Evlilik içinde alkol!

Bilerek evlendikten sonra, bu adamdan iki de bebe yaptıktan sonra şimdi sorun ne? Şimdi neden sorun oldu yanii? Biliyormussunuz, evlenmissiniz, bebeleri de yapmissiniz, ne diyelim ki simdi? Korkudan uyuyamadiginiz heriften boşanmamissiniz da, bosanmiyorsunuz da, ne dememizi bekliyorsunuz?
Bosanmis aile çocuğu olmanizla, sizin bosanmanizin ne akakasi var? Cocuklari bu sekilde büyütmek daha mi iyi?
konu sahibi bosanmakla iyi eder, orasi ayri ama alkol alan biri ile evlendigini bilmekle alkolik biri ile evlendigini bilmek arasinda daglar kadar fark var. ikisi ayni sey degil cunku

Eşinin hergun mu içiyor, işten gelip yatana kadar mı içiyor ,ne kadar içer ortalama

konu sahibi bosanmakla iyi eder, orasi ayri ama alkol alan biri ile evlendigini bilmekle alkolik biri ile evlendigini bilmek arasinda daglar kadar fark var. ikisi ayni sey degil cunku
Ayni sey olmadigini biliyorum, alkolik olduğunu bile bile evlendiğini düşünüyorum ben.

Kapısını çalacagım kımsem yok.işimde yok. Ama üç yıl önceden farklı olarak cesaretim var. Cok yorgunum sadece... Bitkinim. 33 yasımdayım ama yaşadıgım şeyler hayatımdan aldı götürdü.
Eski konunuzu ve o konuya yazdığınız yorumları okudum, evet hiç güzel bir hayatınız olmamış, anne babanız özür dilerim ama çok bencil insanlar, sizi daha 11-12 yaşındayken hem annesiz hem babasız bırakmışlar, anneanne yanında büyümüşsünüz, belki bu adamı da kurtuluş olarak gördünüz o yüzden bile bile evlendiniz, yorgunsunuz bunu da anlıyorum ama madem artık cesaretlisiniz çocuklarınız için adım atmanız lazım.

Eşiniz alkolü bırakmaz, bırakır diye bir umudunuz varsa hiç umutlanmayın adam zaten sizden önce de içiyormuş, birkaç sene sonra aldığı her bardak alkol daha ağır etkilere neden olacak çünkü yaşı ilerliyor, gece yaptıklarını sabah hatırlamayacak hale gelecek, ayıkken kafasında kurduklarının acısını alkollüyken çıkarmaya başlamış bile, şimdi geceleri uykudan uyandıracak diye korkuyorsunuz ya, birkaç seneye kalmaz uykudan uyandırıp dövecek diye korkmaya başlayacaksınız zira aranızda yaş farkı da var onu da kuruyor kafasında, kıskançlık krizleri şiddete dönüşecek, çocuklarınızın cinsiyetini bilmiyorum ama eğer kız çocuğunuz varsa kusura bakmayın belki üzüyorum ama vay o kız çocuğunun haline, birkaç sene sonra o da babasının alkollüykenki eziyetlerine maruz kalacak, oğlunuz varsa annesine yapılan psikolojik şiddeti içine atıyor şu an, babasına biraz kafa tutabilecek yaşa gelince evde büyük kavgalar çıkacak.

Hemen yarın boşanın demiyorum çünkü gidecek yerinizde işinizde yok, çocuklarınız okul çağındalar, küçük olan anaokuluna gitmiyorsa anaokuluna yazdırın, kendinize iş arayıp çalışmaya başlayın, ekonomik özgürlüğünüz olursa karar verip uygulamak daha kolay olacaktır, şu an sizi ayağa kaldırıp kurtaracak tek şey çalışmak, günlerinizi ne yapacağım diyerek geçirmeyin yapmanız gerekenleri sıraya koyup hem kendiniz hem de çocuklarınız için bir an önce harekete geçin.

Siz sözleşme yaparak evlenmişsiniz, o sözleşmeye umarım çocuklar için de bir madde koyulmamıştır, eğer çocuk maddesi yoksa boşanırsanız size nafaka vermez ama çocuklarına el mahkum nafaka verecek bu da aklınızın bir köşesinde kalsın.

Eski konunuzu ve o konuya yazdığınız yorumları okudum, evet hiç güzel bir hayatınız olmamış, anne babanız özür dilerim ama çok bencil insanlar, sizi daha 11-12 yaşındayken hem annesiz hem babasız bırakmışlar, anneanne yanında büyümüşsünüz, belki bu adamı da kurtuluş olarak gördünüz o yüzden bile bile evlendiniz, yorgunsunuz bunu da anlıyorum ama madem artık cesaretlisiniz çocuklarınız için adım atmanız lazım.

