Alınganlık mı Ediyorum Yoksa Arkadaşlarım mı Bana Ayıp Ediyor?

1. Konuda gayet haklısın. Verdiği umursamaz cevaplarla tüy dikmiş. Ben de olsam silerdim.
2. De biraz kırılabilir insan ama çok uzatacak bir şey yok. Kırmamaya çalışarak açıklamış sonra yanına gelmiş telafi etmeye çalışmış kendince diğer arkadaşı nikah şahidi yapmak daha mantıklı gelmiş demek ki.

Iki olaya da ayri ayri yorum yapacagim.

Konu 1: bence tamamen haksizsiniz. Dogum gunu olan arkadasiniz sizin yakininiz diye sevmedigi biriyle ozel bir gununu paylasmak zorunda degil. Ayrica davet etmemesine ragmen cagirip sizi almasini soylemeniz de bence cok ayip. Ve sevgiliniz yokken de arkadasiniz vardi, bir aksam da ayri takilin arkadasiniza odaklanin ne olacak yani.
Tek kizdigim arkadasiniz size oyun yapmak yerine net soyleyebilirdi.

Konu 2: bu kez bence daha da haksizsiniz. Arkadasinizin en ozel gununde bencillik yapip sirf sahit olmuyorsunuz diye keyif kacirmissiniz. Kirilsaniz bile onu ifade etmenin yeri orasi degil.
Yalnizlasmaniza sizin adiniza uzuldum ama sasirmadim

1. Konuda haklısınız. Aralarında tartışma bir şey yaşanmadıysa arkadaşınız sizin hatırınız için katlanabilirdi. Hiç tanımadığı biri bile olabilirdi netice de arkadaşının sevgilisi, çağırırsın yani. Herkes çiftken sizi yalnız bırakmış üstelik. Ne yapacaktı sanki çocuk gelip oturup sonra kalkıp gidecekti

2. si de bilemiyorum. Kırılmış olabilirsiniz. Siz yine arkadaşlığınıza aynen devam edin dediğiniz gibi siz de onu şahit yapmazsınız

Konu sahibi böyle bir bilgiyi nerede vermiş Khomyuk? Yani arkadaşı bu yüzden mi istemiyormuş
Buradan çıkarım
Yaptım ben açıkçası rosa

Bir kaç sayfa önde parti konusu açabilirler demiş. Biraz muhafazakar evet demiş.
Hıııı ondan diyorsun yani. Belki partide hoşlanmayacağı şeyler vardı, haliyle adamın tadı kaçar o da ortamı gerebilir diye istememiş de olabilir.
Ya bir de kızlar birkaç sayfa öncesinde 1. konu için, arkadaşın seni kaybetti demişler. Ama bu olay özelinde konuşmuyorum, hatta konu sahibine de lafım yok. Ama bazen kadınlar sevgilileri uğruna arkadaş çevrelerini maalesef siliyorlar. Bu da yanlış. Yani arkadaş çevrenle sevgilin uyuşmayabilir. Uyuşsa güzel olur ama insanlar puzzle değil ki koşulsuz uysunlar. Uymuyorlarsa yan yana getirmeyeceksin. Arkadaşını ayrı seversin vakit geçirirsin, sevgilini de öyle. Ama çoğu zaman erkekler onlara uymayan arkadaşları sildiriyorlar kadınlara. Sonunda kadın da yapayalnız kalıyor. Olası ayrılık durumunda da hiç arkadaşım kalmadı diyorlar.

Buradan çıkarım
Yaptım ben açıkçası rosa
Bu mesajı kaçırmışım ama adama takacak kadar büyük bir olay değil ki, doğum günü sahibi hanım işine geldiği vakit gayet fecaat tiplerle de kontakt kurmuş, sevgilisinin kararlarına, fikir yapısına, dünya görüşüne saygı duyan, kimseyi yargılamayan bu adamın nesi batmış? Bu çok ilginç yani bence. Tamam yine sevme, zorla değil, ama birkaç saat bile dayanılamayacak bir profil değil o.

Valla ben artık bir dakika bile tahammül edemiyorum. Hele doğumgünümde hiç tadımı kaçırmak istemem. Kendi doğumgünümde de kendi istediğim insanları görmek isterim. İdare edemem idare edilmek isterim o gün benim günümse eğer.

