alkol & sevgili adayı

konuyu tekrar açtım kafama takılıyo en son ne zaman içtin dedim ramazandan önceydi ama hatırlamıyorum gününü...asla sarhoş olmadım bu güne kadar içtiğimde de en fazla iki kadeh dedi...kafana takılanları açık net sorman daha iyi gizli saklı bişeylerin üzerine sağlam bi temel atamam dedi...

kendince haklı sorduklarıma açıkça cevap veriyo bende samimiyetine inanıyorum....
çok üstüne gidip itici olmakta istemiyorum, kestirip atmakta..:26:

yorum yapan herkese teşekkür ederim...benim çevremde de alkolik tanıklarım var...nasıl kötü bi durum olduğunu biliyorum çok zor etrafındakiler içinde...ama tam tersi akıllı uslu içen bağımlılık boyutunda olmayanlar da var....benim hassasiyetim biraz dini yönden aslında, o açıdan bakarsam hemen bu konuyu kapatmam lazım malesef azı da çoğuda bir çünkü..

kesinlikle HEMEN KESTIRIP ATARDIM !

seninde kültüründe bu yoksa (bendeki gibi mesela) olmuyor, kesinlikle yürümüyor
birakirim laflarinada zaten inanma, cünkü birakmiyorlar
yine iciliyor arada sirada, onlara göre sorun olmuyor ama
bana göre cok sorun mesela, kabul edebilecegim bisey degil

Canım en son şu zaman içtim bu zaman içtim filan dese ne olucak sonuçta yine içebilir..
Seni benden daha fazla anlayan yoktur eminim çünkü ben de dini yönden bu konuda çok hassas bir insanım.
İçki denildiği vakit ordan kaçmak istiyorum okadar nefret ediyorum ki.
Belki de uzun soluklu ilişkimi bitirdiği için bu öfkem.Ama yeni yeni anlıyorum, eğer devam etseydim ileride çok büyük sorunlar çıkardı.
Bırakmayacağını biliyordum, önceden bıraktığı için belki tekrar bırakır umuduyla sordum ama ne dese beğenirsin?
"Ayda yılda bir içerim, bizim evde de içiliyor ama huzurumuz var, sevgilim içmemi istemiyor diyemem..." aynen bunları söyledi ve o an "Allah içki içen biriyle evlenmemi nasip etmesin" dedim.Sonra mı ne oldu? Ayrıldık tabiki Rabbim duamı kabul etti.
Çok iyi düşün derim. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum gerçekten yıllar sonra bitmesindense hiç olmaması daha iyi.

Çok doğru söylemişsin arkadaşım sana katılıyorum .....

cnm benmde ailem seninki gibi ve eniştemde seninki gibi bence evine hiç içki girmeyem alkol tadını bilmeyen bir insan içki içen biri ile hayatta yapamaz.benm arkadaşmn erkk ark.da içiyodu bırakmasını bekledi olmadı.herkesin dogup büyüdügü uyum sagladıgı bir aile ortamı ve en önemlisi inançları var.şuan sana içki içmek nasıl ters ise onada içki içmemek öyle gelecektir.bence yol yakınken vazgeç irtibatını kes.kendin ve ailen için en dogru olan insanı bekle..

kızlar bilmiyorum yaa kafam karışık ki ben böyle konularda çok net bi insandım normalde asla istemeyeceğim bi durumdu...ama aile kültürü olarak bana yakın kişilerle de tanıştım mesela bi tanesi dindar takılan ama iş yerinde ki kızlarla aşırı laubali halleri olan biriydi tahmin edileceği gibi aileden birileri zorla tanıştırmıştı bizi...

yok önüme üç öğün yemeğimi isterim yok kapanıcaksın daha bi sürü saçma sapan şey...yani üslubu hiç hoş diildi ve dediğim gibi kızlarla kendisi aşırı laubaliydi...ve bu şahsı bana öyle meth ediyolardı ki allahım kabus gibiydi...ve sanırım bu saatten sonra birilerinin tanıştırdığı kimseyle görüşmek istemiyorum

şimdi böyle bana ters bi karakter olup aile kültürümüz uygun olsa ne yazar diye düşünüyorum o kadar sinirimi bozmuştu ki, onun yüzünden bazı önyargılarımı kırdım sanırım....

bu konuda bahsettiğim kişi ise son derece anlayışlı, uyumlu , görgülü, terbiyeli...vs bilmem kafamın karışıklığını açıklayabildim mi?

