Curly merhaba.
Beğeni yaptığımız kişiye,kaç kişiden sonra tekrar beğeni yapabileceğiz.
Daha önceki replerde sayı 20 diye hatırlıyorum.
5 Olması lazım.
Bunu sınırlandırmamızın sebebi yeni beğeni sistemi her bir beğeniye 1 puan veriyor. Fakat alınan beğeniler sizin beğeni puanınızı etkilemiyor.
Yani beğeni puanınız 100 olsa bile verebilceğiniz beğeni puanı sadece 1.
Eskiden bu sizin beğeni puanınıza göre ise 100 beğeni puanınız varsa beğeni yaptığınız kişiye 100 puan veriyordunuz. Tabi tam terside geçerliydi. Beğeniye basıp katılmıyorumu seçerseniz karşınızdaki kişiye birden -100 puan yapabiliyordunuz.
Zamanla bu bir yarışa döndü. (o zaman ki ismi rep) Birbirlerine REP in kadar konuş diyenler bile oldu.
Ve insanlar REP toplamak için kampanyalar yaptılar. Veya -REP i tehtit unsuru olarak kullandılar.
Bizde bunun önüne geçmek için beğeni vermeyi değerli hale getirmeye çalıştık.
Günlük 100 adet beğenme hakkınız ve aynı kişiye 5 mesaj da bir beğeni verme hakkınız var. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.
Bu arada beğeni sistemi geçici bir uygulama. Aslında bir beğeni uygulaması değil Reputation yada bizdeki eski tabiri ile Tecrübe puanı sistemi. Biz sadece text lerini değiştirerek beğeni sistemi olarak kullanıyoruz.
Neden böyle bir şey yaptığımıza gelince buradaki geçmiş mesajlarada bakarsanız Al gülüm ver gülüm şeklinde beğeninin kullanılması,
mesajlarda beğenilerin gösterilmesi neticesinde benim beğenim senin beğenini döver uygulamaları, hatta bir kullanıcımız yazmış mesaj takibi için bile beğeniyi kullanan var.
KK da günde ortalama 18 bin yeni mesaj yazılıyor görüntülenen safa sayısı 1.5 milyon gösterilen mesaj sayısı milyarı geçti geçiyor (evet 1 günde 1 milyar civarı mesaj gösteriyoruz) her bir mesaj gösterildiğinde bu mesajı kimler beğenmiş sorgusu yapılıyor. Database sunucular üzerindeki yükünü tahmin edin.
Yukarıdaki sebeplerden dolayı beğen uygulamasını bu şekilde kullanıyoruz. (şimdilik) ilerde Vbulletin firmasının bu konuda bir uygulaması olursa bizde size sunarız. Ama 3 ncü parti uygulamalar ile ilerlemek istemiyoruz.
Örneğin vbseo diye bir uygulama kullnıyorduk firma kapandı. (bu beğeni uygulaması onların ürünü) hiç bir destek güvenlik güncellemesi yok ne yapalım ?
Saygılar