Herkese derim ne siz millet için çok önemlisiniz ne de onlar sizin için çok önemli. Bakın ne kolay silmeyi düşünüyorsunuz arkadaşlarınızı. Onlar da sizi silebilir gayet basit. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Çoğu insan ilişkisi gibi menfaatler uyuyorsa arkadaşsın uymuyorsa değilsiniz. Her şeye alınmak içten içe kurulmak normal değil. İnsanlar sizi düşünmek zorunda da değil. İşinize gelmiyorsa ah vah edeceğinize aman bu da böyle insanmış deyip yolunuza bakmalısınız. Burada konu açacak kadar kafada döndürmeye ne gerek var?

Arkadaşınız sevgilinizi sevmiyorsa getirmezsiniz, eğer bunu ayıp buluyorsanız herkesin sevgilisi olacak ben kendimi kötü hissederim diye gitmezsiniz. Kızın yalan söylemesi kötü tabii ama durup siz de bir düşünün kızın saygısızlık yapmasına kim izin veriyor? Yine siz. Baktınız bütün sevgililer gelmiş ya kısa sürede kalkacaktınız ya da hiçbir sorun yokmuş gibi davranıp kıza sonradan ya kızkaza demiştin bak ben rahatsız oldum diye hesap sormadan açık net konuşacak iletişimi yine sıfırlayacaktınız. İçten içe kurulmak size zarar vermiş.

İkinci konuda tamamen haksızsınız. Çok çocukça istekler. Kimsenin hayatının başrolü olmak zorunda değilsiniz. Şu "yakın arkadaş" "ince düşünmek" gibi terimleri gevşetseniz çok rahat edersiniz.

Şunu da asla unutmayın kimse siz surata astınız, trip attınız diye kafaya takmaz. Daha önceden davranışlarıyla sizi umursamadığını belli eden birine yaparsanız hele hiç takmaz. He en fazla nr olur biliyor musun dedikodun döner aman o da nr alınganmış denir yarın da lafın dahi geçmez. Kendini alçaltan yine sensin bunu unutma

Sen böylesin ama doğum günü sahibi arkadaş böyle değil. İşine geldiğinde gayet güzel anlaşıyormuş valla. Özellikle konu sahibinin sevgilisine başka yerden gıcığı olduğunu düşünüyorum. İtiraf etse gülünecek bir şey. Siyaset ile üstünü kapatıyor, adamın üstüne gidebileceği tek yer orası olsa gerek. Merak ettim doğrusu bu karın ağrısı nerden geliyor.

Buraya yazdığım bir yoruma yorum yazan siz oldunuz ilk :) benim konuyla herhangi bir alakam yok :))

O nedenle yok şunu yapmalısınız yok bunu yazmalisinizi bana değil konu sahibine söyleyin lütfen.

Erkek arkadaşınızı istenmediği bir ortama illa sokardınız yani. Neden peki?
Ben de gitmem bu kadar basit. Gelmem için yalan söyleniyorsa da sevgilimi ortsma çağırırım. Onda bu arkadaşın sevgilisinşin aynısını yapar, beni alır çıkar.
Saygıdır bu. Bana saygı duyuyorsan sevdiklerime de duyarsın. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymalısın . Duymuyorsan beni de bulamazsın. Yalanla iş yaparsan da sonucu her ne ise katlanırsın.

1. Konuda arkadaşınız dogumgunune sizi davet etmeden siz konuyu acmissiniz o da mecbur kalarak sizi davet etmiş. Özellikle sevgiliniz hususunda kız kıza belirtmesine rağmen trip atıp sevgilinizi cagirmanizla zaten kendini küçük dusurmuşsunuz. Öncelikle doğumgünü kutlamalarında bence ya o kişiye supruz doğum günü hazırlanır ya da esas kişi sizi önceden çağırır. Dogumgunune ne yapıyoruz diyerek kendini davet ettirmissin. Belki de seni cagirmayacakti, özellikle sevgilini istememesine rağmen onu getirmen ayrı bir fiyasko.

2. olayda da gereksiz tepki vermişsiniz, karşı tarafın en mutlu gününde bencilce davranmissiniz. İnsanlar tarafından el üstünde tutulup onemsenmek istiyorsunuz ama bu ZORLA olacak şey değil. Gerçekten bu şekilde düşünen arkadaşım olsa ona mesafemi koyardım. Gerçekten gönülden seven arkadaşlar bu şekilde ekstra beklenti içine girmez. Dünya sizin etrafınizda dönmüyor.

