Alev aldım sinirden.

Eşinden daha çok çalışıp üstüne evde ondan fazla iş yapmak... Kadınlarımıza üzülüyorum.Bir de trip yiyorsun şu anda.Haftada 6 gün çalıştığım dönemler oldu kurs veriyordum , valla hiç bi' işe el süremiyordum , eşim yapıyordu yemekleri ki onun işi benimkinden daha yoğundu.Ben daha güçlüyüm sen ufacıksın dinlen canın ne ki , hastalanırsın derdi.Eli de benden daha çabuktur yemekleri yapardı.Temizlik için de yardımcı alıyordum o dönem.Sonra başka öğretmen geldi de kursu bıraktım.Müdürüm zorla açtırmıştı.

Sen de ya kursu bırak ya ders saatini azalt ya da ev işi yapmayı azalt.Canına yazık.Alışsın eşin ev işi yapmaya.İnsan her şeye alışır yapamam edemem demesin hiç.

Arabamizin modelini yukseltmek icin para biriktirelim diye actim. Ama köle gibi goruluyorum. Bide tavirli suanda zeytinyaği gibi uste cikacak ama tek kelime etmedim. Cok kirildim cunku. Ben ona, onun bana davrandigi gibi hic davranmadim cunku.

Arabamizin modelini yukseltmek icin para biriktirelim diye actim. Ama köle gibi goruluyorum. Bide tavirli suanda zeytinyaği gibi uste cikacak ama tek kelime etmedim. Cok kirildim cunku. Ben ona, onun bana davrandigi gibi hic davranmadim cunku.
Bişey diyemiyorum , araba modeli yükseltmek için bu fedakarlıkları yapmaya değer mi? Eşini alıştırmışsın , trip yapsam da küsemez diye düşünüyor olabilir.

Haklısın devam.
Madem bu kadar ev işine katılmak istemiyor bir temizlikçi tutsun, çalıştırsın yani ev süpürmek galan aslında erkek işi, ağır koltukların kaldırılması falan.
Herşeyi yıkıyorlar üstümüze sonra erkenden çöküyoruz

Mutfakta cani isterse harika yemekler yapar. Tabaklari tasir mutfaga o kadar. Yapinca lutuf gibi goruyor kendileri

Siz de bundan sonra canınız istemeyince ortak işlerinizi tek başınıza yapmayın hatta bir süreliğine kendi işleriniz dışında hiçbir iş yapmayın çamaşır yıkarken dahi onunkiler de aradan çıksın diyerek atmayın makineye. O da ikiniz de çalışırken evdeki işlerin sizin göreviniz olmadığını anlasın. Laftan anlayacak biri olsa oturup konuşun derdim ama herkese anlayacağı dilden konuşmak gerek.

İşte hatanız tam da bu.
Yükseltmeyin arabanın modelini.
Böyle adamlara acımayın, canınıza acıyın.
Tutun her hafta yarım gün yardımcı bir hanım yaptırın evinizin işini.

25 yıldır evliyim,oğlumun doğumu sonrasında ara verdiğim 3 yıl dışında hep çalıştım.
Bizim evimizde eşimle aramızda son derece adil bir iş bölümü var aksi takdirde yürümez zaten.
Ben böyle bir evlilikte fedakarlık yaparım.
Kayınvaldeme de her zaman dua ederim,insan kıymeti bilen merhametli evlatlar yetiştirmiş.

Ama çevremde gördüğüm kadarıyla erkeklerin çoğuna fedakarlık yaramıyor.
Kendi canının kıymetini bilen, talepkar ve nazlı kadınlar kocalarının da kıymetlisi oluyor.
Tavrınızı koyun,küsüp trip yapmayın açıkca konuşup kırgınlığınızı ve haklı beklentilerinizi dile getirin.

Yani yanlış anlamayın da arkadaş toplantilarinizi neden pazar günü yapıyorsunuz. Eşiniz de siz de o gün dinlemelisiniz.
Ben burda pek bir şey göremedim.
İki yorgun insanın münakaşası olmuş o kadar.

Yarım saatte evi bir süpürmekten kaçınan adam, kendi pisliği içinde boğulsa keşke. Siz de yapmayın, hizmetçi değilsiniz.
Adama en basit işi yapması için bile yalvarıyorsunuz neredeyse.

Arabanızın modelini yükseltmek istiyorsaniz o yapsin ek işi. Yukarıda da söyleyen olmuş önce kendi canınızın kıymetini bilin lütfen. 6 gün çalışıp üzerine temizlik yemek yapmak, eşinizden destek görmemek psikolojik şiddettir bana göre. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Tutun bir yardımcı keyfinize bakın.

