• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alıntılar...

Sonradan görme insanlar maymun gibidir, maymun becerikliliği vardır onlarda. Yukarıda görür insan onları, tırmanırken çevikliklerine hayran kalınır ama doruğa ulaştıklarında artık yalnızca ayıp yerleri görünür..

Son düzenleme:
Bugün kendimi tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum.
Kaldırma kuvvetim var ;ama şehrin atıkları içime akıyor.

Şebnem Ferah

Gittin, kanadı kırık kuştum
Sustum, sözlerine küstüm
Hani kırılırsın siyaha
Nöbet nöbet geceler boyunca
Dün güne dize gelince
Yürek acılara doyunca
O tez dönüşün geç olunca
Kendime tahammülü öğrendim

f.ararin sarkisindan alinti

Sevdiğine kendini verebilirsin ancak,
kendine sevdiğini; 14 Şubat'ta.

Sevişin!

"Dilek Akın"

innocent.gif

orda okudugunuz kitaptan bir bölüm yazin gibi bir baslik varmis mi
bu aynisiymismi?
öyle birseyler söylenilmisti ve konu kapatilmisti
bende itiraz etmistim .. sonra buraya acmislar konuyu
sarki sözlerinden alinti fln da yazyior diye.. halbukisarki sözleri güftelerde edebiyatin bir türü degilmidir.. eskizler alintilar nerde paylasilir .. bilemiyorum .. ama böyle daha iyi galiba daha rahat hareket ediyoruz paylasimda

tabiki degil orhan veli bey.

-Belediye Baskanı: Bu televizyon dünyayı evimize getirecek.
-Siti Ana : Sebep?

(Vizontele filminden alinti)

Gittikçe hüsnün eyle ziyâde nigârımın
Geldikçe derdine beter et müptelâ beni

Fuzuli

GÜLÜMSE

Durmadan kurulup dağılan bu yerde
Hiç bir dost arama.
Güvenilir bir sığınak, hiç! ..

Bırak acı yüreğinde konaklasın
Olmaza çare arama...
Kimse sana gülmeden
sen acıya gülümse,
Yaşamana bak!

Her istek, bir gereksinimden, bir yoksunluktan, bir acıdan doğar; giderildiği zaman insan yatışır.

Ama yatışmış bir kişiye karşılık, nice yatışmamış ve duygunluğa erişmemiş insan vardır. Üstelik, istek uzun sürer, gerekli olan şeylerin ardı arkası kesilmez; oysa duyulan haz, kısa ve ölçülüdür. Yeryüzünde hiçbir şey yoktur ki, şu iradeyi yatıştırabilsin ya da belirli bir biçimde olduğu yerde durmaya zorlayabilsin.

Alınyazısından kopardığımız her şey, dilencinin ayağı ucuna atılan paraya benzer: verilen sadaka, duyduğu acıların sürüp gitmesini sağlayabilmek için, dilencinin hayatını biraz daha uzatmaktan başka bir iş görmez.

İşte bundan ötürü, isteklerin ve iradenin boyunduruğu altında kaldığımız; varlığımızı, bizi sıkıştırıp duran umutlara, acı çekmemize yol açan korkulara bıraktığımız ölçüde, ne durup dinlenmek ne de mutluluk söz konusudur. İster bir amacı gerçekleştirebilmek için canla başla çalışalım, ister bir tehlikeden sakınmak için çabalayalım, sonuç değişmez: iradenin istek ve gereklerinin başımıza açtığı belalar ne biçim olursa olsun, hayatımızı berbat etmekten ve acı çekmemize yol açmaktan başka bir sonuç vermez.

Nesnelerin çekiciliği, bize dokunmadıkları ölçüdedir. Hayat hiçbir zaman güzel değildir; güzel olan, hayat üzerine yapılmış betimlemelerdir sadece

Arthur Schopenhauer: Sanat Üzerine

oturup düsünmek lazimdir üzerine.. gercekten güzellik budur!!

Hayatımın dağınıklığını toplamayı bıraktım şimdilerde kırış kırış olan ruhumun buruşukluğunu ütülüyorum
"Dilek Akın"

Bir bıçakla rüzgâr sokarım içime,
sonra iyileşeceğimi söylerim.
Cam kırıklarının üzerinde sevişmekten bıktım derim,
az acıyı arıyordum,
kendi kanımı içiyordum derim.

Dilsizim,
babam da yok benim!

"Umay Umay"

Back