Alkolik eşi olup birakan var mi ?

Burada daha kötüye gidiyo yorumlarını okudukça moralim bozuldu walla, yani diyorum ki ne derdin var ne bu hırsla içmeler cevap yok, arkdşların seni sürükledi onlara uyuyosun diyorum ne alakası var dyo.yani ciddi ciddi tepki vermedim şimdye kdr. darlamayım adamı daha da abartır fln dye ama biyerde de konuyu deiştrse de uzaklaşsa da düşüncelermi bilmesi gerekiyo. Çok içip geldyse iletişimi kesiyorum o gün için sonra yine aynı. Demiyo ki bi ailem var onlara bunu niye yaşatıorum. Galiba tepki vermek gerek daha sert. Sizin kayınvalide bilio mu?
2 gün önce ne derdin varda hergün içiyorsun sen diye sinir krizi geçirdim. Masada küllük vardı onu alıp fırlatmışım o an sinirle balkondaydık duyanda olmuştur mutlaka. Haklısın hayatım azaltmam lazım dedi senin için deniycem dedi. Ertesi gün içmeden geldi, bugün yine içmiş. Az içmiş sarhoş değildi ama içmişti.. Söyledim şakayla karışık içmedim dedi. Çok sarhoş geldiyse bende hiç muhatap olmuyorum özür diliyor sabah kahvaltıda haklısın diyor akşam yine aynı. Kv evet biliyor, ama zaten benim eşim annesiz bi çocukluk geçirmiş. Arada derede büyümüş bi adam. Kv ben diyene kadar farketmedi bile, şimdide umurunda mı farkında mı bilmiyorum. Ha bişey dese bile hükmü olmaz zaten.

Olayı çözümleme çabanız güzel de bu dediğinize kendnz inandınız mı😀 bu erkeklerin kadınlara yaşattgına bir tepki olarak bizlere destek amaçlı yazdgınızı biliyorum ama o işler öyle olmuyo maalesef. En kötü yanı ince bi çizgi bu, tepki daha da çıkmaza sürebilir tepkisizlikte öyle. Bilemedim ki, en çok çocuklarım açısından soru işaretlerim var.
Boşan diyen çok olur ben farklı bir şey söylemek, çözüm denemek istedim.

Çocuk yapıp günahına girme. Tercih sonuçta senin ister onunla kal çek, yaşa gör ister bırak kendi hayatina tutun. Ben katlanamazdım sanırım, bir ömur dediğin nedir ki, o zevklerinden vazgeçmiyor diye ben hayatımdan mı vazgeceyim?

Eşim değil ama babam alkolikti. 4 ay öncesine kadar da aynı tempoda geldi. Yaşı 65.
Hastaneye yatti tedavi gördü bir süre bıraktı sonra tekrar başladı. Anahtar deliğine anahtar takamaz haldeydi bir dönem. Tabii bu hallerini göre göre bende nefret oluştu ona karşı yalan yok çünkü alkol şiddeti getiriyor bir süre sonra. Rakı kokusundan nefret ederim biliyor musunuz çünkü bana babamın o düşkün hallerini hatırlatır hep.

Velhasıl boşar misiniz bilmem ama alkolik adamdan çocuk yapmayın. Adam düzelir diye asla düşünmeyin olan çocuklara oluyor ,alkolik bir babanın çocuğu olmak cidden hayata geriden başlamanın varyantlarindan biri

Olayı çözümleme çabanız güzel de bu dediğinize kendnz inandınız mı😀 bu erkeklerin kadınlara yaşattgına bir tepki olarak bizlere destek amaçlı yazdgınızı biliyorum ama o işler öyle olmuyo maalesef. En kötü yanı ince bi çizgi bu, tepki daha da çıkmaza sürebilir tepkisizlikte öyle. Bilemedim ki, en çok çocuklarım açısından soru işaretlerim var.
Siz bu çözümü gerçekçi bulmamişsiniz ama çevremde ve ailemde yaşanan benzer konularda işe yarayan tek yöntemin bu olduğuna ben de şahit oldum. Elindeki parayı almadan bagimlıyı kurtaramazsin, net.

Eski eşimle 6 ay evli kaldık, alkolik denir mi bilmiyorum ama haftanın 4 5 günü içerdi, öyle çok sarhoş olmasa da, dışardan bakınca belli olurdu alkol aldığı, bakışlarından, konuşmasından.
Sevgili iken, bırakmasını istedim, bunu bir bekarlığa veda olarak düşün evlenince tabi ki içmeyeceğim dedi ben de inandım evlendim ama aynen devam etti, bu defa da çocuk olunca içmem demeye başladı. Şükür ki boşandık hemen. Yani hep bir bahaneleri var. Kendi istemedikçe, dışardan birininin zorlamasıyla kesinlikle bırakmaz.

Bir arkadasim babasini küçük yasta alkole bagli kanserden mi neydi, kaybetmiş
Evlenirken esi de sosyal icici olmasina ragmen "ben icen adam istemiyorum " diyordu ama esine (o zamanki erkek arkadas) rest cekemedi evlendi simdi nasillar bilmiyorum cocuklari da var ama.
Bir de bir akrabamiz var baba alkolik, kadin bosanmadi ama bir ömrü sefalet icinde gecirdi 4 cocuk var hepsi perisan, anne baba boşvermiş oldugundan cocuklar da cabasiz is guc sahibi olmak istiyor, emek yok calisma yok hiçbiri calismadigi icin de evde boş boş duruyorlar fakir edebiyati gırla. Düşünün bir babanın bilinçsizliği, annenin boşvermişligi yuzunden koca aile perisan.
Ben duzelen gormedim bir de neden siz düzelir umuduyla çabalıyorsunuz ki? Kisi kendi istemediği sürece degismez. Ben bir erkek icin hic "evlenince duzelir" diye düşünmedim o yüzden hala bekarim çünkü bir pürüz varsa evlenince uc bes katina cikacaktir ben neden çekeyim ki? Siz de kendinize eşinizi iyileştirme misyonu yuklemeyin, ya tedavi olur duzelirsin ya da bu evlilik biter diyin ve ona tedavi ol bundan sonraki 10 sene temiz kalirsan cocuk yaparim.diye sart koşun, yani temiz olduğundan emin olun ama bence buna ugrasmaya bile degmez. Karar sizin.

X