• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ali Babacan: Asgari ücret 1300 lira olacak demedik

Eh bu olmadı apranxx.
Çarşaf giyinen bir kadın bunu aşırılık görmüyor ki.
Onun da istediği giyim ile okuluna çocuğunu yollamasına nasıl mani olunabilir?
E anasının gözü artık hayal :KK34:
Valla sıkıldım...ben gidiyorum...yemek yiycem...offff poffff bıktım sendeeeennn bıktımmmm laala laaa:KK75:
Gelme peşimden :confused:

@HayyaL

Valla hayal bu sivil itaatsizlik curcunasindan sonra okullar okulluktan cikti.Tamam basortusuyle derse girebiliyor ogretmenler ama etraf cakma polat alemdarlarla doldu.Takim elbise kravatsiz...Kutlama,anma hicbir torende be kravat ne bisey.Adamlar okula sac sakal karisik,kotla,taytla gelmeye basladi..Bir yerden toparlayayim derken digeri batirmak bu olsa gerek.
allah aşkına ülkenin eski başbakanı şimdiki cumhurbaşkanı bile bayramlarda rapor alıyorduı :D hükümetindeki öğrencilerinden ne bekliyosun :D hak hukuk sahibi olunmuş okullarda :D

Aynen öyle....başörtüsüne izin olsun ama bi karış çamaşıra kadar kısa olan eteğe izin olmasın...net
Apranaxcım bu olmadı işte zamanında üni.lerde başörtüsü sorunu olduğunda da demiştim sen erkek halinle upuzun saçlı gözüne sürme çekip veya minicik eteğinle okula gidebiliyorsan kapalı kadınlarda okula gidebilmeli :KK51: özgürlük tek taraflı olursa özgürlük orda biter maalesef canım ;)

neslli neslli anacım özür diliyorum senden....konu uçtu uçtu...bak anıtkabirden nerelere geldik...oluyomuş demek ki :oops:

Apranaxcım bu olmadı işte zamanında üni.lerde başörtüsü sorunu olduğunda da demiştim sen erkek halinle upuzun saçlı gözüne sürme çekip veya minicik eteğinle okula gidebiliyorsan kapalı kadınlarda okula gidebilmeli :KK51: özgürlük tek taraflı olursa özgürlük orda biter maalesef canım :KK66:
İşte dedim ya bebeğim yukarda...herşeyin aşırısına karşıyım ben...açık da kapalı da ayarını bilsin...

İşte dedim ya bebeğim yukarda...herşeyin aşırısına karşıyım ben...açık da kapalı da ayarını bilsin...
Ben zaten okullarda çok kısa etek makyaj olayına karşıyım (ünilerden bahsetmiyorum) ama ben 35 oldum nerdeyse ben okula giderkende yasakyı bunlar yeni bişey değilki hele o saçlar bi toplu olmasın bakim kadın öğretmenler ne asılırdı bea :KK53:

Ben zaten okullarda çok kısa etek makyaj olayına karşıyım (ünilerden bahsetmiyorum) ama ben 35 oldum nerdeyse ben okula giderkende yasakyı bunlar yeni bişey değilki hele o saçlar bi toplu olmasın bakim kadın öğretmenler ne asılırdı bea :KK53:
Saç makyajın dönemi tatrışılır da mini etek vardı be bibi...hep vardı..hatta destekleyen öğretmenler vardı...annem kapalı...eski resimlerine bakıyorum baş kapalı,üstte pardesü ama dizüstü :D
Anne diyorum ne iş? O zaman modaydı diyor :confused:

Niye çürüsün ya hu?
Ben ne diyorum hep....
Ben yaşadığımı bilirim...
Bizde yaşadığımızı biliyoruz, benm başım örtülü değil diye dışlandığım dersaneyide ben biliyorum. Abla evlerinde kalırken hocalar ruh cagırıyolar reglm namaz kılamam dedigimde aç bakıcam diyenleri bilirim.öğretmendi bunlar.anneme sikayet ettiğimde sınıfta hocaların hepsi dahil dışlandığımıda bilirim.dinde zorlama yoktur.
Başörtüsünün kamuda ve her alanda özgür olabilceği gibi kimseni giydiği etek boyuda kimseyi ırgalamaz.

