- 10 Eylül 2018
- 822
- 2.120
- 113
- Konu Sahibi thichquang
-
Sofra kurma, toplama, bulaşık, çocukla ilgilenme, çay vs.Ben de onu diyorum aslında akşama iş kalıyor mu ki ben akşam sadece çay içiyorum mesela
Ben zaten hiç sanmıyorum ki burda iş bölümü olması lazım diyenlerin temizliği eşleriyle birlikte yaptığınıTamamen haklısınız çok doğru. Sen tüm gün evde ol sonra akşam hadi ev silip süpürelim hadi ütü yapalım de kocana . O zaman haksızlık olmuyor mu çalışmayan evde yatsın çalışan akşam eve gelip temizlik yapsın nerede adalet
Yalnız bunlar çok basit şeyler.eşim zaten genelde yediği tabağı kaldırır.bunlar temizliğe girmiyorSofra kurma, toplama, bulaşık, çocukla ilgilenme, çay vs.
Temizlik demedim ki ben zaten. Bu da iş bölümüdür diyorumYalnız bunlar çok basit şeyler.eşim zaten genelde yediği tabağı kaldırır.bunlar temizliğe girmiyor
Aynen öyle her cümlen benimle aynı düşüncedeBen zaten hiç sanmıyorum ki burda iş bölümü olması lazım diyenlerin temizliği eşleriyle birlikte yaptığınıhem zaten ev hanımları büyük temizliği haftasonuna bırakmaz ki haftasonu gezmeye ayrılıyor yani genel gördüğüm böyle.benim eşim temizlik ev işi nefret eder ama onun dışında hiçbir isteğimi geri çevirmez ben burda çok görüyorum eşi çalışmak zorundasın kendi masraflarını kendin karşıla diyenleri bizim ki tam tersi sen evin işiyle bizimle ilgilen ben sen ne istersen imkanlarım el verdiğince alırım diyor.hiç te ezik hissetmiyorum kendimi ev işi yaptığım için.herkes nasıl mutluysa öyle yaşar ki çoğu ev hanımının yaşantısı benim ki gibi
Bunlar zaten yapılır.akşam çocuklarla ilgilenilir ki bunlar zorunluluktur çocuklar en çok babalarını özler çünkü.bizimkiler büyüdüler.ilkokul çağındalar bebekkende benim işlerim olurken de ilgilenirdi.ama sofra kur çayı getir demem yapım gereği alışmadım bir defa dediğimde çaydanlığın altı yanmıştı suyu ocakta unutmuş.eve bir misafir geldiği zaman da bulaşığa sofraya kimsenin yardımını istemem herşeyi ben ayarlamak isterim kötü bi huy ama böyleyim napiimTemizlik demedim ki ben zaten. Bu da iş bölümüdür diyorum
Ben zaten hiç sanmıyorum ki burda iş bölümü olması lazım diyenlerin temizliği eşleriyle birlikte yaptığınıhem zaten ev hanımları büyük temizliği haftasonuna bırakmaz ki haftasonu gezmeye ayrılıyor yani genel gördüğüm böyle.benim eşim temizlik ev işi nefret eder ama onun dışında hiçbir isteğimi geri çevirmez ben burda çok görüyorum eşi çalışmak zorundasın kendi masraflarını kendin karşıla diyenleri bizim ki tam tersi sen evin işiyle bizimle ilgilen ben sen ne istersen imkanlarım el verdiğince alırım diyor.hiç te ezik hissetmiyorum kendimi ev işi yaptığım için.herkes nasıl mutluysa öyle yaşar ki çoğu ev hanımının yaşantısı benim ki gibi
Aynen dediğiniz gibi ben evde o dışarda arada düşünüyorum en azından kadınların istediği gibi dinlenme şansı var mesela ben bugün odamı bile toplamadım yemeğe de makarna hiç bu kadar tembellik yapmamıştım pazar olduğu için herhaldeSiz büyük ihtimalle ben dışarıda çalışmıyorum ama yine de ev işlerini kocamla yapıyoruz diyen üyeleri kastederek söylemişsinizdir ama mesajlarımda iş bölümünden bahsettiğim için yine de üstüme alınıp bir açıklama ihtiyacı hissettim :)
Benim iş bölümü ile kastettiğim şu; evin geçimi için para kazanmak(işte çalışmak), temizlik-yemek yapmak(evde çalışmak) bunlar paylaşılması gerekir. İki eş de dışarıda çalışıyorsa evdeki işler birlikte yapılmalı buna kimsenin itirazı yok gördüğüm kadarıyla. Kadın ya da erkek farketmez tek kişinin para kazandığı bir ailede iş bölümü ise birinin dışarıda birinin evde çalışmasıdır. Ama mesela eşi evde kendi dışarıda çalışan kişi de bunu bahane edip içtiği suyun bardağını kaldırmaktan ya da çıkardığı kıyafetini toplamaktan kaçmamalı diye düşünüyorum. Çünkü mesai saati bittiğinde dışarıdaki iş bitse de ev hanımlarının işi hiç bitmez. En ufak bir yardım görmeyen ev hanımı da bir süre sonra yorulabilir yani. O yüzden yaa sen ev hanımısın eşin bir bardağı kaldırmasın çay bile demlemesin demek haksızlık olur.
