• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alev aldım sinirden.

Ben calismiyorum.hayatimda da hic calismayi tercih etmedim.esim evlenirken bunu biliyordu.simdi ben ise gidiyorum sende evde calis diyebilir mi bana.yada o disarda calisiyor aman evde eli 1 seye degmesin diyebilir miyim ben.
Bu ev ikimizin yasam alani o zaman yapacak.
Ben sofra kurarim o toplar ben supururum o siler
Sadece 1 defa pijamasini katlamadan birakti geldiğinde cikardigi yerde görünce anladi hatasini.uzun zaman bekar yasadim ve duzen tertip bilmem sen ogret ben yapayim dedi.
Kesinlikle tolere etmeyin.arkadaslarinizin gelecegini bile bile sizi mahcup duruma sokmasi cok ayip.
Tabi bunlar her erkeğe sökmez onu da belirteyim.

Ben calismiyorum.hayatimda da hicsi calismayi tercih etmedim.esim evlenirken bunu biliyordu.simdi ben ise gidiyorum sende evde calis diyebilir mi bana.yada o disarda calisiyor aman evde eli 1 seye degmesin diyebilir miyim ben. Bu ev ikimizin yasam alani o zaman yapacak.
Ben sofra kurarim o toplar ben supururum o siler
Sadece 1 defa pijamasini katlamadan birakti geldiğinde cikardigi yerde görünce anladi hatasini.uzun zaman bekar yasadim ve duzen tertip bilmem sen ogret ben yapayim dedi.
Kesinlikle tolere etmeyin.arkadaslarinizin gelecegini bile bile sizi mahcup duruma sokmasi cok ayip.

Burada öncelikle ortak alan kişisel alan ortak iş kişisel iş ayrımı yapmak gerekir diye düşünüyorum çünkü temizlik, yemek yapmak ortak iş sayılırken insanın giydiği pijamayı katlayıp koyması kişisel iştir.

"simdi ben ise gidiyorum sende evde calis diyebilir mi bana.yada o disarda calisiyor aman evde eli 1 seye degmesin diyebilir miyim ben"
Bu sorunuz için şunu söyleyeyim eğer ben dışarıda çalışıp kocam dışarıda çalışmasa ve evde yardımcı tutacak maddi gücümüz olmasa ben evlilikte iş bölümü olmasını gerektiğini düşünen biri olarak evdeki temizlik ve yemek yapma işini kocamın yapmasını beklerdim. Ama sofra kurmak, toplamak; evde çalışsın dışarıda çalışsın farketmez herkesin yapması gereken birşey ya da benim giydiğim pijamayı tabi ki ben kaldıracağım dışarıda çalışıyor diye kimseye giydiği pijamayı başkasına toplattırma hakkı doğmuyor. Şimdi bu düşüncemi size uygularsak sonuç şu olur eğer ev işlerine yardımcı tutacak maddi gücünüz varsa tabi ki ev işi yapıp yapmamak sizin bileceğiniz iş ama yardımcı tutacak maddi olanak yoksa iş bölümü gereği eşiniz dışarıda çalışırken temizlik ve yemek yapma işini üstlenebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama eşiniz dışarıda çalışıyor, elini birşeye sürmesin diye birşey yok. Sofra kurup toplamak tabi ki birlikte yapılır. Ayrıca giydiği kıyafeti orta yere bırakmamak akli melekeleri tam olan sağlıklı her bireyin kişisel yükümlülüğüdür. Kadın-erkek hiç kimse dışarıda çalışmıyor diye eşinin çıkardığı pijamasını toplamak zorunda değildir.
Yani burada evlilik sorumluluğu ve iş bölümüne bakış açısı farklı olanlar tabi ki olabilir ama benim düşüncem bu yönde. :)

Ben çocuklardan sonra çalışma hayatına dönemedim yani şu anda çalışmıyorum ama haftasonu evde her işi ortak yapıyoruz Allah razı olsun eşimden akşam işler varsa ben oturmadan o da geçip oturmaz bunu ben istemem kendi düşünür.Misafir varsa ikimiz bir koştururuz, hayat müşterek, yani size tavsiyem şu anki gibi davranmaya alışmasın hep daha fazlasını ister ve siz daha fazlasını yaptıkça daha iyi olmazsınız onun gözünde..Benim gördüğüm tüm erkeklerde durum böyle.

