Eski konunuzu ve o konuya yazdığınız yorumları okudum, evet hiç güzel bir hayatınız olmamış, anne babanız özür dilerim ama çok bencil insanlar, sizi daha 11-12 yaşındayken hem annesiz hem babasız bırakmışlar, anneanne yanında büyümüşsünüz, belki bu adamı da kurtuluş olarak gördünüz o yüzden bile bile evlendiniz, yorgunsunuz bunu da anlıyorum ama madem artık cesaretlisiniz çocuklarınız için adım atmanız lazım.
Eşiniz alkolü bırakmaz, bırakır diye bir umudunuz varsa hiç umutlanmayın adam zaten sizden önce de içiyormuş, birkaç sene sonra aldığı her bardak alkol daha ağır etkilere neden olacak çünkü yaşı ilerliyor, gece yaptıklarını sabah hatırlamayacak hale gelecek, ayıkken kafasında kurduklarının acısını alkollüyken çıkarmaya başlamış bile, şimdi geceleri uykudan uyandıracak diye korkuyorsunuz ya, birkaç seneye kalmaz uykudan uyandırıp dövecek diye korkmaya başlayacaksınız zira aranızda yaş farkı da var onu da kuruyor kafasında, kıskançlık krizleri şiddete dönüşecek, çocuklarınızın cinsiyetini bilmiyorum ama eğer kız çocuğunuz varsa kusura bakmayın belki üzüyorum ama vay o kız çocuğunun haline, birkaç sene sonra o da babasının alkollüykenki eziyetlerine maruz kalacak, oğlunuz varsa annesine yapılan psikolojik şiddeti içine atıyor şu an, babasına biraz kafa tutabilecek yaşa gelince evde büyük kavgalar çıkacak.
Hemen yarın boşanın demiyorum çünkü gidecek yerinizde işinizde yok, çocuklarınız okul çağındalar, küçük olan anaokuluna gitmiyorsa anaokuluna yazdırın, kendinize iş arayıp çalışmaya başlayın, ekonomik özgürlüğünüz olursa karar verip uygulamak daha kolay olacaktır, şu an sizi ayağa kaldırıp kurtaracak tek şey çalışmak, günlerinizi ne yapacağım diyerek geçirmeyin yapmanız gerekenleri sıraya koyup hem kendiniz hem de çocuklarınız için bir an önce harekete geçin.
Siz sözleşme yaparak evlenmişsiniz, o sözleşmeye umarım çocuklar için de bir madde koyulmamıştır, eğer çocuk maddesi yoksa boşanırsanız size nafaka vermez ama çocuklarına el mahkum nafaka verecek bu da aklınızın bir köşesinde kalsın.