karar veremiycem sanırım

çok iyi anladm cnm.zamanında başka bi konuda ŞEYTAN o çok iyi die fısıldardı kulagıma.ben yenildim sen yenilme.şunu unutma dünyada istemeyecegimiz kadar erkek var :) ve bunların arasında hem içki içmeyip hem güzel ahlak sahibi insanlar var.boşluga düşme!

bir de yanlış anlaşıldı sanırım, bana içmem bundan sonra diye bi söz fln vermedi... bende öyle bi noktaya getirmemiştim konuyu...

haklı olabilirsin canım...şeytan benimle çok uğraşıyo bunun da farkındayım zaten

şaka bi yana kimse başkası istediği için değişmemeli...herkesi ya olduğu gibi kabul etmeli ya da vazgeçmeli bence...sanırım dua edip hayırlısını istemekten başka yol yok...

ben de alkolik olmasa da gün aşırı (ayda yılda bir denilse de) içen biriyle evliyim malesef ve inan bu konudaki rahatsızlığını şimdiden söylemezsen ileride daha büyük sorunlar yaşayabilirsin. umarım da olmaz da bu konuyla alakalı en ufak bi tartışmada bu kadar sorun olmuyodu evlendikten sonra neden değişti diye bir cevap alabilirsin ve pişman olabilirsin. tabiki kimse kimseyi değiştirmemeli olduğu gibi kabullenmeli ama her insanın bi esneme payı vardır kendi adıma söylüyorum değer verdiğim bi insanı eğer hayatımdan çıkarmak istemiyorsam bunun için mücadele veririm ve dolayısıyla fedakarlık gerekir. çok iyi düşünmelisin hakkında hayırlısı olsun inş.

Canim kesinlikle dusunmemeni oneriyorum sende din konusunda hassassn benim gibi anlayabiliyorum.degisir falanda deme dgismiyor.benim ailemde senin gibi evimize alkol girmemistir. benim eski sevgilim de senin sevgili adayin gibiydi.onun aileside icerdi onlara cok normal geliyordu ben bir kac kere icmesinden hoslanmadigimi soylemistim kesti ama arkadaslaryla bir araya geldimi icerdi siseleri devirirlerdi .birde birseyde soyleyemezdim bana yobaz gozuyle bakmasin diye.idare ettim bir sure ama devami geldi.bnle ayrildiktan sonra da ozune dondu dibine kadar icti beraber olursaniz emin ol rahatsiz olucaksin .

Yorumlara biraz göz attım, ben şans vermen taraftarıyım çünkü bu değişebilir bir etken.
Kendimden biliyorum şöyle; eskiden oldukça fazla içki içen sosyal bir insandım, annem de aynı şekildedir(babamın hacı olmasına rağmen ama birbirlerine saygı duyar, sevap günahlarına göre yargılamazlar) fakat hayatımdaki insan sizin aileniz ve siz yapısındaydı.Bundan rahatsız olduğunu söyledi, ben de buna dikkat ederek yaşadım ve öyle ortamlara girmedim.O arkadaş çevremi değiştirdim.Gerçi daha sonraları kendi içmeye başladı, ben onu uyarır oldum ya neyse:)

Çok insan gördüm elimi sürmem deyip yanımızda adını hatırlamadığını ama birçok kişi de biliyorum ki sabah akşam alkol alan ve daha sonra hayatına çeki düzen verip el sürmeyen...

Bu gibi durumlar insanların yaşadığı çevre, içinde bulunduğu sıkıntılar ya da üretmeye çalıştıkları çözüm yollarıdır.Asla ama asla aşılamayacak sorunlar değildir ve kimseyi de kendi günah işliyor diye yargılama veyahut hor görme hakkına biz kullar sahip değiliz.Dinimiz bile hoşgörü ve doğru yol göstermeyi emreder.Yanlış mıyım???

kesinlikle haklısın, kimseyi günahkar diye yargılamam...diğer yorumlarımı okuduysan seninle aynı şeyleri anlatmaya çalıştım belki ben içki içmiyorum ama kimbilir ne günahlarım var...ve dediğin gibi hayatta herşey tersine dönebilir...

kafama asıl takılan ailesinin ve arkadaş çevresinin tamamen böyle olması...onlardan nasıl vazgeçebilir ki?? ben onlara kesinlikle uyamam kendimi tanıyorum ve aralarında uyumsuz bi tip olarak kalıcam ve belki bu yüzden onlarda benden hoşlanmıycak...ben kendimden taviz veremezken ondan bunu zaten isteyemem.. ancak bi insan kendisi değişimi isterse değişir bazı şeyler...o da bunu ister mi bilmiyorum....ve bi seçim yapmasını istemem şu aşamada saçma olur bence...

ya akışına bırakıp onun tavırlarını gözlemliycem ya da hiç başlamamam gerekiyor...ama ısrarcı davranıyo ilerletme konusunda bu konudan hoşlanmadığımı söylememe rağmen...

