aslında başlık yazarken kendi cevabınızı vermiş gibisiniz.. alkolik eşi olup, eşini bırakan var mı diye sormalıydınız? çünkü alkol, kumar gibi bağımlılıkların bıraktım kısmı oldukça geçici.. eşiniz alkolü bırakmaz sizin eşinizi bırakmanızı tavsiye ederim..
Çok haklısınız , benim kardeşim kumar sebebi ile 5 yıllık yuvasını dağıttı.
Yurt dışında yaşıyordu , rahat 4 ev parası harcamıştır kumara , çok konuştuk , çok anlattık , çok ağladık ama faydası olmadı. Eşi de ayrıldı kendisinden. Şimdi tekrar evlendi kardeşim , Allah'tan 2 senedir oynamıyor fakat az bir yüz bulsa oynacaktır.
Babam yıllarca içki içmezdi hiç bilmezdik biz içkiyi. Arkadaş ortamına takılmaya başladı , gece hayatı akabinde gelen kadınlar ve biten bir evlilik . Annem boşadı babamı. Gece hayatında tanıştığı yabancı bir kadınla evlendi , içmeye devam da etti. 15 senenin sonrasında da felç oldu .
Çok uluslu bir şirkette çalışıyorum , genel müdürüm içiyor , eşi şuan hamile ve berbat durumdalar. Baksanız adamın maddi olarak hiç bir eksiği yok tam tersi fazlası var , bir dediği iki yapılmaz aile hayatı da böyle , uzun yıllardır birlikte çalıştığımız için artık her şeyini bilirim. Fakat bir bağımlı.
Çok ciddi destek şart .
3 sene öncesine kadar sigara bağımlısıydım onca insan bırak derdi amaaan elbet bir gün bırakırım derdim , söylenenleri duymazdım bile.
Kilom çoktu onca insan kilo ver derdi amaaan elbet bir gün veririm derdim , hatta anneme "anne artık vazgeç , taş olsa çatlardı bu söylediklerinden ama ben kilo vermiyorum vazgeç artık" derdim , söylenenleri duymazdım bile,
Anladım ki bütün bunlar madde bağımlılığının vücut değiştirmiş halleriydi ve hem sigarayı bıraktım hem de kilo verdim.
İnsanın kendisi istemedikten sonra hiç bir şey yapamazsınız. Benim miladım babam oldu kilo konusunda . Sigaraya konusunda ise hamileliğim oldu.
Umarım darısı eşinize ve tüm bağımlılara olur.