Alkolik eşi olup birakan var mi ?

siyah inci 35

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2020
49
43
43
Herkese selam eşi alkolik olupda , alkolü bırakan var mı arkadslar varsa nasıl bıraktı? Psikiyatriye gittikama kafasında bitmiyor , böyle devam edemem diyorum beni de bırakmıyor, bir umut diyorum ben de vazgeçemiyorum delircem artik normal sartlarda 2 gun olsa cekip gitmem lazım çocukta yok yeni evliyiz bütün hayatımıza hükmediyor bu alkol cinsel hayatımız başta olmak üzere ya değişmezse sorusu ile ya değişirse kafamı kemirip duruyor ve her şey için çok geç kalmaktan korkuyorum.

Ne zamandır alkolik peki? Psikiyatriste sizin zorlamanızla mı gitti? Kendi istemediği sürece zor maalesef. İyi kazanıyor galiba eşiniz, ülkemizde alkol tüketmek ciddi külfet. İleride maddi sıkıntıda artabilir. O alkolden vazgeçmiyorsa sizinde gençliğinizi bu uğurda tüketmeniz çok mantıklı olmaz bence. İyi günde- kötü günde diyoruz evlenirken, bu durumu bilmiyorduysanız kandırılmışsınız, bilerek evlendiyseniz biraz daha mücadele edebilirsiniz.

Geçen ay halam boşandı. Çok sevdiği uğruna annesini karşısına aldığı ona üç evlat verdiği alkolik eşinden 50 yaşında boşandı. Çok seviyorlar birbirini ölürüm senden vazgeçmem diyorlar. Babaannem istemiyor onlar yedi göbek alkolik babası dedesi dedesinin babası ailenin bütün erkekleri bağımlı. Bizim ilçe küçük herkes herkesi çok iyi tanır. Öyleki babaannem vermemek için oğlanın başından aşağı soğuk su döküyor Kara kış ortasında. Neyse halam evlenince bırakacak diyor beni çok seviyor benim için bırakacak
Bırakmadı bırakamadi 30 yıl zaman zaman denedi psikiyatrik yardımda aldığı oldu hacdan gelen gömleği giyip bırakacağına da inandı. Evine maddi yönden hiç eksik etmedi orda problem yoktu. Alkol aldığı gibi evi darma duman edişi. Nedeni halama vurmamak içinmis . Şiddet fiziksel olarak görmedi ama psikolojik. Babaanneme takmıştı alkol alınca annen seni bana vermediler başlarmis. Halamı sinir krizi geçirmis şekilde yol kenarlarında baygın çok bulduk canım. Bir ömür gitti. Bu süreçte birkaç kez baba evine geldi. Dedem boşan gel bakacağım diyordu adam iki mesaj atıyordu sensiz ölürüm vazgeçmem hop eve dedem Vefat ettikten sonra hiç gelmedi. Çok kavga gürültü oldu gündüzleri normal geceleri zindan bir hayat geçti gitti. Geçen ay boşandılar. Çok acı keşke en başta yapsaydı sana diyeceğim eğer tedaviyi kabul etmiyorsa çocuk Yokken yol yakınken dön. Bu arada babaannem iyiki görmedi boşandığıni ona acı verirdi üç yıl önce o da vefat etti.

Geçen yıl kızları evlendi adam düğünde yoktu. İstemedede . İstemede içmiş insan içine çıkarmamışlar. Düğün yaz oldu o zaman da uzaklaştırma aldırmış halam uymamış nezaretteymis. Çocukları bile istemiyordu artık o kadar bikmislardi. Yapma kendine bunu bıraksın öyle gelsin karşına

Babamin alkol problemi vardi.biz çocukken içerdi keyifli olurdu kimseye zararı olmazdı.sonra gitgide durumlar değişti biz büyüdük tahammül edemez olduk annem de öyle, bıkmıştı artık.babam normalde sakin,sevecen bir adamdır fakat içince karakter değiştirmeye başladı ben lisedeyken hemen hergun evde kavga çıkıyordu eskiden huzurlu olan evmizde huzurun zerresi kalmamıştı kardeşimde, ben de akşam olacak babam eve gelecek diye korkmaya basladik(babam kilimiza dokunmayan iyi bir baba olmasına rağmen) annem desen canından bezdi .huzursuzluk bi yana çevreden utanmaya başladık. Sonra olayın boyutu yine büyüdü babam artık sabahtan içmeye başladı bize söz veriyor içmeyeceğim diyor akşamına yine sarhoş geliyordu .alkolik insanla uğraşmak zordur kendi psikolojiniz mahvolabilir. hergun içiyor mu?baya sarhoş oluyor mu?tam olarak durumu nedir?bana kalırsa çocuk düsünmeyin şimdilik bu sorunu yaşamayan bilmez cidden çok zordur .biz sorunu tedavi ile aştık babam tedaviye yanaşmıyordu ,aile hayatımız berbat hale geldi,kendi fiziksel olarak kötü olmaya başladı buna rağmen kabul etmiyordu (alkolikler sabah karar alır akşama sarhoş olur hiç şaşmaz bu)en sonunda annem bizi topladi anneanneme gittik cunku annem babam için bisey yapamayacağını anlayınca bizi o psikolojik savaştan kurtarmak istedi kardeşim 7 ben 17 yaşındaydık bitik hale geldik 2 çocuk 1 ay boyunca okullarımız uzak olmasına rağmen anneannemden okula gittik. annem o süreç içinde eve uğradı bi kez eşya almak ve babami yoklamak için babam bitik durumdaymış kardeşim küçücük daha ....neyse sonra babam tedaviyi kabul etti 1 hafta hastanede yattı vücudu temizlediler artık iş kafada bitiyordu yani icerse tekrar başa saracaktık 1.5 sene içmedi ama bu gün kapıyı bi açtım babamda bir tuhaflık olduğunu anladım babam içmişti hepimiz çok üzüldüm o berbat günler geri gelmişti babama çok öfke duydum bütün emeğimiz boşa gitmişti. Bi kaç ay öyle devam ettik sonra yine yattı hastaneye temizlendi tekrar o günün üstünden 15 sene geçti babam artık temiz hiç içmedi 15 yıl boyunca .ama sağlığı çok bozuldu su an birçok hastalığı var çok üzülüyorum su an bunlari size yazarken icim2 bi yumru oturdu o günlere gittim halen benim için travmadir evlenirken tek kriterim eşimin alkol kullanmaması gerekliliği idi.ben de açtığı derin yaraları anlayın işte...bunlari uzun uzun yazmamin sebebi olayi tam olarak anlamaniz icin hic kolay bisey degil cok zor esin birakmaya ve bi daha baslamamaya kendi istekli olmasi lazim .lutfen boşanmayı düşünmüyorsanız bu problemi çözmeden cocuk yapmayın

