- 1 Eylül 2012
- 5
- 0
- Konu Sahibi gossipgirl_
kızlar büyük konuştuğum herşey başıma geliyo bi aydır tanıştığım biri var ortada resmi bi durum yok hatta sevgili bile diiliz...ama benimle ilgileniyo bende onu beğeniyorum...sorun şu ki facebook fotoğrafları içinde içki içerken bi sürü resmi var...ona uygun bi diille sordum alkolik diilim içmiyorum nadir olarak sosyal ortamlarda dedi....ama abisi ve yengesininin resimlerini de gördüm aile kültürlerinde bu var sanırım....
ben herkese saygılı bi insanım içki içen arkadaşlarım olabilir var da...ama bizim ailemizde evimize şu yaşıma kadar içki girmedi....biraz da inançları gereği korkarak yaşayan bi insanım...onun dışında teyzemin eşi alkol bağımlısı onu yıllardır bildiğim için ne kadar bana ters bi durum olduğunun daha da farkındayım....
siz olsanız böyle bi nedenden en başta kestirip atarmıydınız? başıma ilk defa gelen bi durum çünkü kafam çok karışık:18:
selam
herkes kendi dengi iledir
sen böyle şeylerden inançların gereği uzak duruyorsan kendin gibi yaşayan biriyle evlilik düşünmelisin
eğer taviz verir bir şey olmaz küçük bir şey dersen taviz tavizi doğurur
şöyle ki onun arada alkol alması, sende de artık alkole karşı bir normal bir şeymiş gibi bakış açısı oluşturacak
ileride çocuğunuz olursa o da babasından görerek alkole normal bir şey gibi bakacak
ve hem eşin hem sen hem çocuğun Allahın emrinden uzak bir şekilde yaşayacaksınız
en büyük ziyana uğrayanlar, kendilerini ve ailelerini ziyana uğratanlardır diyor Allah Kuranda
bunları abartılı sanma
çünkü nasıl ortamlarda nasıl insanlarla olursan onlara benzersin
zamanla haram olan şeyler de sana helal gibi gelmeye başlar
madem sana Allah korkusu lütfedilmiş, ki bu herkese nasip olmaz, sadece gerçekten isteyene hidayet verilir,
o halde sana verilen bu lütfa şükrediyor olmak için yanlış olan şeylerden uzak dur
ve bu lütfu kaybetmemek için dikkat et
şöyle de düşünebilirsin, o kişi ile evlenmen sence Allahın hoşuna gider mi
yoksa senin gibi bu konulara dikkat eden biriyle evlenmen mi