Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Canım ben yaklaşık 4 ay dır, her gün içiyordum karbonatlı suyu ve ingiliz karbonatı bulamadığım için besin maddesi olarak satılan sodyum bikarbonat alıyordum. Herkesin bünyesi ve hastalıkları farklı farklı, sen bir rahatsızlık duymuyorsan,sağlık anlamında bir şikayetin yoksa devam edebilirsin, karar senin tabi. :114:
sana demiştim ya düzenli kullanmıyorum diye,o yüzden senin kadar net rahatsızlıklar yaşamadım ama çok hafif kramplar giriyordu kalp civarıma,anlık kramplar.karbonattandır herhalde.peki dr sana bir gerekçe gösterdi mi karbonatın neden böyle bir şey yapabileceği ile ilgili?:18:

sana demiştim ya düzenli kullanmıyorum diye,o yüzden senin kadar net rahatsızlıklar yaşamadım ama çok hafif kramplar giriyordu kalp civarıma,anlık kramplar.karbonattandır herhalde.peki dr sana bir gerekçe gösterdi mi karbonatın neden böyle bir şey yapabileceği ile ilgili?:18:

Hadi yaa,sende demi oluyordu kalp ağrısı bak yeni öğrendim. :KK53: Gerekçe söylemedi. Hıı bir de suyu azalttı.Ben günde 4-4,5 Lt içiyordum 3Lt de kal şimdilik dedi. Tahlillerimi tam inceleyince yazacaktı yeniden, beklemedeyim yani. :KK31:

Evet canım ulaştım Dr. Ayşegül hanıma, karbonatı kestirdi .S ile başlayan suyu iç dedi. Şu ara spor yapmadığım için CLA ya gerek yok dedi,spor yapanlar içinmiş o. TSH' ıma tekrar baktırmamı söyledi. Karbonatı kesince kalbimde ki ağrılar da sona erdi. :KK9:

Yani bu durumda karbonatın Tsh hormonuna bir etkisi varmış.Ben öyle anladım.
Ben de içiyorum arkadaşlar.Tsh zaten yüksekti ve ilaçla düşürmüştük.
Sürekli ilaç kullanmam gerekiyor.Bu durumda bende mi bıraksam acaba?
Ayşegül Hanıma nereden ulaştın yazabilir misin özelden.

Merhaba arkadaşım yardımcı olmak isterdim ama ben ingiliz karbonatı bulamadığım için hiç kullanmadım bilemiyorum o yüzden.Son kullanma tarihini kontrol ettinmi?

Evet işlenmemiş olduğu için belki diğerine göre zor eriyordur.
Bunu düşünmemiştim hiç.
Son kullanma tarihi ayrı bir komedi zaten.
Paketin üzerinde son kullanma tarihi olarak paketlendikten itibaren 5 yıl yazıyor.
Paketlenme tarihi 2011.
Eşim bu durumda oldukça yeni sayılır diye dalga geçiyor:))

hayır canım yazmıyor.galenik ecza yazıyor işyeri olarak.canım ben ingiliz karbonatı diye almadım eczaneden,sodyum bi karbonat dedim getirttiler hemen.500 gr.6 lira.özel msj hakkım dolmadı daha :KK19: ama az kaldı :KK1:

bende 100gr mını 8 tl ye aldım nasıl bi fark böyle anlamadım

Evet işlenmemiş olduğu için belki diğerine göre zor eriyordur.
Bunu düşünmemiştim hiç.
Son kullanma tarihi ayrı bir komedi zaten.
Paketin üzerinde son kullanma tarihi olarak paketlendikten itibaren 5 yıl yazıyor.
Paketlenme tarihi 2011.
Eşim bu durumda oldukça yeni sayılır diye dalga geçiyor:))

:) Tarihinde sorun yok gibi o halde ama belki üründe bir sorun vardır.Değişim talep edebilirsin başka eczaneye de danışıp.

Yani bu durumda karbonatın Tsh hormonuna bir etkisi varmış.Ben öyle anladım.
Ben de içiyorum arkadaşlar.Tsh zaten yüksekti ve ilaçla düşürmüştük.
Sürekli ilaç kullanmam gerekiyor.Bu durumda bende mi bıraksam acaba?
Ayşegül Hanıma nereden ulaştın yazabilir misin özelden.

Karbonatın Tsh a etkisiyle ilgili hiç bir şey söylemedi, yorum yapmadı yani. Ama karbonatı kesip elma sirkesi ve limonlu suyla veya s... marka suyla devam et,dedi. Tsh tahlilimi yenilememi söyledi.Tahlil değerlerimi inceleyip yazacaktı hala cvp gelmedi.

hadi yaa,baya fark var arada.ben ilk fırsatta geri vericem.alırlar sanırım.:KK50:

Neden veresin ki, karbonatın bir sürü kullanım alanı var( Deodorant olarak, dişlerini fırçalayıp çalkalarken, temizlikte, kekini pastanı kabartırken, meyveni sebzeni ,yeşillikleri yıkarken v.b). İçmeyeceksen bile bırak dursun. Uygun fiyata almışsın zaten. 500gr'ı 5-6 TL civarı en ucuzu.

Son düzenleme:
Neden veresin ki, karbonatın bir sürü kullanım alanı var( Deodorant olarak, dişlerini fırçalayıp çalkalarken, temizlikte, kekini pastanı kabartırken, meyveni sebzeni ,yeşillikleri yıkarken v.b). İçmeyeceksen bile bırak dursun. Uygun fiyata almışsın zaten. 500gr'ı 5-6 TL civarı en ucuzu.

