Alışveriş bağımlılığı

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.534
611
73
34
Kızlar merhaba malesef alışveriş bağımlısıyım, almayacağım desem de illa bir şeyler satın alıyorum. Birikim yapmak istiyorum ama nasıl, özellikle çok kıyafet alıyorum bazıları çok saçma bunu neden aldım diyorum . Sonra üzülüyorum. Arabam var onu çok şükür aldım ama etrafta kenarda hiç param yok aksine borcum var. Ayakkabı, kıyafet parfüm derken maaş bitiyor çocukken ve üniversitede çok alıp giyemezdim başkalarının eskileriyle büyüdüm Ama 4 yıldır alıyorum, giyiyorum asla içimdeki bu açlık bitmiyor , kredilerin faizleri yükseldi acaba kredi çekip altın alıp onu mu ödesem. Ev içinde tutumluyum boşa israf etmem. Önerilerinizi dinliyorum

Demek ki içinizde uhte kalan eksik kalan şeyleri tamamlamaya çalışıyorsunuz şöyle yapabilirsiniz kendinizi her ay şartlandırın mesela 10 bin tl ile sadece altın alacağım diye onu gözden çıkarın, para olarak asla biriktirmeyin çünkü harcanır ve değer de katmaz üzerine ama altına ister istemez dokunmazsınız. Tabi bütçenize göre miktarı siz ayarlayın ben örnek verdim 10 bin TL diye. Birde böyle deneyin

Son düzenleme:
Ben de böyleydim üniversiteye başladığım zaman kredi kartımla çanta almıştım mesela 2 tane. Şuan şubattan beri çorap dahi almadım. Muhtemelen terapiye gitmen lazım ama ona vereceğim parayı alışverişe harcarım diye düşüneceksin. Ben sınırlarımı koruyorum bi çanta max maaşımın yüzde onu olabilir. Bir maaşımı verdiğim oldu. Akıl karı değil

Her ay altın alıp kenara atın krediye faiz ödemek çok mantıklı gelmedi bana .

Yada karttan falan alın bari ille de borçlanınca harcamadan borcuma sadığım diyorsanız karta borçlanın en azından cüzi miktar KDV ödersiniz ama sonra altınıda satıp harcayacaksanız hiç girmeyin o toplara .

Altın al. Fiziki altin alinca da insan alisveris yapmis gibi oluyor.
Şimdi aldıkların çocukken alamadıklarının yerine geçmiyor ki. O o zamanlarda kaldı artık. Ne kadar alsan da ergenlik zamanlarında alamadığın bir ayakkabı yerine geçmiyor. O yaşlarını öyle kabul et. Yetişkinlik döneminde kıyafet parfumden çok birikim yatırım onemli. Artık bunlara kafa yorma zamanı.

Arkadaşların dediği gıbı fiziki altın al kendine lımıt koy.
Fızıkı altın alışveriş gıbı gelmiyorsa ajda bilezik al bu da bır alışveriş olarak düşün.

ben bu durumla empati yapamam ama başka bir şey demeye geldim. fazla aldığınız şeyleri dolap veya gardrops'tan satışa çıkarın, birbiriyle uyumlu ve dönüşümlü kombin yapacağınız kapsül dolap oluşturun. instagram'ı aktif kullanıyorsanız uygulamaya giriş yapmayı bırakın veya hesabı silin. etkisini göreceksiniz garanti ediyorum.

Bende de durum tam tersi bende çok yokluk gördüm üniversiteyi sadece bir tane pantolonla okudum o da artık son günlerde yırtıldı yani öyle bir yokluk ama ben harcayamıyorum elim gitmiyor alacağım her şey israf gibi geliyor kenarda paramın olması bana kıyafet almaktan daha iyi geliyor kendimi güvende hissediyorum ha öyle aman aman bir param yok ama olsun bir şey olursa param var hissi bana iyi geliyor ama yaşta geçiyor bu zamanlar geri gelmiyor al diyorum benim ki de kötü ortayı bulmak lazım

ben bu durumla empati yapamam ama başka bir şey demeye geldim. fazla aldığınız şeyleri dolap veya gardrops'tan satışa çıkarın, birbiriyle uyumlu ve dönüşümlü kombin yapacağınız kapsül dolap oluşturun. instagram'ı aktif kullanıyorsanız uygulamaya giriş yapmayı bırakın veya hesabı silin. etkisini göreceksiniz garanti ediyorum.
Evet instagram da olumsuz etkiliyor sürekli yeni bir şeyler çıkıyor ve insan özeniyor

Bende de durum tam tersi bende çok yokluk gördüm üniversiteyi sadece bir tane pantolonla okudum o da artık son günlerde yırtıldı yani öyle bir yokluk ama ben harcayamıyorum elim gitmiyor alacağım her şey israf gibi geliyor kenarda paramın olması bana kıyafet almaktan daha iyi geliyor kendimi güvende hissediyorum ha öyle aman aman bir param yok ama olsun bir şey olursa param var hissi bana iyi geliyor ama yaşta geçiyor bu zamanlar geri gelmiyor al diyorum benim ki de kötü ortayı bulmak lazım
Evet keşke bende de biraz o his olsa. Alayım zaten öderim durumu var ben de. 4 yıldır alıyorum ama doymuyorum 😒😒

Mesela borçlanınca ödüyorum ya da hedef koyunca 3 yıl önce dişlerine implant ve kaplama yaptırdım, doktorum ödemeye dikkat eden birisiydi o zaman bilezik almıştım, çocuğu da düzenli ölüyordum.

Back
X