Evlilik içinde alkol!

Allah size en mutlu, huzurlu olacağınız en hayırlı iş kapılarını açsın inşallah. Sizin için dua edeceğim. Kendinizi ve çocuklarınızı kurtardığınız için bir anne olarak sizi tebrik ederim. Yoksa bu işin sonu daha kötü olabilirdi. Çocuklarınızın veya sizin canınıza bir zarar vermeden kurtulduğunuza çok sevindim. Alkolizm bir hastalık diyorlar. Ben alkolizmi en dipte yaşayan bir insanı gördüm. Gözleri açık olabilir ama bilinç kapalı oluyor. O bilinç kapalı iken size her türlü zararı verebilirdi. Allah korusun saklasın sizin veya çocuklarınızın ölümüne bile sebep olabilirdi. Bundan sonra da inşallah yolunuza çıkmaz ya da taş koymaz...
Amin... Ben de size duamda yer vereceğim. Evet bilinç gidiyor ve ne yaptığını dahi hatırlamıyordu. İnşaallah amin ... Biz kadınlar böyle yan yana oldukça çok mutlu oluyorum .

Herkese selam...eşimin alkol kullandığını bilerek evlendim. Ki ben de onun kadar hergün olmasa da arkadaş olmak adına bir tane içerdim. İki yavrum var 5,8 yaşlarında... Tartışmışsak ve akşamında alkol alıyorsa gece 2 de 3 te bagırarak beni uyandırıp konuyu acıyor. Başlarda bosanalım falan derdi. Bosanmıs bir ailenin cocugu oldugım için korkunç birşeymiş gibi gelirdi bana. Artık dememesi gerektiğini ögrendi.Çok konuşuyor saatlerce anlatıyor bagırıyor. Bi ara içmedi ama yine başladı. Psikilojık şiddeti çok fazla. Bazen korkarak uyuyorum yine uyandıracak diye. Saçma sapan kıskanmaları var. Aramızda 9 yaş var. Bu kadarıyla ne anlasılır bilmiyorum. Ama yalnızım ve bi yorum bi akıl almak istiyorum.ben eğlenceli biriydim neşeli güler yüzlü . Ama artık gözümde o ışık yok . Teşekkür ederim vaktinizi ayırıp okuduğunuz için. Sevgiler.

Alkolik eşiniz.
İçmesini bilmiyor. Ağzıyla değil başka tarafı ile içiyor.

Sordunuz mu peki neden alkole başvuruyor?
Onu buna iten sorun ne?
2 de çocuğunuz var, tabii ki mücadele etmeden kestirip atılmaz bir evlilik.
Önemli olan siz mücadele verirken karşı taraf buna ne tepki veriyor?
Sizin mücadelenize cevap vermiyor ve sizi de daha çok yıpratıyorsa, en çok çocuklarınız için ayrılmanız gerekir.
Daha yaşları da küçük, babaları hakkında ileri derecede muhakeme yapacak yaşta değiller.
Ama eşinizin bu halleri artar ve çocukların da gözü ile görmeye duyguları anlamaya ulaşacak noktaya gelirse, çocuklarınız bu durumdan olumsuz etkilenir.
Bir insanın o kadar içip ailesine bu denli sorun çıkartmasına ne sebep olabilir?
Bence önce bunun üzerinde durun.

Merhaba... Mesajımı görür müsünüz bilmiyorum ama ben ayrıldım ☺.... İş arıyorum çok yeni şuan ama adım attıgımı söylemek istedim ...

Aaaaa... Hayırlısı olsun inşallah.
Umarım istediğiniz gibi bir yol çizersiniz kendinize.
Tez zamanda iş bulup hayatınızı düzene sokmanızı dilerim.

Merhaba... Mesajımı görür müsünüz bilmiyorum ama ben ayrıldım ☺.... İş arıyorum çok yeni şuan ama adım attıgımı söylemek istedim ...
Allah yolunuzu açık etsin🙏 umarım en kısa zamanda hayırlı bir iş bulmak da nasip olsun, huzur içinde yaşayın inşallah🙏

Bir yakinimin babasi alkolik. Annesi o cocuk 8 yasina gelene kadar o evde o adamla evli kaldi. O kiz 8 yasindayken bir gun "artik bizi oldursün diyemi bekliyorsun" diyerek annesini alip o evden cikardi. Simdi sonuc "babamin gelis saatinde titremeye baslardim, annemle uyuma numarasi yapardik" diyen travmalarini unutamayan bir genc kiz ile antidepresan kullanmaktan, gecmisi anlatip durmaktan kendine gelemeyen ilaclar yuzunden 2 kere felc gecirmis bir anne.

Ve bir kadın daha kurtarmış kendini. Çok sevindim. Okuya okuya geldim bu yorumu görünce ağlamaya başladım =)
İnsanın evim dediği yerde diken üstünde yaşaması, sürekli huzursuzluk çıkacak mı diye gergin bi şekilde yaşaması, ufacık bi seste irkilmesi ne demek çok iyi biliyorum, hem aile evinden hem de eski evimden.
Yeni hayatınız hayırlı olsun.
Bundan sonraki hayatınız huzur dolu olsun. Her işiniz rast gitsin.

Back
X