Alev aldım sinirden.

Ben zaten hiç sanmıyorum ki burda iş bölümü olması lazım diyenlerin temizliği eşleriyle birlikte yaptığını hem zaten ev hanımları büyük temizliği haftasonuna bırakmaz ki haftasonu gezmeye ayrılıyor yani genel gördüğüm böyle.benim eşim temizlik ev işi nefret eder ama onun dışında hiçbir isteğimi geri çevirmez ben burda çok görüyorum eşi çalışmak zorundasın kendi masraflarını kendin karşıla diyenleri bizim ki tam tersi sen evin işiyle bizimle ilgilen ben sen ne istersen imkanlarım el verdiğince alırım diyor.hiç te ezik hissetmiyorum kendimi ev işi yaptığım için.herkes nasıl mutluysa öyle yaşar ki çoğu ev hanımının yaşantısı benim ki gibi

Aynen öyle her cümlen benimle aynı düşüncede

Temizlik demedim ki ben zaten. Bu da iş bölümüdür diyorum
Bunlar zaten yapılır.akşam çocuklarla ilgilenilir ki bunlar zorunluluktur çocuklar en çok babalarını özler çünkü.bizimkiler büyüdüler.ilkokul çağındalar bebekkende benim işlerim olurken de ilgilenirdi.ama sofra kur çayı getir demem yapım gereği alışmadım bir defa dediğimde çaydanlığın altı yanmıştı suyu ocakta unutmuş.eve bir misafir geldiği zaman da bulaşığa sofraya kimsenin yardımını istemem herşeyi ben ayarlamak isterim kötü bi huy ama böyleyim napiim

Ben de çalışıyorum bazen yardıma ihtiyacım oluyor söyleyince yapıyor ama tek yaptığı çamaşır atıp çamaşı asmak.Bir de güzelce herkesin çamaşırını ayrı ayrı katlamak.Öyle mutfağa girdiğini 11 yıllık evliliğimde 5 parmağı geçmez.Bazı erkekler iş yapmaktan hoşlanmıyor napalım kendi işimizi söylene söylene kendimiz yapıcaz arayı bozmktansa...

Siz büyük ihtimalle ben dışarıda çalışmıyorum ama yine de ev işlerini kocamla yapıyoruz diyen üyeleri kastederek söylemişsinizdir ama mesajlarımda iş bölümünden bahsettiğim için yine de üstüme alınıp bir açıklama ihtiyacı hissettim :)
Benim iş bölümü ile kastettiğim şu; evin geçimi için para kazanmak(işte çalışmak), temizlik-yemek yapmak(evde çalışmak) bunlar paylaşılması gerekir. İki eş de dışarıda çalışıyorsa evdeki işler birlikte yapılmalı buna kimsenin itirazı yok gördüğüm kadarıyla. Kadın ya da erkek farketmez tek kişinin para kazandığı bir ailede iş bölümü ise birinin dışarıda birinin evde çalışmasıdır. Ama mesela eşi evde kendi dışarıda çalışan kişi de bunu bahane edip içtiği suyun bardağını kaldırmaktan ya da çıkardığı kıyafetini toplamaktan kaçmamalı diye düşünüyorum. Çünkü mesai saati bittiğinde dışarıdaki iş bitse de ev hanımlarının işi hiç bitmez. En ufak bir yardım görmeyen ev hanımı da bir süre sonra yorulabilir yani. O yüzden yaa sen ev hanımısın eşin bir bardağı kaldırmasın çay bile demlemesin demek haksızlık olur.

Tabi birde eşlerden sadece biri çalıştığı halde maddi gücü gayet iyi olduğu için -Allah daha fazla versin gözümüz yok- evde boş durup yardımcı tutanlar var işte onlar bu konunun çok dışındalar

Aynen dediğiniz gibi ben evde o dışarda arada düşünüyorum en azından kadınların istediği gibi dinlenme şansı var mesela ben bugün odamı bile toplamadım yemeğe de makarna hiç bu kadar tembellik yapmamıştım pazar olduğu için herhalde . Eşimin buna laf etmeye hakkı bile yok zaten olursa kavga çıkar.dediğiniz gibi suyu bile çoğu zaman ben getiriyorum ama artık takmıyorum çünkü huzursuzluk çıkabiliyor bir su getireceksin neden zoruna gidiyor diye ne yazık ki böyle alışılmış ama dediğim gibi ben de artık naz niyazla yaptırıyorum yavaş yavaş ama temizlik çok ayrı bir konu onu yapmaz da yaptırmam da çünkü beceremez üstünden ben yapmaktansa hiç yaptırmam daha iyi ki zaten sekizde gelen eşe ben kalk temizlik yap demem o saate temizliği bırakmam.evime hiç yardımcı çağırmadım bu zamana kadar ev hanımı olupta eve yardımcı çağırmak bana ters geliyor ha çağıranlar var etrafımda da var inanın arkasından kendileri yapıyor ya da onlar yaparken içlerine sinmeyip yardımcı oluyorlar

Ben olsam ben de belki yapmam.. Bana ne arkadaşından derim.. Gerçek yani.. Arkadaşlarımı davet ettiysem her şeyin planını yapar, yardımcı kadın geliyorsa eve, onu o günden bir gün öncesine çağırırım..

Sofra kurma, toplama, bulaşık, çocukla ilgilenme, çay vs.
eğer eşler anlayisliysa genel olarak bunlari yapmak kimseye zul gelmez..ben mesela eşim gelene kadar işleri yetistigi kadar yaparim aksam yemek vs halleder otururum yanina cayimizi içeriz..çayları da ben tazelerim :) zaten tüm gün fazlaca yoruluyor,benim evdeki yorgunlugumun 5 katı onun yükü..ama olur ki evde fazlaca is olur o gün cok yorulurum o zaman yardim eder tabiki..bence sırf is olsun diye adama bişeyler yaptirmak mantıkli değil..tamamen ikili iliskiye bağlı bu durumlar..halden anlamiyorsa elbette anlatmak adina iş bölümü gerekli...

Ben bekarım zaten o yüzden gerçekçi bakamıyor olabilirim :) ama evlenince eşim her işi bana bıraksa çok büyük sorun olurdu. Bir de bir işi yaptıkça görev haline geliyor o yüzden küçük de olsa iş yaptırmak gerekir ki kadının görevi gibi görmesin diye düşünüyorum ben.

Bu kk'daki kadinlar eslerini fazlasiyla alistirmis tembellige. Siz ona hizmetcilik yapmak icin evlenmediniz. Az once ben de esimle bu yuzden tartistim. Yardim degil is bolumu dedigim icin alindi paşam. Surekli fedakarlik sonucunda nankörlüğü getiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…