Ben çocuklardan sonra çalışma hayatına dönemedim yani şu anda çalışmıyorum ama haftasonu evde her işi ortak yapıyoruz Allah razı olsun eşimden akşam işler varsa ben oturmadan o da geçip oturmaz bunu ben istemem kendi düşünür.Misafir varsa ikimiz bir koştururuz, hayat müşterek, yani size tavsiyem şu anki gibi davranmaya alışmasın hep daha fazlasını ister ve siz daha fazlasını yaptıkça daha iyi olmazsınız onun gözünde..Benim gördüğüm tüm erkeklerde durum böyle.

Çalışmıyorum diyerek kendinize haksızlık etmeyin çocuk yetiştirmek başlı başına bir iştir :KK52:

Erkeklerin bu salak egolarından tiksiniyorum.
Ölürler mazallah bi süpürge vursalar

Bizim nesil anneleri önce elini hiç bir şeye sürmeyen paşalar yetiştirdi sonra o paşaların çalışan kadınla evlenmelerini istediler sonuç bu o gelir kanepeye kurulur üstüne çayda ister bizde çocuk temizlik yemek diye kendimizi paralarız çünkü
hem ev pis çocuk ilgisizse toplum anneyi suçlar bu ikisi de çalışıyor demez ,hemde vicdanımız kaldırmaz

Çalışmıyorum diyerek kendinize haksızlık etmeyin çocuk yetiştirmek başlı başına bir iştir :KK52:
Haklısınız eksik söyledim :) Evde çalışmak uzun yıllar süren iş hayatımdan çok çok daha fazla yordu beni o yüzden hafta içi bizim evde çocuklarla koşturmaca ve yemek dışında pek iş yapılamıyor cumartesi ev işi pazar gezme günümüz :) Ama yine de dışarda iş hayatı olan arkadaşlara eşleri evde hiç yardımcı olmadığı zamanları hiç anlamıyorum, hayat bu müşterek olmalı bir kişi daha çok yorulup yıpranırsa nasıl mutlu bir evlilik yaşanabilir ki..

Farkındalığıniz için teşekkürler, sevgiler :)

Tabi ki de yapmayın. Kötü alıştırmışsınız maalesef. Ama birden kesmeyin evle ilgilenmeyi. Zaten aranız soğuk, siz ev işini tümden bırakırsanız daha kötü olur. İlk önce aranızı düzelmesini bekleyin sonra karşılıklı konuşun, kırıldığını yerleri söyleyin ve görev dağılımı yapın.

Mutfakta cani isterse harika yemekler yapar. Tabaklari tasir mutfaga o kadar. Yapinca lutuf gibi goruyor kendileri
Benimkl de tikanan mutfak lavabosunu acti lavabo aciciyla tesisatci aleti almis falan.. ugrasti.. su an her agzimi acip bi laf edisimde,sen bana saygi duymuyorsun isten yorgun argin gelip bi de lavaboyu actim.., diyip duruyor...
Oohoo sen benim her yaptgima saygi duy o zaman. Hayir erkek isi olan seyi ben mi yapcktm. Zaten senin gorevin...

Valla bi'gun esimin butun gomleklerini utuledim ikiser ikiser astim ki utuden nefret ederim. Sonra bir baktim denemis denemis dolaba tikmis. Ogun bugundur utulemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz buarada. Annem hep erkekler rahata cabuk alisir derdi. Siz de alistirmayin. Ben hep mutfakta yemek yapiyosam ona da bulasik makinesini bosaltiriyorum hem sohbet ediyoruz hem is bolumu yapmış oluyoruz.
Ben de benimkine diyorum ki kizimizla ilgilen az da su mutfagi toparlayim..tamam diyor. Kizim 5dk sonra mutfaga gelmis (21aylik) .. babasina hesap ssormaya iceriye gidiyorum. Adam pc basinda savas oyunu oynuyor, yerde de telefonu,cizgi film acik.. cocuk ortada geziyor ama. Cocuga bakmasi bu!