Birinci konuda tam olarak empati kuramıyorum yani biri benim eşimi neden sevmesin istemesin? Kesin birşey vardır yani durduk yere asla böyle dümenler çevrilmez. Hani size olan bir davranışı batmış olabilir, ona karşı kırıcı bişey yapmış olabilir yoksa kimse ay bu çok sahiplenici bir erkek gelmesin demez. Birlikte bir yere gideceksinizdir engel olmuştur ne bileyim onsuz görüşmelere gelmiyorsunuzdur vs vs yani gıcık olunacak bişey kesin vardır bence tam anlatmıyorsunuz

İkinciye gelince bende 10 küsür senelik arkadaşım varken 3-4 senelik arkadaşımı nikah şahidi yaptım çünkü söz vermiştim ona ve kimse bana küsmedi darılmadı tam tersi herkes normal karşıladı bu neyin ölçütü ki ? Düğünde ekstra sorun çıkaran insanlara cok kuruluyorum ya ne yapıp edip bişey bulunuyor insanları en güzel gününde huzursuz ediyorsunuz

Yalnız malum partili olan benim sevgilim değil, kızın "yakınlarım" dediği masada bulunan arkadaş

Açıkçası benim için hiç öyle bi durum yok. Aksine arkadaşım, sevgilim olduktan sonra yavaş yavaş benden uzaklaştı, görüşme sikliklarimiz azaldı, neden aramiyosun diye sorduğumda da "ne bileyim sevgilin var falan" dedi. Ama erkek arkadaşımla beni çay kahve içmeye cagirmaktan da geri durmadi zaman zaman. "Ben onunla aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmıyorum" deseydi ben onları karşı karşıya getirmedim bile. Çünkü en hassas oldugum konulardan biridir tabiri caizse kocayı bulup dostlarını unutan insanlar.

Ya hayır asla yok öyle bi durum. "İstemiyorlar" gibi bi durum da yok zaten, istemeyen tek bi kişi var. İstemiyosa da davet etmesin tabii ki. Beni de davet etmesin hatta, ama YALAN söylemesin. Kanki sevgilin gelmesin ben ondan hoşlanmıyorum deseydi zaten ben de gitmezdim. Zaten benim derdim nasıl sevgilimi davet etmez değil ki, beni yalan soyleyip herkesin eşli olduğu ortama tek getirtmesi.

Malum partili olduğunu yazmamış parti durumları bizim ülkede baya ayrışma sebebi bunu anlıyorum ama ben kızın yalan söylemesine takıldım. Arkadaşıma değer veriyorsam o şekilde küçük düşürmezdim masada

1. Konuda haklısın. O arkadaşının bir karın ağrısı var. Eğer konuşmaya devam ederseniz çıkar ortaya. Eğer kendi benzer adamlarla daha evvel olmuşsa senin sevgilinle ilgili bahane sıkıyor. Ayrıca çok saygısız ve işgüzar. Ben olsam buz gibi mesafe koyardım.
2. Konuda da bir okadar haksızsınız. Düğün dernek içine girince görürsünüz kimse o kadar ayrıntıyı düşünemiyor. Tam bir kaos ortamı hakim. Hele bir de bizim gibi zartu zurtu geleneği olan bir toplumda. Bir de işin içine aileler yakınlar giriyor. Kız yine sizle ilgilenmiş en güzel gününde nazınızı çekmiş. Ben olsam yapmazdım. Bu kızla da arkadaşlığa mutlaka devam edin derim.

1. Konu için haklısın. Hileyle hurdayla iş yürütmüşler. Senin sevgilini sevmiyoruz o gelmesin diyecekti, gerisi sana kalmış ister giderdin ister kalırdın. Yok kız kıza yok ıvır zıvır çok ayıp. Hele de yok onun gireceği ortam değil falan terbiyesizlik etmiş arkadaşın.

2. Konu için neye dayanarak şahit olduğunu sandın anlamadım. Sana söylenen bişey yok. Gelin güvey olmuşsun kendi kendine. Sonra da düğününde geline tavır yapmışsın.

Bu şahitlik olayı b*ka sarıyor genelde. Bir tanecik amcam var onu yaptım ben bi de kanka derdi mi çekeceğim tertemiz iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…