• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatma

Belki ilk ve son kez buraya yaziyorum..kendimi yok etmeyi bile dusundum..sirf onursuz olmadigimi ispat icin..aslinda sunu anlatmaya calistim..onursuzluk insanin ailesi icin olmaz.disarida toplumda yapilan onursuzzluklar daha kotu degil mi?

ne güzel bir kendini kandırma yöntemi..
aile içinde olmazsa eşiniz aldatmaya devam etsin . olur mu sizce?

Merhaba arkadaslar..size.bir sorum olacak..Bir cocugunuz var.Sizi.sevdigine inandiginiz esiniz..10 yil sonra,bir mesaj goruyorsunuz.
Kadin ile esiniz arasinda..ve 5 yildir iliskileri oldugunu ogreniyorsunuz..adam inkar ediyor tabii..sonra kadin affediyor(!) Kadin konuyu destikce adam sinirleniyor.aralari iyiyken inkar ediyor,ufacik tartismada "onurluysan bosanirsin" diyor..siz olsaniz ne yaparsiniz?
Tabiki bosancaksin

Ben boşanma konusunun tamamen "onur" ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Siz kocanızı affeder ve evliliğinizi sürdürürseniz bana göre onursuz bir kadın olmazsınız( genel bakış) ama sizin evliliğiniz açısından adam ağzıyla benden boşan demiş burada yapılacak şey belli.
Kişisel hayatımda aldatılırsam ayrılırım diyebiliyorum ancak bunu tercih etmeyen ve eşinin pişmanlığıyla ikna olmuş ve ilişkisini sürdürmüş insanlar tanıyorum. Bu konu onur, gurur meselesinden daha da derin bir konu bence. Hatanın karşısında üç beş eylem sıralayabiliriz ama herkes için sübut olması gerekmez. Kimi evlilikler böyle bir hatadan sonra toparlanabilirken kimisi toparlanamaz ve son yine bellidir. Ben size boşanmazsanız "onursuzsunuz" yaftası yapıştıramam bu sizin gibi insana çok incitici bir yakıştırma olacaktır. Mesele hassasiyet meselesi sadece ten tene değmek, vur patlasın çal oynasın meselesi değil. Bunca zaman verilen emek, harcanan mesai, özlemden dolan gözler, acısıyla acı çekmek, onun meşguliyetlerine yardımcı olmak falan filan işte bu yüzden tam anlamıyla onur meselesi değil, o kadar komplike ki... aldatılan insan en çok kendi yaşadığı duyguları ve hatıraları sorgular o yüzden bence aldatılmak, yüzleşmektir. Yüzleştiğinizde yükünüzü hafifleteni seçin, mutlu olun ve güzel kalın..

"Onurluysa" boşasın. Biraz haysiyeti varsa ailesine ailene ne haltlar ettiğini itiraf ederek ayrılmak istediğini söylesin, itirafı bırak gitsin söylesin ayrılmak istediğini ve kendisi açsın boşanma davasını. Burası çok önemli. Seni bezdirerek boşamak istiyor. Leş vicdanını rahatlatmak ve insanların gözünde biraz daha aklanmak için. "O istedi." veya en azından "O da istedi." demek için.
Boşan ve boşanacaksın da eşin adam değil çünkü ama onun çıkarına ve planına göre değil. Bir daha aynı şekilde konuşursa size aynen bunları söyleyin.

