• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alevi sevgiliyi babama nasil aciklarim?

Simdi bisey diyeceğim herkes beni yerden yere vuracak ama...
Elin gavuru her sabah dusunu alir disini fircalar ama o pis, bizim millet haftada hatta 15 gunde bir abdest almasa vucuduna su degmeyecek, ama temiz.
Inanc acisindan abdest namaz oruc vs kismini onemseyenleri anliyorum ama abdest almiyor diye alevilere pis diyenleri zerre kadar anlamiyorum. Insanlar abdest almiyorsa banyo yapmiyor mu saniyorsunuz acaba?

Ya konu sahibine neden yüklenilmiş ki bu kadar,herkes kavga edicek yer arıyor herhalde bu gece..kızcağız babasının düşüncelerini söylemiş,babasının kabul etmeyeceğini düşündüğü için..alevilere hakaret etmemiş ki..yazmasaydida ne dedi baban diyecektiniz nerden anladin evlenmene izin vermeyecegini diyecektiniz yine söyletecektiniz..konu sahibi derdini paylaşmış hemen başka yerlere sapmış olay..

Babanizdan önce siz emin olmalisiniz, suanda düsündügünüz kadar kolay olmaya bilir, en basiti ilerde cocugunuz oldugu zaman onu nasil yetistirmek istiyorsunuz? Sunni olarak mi Alevi olarak mi, yada fark etmez mi, yada sevgiliniz size mi birakacak sorun cikmayacak mi? Bunun gibi daha bikac bisey yasam seklinizde... Eger bunlara hazirsaniz, gögüsleye bilecekseniz o zaman Babaniza aciklayin, eger siz eminseniz ve kararliysaniz babanizi ikna edersiniz... Benim kuzenim bi Kürtle beraberdi, ailesi (kuzenimin) bes vakit namazinda, Babasi babaniz gibiydi, bu yüzden aciklamadan ayrilmistilar ama yapamadilar yine birlestiler, ailelere aciklandi, Babasi ölürümde vermem dedi... Ne oldu? Telli duvakli gelin etti, simdi bi cocuklari var ve dede, anneanne torunu el üstünde tutuyorlar, damatla iyi geciniyorlq hele ailesiyle süper anlasiyor... Arada sakasina bi laf atiyor baba ortaya ama hersey iyi allaha sükür... Yani eminseniz, karsinizdakine insan olarak güveniyorsaniz herseyin üstesinden gelirsiniz...:ssz:

Back