Ali Babacan: Asgari ücret 1300 lira olacak demedik

Peki...madem bu kadar yaşanmışlık var saygı duyarım....genellememi indirgerim....

aynen öyle. yani benim dini görüşümü bilirsin ama bir gün kızım olursa ve anne ben türban takıcam derse onu da desteklerim.
o benden bağımsız bir insan. kendi kararını baskı altında almadığı sürece bana düşen onu desteklemektir. bence bizim sorunumuz fazla şekilci bir toplum oluşumuz, kimin başı kapalı kimin kıçı açık düşünmekten ilime irfana vakit kalmıyor.

Aslında tam da dediğim bu...kızım bana "anne ben bir bireyim" dediğinde 8 yaşındaydı...afalladım ama doğru söylüyordu...iddia ediyorum insanların başörtüsüyle sorunu bittiğinde ortada sorun falan kalmayacak.....nasıl biter bilmiyorum çünkü yüzyıllardır devam eden şekil çatışması bu...
Ne zaman annesi kapalı kızı açık ya da tam tersi bi durum gördüğümüzde sorgulamaz yazdırgamazsak sorun o zaman çözülmüş demektir...aynı şey mini ve dekolte için de geçerli....
Bu işi çözmek için de önce kadınların birlik olması lazım...erkekleri araya sokmadan...

Kötü şeyler olsada sevinsek diye bekleyen bir kesim varmış onu da öğrenmiş oldum

Etek boyunu geçtim bizim okulda siyahtan baska renk ayakkabi giyenler okula girerken kontrol edip siradan ayrilir geri gonderilirdi. Lise son sinifta boyumun da epey uzamasiyla etegim cok kisalmisti her gun laf yiyorduk ogretmenlerden. Heves edip kalem surmustuk bi kere gozumuze bi dersten atildim bi daha da tövbe. Erkekler jöle asla suremezdi okula girerken nobetci ogretmenler elleriyle kontrol ediyordu valla.

Bu cehape zihniyetindeki ortmenler nerelerdeymis ki acep

Niye bilmiyorum yazmak istedim ben başörtülüyüm annem ise açıkdır yazın kısa kollu giyer gezer birbirimizden hiç rahatsız değiliz,hatta gelininizmi diye soranlara kızıyor öz ve öz kızım diye:)
Acaba aynı liseye gitmiş olabilirmiyiz

Benim kuzenlerim de gelinimiz de aciklar anneleri ise tesettürlü sorun yaşamıyor uz

rahatsız olmak kavramından hoşlanmıyorum ben direk. yetişkin bir insanın kendi kararıyla yaptığı bir eylemden benim rahatsız olmak gibi bir hakkım yok bence.
ne güzel bir uyum yakalamışsınız annenizle, mutlu oldum. yeterince çoğalsak refah ve huzurlu bir toplum olacağız ama, hadi bakalım

Ben carsafliyim okula gidebiliyorim boyle
Bu sekilde dusunmene cok kirildim
Kendi adima ben herkese saygiliym
Aslında bunu yazarken dekolteli ve çarşaflı üyelerin olacağını biliyordum...ne desem bilemiyorum...kırmak istemem tabi....ama düşüncem bu...aslında kelime bulamıyorum...dedim ya özel hayatta kimsenin hiçbir şekilde kıyafeti beni ilgilendirmez...okul denince biraz kırpılıyor bu düşüncem......
Gerçekten şu forumda tıkanıp kaldığım tek an tek mesaj...yok cevabım yok...hislerimi anlatmam mümkün değil...keskin bir bıçak gibi...biliyorum ki ne desem olmayacak
Saygı duymadığımı düşünmeni istemem ama....

Ben carsafliyim okula gidebiliyorim boyle
Bu sekilde dusunmene cok kirildim
Kendi adima ben herkese saygiliym
Aman yaa valla gece gece üzüldüm şimdi....keşke bu konuya hiç değinmeseydim...birisi bana ateistim dediğinde içimde derin buruk farklı duygular hissediyorsam bu da öyle....tarif edemiyorum

@apranaxx senin panpa beyazgri banlanmış haberin varmı demiştim değil mi daha gündüzden sizin işiniz zor bundan sonra
Yav seninle uğraşmak da ayrı bir dert
Sabahtan gitti o gördüm...nerden kanka olduğumuz konusuna vardın bilmiyorum ama tarzlarımız farklı...kaçıncıya yazdım bilmiyorum ama ben hakaret etmem...bu yüzden işim gayet kolay....
Şu an canım sıkkın...ilk kez yazdığımdan pişman oldum...de get gece gece başımdan

Ozel veya egitim benim icin farketmez ben bugüne kadar kimseyi dislamadim lisede mini etek giydigim de oldu simdi unide caraafliyim her iki tercihe de saygim sonsuz
Senin bu gorusun icin de birsey diyemem
Basta kırıldım ama üzüldün ve bunu dile getirip incelik ettin bunun icin de sağolasın

Ay çok duygulandım ağlayacaım şimdi:) olsun olsun pişmansan gelişme var demekki.
Tarzlariniz birAz benziyor inkar etme:)

Özür dilerim
Bu nasıl bişey biliyor musun? Belki bi parça hissettiğimi anlatabilirim....
Kızım 5. Sınıftayken birgün okuldan eve döndü...kapıyı açtım bi baktım örtünmüş...arkadaşından özenmiş eşarbını örtmüş...anne bundan sonra böyle dedi....yutkundum...aynı keskin bıçak...düşündüm daha küçük biliyorum ki ileri de pişman olacak....ben de öyle bi ört bi aç pek sevimli bulmuyorum...aç da diyemedim...sevinçle boynuna da atılamadım...ağlamaya başladım...o anki duygum tarif edilemez...çaresizlik...çocuk dondu kaldı ben öyle...senin bileceğin iş falan tarcı bi konuşma yaptım ama ağzımdan çıkanları ben bile kontrol edemedim robot gibi...o günü ömrüm boyunca unutamayacağım.....
Sonuç ne dersen ertesi gün öyle gitti okula...o zaman yasak vardı...servisten inince açmış...saçları bozulmuş falan akşam eve açık geldi....o gün de ağladım...naptım ben diye....
Şimdi böyle bişeyle karşılaşsam ne yapacağımı biliyorum en azından...bu yüzden bu geceki hatam da pişmanlık olarak kalsın istemiyorum...düşüncesizce yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…