Selamlar herkese. Bu actigim ilk konum. Cogunlukla geceleri bu sayfayi okuyup kapatanlardandim. Ama bugun yaziyorum. Konuya gelecek olursak; ben ögretmenim, eşim de öyle. Bir hafta oncesinden kiz arkadaslarimi eve cay saatine davet etmistim. Pazar gunu yani yarin icin. Cuma aksamindan esime yarin evi supurebilir misin hayatim pazar kizlar gelecek ben de geldigimde tatliyi ve boregi hazir edecegim diye. Cunku ctesi gunleri dyk(destek ve yetistirme kursu) veriyorum esimin haftasonu tatil. Her neyse. Kurstan eve gelisim saat 4 u buldu bugun. Geldim bi baktim mutfakta sabah kendi kahvaltisindan kalan bardak vs olduğu gibi duruyor ustelik hicbi isin ucundan tutmamis. Hayatim sunlari makineye yerlestirseydin dedim sitem ederek film koptu adamda. Eve geldigin belli oluyo vs diyip ceketini alip cikti. Bende moral kaldi ne motivasyon. Toplantiyi iptal ettim. Simdi konusmuyoruz ayri odalardayiz. Ama buz gibi sogudum. Cikarken diyo ki bide bana ne senin arkadaslarindan. Her seyden elimi cekmeyi dusunuyorum. Yaptikca nankorlesiyor zira.
Ayy bak ben bekarım annemlerle yaşarken annem her eve girişinde adım atar atmaz söylenirdi son 3 senedir kendi evimde kendi düzenim rahat yaşıyorum mutfakta bulaşık bırakırım canım istemez yemek yapmam canm istemez evi süpürmem :) şimdi banada evlilik zor geliyor neden düzenli bi hayata geçeceksin yapmadığımda aynı evi paylaştığım eş kişisi rahatsız olacak . Ben bayanken böyle düşünüyorum erkekler bekarlığında nasıl rahattı siz düşünün evet annesi gibi darlamamak gerekiyor ama sizde yoruluyorsanız ozamman eve temizlikçi alın bütçenizden her ay buna ayırın herkese eşit fatura kesilmiş olur belki böyle olunca kendi temiz düzenli olmay başlar

Ben ev hanımıyım ama çalışmayan bayanları düşündüğümüzde evde herşey her halükarda ortak olmalı deniliyor ama çocukları eve gönderdikten sonra benim öğleye kadar yatmam lazım yani temizliği de ev hanımları bile eşiyle birlikte yapacaksa akşama kadar benim evde yayılmam lazım ki bu hiç bana göre bişey değil.zaten ev hanımları da her gün her gün dip köşe ev temizlemiyor. akşama kadar işlerimi bitirip çocuklarla ilgilenip(2 çocuğum var)akşam olunca eşimle birlikte çay içmek hoşuma gidiyor.evet eşin bütün işi bende ama zaten işi zor kendi dükkanı ama akşam olunca da gel şu bulaşıkları makineye sen diz demek çok insaflıca gelmiyor bana.çok farklı düşüncelerde olanlar var tabii herkesin hayatı kendine ha çalışsam o zaman durumlar değişir tabii ama konu sahibinin o zaman senin bulaşığın çamaşırın da beni ilgilendirmiyor gibi yorumlar biraz kışkırtıcı olmuş ikisi de o an gergin olabilir arkadaşlarını başka birgün çağırırsın ayrıca arkadaşlarına yapacağın hazırlıkla kocan için uğraşını aynı kefeye koymak pek olmadı bence

Asla geri adım atma, kadına iş yapmak çok kolay sanıyorlar .aybı zorluğu çektiğimizi anlamıyorlar. Kadın hizmetci değil , aşçı değil, tek başına tüm yükü alabilecek potansiyel Yok. Benim bir kuzenim ( erkek) maşallah evde her işi yapıyor. Eşi geç geldiğinde evi süpürmüş basit de olsa bir yemek yapmış oluyor.makarna falan .toz alır.banyo wc yıkar elinden geldiğince. Karısı hamileyken de aynı şekilde üstüne titredi. Demek ki yapan yapıyor. Eşim yorgun geliyor derdi. Ki kendi de 1,5 saatlik yoldan gelir işten.

Siz de yapmayın o yapmadıkça o inat siz inat. Anlayıncaya kadar.