Eşiniz alkolü bırakmaz, bırakır diye bir umudunuz varsa hiç umutlanmayın adam zaten sizden önce de içiyormuş, birkaç sene sonra aldığı her bardak alkol daha ağır etkilere neden olacak çünkü yaşı ilerliyor, gece yaptıklarını sabah hatırlamayacak hale gelecek, ayıkken kafasında kurduklarının acısını alkollüyken çıkarmaya başlamış bile, şimdi geceleri uykudan uyandıracak diye korkuyorsunuz ya, birkaç seneye kalmaz uykudan uyandırıp dövecek diye korkmaya başlayacaksınız zira aranızda yaş farkı da var onu da kuruyor kafasında, kıskançlık krizleri şiddete dönüşecek, çocuklarınızın cinsiyetini bilmiyorum ama eğer kız çocuğunuz varsa kusura bakmayın belki üzüyorum ama vay o kız çocuğunun haline, birkaç sene sonra o da babasının alkollüykenki eziyetlerine maruz kalacak, oğlunuz varsa annesine yapılan psikolojik şiddeti içine atıyor şu an, babasına biraz kafa tutabilecek yaşa gelince evde büyük kavgalar çıkacak.

Hemen yarın boşanın demiyorum çünkü gidecek yerinizde işinizde yok, çocuklarınız okul çağındalar, küçük olan anaokuluna gitmiyorsa anaokuluna yazdırın, kendinize iş arayıp çalışmaya başlayın, ekonomik özgürlüğünüz olursa karar verip uygulamak daha kolay olacaktır, şu an sizi ayağa kaldırıp kurtaracak tek şey çalışmak, günlerinizi ne yapacağım diyerek geçirmeyin yapmanız gerekenleri sıraya koyup hem kendiniz hem de çocuklarınız için bir an önce harekete geçin.

Siz sözleşme yaparak evlenmişsiniz, o sözleşmeye umarım çocuklar için de bir madde koyulmamıştır, eğer çocuk maddesi yoksa boşanırsanız size nafaka vermez ama çocuklarına el mahkum nafaka verecek bu da aklınızın bir köşesinde kalsın.
Beni anladığınız için ve böyle nazıkce yazdıgınız için teşekkür ederim. Evet dediginiz gibi gelişti. Ve evet çocuklarım için kalsam diye düsünmek yerine yine onlar için gitmek en saglıklısı olacak... Çok duygulandım çok saolun... Bende herseyın farkındaydım ama insanın cıkıs yolu olarak gördüğü hayat iyice cıkılmaza sokuyormuş meğer. Ananemden sonra annem istemedi. Babam istese bile eş sıkıntısı oldu. Kendimi göz göre göre yaktım.

Beni anladığınız için ve böyle nazıkce yazdıgınız için teşekkür ederim. Evet dediginiz gibi gelişti. Ve evet çocuklarım için kalsam diye düsünmek yerine yine onlar için gitmek en saglıklısı olacak... Çok duygulandım çok saolun... Bende herseyın farkındaydım ama insanın cıkıs yolu olarak gördüğü hayat iyice cıkılmaza sokuyormuş meğer. Ananemden sonra annem istemedi. Babam istese bile eş sıkıntısı oldu. Kendimi göz göre göre yaktım.
Çocuklarınız için halen umut var. Kendiniz eziyet gördünüz, çocuklarınız görmesin. Kolay olmaz ama Mune hanımın da yazdığı gibi iş bulun. Ayaklarınızın üzerinde durdukça özgüveniniz gelecek.

Telefonunuza da Kades kurun.

Eşinin hergun mu içiyor, işten gelip yatana kadar mı içiyor ,ne kadar içer ortalama
Bira onun için cıtor çerez misali. Hergün alır neredeyse. İşten gelir biraz tv izler sonra terasa çıkar gece 2..3 e kadar içer. Rakı içer. Viski içer. Hafta da iki, üç defa içer bunları da. Ama tartışması çok korkutuyor. İki defa tv kırdı. Telefonumu kırdı.

Çocuklarınız için halen umut var. Kendiniz eziyet gördünüz, çocuklarınız görmesin. Kolay olmaz ama Mune hanımın da yazdığı gibi iş bulun. Ayaklarınızın üzerinde durdukça özgüveniniz gelecek.