genel olarak aynı annemde istemedi evlenince bırakacak dedim babası da böyleymiş o da sonradan bırakmış 2 kere ben de gittim ailenin evine aynı şeyler yani hep bubson sözleri ile ikna etti beni.

Her gün akşamları içiyor canım bazen 3 gün dayanabiliyor gerçekten çok zor ben onu evde bekliyorum o yarısını dışarda iciyir yarısını evde her sabah bira şişelerini görünce sinirlerim bozuluyor çünkü akşam olanları o unutuyor ben sabah kadar sinirimden oluyorum baskı da çok arkadaşları sen gidersen hayata küser , dağılır diyorlar ama böylede hayat geçmez şimdi de taktı çocuk olunca duzelcekmis

Eşim yok da alkolik bir arkadaşım vardı amateme yattı kendi isteğiyle. Salt psikolog desteğiyle olmuyor alkolden uzak kalacağı bir ortam yaratılması gerekiyor sanırım.

10 seneyi geçmiş babası da tedavi ile bırakmış ve çocukken bunlarda çok yara açmış.icince ben böyle olmaktan memnun değilim diyor ama tedaviye yanaşmıyor alkole para kaçırmasa durumunuz çok iyi olacak ama ucu ucunayiz.evlenneden önce alkol aldığını biliyordum ama alkolik olduğunu değil evlenincedaha da düzelicek dedi.istemedigi an 3 gün durabiliyor içmeden şuan için mücadelem sonuç vermiyor sanırım o son sabri bekliyorum

Sakin öyle birşey yapmayın.

Bağımlılıklarin hiçbiri şöyle olursa bırakacağım türünde basit şeyler değiller.

Ciddi şekilde tedavi olması gerekir ki olsa da olumlu sonuç alma oranı yüksek değil.

Eşiniz bağımlı ve mantıklı düşünemiyor olabilir ama siz aklı başında bir insan olarak böyle bir adamdan çocuk asla düşünmemelisiniz

Ayrıca hayatı siz gittikten sonra dağılırsa değilsin, eşiniz hayati sizin hayatınızdan daha kıymetli değil ki.

Alkolikler alkolü bırakmazlar. Olan eşe değil çocuğa olur. Seviyorsunuzdur, vazgeçemiyorsunuzdur anlarım. Ama lütfen çocuk yapmayın.
Hele hele çocuk olursa düzelir diye bir mantığa sakın girmeyin.
O çocuğun tüm hayatını mahvetmiş olarak doğurursunuz.
Benim alkolik babam yüzünden hayatım mahvoldu. 34 sene sonra yeni yeni düzeltebildim. Tabi açılan yaralarım, geçmeyecek acılarımla beraber.

Alkolik eşimi ben bıraktım.

Sakın inanma. Ben de 6 ay evli kaldım alkol bağımlsıı biri ile. Bana da evlenince bırakacağım diyordu asla bırakmadı, çocuk olunca bırakırım demeye başladı ama sonra boşandık biz allahtan. Sakın inanma.

Benim babam da içti yıllarca ve içerken de çalıştığı iş yerini batırdı.
Bize de yığınla borç bıraktı.
Ben onun borçlarını temizlerken kendim 5 kuruşsuz kaldım.
Ayrıca o içtiği zamanlar da evin içinde çıkan kavganın haddi hesabı yoktu.
Ne kadar canımız yandı, gözümüzün yaşı da kurumadı.
Ayda yılda 1-2 kadeh anlarım ama her zaman içen insanla evli olmak çok zor.

Keşke evlenmeseydin.

Çocuk olunca da düzelmeyeceğinden emin olabilirsiniz, bu bir bağımlılık ve bağımlılık 3 gün icmemekle bitmez. Alkolik bir müvekkil vardı boşanma davasında ramazanda icmiyorum oruç tutuyorum , bağımlısı değilim demişti . Ama o günleri saydığını biliyorum bitsin tekrar içeyim diye. Bağımlı olduğunu kabul etmesi lazım ama onu da etmez. Bir arkadaşım artık kocası koltukta uyuyakalip altına kaçırmaya başlayınca dayanamamıştı. İki çocukla boşandı adam hala içiyor , zaten artık çoğunlukla sarhoş ya da tüm gün uyuyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…