öyle mi diyorsun..hımm ..ay ne bileyim evde o kadar fazla şey var ki bazen kendimi bile atasım geliyor :KK1: ben yine de şansımı denicem alırlar geri diye düşünüyorum :2:

Bu arada karbonatı bıraktıktan sonra öneriler içinde yer alan elma sirkeli suyu içiyordum 1 haftadır. Yaklaşık 7 gündür kabızlık başladı. 3 günün sonunda anca tvlt.e çıkabildim.Ne zormuşşş. :KK50: Bunun yanında 3 gündür de reflü ile boğuşmaya başladım. Su bile içmek işkenceye döndü :KK5: ve elma sirkeli suyu da bıraktım böylece.Sade su içiyorum artık. Bunca acıya, olumsuzluğa artı yüksek Tsh' ıma rağmen elimden geldiğince alkali diyetten vazgeçmedim ve 1 hafta da 200gr. daha vermişim. E buna da şükür ne diyim, Allah beterinden korusun.

Son düzenleme:
Merhaba. Alkali diyetle ilgili deneyimlerinizden aldığınız sonuçları merak ettiğim için topiğinizi okumaya başladım ve gördüm ki karbonat, sirke ve limon gibi ürünlerle karışık içtiğiniz sular şikayetlere sebep olmuş. Topik sahibi kusura bakmasın, ama bu kadar çok sağlık problemi yaşanınca bir sağlıkçı olarak kayıtsız kalmam mümkün değil.

Ne yazık ki Türk toplumu olarak vur deyince öldürmek gibi bir alışkanlığımız var. Günde 2 ceviz yiyin dediler 20 tane yedik, fındık sağlıklı 10- 15 ad. yiyin dediler onu da bir kase yedik. Sonuç olarak azı karar çoğu zarar mantığını bir türlü kabullenemedik. Bu karbonat ya da sirke ya da limon işi de aynısı oldu. Günde 2- 2,5 lt. pH sı 7 nin üzerinde olan bir suyu içiyorsak karbonata, sirkeye, limona ihtiyacımız kalmaz. Bu katkılar az su içenler için olmalı. Ya da en fazla günde 1 kez o da yemekten sonra olabilir. Bunun dışında aç karnına ve sürekli sirke, limon kullanımı asidik olduklarından dolayı mideye zarar verirken, sofra tuzunu aşırı sodyum bileşeninden dolayı bırakan sizler gereksiz bir sodyum yüklemesine maruz kalıyorsunuz. Zira o masum karbonat aslında sodyum bikarbonattan başka bir şey değildir. Kaslarımızda ve sinir hücrelerimizde Na-K (sodyum-potasyum) pompası denilen bir mekanizma var. Bu kasların kasılıp gevşemesine, sinir hücrelerinin de ileti alıp göndermesini sağlar. Bu kadar aşırı sodyum gidip kasların kasılma düzenini ya da uyarı iletim sistemini bozabilir. Boşuna hiper tansiyon hastalarına tuzu bırak demiyorlar.

Günde 2-2,5 Lt. den fazla su içmek az su içmek kadar zararlı olabilir. Vücudumuzda normalde bir iyon dengesi mevcuttur. Aşırı su içerek iyonların atılmasına sebep olabiliriz. Bu tablo tansiyon düşüklüğünden, böbrek fonksiyon bozukluklarına kadar bir çok sonuca sebep olabilir.

Kusura bakmayın biraz ders anlatır gibi oldu ama, bilmeniz sizin için faydalı olabilir. Lütfen kendiniz için yaptıklarınızın size zarar vermesine sebep olmayın. Önce sağlık.... Sağlıklı günler diliyorum...

selam arkadaşlar başlıktaki her mesajı okudum nerdeyse şu cla ve carnitin konusunda kafam allak bullak oldu. sorularım var :
1: bel bölgesi için cla kullanmak faydalımı?
2: spor yapmıyorsakta aynı faydayı sağlarmı?
3: bir kaç marka arsında kaldım :KK43: lütfen biri marka ve alabileceğim yer gösterebilir mi?
birde beslenmem haakkında yorum yaparmısınız 3 gün oldu daha
sabahları domates peynir bir dilim ekmek yiyorum maalesef siyah çay (içine karanfil atıyorum)
öğle yoğurt çorba veya salata
arada leblebi ile miğdemi oyalıyorum
akşam: sebze yemeği ve bol limonlu maydonoz 2 litre içine sirke damlarılmış su içiyorum günlük
cevaplar ve başlık için teşekkürler...

selam arkadaşlar başlıktaki her mesajı okudum nerdeyse şu cla ve carnitin konusunda kafam allak bullak oldu. sorularım var :
1: bel bölgesi için cla kullanmak faydalımı?
2: spor yapmıyorsakta aynı faydayı sağlarmı?
3: bir kaç marka arsında kaldım :KK43: lütfen biri marka ve alabileceğim yer gösterebilir mi?
birde beslenmem haakkında yorum yaparmısınız 3 gün oldu daha
sabahları domates peynir bir dilim ekmek yiyorum maalesef siyah çay (içine karanfil atıyorum)
öğle yoğurt çorba veya salata
arada leblebi ile miğdemi oyalıyorum
akşam: sebze yemeği ve bol limonlu maydonoz 2 litre içine sirke damlarılmış su içiyorum günlük
cevaplar ve başlık için teşekkürler...

selam canım.beslenme düzenin bana iyi geldi.tabi sirkeli su için bişey diyemem.derindenizlerdene iyi gelmemiş belki senin bünyende sorun yaratmaz.bence küçükm porsiyon yemek,akşam 6-7den sonra bişey yememek en doğrusu.bunun yanısıra hangi yiyeceklerle neyin yenmesi gerektiği de bilinmeli diye düşünüyorum..diğer sorularınla ilgili bir bilgim yok.uygulamadım çünkü.

X