Saç makyajın dönemi tatrışılır da mini etek vardı be bibi...hep vardı..hatta destekleyen öğretmenler vardı...annem kapalı...eski resimlerine bakıyorum baş kapalı,üstte pardesü ama dizüstü :KK70:
Anne diyorum ne iş? O zaman modaydı diyor :confused:

Modamı :KK70: bu babamın işi döndü eskiden saçları uzun ispanyol paça giyermiş fotoları var abim saçını uzatsa anana benzeme babana benze derdi e baba bu fotolar ne ozaman :KK53: eskiden sadece onlar vardı öyle saç yapılırdı derdi o ne ya öyle :KK70:
Ben alanyada okudum alanya turistlik biyer bilirsin etek kısalığına karışılıyordu yani makyajda cıss dı :KK53:

Bizde yaşadığımızı biliyoruz, benm başım örtülü değil diye dışlandığım dersaneyide ben biliyorum. Abla evlerinde kalırken hocalar ruh cagırıyolar reglm namaz kılamam dedigimde aç bakıcam diyenleri bilirim.öğretmendi bunlar.anneme sikayet ettiğimde sınıfta hocaların hepsi dahil dışlandığımıda bilirim.dinde zorlama yoktur.
Başörtüsünün kamuda ve her alanda özgür olabilceği gibi kimseni giydiği etek boyuda kimseyi ırgalamaz.
Aç bakıcam mı dedi :KK57:
Cemaat dersanesi ve evimiydi ?
İlginçtir ki erdoğanla feto dostlarken de hiç hazetmezdim fetodan...tüylerimi ürpertiyordu ağlaması falan...
Burdan aşırı dinci gibi göründüğümün farkındayım ama hiçbir cemaatle işim olmadı...5 vakit namaz Allah Kuran bilirim ben...gerisi kişiyi bağlar...aslında mini etek için okulda da bakış açım değişebilir belki ilerleyen yıllarda ama ta ki insanların karalaması bitince...hakikaten özgür olunca...benim kızım açık olduğu halde eteği diz boyunda olduğu için bir mini etekliden kezban hakaretine uğruyorsa bu şimdilik olmaz...üzgünüm ama bana doğrultulmuş pençe gördüğümde çiçek tutamıyorum elimde...

Konu okul kiyafetlerine gelmis ya,
Yasim 33, benim ortaokul ve lise donemimde diz ustu etekle okula giremezdik biz, sira kontrolu yapilirdi her sabah. Okulum da mudurum de gayet ataturkcu insanlardi ama o zamanin yonetmeligi oyleydi.
Universiteyi de 2000-2004 doneminde turban yasagi varken istanbul universitesinde okudum. basortusunun ustune peruk takan mi ararsin yaz sicaginda kafasina kapson geciren mi... ama kimse kimseyi dislamazdi. Hele de bizim fakultede su an akp lilerin linc ettigi cumhuriyet gazetesi yazari hocalarimizin cogu turbanla derse alirdi ogrencileri, kimse basortulu oldugu icin okuldan atilmadi yani, isteyen gayet de guzel okudu.
O donemin en buyuk ayibiydi bence basortusu yasagi ve hic olmasaydi akp bugunku yerinde olamazdi.

Aç bakıcam mı dedi :KK57:
Cemaat dersanesi ve evimiydi ?
İlginçtir ki erdoğanla feto dostlarken de hiç hazetmezdim fetodan...tüylerimi ürpertiyordu ağlaması falan...
Burdan aşırı dinci gibi göründüğümün farkındayım ama hiçbir cemaatle işim olmadı...5 vakit namaz Allah Kuran bilirim ben...gerisi kişiyi bağlar...aslında mini etek için okulda da bakış açım değişebilir belki ilerleyen yıllarda ama ta ki insanların karalaması bitince...hakikaten özgür olunca...benim kızım açık olduğu halde eteği diz boyunda olduğu için bir mini etekliden kezban hakaretine uğruyorsa bu şimdilik olmaz...üzgünüm ama bana doğrultulmuş pençe gördüğümde çiçek tutamıyorum elimde...
ben sana bir şey anlatayım o zaman.
15 yaşındayım daha benim ailem Kemalist bir ailedir, dindardır ama kemalisttir. sıkı ve iyi eğitim veren bir devlet okulunda okudum.
bizim zamanımızda (Allah'ım bizim zamanımız diyecek kadar yaşlanmışım) şimdiki gibi öyle mini etek falan neredeeee? saç tokasının rengine kadar karışıyorlardı.
okulda hoşlandığım bir çocuk var (pey pey pey :D) tabii genç kızım ya aklımca güzel, alımlı falan görünücem çocuğa, okulda eteği kıvırırdım. (annem adeta bir müfettiş edasıyla, adeta kendisi yazmışçasına kurallara bağlıydı) kıvırırdım dediğimde bir parmak ha, fazla kıvırınca göbeğim varmış gibi görünüyordu :D bir biyoloji hocamız vardı, kendisi o zaman okulda türbana izin verilmediğinden okulda saçını açar çıkarken kapatırdı.
o gün böyle özenip süslenip püslenip gittiydim okula, sen kadın beni kapının önünde yakala, yanımda da o oğlan, ne fa...liğim kaldı, ne edepsizliğim ne ahlaksızlığım.
hala görürüm yolda, o beni tanır, ben onu tanırım, ama kafamı çevirir selam vermem. hala içimdedir o günümü nasıl mahvettiği.
şimdi lise çağında güzel bir kızı var, dilerim annesi gibi bir öğretmene denk gelmez.

