alkol & sevgili adayı

selam
herkes kendi dengi iledir
sen böyle şeylerden inançların gereği uzak duruyorsan kendin gibi yaşayan biriyle evlilik düşünmelisin
eğer taviz verir bir şey olmaz küçük bir şey dersen taviz tavizi doğurur
şöyle ki onun arada alkol alması, sende de artık alkole karşı bir normal bir şeymiş gibi bakış açısı oluşturacak
ileride çocuğunuz olursa o da babasından görerek alkole normal bir şey gibi bakacak
ve hem eşin hem sen hem çocuğun Allahın emrinden uzak bir şekilde yaşayacaksınız
en büyük ziyana uğrayanlar, kendilerini ve ailelerini ziyana uğratanlardır diyor Allah Kuranda
bunları abartılı sanma
çünkü nasıl ortamlarda nasıl insanlarla olursan onlara benzersin
zamanla haram olan şeyler de sana helal gibi gelmeye başlar
madem sana Allah korkusu lütfedilmiş, ki bu herkese nasip olmaz, sadece gerçekten isteyene hidayet verilir,
o halde sana verilen bu lütfa şükrediyor olmak için yanlış olan şeylerden uzak dur
ve bu lütfu kaybetmemek için dikkat et
şöyle de düşünebilirsin, o kişi ile evlenmen sence Allahın hoşuna gider mi
yoksa senin gibi bu konulara dikkat eden biriyle evlenmen mi

Aynen öyle, bunu açıklığa kavuşturmanız lazım mutlaka.Çevremde kız arkadaşlarımla tanışmak isteyen beyler de böyle söylüyor, sonra bir bakıyorsunuz adam haftanın en az 4 gecesi dışarda eğlencede.E hani öyle değildin, bıkmıştın deniyor o da ne yapmışım sanki kız gibi evde mi oturayım cevabını veriyor:)Böyle beyler de mevcut, siz sonradan üzülmek yerine açık açık konuşun.Hatta her ne kadar belki sizi tatmin edecek cevapları vermiş olsa da bir ad koymadan önce mutlaka en az bir ay süre onu tanımaya çalışın, aktivitelerini takip edin, nelerden bahsediyor konuşurken bunlar bile ipuçlarını verir kendini aksini söylese de.
Umarım biran önce kafanızdaki soruların cevabını bulursunuz ve o ise sizi hayatınız boyunca mutlu edicek olan yolunuz açık olsun:)

zaten içimi huzursuz eden en büyük soru bu? Allah'ın hoşuna gider mi?? iyi bi insan olduğu için kafam bu kadar karıştı zaten...Allah'ın sevdiği bi kul olamaz mı o da?...alkol konusunda netim size katılıyorum ama dindar yaşayan ama Allah'ın sevmediği kişilikte olan insanlarda var...bu kadar net ayrım yapamıyorum....

teşekkür ederim.... zaten yeterince tanıdığıma inanmadan ad koymayı düşünmem asla... konuşmalarında pek ipucu vermedi şimdiye kadar...zaten dediğim gibi face sayesinde öğrendim içtiğini bile...hatta bi arkadaşı bi resminin altına espri yapmış birine cvp olarak kim o ayyaş mı diye yazmış...bunları görünce canım sıkıldı...bakalım artık açık ve net sorucam ilk fırsatta...buraya da yazarım....

yanlış anladın canım
iyi biri olabilir ama bu eksi yönü sana çok zarar verebilir, hem senin de imani yönden zayıflamana neden olabilir
dindar olup Allahın hoşuna gitmeyen şeyler yapanlar var demişsin, sence onlar gerçekten dindar mı yoksa dini doğru yaşadığını mı sanıyordur
bir de her insanın hatası olabilir ama bu hatanın getirisi ve götürüsü ne
mesela birisi hata yapar pişman olur bir daha yapmaz
bununla bir şeyler düşünebilirsin
ama senin bahsettiğin kişi alkolü normal görüyor, alkolik değilim diyor
yani pişmanlığı falan yok
bence sen kendin gibi biriyle evlilik düşün
sen Allahın rızasını ararsan o da sana daha hayırlısını verir
eğer sen hislerine yenilir, bu çocuk iyi biri, sadece bu eksiği var diye kendini bu işe atarsan, düşün ki Allahın rızasının olmadığı bir işten hayır gelmez
sen Rabbimin rızasını iste ki O da sana her zaman rahmet etsin, işini hayırlı kılsın

onu öyle kabul edebileceksen başla ilişkiye sonra değiştiririm nasıl olsa diye bir düşünce varsa kafanda,uzak dur.

değişmez kimse,bir yakınım alkolik ve ne sıkıntılar çektiğini ben görüyorum

ben de alkol kullanıyorum sevgilim kullanmaz pek arada sırada içer ama bu sorun olmuyor bizim aramızda...kafa yapımız benziyor çünkü ama sizin aranızda inançtan kaynaklı bir durum söz konusu anladığım kadarıyla ve böyle olunca sen problem etmesen de ailen edebilir...

