Ben boşanma konusunun tamamen "onur" ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Siz kocanızı affeder ve evliliğinizi sürdürürseniz bana göre onursuz bir kadın olmazsınız( genel bakış) ama sizin evliliğiniz açısından adam ağzıyla benden boşan demiş burada yapılacak şey belli.
Kişisel hayatımda aldatılırsam ayrılırım diyebiliyorum ancak bunu tercih etmeyen ve eşinin pişmanlığıyla ikna olmuş ve ilişkisini sürdürmüş insanlar tanıyorum. Bu konu onur, gurur meselesinden daha da derin bir konu bence. Hatanın karşısında üç beş eylem sıralayabiliriz ama herkes için sübut olması gerekmez. Kimi evlilikler böyle bir hatadan sonra toparlanabilirken kimisi toparlanamaz ve son yine bellidir. Ben size boşanmazsanız "onursuzsunuz" yaftası yapıştıramam bu sizin gibi insana çok incitici bir yakıştırma olacaktır. Mesele hassasiyet meselesi sadece ten tene değmek, vur patlasın çal oynasın meselesi değil. Bunca zaman verilen emek, harcanan mesai, özlemden dolan gözler, acısıyla acı çekmek, onun meşguliyetlerine yardımcı olmak falan filan işte bu yüzden tam anlamıyla onur meselesi değil, o kadar komplike ki... aldatılan insan en çok kendi yaşadığı duyguları ve hatıraları sorgular o yüzden bence aldatılmak, yüzleşmektir. Yüzleştiğinizde yükünüzü hafifleteni seçin, mutlu olun ve güzel kalın..