Ben ev hanımıyım ama çalışmayan bayanları düşündüğümüzde evde herşey her halükarda ortak olmalı deniliyor ama çocukları eve gönderdikten sonra benim öğleye kadar yatmam lazım yani temizliği de ev hanımları bile eşiyle birlikte yapacaksa akşama kadar benim evde yayılmam lazım ki bu hiç bana göre bişey değil.zaten ev hanımları da her gün her gün dip köşe ev temizlemiyor. akşama kadar işlerimi bitirip çocuklarla ilgilenip(2 çocuğum var)akşam olunca eşimle birlikte çay içmek hoşuma gidiyor.evet eşin bütün işi bende ama zaten işi zor kendi dükkanı ama akşam olunca da gel şu bulaşıkları makineye sen diz demek çok insaflıca gelmiyor bana.çok farklı düşüncelerde olanlar var tabii herkesin hayatı kendine ha çalışsam o zaman durumlar değişir tabii ama konu sahibinin o zaman senin bulaşığın çamaşırın da beni ilgilendirmiyor gibi yorumlar biraz kışkırtıcı olmuş ikisi de o an gergin olabilir arkadaşlarını başka birgün çağırırsın ayrıca arkadaşlarına yapacağın hazırlıkla kocan için uğraşını aynı kefeye koymak pek olmadı bence
Ne alaka ya kocasının misafirlerini de kendi ağırlıyor ona bakarsan .Artık erkek birşeye elini sürmez yapmaz mantığındaki çıkın. Erkek de yapmalı yapacak tabikide. Türk kadını bayılıyor kendini ezdirmeye. Yurtdışında yaşayan bir aile yanında kaldım. Adam çamaşır bulaşık yıkardı . Karışı ütü yapardı.cocukları yemeği ev işini paylaşmışlar ve çok huzurla yapıyorlardı. Paylaşım yaptıkları için yük gelmiyordu. Herkes kendi sorumluluğunu yapıyordu. Bu Ne bizdeki kadınların durumu. Kadının misafirini erkek niye çeksin zihniyeti ne be. Çok enterasan . İşte bu yüzden erkekler tepemizde

Melisa sen akşama kadar eşini bekleyebilirsin ben yapım gereği hareketli olduğum için yayılamıyorum ayrıca farkettiysrn herkesin hayatı kendine dedim saygı duyuyorum yani sizden de bu nezaketi beklerim benim eşim tepemde değil seninki nasıl bilmiyorum ama o zaman erkekte evi geçindirmek zorunda değil sizin tabirinizle erkek çalışıyorsa kadın da mecbur çalışacak eve para getirecek oluyor

Ayrıca hiçbir cümlemde erkek ev işi yapmaz dememişim yapan tabii ki var ne mutlu onlara.sadece akşama kadar evi temizlemek için eşimi bekleyeceksem akşama kadar yatmam lazım demişim.polemik için fırsat kolluyorsunuz resmen.

Ayrıca hiçbir cümlemde erkek ev işi yapmaz dememişim yapan tabii ki var ne mutlu onlara.sadece akşama kadar evi temizlemek için eşimi bekleyeceksem akşama kadar yatmam lazım demişim.polemik için fırsat kolluyorsunuz resmen.
İş bölümü aynı anda yapmak değil ki illa. Mesela akşama kadar eşiniz çalıştıysa siz de temizlik yaptıysanız ikiniz de yorgunsunuz akşamki işleri paylaşabilirsiniz

Melisa sen akşama kadar eşini bekleyebilirsin ben yapım gereği hareketli olduğum için yayılamıyorum ayrıca farkettiysrn herkesin hayatı kendine dedim saygı duyuyorum yani sizden de bu nezaketi beklerim benim eşim tepemde değil seninki nasıl bilmiyorum ama o zaman erkekte evi geçindirmek zorunda değil sizin tabirinizle erkek çalışıyorsa kadın da mecbur çalışacak eve para getirecek oluyor
Tamamen haklısınız çok doğru. Sen tüm gün evde ol sonra akşam hadi ev silip süpürelim hadi ütü yapalım de kocana . O zaman haksızlık olmuyor mu çalışmayan evde yatsın çalışan akşam eve gelip temizlik yapsın nerede adalet

İş bölümü aynı anda yapmak değil ki illa. Mesela akşama kadar eşiniz çalıştıysa siz de temizlik yaptıysanız ikiniz de yorgunsunuz akşamki işleri paylaşabilirsiniz
Ben de onu diyorum aslında akşama iş kalıyor mu ki ben akşam sadece çay içiyorum mesela

Back