Tabi birde eşlerden sadece biri çalıştığı halde maddi gücü gayet iyi olduğu için -Allah daha fazla versin gözümüz yok- evde boş durup yardımcı tutanlar var işte onlar bu konunun çok dışındalar
Selamlar herkese. Bu actigim ilk konum. Cogunlukla geceleri bu sayfayi okuyup kapatanlardandim. Ama bugun yaziyorum. Konuya gelecek olursak; ben ögretmenim, eşim de öyle. Bir hafta oncesinden kiz arkadaslarimi eve cay saatine davet etmistim. Pazar gunu yani yarin icin. Cuma aksamindan esime yarin evi supurebilir misin hayatim pazar kizlar gelecek ben de geldigimde tatliyi ve boregi hazir edecegim diye. Cunku ctesi gunleri dyk(destek ve yetistirme kursu) veriyorum esimin haftasonu tatil. Her neyse. Kurstan eve gelisim saat 4 u buldu bugun. Geldim bi baktim mutfakta sabah kendi kahvaltisindan kalan bardak vs olduğu gibi duruyor ustelik hicbi isin ucundan tutmamis. Hayatim sunlari makineye yerlestirseydin dedim sitem ederek film koptu adamda. Eve geldigin belli oluyo vs diyip ceketini alip cikti. Bende moral kaldi ne motivasyon. Toplantiyi iptal ettim. Simdi konusmuyoruz ayri odalardayiz. Ama buz gibi sogudum. Cikarken diyo ki bide bana ne senin arkadaslarindan. Her seyden elimi cekmeyi dusunuyorum. Yaptikca nankorlesiyor zira.
eğer eşler anlayisliysa genel olarak bunlari yapmak kimseye zul gelmez..ben mesela eşim gelene kadar işleri yetistigi kadar yaparim aksam yemek vs halleder otururum yanina cayimizi içeriz..çayları da ben tazelerim :) zaten tüm gün fazlaca yoruluyor,benim evdeki yorgunlugumun 5 katı onun yükü..ama olur ki evde fazlaca is olur o gün cok yorulurum o zaman yardim eder tabiki..bence sırf is olsun diye adama bişeyler yaptirmak mantıkli değil..tamamen ikili iliskiye bağlı bu durumlar..halden anlamiyorsa elbette anlatmak adina iş bölümü gerekli...Sofra kurma, toplama, bulaşık, çocukla ilgilenme, çay vs.
Ben bekarım zaten o yüzden gerçekçi bakamıyor olabilirim :) ama evlenince eşim her işi bana bıraksa çok büyük sorun olurdu. Bir de bir işi yaptıkça görev haline geliyor o yüzden küçük de olsa iş yaptırmak gerekir ki kadının görevi gibi görmesin diye düşünüyorum ben.eğer eşler anlayisliysa genel olarak bunlari yapmak kimseye zul gelmez..ben mesela eşim gelene kadar işleri yetistigi kadar yaparim aksam yemek vs halleder otururum yanina cayimizi içeriz..çayları da ben tazelerim :) zaten tüm gün fazlaca yoruluyor,benim evdeki yorgunlugumun 5 katı onun yükü..ama olur ki evde fazlaca is olur o gün cok yorulurum o zaman yardim eder tabiki..bence sırf is olsun diye adama bişeyler yaptirmak mantıkli değil..tamamen ikili iliskiye bağlı bu durumlar..halden anlamiyorsa elbette anlatmak adina iş bölümü gerekli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?