Oğlumu kreşe göndermekle alakalı pek çok konum var ancak son gelişmelerle içinden çıkılmaz bir hal aldı durum. Ocakta 4 yaşına girecek oğlumu 2.5 yaşından beri kreşe gönderiyorum. Daha doğrusu göndermeye çalışıyorum. Alerjik bunyeli bir oğlum var ve havaların sogumasiyla birlikte sürekli hasta. Bir hafta okula gidiyorsa iki hafta evde hastalıkla boğuşuyoruz. Sonucta yapılan alerji testlerinde ev tozu ve akarlara yüksek oranda, polen ve kufe de orta derecede alerjisi cikti. Aslında evde durumu iyi bir sıkıntı olmuyor ama okula gittiği anda burun akıntısı öksürük, göz akması yaşıyor ciddi oranda. Hem cocuk dr hem alerji dr kreşe gondermememiz gerektiğini söylüyorlar. İmmunoterapi 5 yaşından önce baslanamiyor. Bir yıl daha idare edip koruyucu önlemler alıp 5 yaş İtibariyle aşı tedavisine başlamamız öneriliyor. Gelgelelim kresten alsam ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum. Kayinvalidem h.ici gelip bizde bakabilir ancak başta hijyen olmak üzere onu tercih etmeyisimin birbsuru sebebi var. Oğlum çok hareketli bir çocuk, kv kesinlikle dışarı hava almak için bile cikarmaz, oyun oynamaZ, tüm gün tv açık eline telefon verir bırakır. Kendi annemle aynı sitede oturuyoruz ancak o da anneanneme bakıyor. Çok zorda kalirsam hastalık vs durumunda oğlumu ona da bırakıyorum ama onun için de çok zor, sürekli olmaz bu durum. Ne yapacağımı şaşırmis durumdayım. Eşim annem baksinn işte ne düşünüyoruz drlar gondermememiz gerektiğini söylüyor işte diyor ama ben olayı her boyutuyla düşünüyorum. Diyorum ki alerji dr nün yeni verdiği ilaçlarla birlikte belki toparlar, okula gitmeye devam etse bir de öyle denesek nasıl olur..eşim de deney tahtası mi bu diyor ancak o ztn alerji durumu kesinlesmeden de kreşe gitmesin annem baksin diyordu. Çocuğu alerjik olup kreşle bu süreci iyi yönetebilen varsa tavsiyelere açığım. ( bu arada alerji için evde gerekli ortamı sağlamış durumdayım, ztn alerjisi okulda tetikleniyor)