Tabi ki burda beyefendinin karakteri, yaşı, olgunluğu da devreye girer.Şöyle izah edeyim o içki içmemden rahatsız olan erkek arkadaşım beraber çıktığımızda o içiyor ama ben kola vb içeceklerle geçiriyorum gecenin devamını.Bu bence sizi çok etkilemesin.Eğer zaten bu kadar ısrarcıysa bir ilişki konusunda ve daha önce söylediğiniz gibi sadece arada alkol olan biriyse sizinle öyle ortamlara girmez, sizi de buna mecbur bırakmaz zaten.Ya da bir yere beraber katıldığınızda yanınızda içmeyiversin.

Şöyle söyleyebilirim, alkol alma durumu 3 e ayrılır.İlki benim şuan yaşadığım(çok çok özel bir arkadaşım düğünü ya da doğumgünü bu yılda 2yi geçmez) bir kadeh kutlama amaçlı alkol alanlar, ikincisi sosyal içiciler(geceleri dışarı çıktığında ya da eğlencede ayda bir alkolünü tüketenler) üçüncüsü ise neredeyse haftanın üç dört günü, evinde veya dışarıda alkol tüketimi sevenler.Bir sonraki aşama zaten alkolizm.Bu beyefendinin hangisi olduğu durumuna da bağlı biraz.

Siz elbette ki inancınız doğrultusunda bunu yapıyorsunuz ve kimse için değil taviz vermek bunun dillendirilmesi bile çok çok vahim bir durum olur.Tek yapılabilecek ortak nokta sizi hayatında istiyorsa, ve onun için çok gerekli bir etken değilse alkol bunu sadece özel günlere(bir kutlama, aile yemeği) saklayacak.Hayatını sizle paylaştığı alanlara, zamanlara alkolü asla sokmayacak.

aile ve arkadaş çevresinde beraber içtiklerini biliyorum ama bunun sıklığını hangi boyutta olduğunu bilmiyorum açıkçası o kadar tanımıyorum...beni bişeylere zorlayacak kişilikte kesinlikle değil yaşı 27 aynı yaştayız... ama beni kendi halime bırakması yeterli olur mu ben huzursuz bi tipim senede bir iki kere dışında onun içmesi bana fazla gelir açıkçası...bu şekilde de sorulur mu bilmiyorum ki?

Bence çekinmeyin sorun.Çünkü hayatınızda bu çok önemli bir etken.Her şeyi 4 4lük olsa da siz bundan yine rahatsızlık duyacaksınız huzurunuz kaçacak haksız mıyım?En baştan şartlarını koymanız, kendinizi net bir şekilde ifade edip çizginizi çekmeniz çok önemli bu durumda.Arkadaşlarıyla gece çıkmaz da akşam çıkar ya da ne bileyim, ben sevgilime öyle yapmıştım illa gece çıkmak istiyorsa asla alkol ruhsatı olan biyere yollamam.Uslu uslu cafelere gider:)))Ailesi konusunda onların yanında olduğunda eşlik eder ama dozajını yine kendi ayarlar.Aslında gördüğümüz gibi istedikten sonra çözüm çok.Sonuçta beyefendiyle sizin yaşınızda denk, eğer daha küçük olsaydı erkekler o yaşta içer gezer gençliğini yaşar zor diyecektim ama o da değilmiş.Hevesini almıştır eminim eğlenceden.
Bizlerin yaşında zaten beraberlikler evlilik umuduyla temel alır, bu sebepten açık olmak en faydalı olanı benim gördüğüm.

ilk sorduğumda bu konu kafama takılıyo dediğimde bi süre sessizlik oldu ve biraz bozulduğunu hissettim...sadece alkolik diilim, içtiğim zaman en fazla iki kadeh içerim asla fazlası olmaz dedi...

ama ayda yılda iki kadeh içmek var her gece iki kadeh içmek var di mi?? ya da içkiyi ortama uymak için içenle canı isteyip aklına gelip içen bir değil sonuçta ve ben bunları sormadan bilemem...:18: daha açık ve net sormam lazım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…