Bence toplanmayi iptal etmekle hata ettin. Ben bal gibi hazırladım eglenirdim kızlarla. Hersey 4/4 olmak zorunda degil ya. Ama adamdaki triplere bak. Kendi işini bir süre kendi yapsın. Heleki misafir çağırsa "bana ne misafirinden" deyin

Yani yanlış anlamayın da arkadaş toplantilarinizi neden pazar günü yapıyorsunuz. Eşiniz de siz de o gün dinlemelisiniz.
Ben burda pek bir şey göremedim.
İki yorgun insanın münakaşası olmuş o kadar.

Burada mesele konu sahibinin arkadaş toplantısı değil ki eşi bu toplantı olmasa ev işlerinde fırtına gibi esen bir insan değil zaten.
Çalışan karı-kocanın evde iş bölümü yapması gerekirken konu sahibinin eşi şu zihniyette bir insan:
Mutfakta cani isterse harika yemekler yapar. Tabaklari tasir mutfaga o kadar. Yapinca lutuf gibi goruyor kendileri

Hanımefendi kırk yılda bir haftasonu arkadaş çağırmış. Eşinin zaten yapması gereken işi yapar mısın diye bir de kibarlık edip rica etmiş.
Siz birşey görememiş olsanız da ben kendini paşa torunu zanneden bir adet tembel insan görüyorum. :)

Kendime soz verdim kendi isimi yapacagim sadece burnu surtmeli. Kizlara da mahcup oldum onun yuzunden daha cok sinirlendiriyor bu aklima geldikce beni.
keşke iptal etmeseydiniz. ev süpürmekte bişey yok yapardınız. ama sanırım moral bozukluğundan tadiniz kaçtı.
şöyle bir eleştirim olacak, benim misafirim varsa herşeyi kendim yaparım. ama eşinizin bulaşığı bile yerlestirmemesi inat için yapılmış o çok ayıp olmuş
yapmasa bile yorgundum kusura bakma yapamadım diyebilirdi. siz soylediginizde tamam süpürürüm demis mıydı? yani söz verip yapılmaması çok kötü. tavrı da çok çirkin. alttan almayın, evden çıkıp gitmek için çok sudan bir sebep, şımartmayın

Araba modelini yükseltmek için neden sadece siz çabalıyorsunuz?
Eşiniz niye çabalamıyor?

Çok çalışmayı bırakın şu kıymet bilmez eş için.

Gezin tozun keyfinize bakın.

Konunuzda bazı sıkıntılar var.

Bu iş bölümü çoktan tamamlanmış olması gerekirdi sizde.

Yarın arkadaşlarım gelecek evi süpürür müsün demek ekstra bir iş. Dolayısıyla yapmama hakkını kullanmış.

Siz komut veren oldukça hep böyle olacak.

Iş listesi hazirlamali ve ekstrem bir durum olmadıkça kimse kimsenin işine karışmamali. Yapmış mi yapmamış mi denetlememelisiniz yani.

Kadınlar hep denetleyen, komut veren ve hatta beğenmeyen taraf oldukları için adamlar ev işini sahiplenmiyorlar.
...

Ve iki tarafta çalışıyor , neden haftada bir bir yardımcı gelmesin ki size ?

Bir süpürge için daveti iptal etmenizde yersiz olmuş.

şu erkekleri baştan alıştırmayacaksınız anaları paşam oğlum diye büyüdükleri zaman bile arkalarını donlarını toplamış ee karılarınıda hizmetçi gibi görüyorlar asla işe el sürmüyorlar. evde iş paylaşımı yapın kendi çamaşırları vs dursun. çok meraklıysa haftada bir iki gün kadın tutsun o yapsın.

Araba modelini yükseltmek için neden sadece siz çabalıyorsunuz?
Eşiniz niye çabalamıyor?

Çok çalışmayı bırakın şu kıymet bilmez eş için.

Gezin tozun keyfinize bakın.
Onun kursu kasim ayinda baslayacak. O da calisacak ctesileri ama bugun olan oldu iste. Yarim gun yardimci almaya karar verdik. Bakti alttan almiyorum geldi ozur diledi. Yapacaktim sen gelir gelmez cikistin falan dedi.

Supurge icin degil o moral bozukluguyla bi bardagi alip kaldiracak enerjim kalmadigi icin

Ben calismiyorum.hayatimda da hic calismayi tercih etmedim.esim evlenirken bunu biliyordu.simdi ben ise gidiyorum sende evde calis diyebilir mi bana.yada o disarda calisiyor aman evde eli 1 seye degmesin diyebilir miyim ben.
Bu ev ikimizin yasam alani o zaman yapacak.
Ben sofra kurarim o toplar ben supururum o siler
Sadece 1 defa pijamasini katlamadan birakti geldiğinde cikardigi yerde görünce anladi hatasini.uzun zaman bekar yasadim ve duzen tertip bilmem sen ogret ben yapayim dedi.
Kesinlikle tolere etmeyin.arkadaslarinizin gelecegini bile bile sizi mahcup duruma sokmasi cok ayip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…