Alıntılar...

"Ayrıntı dediklerin Tanrı'nın bağışı bize. Ayrıntılar olmasa gerçekler de olmazdı."

Mehmet Eroğlu- Issızlığın Ortasında

"Kimse çıktığı yolda kendisi kalmaz. Yol insanı başkalaştırır." (s.218)

Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırık Oda

"Çiçekçi dükkanlarının hiç demir kepenkleri olmaz.
Kimse aklına getirmez çiçek çalmayı."

Boris Vian (Günlerin Köpüğü)

"peki ama büyük adamla sokaktaki adami nasil ayiracagiz birbirinden?Büyük adam, tabiat kuvvetleri gibi, tahripkardir veya tahripkar olmak zorundadir.Daha aydinlik bir gelecek ugruna bugünü yikmakta tereddüt etmez..idealin konustugu yerde vicdan susar..Sokaktaki insanin tek vazifesi vardir neslini devam ettirmek.Tabiati icabi muhafazakardir , iteatkardir , hürmetkardir ..Ayrica vasfi törelere boyunegmektir; bundan gocunmazda.... Yigin büyük adama kanunu cigneme hakkini tanimaz..Suclunun kellesini keser; böylece mizacina uygun davranmis olur..Ama bir nesil sonra ayni kalabalik kellesini kestigi adami azizlestirir...YIGIN HALE HÜKMEDER; BÜYÜKADAM ISTIKBALE.............................
.........................
............................................
........................................................................
.........................................
Goethe: ya örs olacaksin , ya cekic diyor ..Sark , sadiden Gandiye kadar aksi kanaatte:"yemin ederim ki, dünyanin bütün topraklari bir tek insanin kanini akitmaya degmez"" kim hakli?

C.Meric-bu ülke

Tahmin edemez meteoroloji.Bir adım uzağıma düşen gülüşünle, kararan gök/yüzümü. .

Ben burda kendi kendime konuşmaya devam edeyim..
“Çoğu insan nasıl yaşanacağını, ancak ölme vakti geldiğinde öğrenir, çok yazık. Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür.

Robin Sharma
“Koza Kelebeği Bilmez”

Son düzenleme:
Bunu çok beğendim,özellikle son cümle çok doğru. .
Ne zenginliğin artması, ne davranışların yumuşaması, ne reformlar, ne de devrim insanları eşitliğe bir milimetre olsun yaklaştırmamıştır. Alt sınıf açısından, hiçbir tarihsel gelişme, efendilerinin adının değişmesinden öte bir anlam taşımamaktadır.

Çok mutsuzdum ayakkabılarım yok diye, ayakları olmayan bir çocuk görene dek. .
Anatole France

"O sözler ki kalbimizin üstünde
Dolu bir tabanca gibi
Olup ölesiye taşırız
O sözler ki bir kere çıkmıştır ağzımızdan
Uğrunda asılırız"

Attila İlhan

"Radyoda çok eski bir caz parçası çalıyordu. Adını bilmiyordum. Senin de adını bilmiyordum. Asla da öğrenmeye çalışmadım.

Senin adının olması, her şeyi zedeleyebilirdi"

Küçük İskender

Kaç hayat yaşarız ?
Kaç kez ölürüz ?
Ölüm anında hepimizin 21 gram kaybettiğimizi söylerler.
21 grama kaç yaşam sığar ?
Ne kadarı kaybolur ?
21 gram ne zaman kaybolur ?
Ne kadarı onunla gider ?
Geriye ne kadarı kalır ?
21 gram ,
5 medeni paranın ağırlığı.
1 kuruşun ağırlığı.
Bir çikolata parçasının.
21 gram ne kadar eder ?

hey hey hey kimler gelmis

geldim artık zor giderimm :)

ah ne güzel filmdir " 21 Gram "

tasarimi mükemmel bi pompa,sol gögsümüzün hemen altinda , yumruk kadar bi et parcasi olan kalbimiz mi?

Kafatasının icinde, beyin zarlarıyla örtülmüs, beyazımtırak ve yumusakça bir kitle durumundaki sinir organımiz, duyum ve bilinc merkezini olusturan beyinimiz mi?

hangisi daha önemli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…