Bazilariniz feci sacmalamis. İçinde akpli olanda var olmayan da var. Bu da topigi daha gülünç hale getiriyor. :))

Anlamadım valla yazdığını :) kontra montra ne ya :confused:
Müdürün elinde tabii ama bugüne kadar eteğini uzat, makyaj yapma diyen chp li hdp li bi müdür görmedim ben...
Özel hayatta kim ne isterse onu giysin...ama okul orası okul...geçen sene merdiven çıkarken çamaşırı gözüken kızlar vardı...müdür nerdeydi ?
Sen dışarıda giy minini banane ama benim kızıma nasıl kezban dersin? Aile zihniyeti işte...ben neden kızımı doldurmuyorym git sen de onlara laf sok diye...Allaha havale et geç, uyma diyorum...ezik akp li zihniyeti işte :KK51:

Eskiden okullarda kıyafet yönetmeliği daha sıkıydı. Şimdi başörtüsü serbest olunca gevşedi her şey.

Benim orta okul müdürüm 45 50 yaşında bekar bir kadındı. Mini elbisesi topuklu ayakkabıları full makyajıyla bir salınırdı. Bayılırdık tipine.Muhafazakar akpli ya da cemaatçi olduğunu sanmıyorum. Atatürkçü ya da chpli de olmayabilir. Bence apolitikti. Ama önünden desturla geçerdik. Hele bir kısa etek görsün. Hele bir açık saç görsün saçımızından tutar odasına sürüklerdi. Spor ayakkabı imkansızdı. Aileni çağırırdı.Yani siyasi görüşe bakmıyor bu işler. Karakter meselesi. Kural vardı. Kadın sonuna kadar kuralları uyguluyordu.

15 yaşındayım daha benim ailem Kemalist bir ailedir, dindardır ama kemalisttir. sıkı ve iyi eğitim veren bir devlet okulunda okudum.
bizim zamanımızda (Allah'ım bizim zamanımız diyecek kadar yaşlanmışım) şimdiki gibi öyle mini etek falan neredeeee? saç tokasının rengine kadar karışıyorlardı.
okulda hoşlandığım bir çocuk var (pey pey pey :KK70:) tabii genç kızım ya aklımca güzel, alımlı falan görünücem çocuğa, okulda eteği kıvırırdım. (annem adeta bir müfettiş edasıyla, adeta kendisi yazmışçasına kurallara bağlıydı) kıvırırdım dediğimde bir parmak ha, fazla kıvırınca göbeğim varmış gibi görünüyordu :KK70: bir biyoloji hocamız vardı, kendisi o zaman okulda türbana izin verilmediğinden okulda saçını açar çıkarken kapatırdı.
o gün böyle özenip süslenip püslenip gittiydim okula, sen kadın beni kapının önünde yakala, yanımda da o oğlan, ne fa...liğim kaldı, ne edepsizliğim ne ahlaksızlığım.
hala görürüm yolda, o beni tanır, ben onu tanırım, ama kafamı çevirir selam vermem. hala içimdedir o günümü nasıl mahvettiği.
şimdi lise çağında güzel bir kızı var, dilerim annesi gibi bir öğretmene denk gelmez.
Hüzünlendim. :'(

okulda hoşlandığım bir çocuk var (pey pey pey :KK70:) tabii genç kızım ya aklımca güzel, alımlı falan görünücem çocuğa, okulda eteği kıvırırdım. (annem adeta bir müfettiş edasıyla, adeta kendisi yazmışçasına kurallara bağlıydı) kıvırırdım dediğimde bir parmak ha, fazla kıvırınca göbeğim varmış gibi görünüyordu :KK70: bir biyoloji hocamız vardı, kendisi o zaman okulda türbana izin verilmediğinden okulda saçını açar çıkarken kapatırdı.
Ooo f.... mi dedi :( bak böylesi insanların da suratına çarpasım var...ben burda atıp tutuyorum...kızım 15 16 yaşında ama açık...eğer günün birinde isterse başını örter...kızım için dendiğini düşündüm de parçalardım o kadını...ben çarşafı da desteklemiyorum ama takana dönüpte laf atmam....sokakta gerçektem aşırı açık giyinmiş birine de ters bakmam banane...ama dediğim gibi bi başkası da bana karışmasın,laf sokmasın....bu kadar hassas olmamama rağmen zorla içsel güdüyle kaplan gibi savunmaya geçiyorum...

Back