Ben boşanma konusunun tamamen "onur" ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Siz kocanızı affeder ve evliliğinizi sürdürürseniz bana göre onursuz bir kadın olmazsınız( genel bakış) ama sizin evliliğiniz açısından adam ağzıyla benden boşan demiş burada yapılacak şey belli.
Kişisel hayatımda aldatılırsam ayrılırım diyebiliyorum ancak bunu tercih etmeyen ve eşinin pişmanlığıyla ikna olmuş ve ilişkisini sürdürmüş insanlar tanıyorum. Bu konu onur, gurur meselesinden daha da derin bir konu bence. Hatanın karşısında üç beş eylem sıralayabiliriz ama herkes için sübut olması gerekmez. Kimi evlilikler böyle bir hatadan sonra toparlanabilirken kimisi toparlanamaz ve son yine bellidir. Ben size boşanmazsanız "onursuzsunuz" yaftası yapıştıramam bu sizin gibi insana çok incitici bir yakıştırma olacaktır. Mesele hassasiyet meselesi sadece ten tene değmek, vur patlasın çal oynasın meselesi değil. Bunca zaman verilen emek, harcanan mesai, özlemden dolan gözler, acısıyla acı çekmek, onun meşguliyetlerine yardımcı olmak falan filan işte bu yüzden tam anlamıyla onur meselesi değil, o kadar komplike ki... aldatılan insan en çok kendi yaşadığı duyguları ve hatıraları sorgular o yüzden bence aldatılmak, yüzleşmektir. Yüzleştiğinizde yükünüzü hafifleteni seçin, mutlu olun ve güzel kalın..
Samimi icten huzur dolu mesajiniz icin cok tesekkur ederim..yazimi yayinladiktan sonra,asagilayici iletiler geldi..bosan ne duruyorsun demek cok kolay..dediginiz gibi emek var,yillar var.ve aslinda icten ice pisman olan sirf erkeklik guruundan bunu anlatamayan adam var.ozel olacak belki ama,bana bu cumleyi soyleyen adam gece ben uyurken gelip"ah yapma yakma bizi"diye fisildadi gitti..uyudugumu dusunerek...zaman ve kararlar...

Samimi icten huzur dolu mesajiniz icin cok tesekkur ederim..yazimi yayinladiktan sonra,asagilayici iletiler geldi..bosan ne duruyorsun demek cok kolay..dediginiz gibi emek var,yillar var.ve aslinda icten ice pisman olan sirf erkeklik guruundan bunu anlatamayan adam var.ozel olacak belki ama,bana bu cumleyi soyleyen adam gece ben uyurken gelip"ah yapma yakma bizi"diye fisildadi gitti..uyudugumu dusunerek...zaman ve kararlar...

ya yekten seviyorum desenize..
bende buna kızıyorum .. bahaneler ardına sığınma.
adam 5 sene acımamış yakmış sizi, emeği düşünmemiş, yılları düşünmemiş..
erkeklik gururu yapmanın sırasımı sizce?

evladınızdan sizden 5 sene çalmış..ama çok gururlu. oldu canım başka..

ya yekten seviyorum desenize..
bende buna kızıyorum .. bahaneler ardına sığınma.
adam 5 sene acımamış yakmış sizi, emeği düşünmemiş, yılları düşünmemiş..
erkeklik gururu yapmanın sırasımı sizce?

evladınızdan sizden 5 sene çalmış..ama çok gururlu. oldu canım başka..

Seven insan daha zor karar veriyor belki de..umursamasam coktan bitmisti..celiski burada zaten..haklisiniz..

Ya ben gerçekten anlamadım kusura bakmayın. Affetsem mi diye düşünmenizi emeklerim de emeklerim çocuğum da çocuğum demenizi anlamıyorum.
5 gün değil, 5 ay değil 5 sene! Eşiniz evliliğinizi 5 sene önce bitirip başka bir kadınla duygusal ilişki yaşamış.siz onun hizmetini gören sebastian konumunda yaşıyorsunuz 5 senedir farkında mısınız?
Adamın aklı ve kalbi hala diğer kadında ki,onurluysan boşanırsın diyor size.Daha ne desin?
Bu neyi sevmek canım?adamın neresini sevmek bu şaka mısınız? Bu ne gurursuzluktur.. yazık ya, bir kadın kocasını 5 sene aldatsa o adam onu en iyi ihtimalle öldürmezse ne yapar siz söyleyin.. bir de terapistmişsiniz nasıl izin verirsiniz böylesi bir hatanın yanına kalmasına adamın..
Onurluysan boşanırsın diyor adam, düş ulan yakamdan lafının kibarcası bu..
Çok büyük gurursuzluk bu başka bir şey demeyeceğim.

Seven insan daha zor karar veriyor belki de..umursamasam coktan bitmisti..celiski burada zaten..haklisiniz..

aslında çelişki yok ama siz olayın içinde olduğunuz için göremiyorsunuz.
sevdiğiniz için bu kararsızlığınız.
eşiniz sadece düzeni bozulmasın istiyor.
5 sene dile kolay . ve sadece aldatılmamışsınız beş sene boyunca salak yerine konulmuşsunuz. adam itinayla beş sene kandırmış sizi.. dilerim sevginiz kısa sürede biter zira eşiniz feci bir insan.

