anlamayacak o zamana kadar azaltmış olucam diyor. Dışarı çıkıp içtiği çok nadirdir. 7.30 8 arası eve gelir hiç geç kalmaz. Geldiğinde benimle ilgilenir çocukla ilgilenir. Ama dili dolaşır çünkü sarhoş. Bu durum evliliğimizide çok olumsuz etkiliyor. İşin içinden çıkamıyorum.. Ayrılmak istemem istemiyorum.. İstiyorum ki düzelsin eskiye dönelim ama hiç mümkün görünmüyor..

Kesin parayı. Tüm bütçeyi kontrolünüze alın, bir bira parası bile bırakmayın eline. Öğlen yemeğini bile şirkete siz yollayın gerekirse. Çocuk gibi kontrol edin. İş yerinden siz alın. Liseli ergen gibi sıkı kontrol altına alın.

Herkese selam eşi alkolik olupda , alkolü bırakan var mı arkadslar varsa nasıl bıraktı? Psikiyatriye gittikama kafasında bitmiyor , böyle devam edemem diyorum beni de bırakmıyor, bir umut diyorum ben de vazgeçemiyorum delircem artik normal sartlarda 2 gun olsa cekip gitmem lazım çocukta yok yeni evliyiz bütün hayatımıza hükmediyor bu alkol cinsel hayatımız başta olmak üzere ya değişmezse sorusu ile ya değişirse kafamı kemirip duruyor ve her şey için çok geç kalmaktan korkuyorum.
Sizin zorlamanizla kısa sureligine biraksada tekrar baslicaktir.

Kendisinin istemesi lazim..

Zor bir aliskanlik alkol birakma merkezleri var orayı deneyin.

Tehtit etmemeye ozen gosterin.

Ama rica ederim bu konuda sonuna kadar Tehtit edin çocuk konusu asla alkolu tamamen biraktigindan emin olmadan yapmayin . Inanin o cocugun hayatida mahvolur alkolik enistemi hatirladimda ayyy içince salak sacma konusur kızı aglardi surekli rezil oluyoruz herseferinde diye .

Kesin parayı. Tüm bütçeyi kontrolünüze alın, bir bira parası bile bırakmayın eline. Öğlen yemeğini bile şirkete siz yollayın gerekirse. Çocuk gibi kontrol edin. İş yerinden siz alın. Liseli ergen gibi sıkı kontrol altına alın.
Bu gerçekten ise yariyor parayı tamamen kendi kontorlunde tutmali su alacak para bile kontrolu verilmeli.

Burada daha kötüye gidiyo yorumlarını okudukça moralim bozuldu walla, yani diyorum ki ne derdin var ne bu hırsla içmeler cevap yok, arkdşların seni sürükledi onlara uyuyosun diyorum ne alakası var dyo.yani ciddi ciddi tepki vermedim şimdye kdr. darlamayım adamı daha da abartır fln dye ama biyerde de konuyu deiştrse de uzaklaşsa da düşüncelermi bilmesi gerekiyo. Çok içip geldyse iletişimi kesiyorum o gün için sonra yine aynı. Demiyo ki bi ailem var onlara bunu niye yaşatıorum. Galiba tepki vermek gerek daha sert. Sizin kayınvalide bilio mu?

Karı koca içen bi tanıdığımız aile var. Ama erkek öyle bağımlı ki, alt ıslatmaya varan sorunu var. Karısı alkolden onun yüzünden nefret ettiğini söylemiş. Geçenlerde de kapının önüne koymuş. Adam(!) bir yeminler ediyormuş yeni doğmuş kızının başına yemin ederken birdaha içmeyeceğim diye elinde bira şişesi varmış 🥴 siz burdan anlayın artık düzelir mi düzelmez mi???

Olayı çözümleme çabanız güzel de bu dediğinize kendnz inandınız mı😀 bu erkeklerin kadınlara yaşattgına bir tepki olarak bizlere destek amaçlı yazdgınızı biliyorum ama o işler öyle olmuyo maalesef. En kötü yanı ince bi çizgi bu, tepki daha da çıkmaza sürebilir tepkisizlikte öyle. Bilemedim ki, en çok çocuklarım açısından soru işaretlerim var.

X