Telefonunuza da Kades kurun.
Çok teşekkür ederim...kendisi esnaf. Çalısacaksan burda calıs diyor. Çocukların okuluna bile biraz sık gideyim hemen noluyo der. Benim birşey yapacagımı düsünüyor. Bi yere de gitmem öyle gezmem yoktur . Hep bel altı konusu yapar.

nasıl bir akıl istiyorsunuz ki? giyin çamaşırlarını soyle çekici böyle alımlı olun mu diyelim. adamın yanında uyumaya korkuyorsunuz ama hala berabersiniz
Aslında ben sadece yerimden kaldıracak birkaç cümle duymak istemiştim. Onu o anlamda da görmek istemiyorum. Babam ile annem şiddetli gecımsizlıktrn ayrıldı. Evin içi kavga kıyamet olurdu. Ben babama benzeyen birini bulmusum. Acık olmak gerekırse, evet bu yasanılanlar normal degıl. Ama aile de annemın birşey yokmıscasına yasadıgını gördügüm için sankı ben de böyle oluyor demekki diyorum. Anlatabılıyor mıyum? Bazen silkeleniyorum. Cocıklarımın akıl saglıgı herseyı deler geçer. İnsan bi ses arıyor kalk kızım diye. Arkadasım yok. Kimseyle konusamıyorum bu durumları...

Herkese selam...eşimin alkol kullandığını bilerek evlendim. Ki ben de onun kadar hergün olmasa da arkadaş olmak adına bir tane içerdim. İki yavrum var 5,8 yaşlarında... Tartışmışsak ve akşamında alkol alıyorsa gece 2 de 3 te bagırarak beni uyandırıp konuyu acıyor. Başlarda bosanalım falan derdi. Bosanmıs bir ailenin cocugu oldugım için korkunç birşeymiş gibi gelirdi bana. Artık dememesi gerektiğini ögrendi.Çok konuşuyor saatlerce anlatıyor bagırıyor. Bi ara içmedi ama yine başladı. Psikilojık şiddeti çok fazla. Bazen korkarak uyuyorum yine uyandıracak diye. Saçma sapan kıskanmaları var. Aramızda 9 yaş var. Bu kadarıyla ne anlasılır bilmiyorum. Ama yalnızım ve bi yorum bi akıl almak istiyorum.ben eğlenceli biriydim neşeli güler yüzlü . Ama artık gözümde o ışık yok . Teşekkür ederim vaktinizi ayırıp okuduğunuz için. Sevgiler.
okurken kendime çok yakın hissettim sizi ve belkide ortak yaşanılanlardan dolayıdır. benimde annem babam ayrı idi ve evlilik seçimi yaparken çok zorlandım 35 yaşına kadar da bekledim. eşimde alkol alır ama şükürler olsun ki keyfi alır sadece. sizin eş zıvanadan çıkmış acil B planı yapmalısınız çocuklarınız için ve kendiniz için keza daha çok gençsiniz.

İradesiz, sorumsuz, pisliğin teki. Işığınızı geri istiyorsanız ve ileride çocuklarınızın da gözlerinde ışık görmek istiyorsanız bu mikropla aynı evde yaşamamalısınız.

Ayni sey olmadigini biliyorum, alkolik olduğunu bile bile evlendiğini düşünüyorum ben.
Eskiden bu kadar içmiyordu. Bu sekılde bağırmıyordu...
okurken kendime çok yakın hissettim sizi ve belkide ortak yaşanılanlardan dolayıdır. benimde annem babam ayrı idi ve evlilik seçimi yaparken çok zorlandım 35 yaşına kadar da bekledim. eşimde alkol alır ama şükürler olsun ki keyfi alır sadece. sizin eş zıvanadan çıkmış acil B planı yapmalısınız çocuklarınız için ve kendiniz için keza daha çok gençsiniz.
Çok tesekkür ederim. Birilerinin yanımda olduğunu bilmek çok kiymetli benim için.

Ev sizin mi belki ev çocuklarla sizi kalırsa işler biraz daha kolaylaşır
Ev onun.. Yani sözleşmeli evlendik. Ailesi de öyle birileri degil. 23 yasımda evlendim. Sözlesmeyi benim kimsenin parasına ihtiyacım yok havasında imzaladım. Çalısmaktan korkmam. Ama tüm odagım cocuklar...

Ev onun.. Yani sözleşmeli evlendik. Ailesi de öyle birileri degil. 23 yasımda evlendim. Sözlesmeyi benim kimsenin parasına ihtiyacım yok havasında imzaladım. Çalısmaktan korkmam. Ama tüm odagım cocuklar...
23 yaşında evlenirken ev eşime ait diye sözleşmemi imzaladınız:110:

Çok zor bir durum, ani hareketlerle sağlıklı çözümler bulamazsınız
Yavaş yavaş değiştirmeniz gerek gidişatı
Çalışmaktan gocunmam diyorsunuz ama kıskançlığı patalojik boyuta ulaşmış bir adam çalışmanıza izin verecek mi ?
Biraz birikim yapmanız lazım sözleşme imzalamış olsanız da çocuklarınıza mecbur nafaka ödeyecek ama bu hayatınızı idame ettirmez. Zarar görmeden yavaş yavaş sıyrılmanın yoluna bakmalısınız. Telefonunuza kades uygulamasını indirin ve bulunduğunuz yerdeki kadın dernekleriyle iletişime geçin. Yavaş ve tedbirli hareket edin lütfen Allah yardımcınız olsun

Halamın eşi ben kendimi bildiğimden beri içer. O da gece yarısı sabaha karşı halamı uyandırır zorla oturturdu. Hatta gürültüye kuzenlerim de kalkardı mecburen. Bu yüzden eğitim hayatları bitti, ortaokulu zorla bitirebildiler. Çünkü eniştem sabah 4-5 e kadar ayağa dikerdi herkesi ve çocuklar tekrar uyuyunca kalkamaz ve okula yetişemezlerdi. Halam da sizin gibi çocuklarım babasız mı kalsın, iyi kötü başımızda, boşanırsam ortada kalırım dedi. Kuzenlerim orada burada süründü ne iş olsa yaptılar çünkü evde onlara kol kanat geren babaları yoktu. Tam aksine hem fiziksel hem de ruhsal gelişimlerine zarar verdi. Çocuklar başlarının çaresine baktılar, işleri oldu çalışıp evlendiler aile kurdular. Şimdi anne babaları onları tırtıklıyor. Biri "annen şunu istedi ama yok üstümde o kadar" diyip oğlundan aldığı parayla akşam sofrasını kurdu. Diğeri de oğlum evde yiyecek hiç bir şey yok diye ayrı acındırdı.

Halam her sabah eniştemin sidikli yatak çarşafını yıkıyor çünkü adam artık tutamıyor altına kaçırıyor. Eline geçen her kuruşu içkiye yatırdığı için halam artık çocuk bakıyor. Yoksa aç kalacak çünkü. Ne kocasından kurtulup kendine yeni hayat kurdu ne de ben çalışıcam diyip diretmedi. Ben istiyorum ama kocam çalıştırmıyor diye gezdi ortada. Babannemin 3 katlı evi olmasına ve kiracı çıkınca gelin oturun demesine rağmen bırakıp gitmedi. Babam amcam al çocukları gel diye yalvardı kadın bırakmadı kocayı.

Sizin gidişat da bu yönde. Sizi bağırtı çağırtıyla uyandıran adamın sesi çocuklara da gidiyordur, hiç duymuyorlar demeyin. Gidecek bir kapınız olmaması çok üzücü. Umarım kurtulmanın yolunu bulursunuz.

Alkol almasının dışında daha büyük sorun,bu adamın cahil ve size herturlu iftira atabilecek bir karakterde olması.. üstelik evini bile sizden esirgemiş sözleşme yapmış, zaten evlilik öncesinde alınmış ise onun..siz ona 2 evlat vermişsiniz,kadınlık ediyorsunuz ama o sözleşmeyle evini garantiye almış..aman ne kıymetliymiş evi öyle..hani dersin ki adam içki içiyor ama bana değer veriyor, maddi olarak da birşey esirgemiyor...bu da yokmuş..adam sizi herturlu çaresiz bırakmış..bi çözüm bulana kadar bari ayrı uyuyun,uykusuz bir anne çocuklara bakarken de zorlanır, bari uykunuzu kurtarın..aile çok önemli, burada ailenizin duruma el koyması ,kızımızı böyle bir adama göndermeyiz, ya tedavi olsun ya da kızımızı alırız demeleri lazım..kadını kimsesiz sahipsiz görünce herturlu eziyeti yapıyorlar..

Çok zor bir durum, ani hareketlerle sağlıklı çözümler bulamazsınız
Yavaş yavaş değiştirmeniz gerek gidişatı
Çalışmaktan gocunmam diyorsunuz ama kıskançlığı patalojik boyuta ulaşmış bir adam çalışmanıza izin verecek mi ?
Biraz birikim yapmanız lazım sözleşme imzalamış olsanız da çocuklarınıza mecbur nafaka ödeyecek ama bu hayatınızı idame ettirmez. Zarar görmeden yavaş yavaş sıyrılmanın yoluna bakmalısınız. Telefonunuza kades uygulamasını indirin ve bulunduğunuz yerdeki kadın dernekleriyle iletişime geçin. Yavaş ve tedbirli hareket edin lütfen Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim... İlk etapta ev tutup eşya alacak kadar birim yaptım... Babam da desteğini çekmedi onlarıda yastık altı yaptım hep. Çalışmama tabi ki izin vermez. Çocuklarımla yeni bi hayata başlarsam çalisabilirim

X