Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

artemisten_notlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
122
67
48
30
Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.

Sen daha demin ayrılmadın mı kız?

Bacım daha bugün birinden ayrılmadınız mı siz? Acilen biriyle evlenmeniz mi gerekiyor?

Ben kendimde alkol aldığım için sorun olmaz
Adam içmeyi bilmeyip oraya buraya saldırıyorsa tabi sorun olur öyle birini istemem
Siz muhafazakar biriyseniz kendi tarzınızda birini bulun bence illa ki uyumsuzluk olur
Sürekli baskı yaparsınız çünkü
Açık görüşlü değilsiniz

Bu sorunun tek doğru cevabı olamaz ki. Ne kadar muhafazakar olduğunuzla alakalı. Kimi içmez ama içenden rahatsız olmaz. Kimi alkol kullanan kişilerle görüşmez bile. Ancak alkolden bağımsız olarak ben evlilikte kişilerin benzer hayat görüşüne sahip olmalarından yanayım. Çünkü mevzu alkolle sınırlı kalmaz. Evlilikte de herkes dilediği gibi yaşasın denilmez. Cicim ayları bitince uyumsuzluk sorun olur.

Hayatında hiç alkol kullanmayan biri alkol kullanan biriyle sıkıntı yaşayabilir. Sen hiç alkol kullanmamışsın, evine alkol girmemiş. O eve alkol sokmak isteyecek, sen istemiyceksin. O alkollu ortamlara girmek isteyecek sen istemeyeceksin vs. Hatta onu geç partnerin alkol kullanmasa bile ailesi alkol kullanınca bile sıkıntı olabiliyor

Kişiden kişiye değişir. Alkol almayan biriyle evlenmezdim. Ama alkol alan ve almayanlar evlenen arkadaslarım var. Tam tersi kendisi almayıp eşi alan arkadaslarım da var. Kendisi almayıp karşıdakinin de almamasıno tercih eden olabilir. Sen ne istiyosun asıl mesele o.

Peki alkolün olumsuz etkilerini hiç gördünüz mü, ne bileyim sarhoşluk, başka diğer kötü şeylere meyil gibi.. İnsan tereddüt ediyor

Peki alkolün olumsuz etkilerini hiç gördünüz mü, ne bileyim sarhoşluk, başka diğer kötü şeylere meyil gibi.. İnsan tereddüt ediyor
Bununla ilgili bir genelleme yapılamaz ki. Benim dayım içince karısını dövüyor mesela. Ama eşimin abisi, amcası içiyor onların birine salça olduğuna rastlamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…