• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alevi-Sunni meselesi

Harikuladeee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
9
2
6
Merhaba,

24 yaşındayım Ankarada yaşıyorum. Çalıştığım şirketin, İstanbul ofisindeki erkek arkadaşımla son 2 yıldır adı bir türlü konamayan (arada mesafeler olduğu için ben hep uzak durmak istedim, ama o bana öylesine aşkla ve şefkatle bağlanmıştı ki hayatım boyunca böyle sevilmedim) ilişkimizi 1 ay önce evlilikle sonlandırmaya karar verdik. önümüzde ilk etapta ayrı şehirlerde yaşıyor olmamızın sıkıntısı vardı. 1 sene dişimizi sıkarsak sonunun güzel olacağına ikna ettik hep kendimizi. şuan için aramızda hiç bir sıkıntı yok. ben hep evliliğe ve anne olmaya hevesli anaç yapıya sahip bi insandım, ama erkek arkadaşım benden daha hevesli. bir kere beni kaybetmekle karşı karşıya kaldığı için bir an evvel evlenmek istiyor. erkek arkadaşım, 7 kızdan sonra gelen tek erkek ve annesi oğluna çok düşkün. bu arada erkek arkadaşım 29 yaşında ama bu yaşına kadar kendi başına yumurta kırmışlığı yok. annesi ve ablaları adama bu yaşına kadar şehzade muamelesi yapmışlar.
ikinci etap da ki sıkıntıya gelecek olursak, ben sunniyim erkek arkadaşım alevi ve annesi (ablaları bu konuda kararı kendisine bırakıyorlar) hep kendi mezheplerinden bir gelin istemiş. erkek arkadaşımın bu konuda tavrı çok net; bu bağnazlığa boyun eğmem gerekirse annemi silerim! ona her zaman annesini incitmemesi gerektiğini (çünkü babasıda hayatta değil), annesinin rızası olmazsa bu evliliği yapmayacağımı söylüyorum. sebebi ise ben bir ömür kaynanamla mücadele etmek istemiyorum. annesi bizi ilk öğrendiğinde baya surat dökmüş, geçenlerde de ablalarına (güya erkek arkadaşıma çaktırmadan) kızın resmine bakın, nasıl biri bi sorun demiş. erkek arkadaşımın söylediğine göre, annesi yelkenleri indiriyomuş yavaş yavaş sorun yok diyor. ama ben, erkek arkadaşımın benim olumsuzluğa karşı pes etmemem için, ben üzülmeyim diye birşeyleri sakladığını düşünüyorum. ve bunu sanırım annesi ile yanyana gelmeden net bi şekilde bilemiycem. ancak ben bu işin bi adı konmadan (en azından isteme merasiminden önce) ailesi ile içli dışlı olmak istemiyorum. bu arada erkek arkadaşımın sevgisinden zerre şüphe duymuyorum, ama evlendikten sonra annecilik yapar mı kestiremiyorum. tecrübe sahibi olanlardan nasihat bekliyorum.

zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
sevgiler

yol yakınken vazgeç bir yerde patlak veriyor bu meshep olayları. sunni bir anne ile alevi bir babanın kızıyım evlendikten 15 sene sonra boşandılar.

ancak ben bu işin bi adı konmadan (en azından isteme merasiminden önce) ailesi ile içli dışlı olmak istemiyorum. bu arada erkek arkadaşımın sevgisinden zerre şüphe duymuyorum, ama evlendikten sonra annecilik yapar mı kestiremiyorum. tecrübe sahibi olanlardan nasihat bekliyorum.
Öncelikle bunu yapmanızı tavsiye etmem. Bence ailesiyle iş resmiyete dökülmeden tanışın, erkek arkadaşınızla uygun olup olmadığınız kadar aileleriniz de uygun mu- ikiniz de bilmelisiniz.
İş resmiyete döküldükten sonra dönmek daha zor.
Bence anneyle tanışıp, size karşı tavrını görün.

7 görümce 1 kaynana. üçüncü dünya savaşı çıkmasa bari.

sizin aileniz ne diyor? genelde sunni taraf daha çok karşı çıkar.

Sizin aileniz ne diyo bu duruma onların tutumuda onemli
Bende sunniyim esim alevi ailem cok karsi cikti ama ben istiyorm deyince beni kirmadilar ve esimin ailesi karsi çıkmamalarına ragmen evlendikten sonra bi süru olay çikarttilar bizi ayiŕmak icin kendileri gibi degilim diye

Hakkinizda hayırlısı

Mezhep hakkında bi şey diyemiycem ama 7 kızdan sonra gelen tek erkek ve ana kuzusu bi adam şimdi annemi silerim diyo ama yarın bi gün dizinin dibinde oturursunuz hep beraber o görümceler seni yer. Üzgünüm burası KK burdaki kv görümce konularını biliyosundur ki 7 çocuklu mezhep takıntılı çok gerici bi aileden bahsediyosun

Annemi silerim dedi demek :) hepsi aynı bunların ya. Hele bi evlen gör siliyor mu baş tacı mı ediyor. Köprüyü geçene kadar bu laflar. Daha sonra söylenecek laf; ailemi atamam.
İyice düşünün aileyle tanışın. Davranışları nasıl size karşı bi görün öyle karar verin.

konu kapanmasa keşke, konuya gelirsek isin zor gibi sunu asla unutma hicbir zaman 1 kisiyle evlenmiyorsun en asik insan bile bir noktada anam babam diyor onlarin dediklerine onem veriyor. ..he mezhep isi icin kisiliginiz onemli nasil desem mesela her ailede de bu mezhebini cok derin yasayan varsa bir çatışma vsoz konusu oluyor. .

Mezhep kısmı değil de, babasının hayatta olmaması ve 8 kadına karşılık ailenin tek erkeği sizin bu arkadaşınız olması, epey endişe edici geldi bana.

Sizin aileniz nasıl karşılıyo yada karşılayacak ?

bizim evin ilk damadı da alevi. ailemin o dönem bir ön yargısı vardı ama eniştem ve ablamın evliliği ile bu bizde aşıldı. yani benim ailem böyle bir ayrım içerisine girmiyor artık.

Harikuladeee Harikuladeee cnm meraba Rabbim hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin demekle başlamak istiyorum.... Kültür,mezhep farklılığı evlilikte malesef büyük problem yaratıyor.. flört dönemındekı o aşk bittiği zaman aileleri birarada tutan en önemlı etken kültür ve ailelerin birbiriyle uyuşmasıdır... Eğer aile ve kültür uyuşmazsa zamanla evliliklerde kopmalar, mutsuzluklar başlıyor.... İş arkadasım alevi ve sünni bir adamla evlendi malesef evliliklerini 6 sene yürütebildiler daha sonra boşandılar...5 yaşında oğlu var üstelik... çok iyi düşünüp duygusal olarak değil de akıllıca karar vermen gerekıyor... Rabbım kolaylık versın sana

benim büyük eniştemde alevi. ailem ilk zamanlar biraz direndi ama sonra sıkıntı kalmadı. 8 yıllık evli onlarda

bir de uzak mesafe ilişkisi. ne kadar tanıyabilirsiniz ki? şehzade gibi yetiştirilmiş vs diyosunuz. mezhepten ayrı başka problemler yaşamanız da olası.

Seni el üstünde tutarlar aleviler kadar yüreği temiz insanlar yok ayırdım yapmazlar rahat edersin hiç birşeyine karışmaz lar onlar daima dogruluktan yana sen saygın göster hepsi de etrafında pervane olurlar sen aşkına sahip çık böyle konuları da düşünme

Back