Karısını aldatan birinin de onurdan bahsetmesi.. O kadar onurluysa bosanip öyle yapsaydı haspam.

Bosan demek çok zor, evli değilim bu konuda ahkam kesemem, siz daha iyi bilirsiniz artıları eksileri. Ama affetme ihtimaliniz varsa dahi, affetme ihtimaliniz hiç yokmuş gibi davranın. Ancak o zaman hatasının farkına varıp tekrarlamama ihtimali var. Diğer türlü bile bile lades demiş olursunuz.

Ne mesaji goruyorsunuz ki 5 senelik iliski oldugunu anliyorsunuz. Topunun köküne kibrit suyu.

Nasıl mideniz kaldıracak adamın suratına bakmaya ona eskisi gibi dokunabilecek mısınız gerçekten kadınlar affettikce erkekler daha rahat aldatıyor korkuları yok peki aynısını siz yapsaydınız siz yakma bizi deseydiniz boşanmayacak miydi kadınlar affetmeye hazır gerçekten inanamıyorum aldatmak bu daha ötesi var mı 5 yıl bir de 5 yıl size her gün yalan söylemiş azcik pişman olunca her şeyin üstüne sünger çekiliyor ne güzel

Eşinizi burda belirttiğiniz 3-5 özelliği ile tamamen tanımamız elbette mümkün değil. Tabii ki onu en iyi tanıyan sizsiniz, bize anlattığınız kadarına hakimiz ve siz aldatıldığınızı öğrendiğinizde "onurluysan boşan" demiş maalesef. Şimdi size bu kelimeyi kuran insan yine sizin kulağınıza duygusal itirafta bulunan kişi. Sizce o hangisi? Hangisi daha samimi? Pişman insan boşanmanızı dileyebilir mi sizden, üstelik sizi çok ağır kırmışken bir de aşağılayıcı tavır sergileyerek? Size geri dönüp telafide bulundu mu, sessiz mi kaldı? Velev ki gururdan böyle davranıyor, size belkide bu hayatta en acımasız hata ile gelen insanın şu aşamada gurur yapmasını hangi özelliği ile sarıp sarmalayıp affedeceksiniz? Affetmeniz için size fırsat sunmuyor gibi, ne dersiniz?

Kendinizi kandırmayın lütfen. bu saatten sonra bu iş dikiş tutmaz. Siz de kocanızı boşayıp o kadına da dava açıp giderseniz kendinizi daha güçlü ve yapmanız gerekeni yapmış hissedersiniz. Yoksa bu kurt sizi yer bitirir. Öyle bir ortamın da çocuk için sağlıklı olmayacağı ortada. İsterse kırk yıllık evli olun. Bahaneler ardına sığınmayın yapmanız gerekeni yapın. Bu ilişki siz affedince bitecek mi zannediyorsunuz. Gerçekten çok safsınız. Beş koca yıl adam sizi aldatmış ruhunuz duymamış. Devam filmi gelmeyecek mi sanıyorsunuz gerçekten?

Bi de o karakteri ortada olan adam hangi yüzle o sözleri fısıldıyor anlamak mümkün değil. Sizi yakan onun kadın peşinde koşmasından başkası değil. Umarım gerekli cevabı verebilirsiniz.

Bi de o karakteri ortada olan adam hangi yüzle o sözleri fısıldıyor anlamak mümkün değil. Sizi yakan onun kadın peşinde koşmasından başkası değil. Umarım gerekli cevabı verebilirsiniz.
Sanirim olayin sicagiyla kararsizliklar icindeyim.dun aksam kararimi verdim aslinda..bayram sonrasi bitecek bu is..ancak icimde bir bicak var..ya o bicak tam girmeli ya da cikmali..iki istegim var..birisi o kadina agzima geleni soylemek.belki rahatlatir.ikincisi adamdan tamamen tum detaylari ile ogrenmek..bunlari yapmadan bitirirsem eksik kalacak sanki..

Back