bir de şu var bi insan kırk yılda bi bara gitse nedendir bilinmez sanki bütün hayatı öyleymiş de barlardan çıkmıyormuş gibi bir sürü içkili sözde eğleniyormuş gibi görünen sahte fotoyu face de yayınlıyor

dostlar alışverişte görsün amanda nasıl eğleniyoruz hayat bize güzel gibi göstermeye çalışıyor olabilir yani gerçekten alkolik falan değildir de peşpeşe çok fazla o tarz foto gördüysen böyle düşünmüş olabilirsin ...

yok ben sizi anladım hakda verdim ama anlattığım şey farklıydı ....dindar yaşayan ama Allah'ın sevmediği şeyleri yapan değil, sevmeyeceği kişilikte olan...yani içki içmiyo hiç bi ibadetini aksatmıyo ama dedikodu, haset,insanları kınama ne ararsanız var...bu tarz çok fazla insan var çevremde...
ben iyi yürekli bi insanı bu ibadetlerini aksatmayanlara tercih ederim...Allah bi gün hidayet verir diğer eksiklerini de tamamlar...ama
bahsettiğim dindar kişiler tamamen umutsuz vaka ki bunca ibadete rağmen kötü olmayı becerebiliyolar.... hangimiz günahsızız ki...hangimizin küçümsediği ve alışkanlık haline getirdiği günahlar yok ki...
evet alkol büyüklerinden biri bu günahların...bende karşıyım zaten ama kafam yine de karışık...ben kimseye benzemeyeceğimi biliyorum belki de ondan bu kadar kafa yoruyorum belki o bana uyum sağlar...belki de başlamadan biter bu iş...ama yine de değer verdiğim ve kaale aldığım bi insan alkol buna engel değil....

yaw alkolik demedim zaten...içki içiyo ama tanımadığım için ne boyutta olduğunu bilmiyorum...yok gösterişle işi olan biri değil..öyle olsa zaten alkolden önce sorun olurdu benim için...arkadaşlarının etiketlediği fotolar...dini yönden bana zıt değil cuma namazına düzenli giden ramazanda oruçlarını aksatmadan tutan biri çokta alakasız olamaz bana...olsaydı hiç bu kadar kafa patlatmazdım zaten bu konuya...

Gerçekten çok güzel yazmışsın, yorum yapamadan duramadım:)Bana babamın sözlerini hatırlattı yazdıkların.
Daha önce söylemiştim babam hacı ama annem gayet bakımlı, sosyal ve yerine göre alkol kullanan bir insan.Onların arasında bu hiç sorun olmadı, ne babamın bu kadar ibadetine düşkün olması annemi rahatsız etti ne de annemin yaşantısı babamı ondan soğuttu.

Babam her zaman şunu der, insanlar bildikleri doğruları söylemekle yükümlüdür, ama kimseyi de yolundan çevirmeye zorlayamazsın.Ben annenize ve size elimden geldiğince dinimizi, inancımızı, günahlarımızı anlattım.Yapmanız için teşvik ettim, gerisi size kalmış.Herkes kendi verecek hesabını ve bir zorlamaya girmem.Ne bu yüzden ailemi dağıtacak, ya da dostumdan eşimden geçerim ne de ben değişirim, kimse beni ben de kimseyi rahatsız etmediğim sürece orada kötülük ve huzursuzluğun bulunması mümkün değil, kalp güzelliğidir anlaşmayı sağlayan, sonra düşüncelerimiz devreye girer der.

herşeyi düşünmek gerekiyor. aynı durum bende de mevcut. ama ben uzatmadım çok istememe ragmen kestirip attım.:) kendisi arada sırada içiyor olsa onun tercihidir tamam derim. ama akrabalar arasında içiliyorsa veya evin içinde babasıyla amcasıyla karşılıklı içiyorlarsa bu artık yaşama biçimine girer. ilerde ciddiyete binince işler kayınpederin eşin evde içebilirler. çocuğun görür. içmede diyemezsin değişmez ki. aileyle içmek ayrıdır kendisi arkadaş ortamında içmesi ayrıdır. bende hiç içmedim içmeyeceğimde sosyal ortamlar beni bağlamıyor.. karşımdakinde aynısı aramam. ama ailesiyle içiyorlarsa orada duracak sadece ben değil aileler evleniyor.. çocuğumun da normal karşılamasını asla istemem bu durumu.

şu bi gerçek ki kimseyi kınamayacaksın ve büyük konuşmıycaksın...kişilik olarak öyle bi insan olmasam bile hangi konuda netsem illa tam tersi bi durumla karşılaşıyorum...bu da Allah'tan sanırım...ya da filozof olucam yakında herkese empati yapmaktan...

ne güzel bi baban varmış şanslısın... ibadet Allah'la kendi arasında kulların, ama insaniyet bambaşka bi durum...ikiside bi arada olsa tabi en güzeli ama önce kendim öyle olmalıyım başkalarından bunu bekleyebilmem için

evet tamamen aynı fikirdeyim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…